Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie ten system jest i tak dziurawy bo i z precli i z zaplecza linkuje do próżni wiele razy a w samym systemie wiszą domeny już dawno nieaktywne albo na innym skrypcie. Często się zdarza że podpinają pod seodopalacza dla linków i ruchu a potem przepinaja na parking domen albo robi to już nowy właściciel domeny. Idea jest fajna ale skuteczność tylko % tego co mogło by być gdyby admin przysiadł do tego no ale na jego potrzeby wystarcza a reszta jak chce to robi na moc exluseo. Przesiadam się na inny system i dziekuje bo nawet na odnowienie domen nie zarobiło.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A mnie zastanawia jedna rzecz...

Z przydzielonych za Preselle punktów, wykorzystałem zaledwie połowę. Tym czasem w TOPie w statystykach punktowych wszędzie widnieje "0" - jak bym nie miał punktów. Siła rzeczy nie mogę równiez nigdzie przydzielić linków do stron.

Swoją drogą dodam, ze domeny stojące na SD, wiszą tam pare miesięcy, wiec punkty "nakręciły" się już do maxa, ale co z tego skoro nie moge z nich skorzystać?

Co jest na rzeczy?

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

• 2 tygodnie później...

Mam wrażenie jakby nikt juz nie korzystał z tego systemu, po dodaniu zaplecza site w systemie wykazał 1972 a po dodaniu i zatwierdzeniu strony wyświetla 0 punktów. Pomijam fakt ze na moim zapleczu wysweitla praktycznie tylko moje 4 linki ...

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Witaj Jehowy,

Z tego co widzę, Twoje strony zaplecza nie wyświetlają linków, więc są nieaktywne i nie masz za nie tzw. małych punktów (czyli tych, które dają Ci obraz, w jakim stopniu powinieneś linkować strony). W wypadku co najmniej jednej ze stron, nie umieściłeś kodu pomiędzy znacznikami <?php TUTAJ_KOD ?>, stąd kod się nie wykonuje.

Pozdrawiam, J.

• 2 tygodnie później...

Widzę, że system został nieco zaniedbany. Moderuję sobie precle od kilku dni i widzę, że 7 na 10 z nich nie działa tzn. domena nie istnieje, pod adresem jest zupełnie inna strona. Nie działało mi m.in. nić z domeny .tk

Podobnie jest, gdy klikam na moich preclach, które linkują do wpisów na innych preclach. Tu jest podobnie. Znaczna część nie działa. Może nie daje to pełnego obrazu jakości SD, ale mogę sobie pobrać z mojego zaplecza listę moich wpisów i skryptem odpytać, które z nich jeszcze istnieją. Jeśli wynik byłby taki, że 50% wpisów nadal wisi to byłoby rewelacyjnie, ale z tego co kiedyś sprawdzałem jest dużo gorzej.

Zapanować nad tym jest pewnie trudno, ale odpytanie raz na tydzień tych 20 000 domen nie wymaga dużej mocy przerobowej, a wystarczy deaktywować precla np. po 3 błędach (strona nie istnieje, wisi strona inna niż precel) a wpisy z niego wypchnąć do innego precla.

Dzięki temu wiedzielibyśmy, że: masząc w panelu przydzielone 1000 punktów mamy za to faktycznie 200 plinków oraz to, że nasze zaplecze nie linkuje w próżnię.

• 1 miesiąc temu...

Ostatni płomyk nadziei, że system działa padł dziś po moderacji precli w panelu. 10/10 precli nie działało.

Projekt najwidoczniej został porzucony bo nie wierzę, że brak jest mocy przerobowych, aby odpytać te 5000 czy nawet 10 000 precli i sprawdzić czy nadal istnieją.

Witaj OSM,

Faktycznie, przyznaję, patową sytuacją jest wysoki load serwera, którego ze względu na konstrukcję i zabezpieczenia (po IP) po prostu nie jesteśmy w stanie zmienić; sam widzisz jak "szybko" chodzi panel i niestety jest to problemem, którego nie jesteśmy w stanie rozwiązać.

W wypadku moderacji, posiłkujemy się Użytkownikami, wyświetlając im w pierwszej kolejności (czyli z większym prawdopodobieństwem) te strony, które nie działają lub co do których mamy wątpliwości. Jest to rozwiązane systemem "flag", tzn. jeżeli klikniesz że coś nie działa, jest obniżona flaga aktywności o 1, a jeżeli klikniesz że coś działa, jest podwyższona. Przy skrajnej liczbie ujemnej (nie pamiętam dokładnie, ale coś -30), strona się sama blokuje przez Użytkownika. Zaciekawiony tym co napisałeś, sprawdziłem wyrywkowo precelki i znaczna większość (80%+) tych, które były zaznaczone przez system jako działające, funkcjonuje poprawnie. Równoważy się to z tym, że część stron działających, jest zaznaczona jako niedziałająca, przez opóźnienia po swojej stronie, lub opóźnienia po stronie "centrali", czyli wysoki load.

SD/SP nadal dają duże ilości linków Presell Page i jako takie, są skutecznymi narzędziami wspomagającymi; oczywistym minusem jest load i trudności związane z logowaniem do panelu administracyjnego, na co nic nie jesteśmy w stanie poradzić. Jedyną alternatywą byłoby zmiana IP, serwera (większy koszt infrastruktury nie ma tutaj specjalnego znaczenia, chodzi o to feralne IP) i przyzwolenie na to, żeby stracić pół precli z systemu z nieaktualnymi skryptami. Zdecydowałem, że lepiej jest by system był powolny ale miał większy zasięg, niż żeby był szybki ale mały i nieskuteczny.

Jak widzisz w sąsiednim temacie, zmieniają się algorytmy i mamy inny priorytet, związany z PlusOne, bo bez tego pół SEO obudzi się z ręką w nocniku. Wynika to z tego, że wartość linków (w ogóle) jako czynnika SEO maleje, a SWL-e przestają być jedynym narzędziem SEO. W 2005 roku SWL-e stanowiły 99% sukcesu w SEO, teraz jest to znacznie mniej. Trzeba szukiwać nowych rozwiązań i poszerzyć horyzonty. Taka jest nasza branża - kto stoi w miejscu, ten się cofa.

Pozdrawiam, J.

Dzięki Jeżu za odpowiedź. Ja doskonale rozumiem, że SWLe to "wspomagacze" i fakt, że aktualizacja Precli blokowana jest do IP Waszego serwera nieco ogranicza kwestie organizacyjne, ale sam proces sprawdzenia czy precel działa czy nie - można odpalić z innego serwera. Może zbytnio upraszczam ale czy nie wystarczy sprawdzić poprzez wyrażenie regularne PHP czy kod HTML strony w danej domenie, pod którą jest oficjalnie precel zawiera jakiś powtarzający się element kodu HTMLa, który jest w szablonie czy też choćby strona nie zwraca 404.

• 4 miesiące temu...

Nie łapię czy Seodopalacz jeszcze działa. Kilka miesięcy temu zgłaszałem telefonicznie szefowi firmy że nie dodaje mi punktów, tylko dodaje mi stale po 10% nie zwiększając wartości. Niestety ta sytuacja trwa nadal. Mam tam kilka precli ale wygląda na to że ten system chyba umarł z braku zainteresowania?

Kilka miesięcy temu zgłaszałem telefonicznie szefowi firmy że nie dodaje mi punktów, tylko dodaje mi stale po 10% nie zwiększając wartości. Niestety ta sytuacja trwa nadal.

Witam,

Próbowałem się z Panem wczoraj skontaktować korzystając z danych podanych w systemie i PM na forum, niestety bezskutecznie (a nie mam zapisanego numeru telefonu).

Nie za bardzo rozumiem, w czym tkwi problem. Sprawdziłem konto i wszystkie Preselle są aktywne, wszystkie Preselle osiągnęły maksymalną liczbę punktów którą mogą osiągnąć (poza dwoma, które mają ok. 90% tej wartości), wszystkie Zaplecza są aktywne. Pozycjonowana strona zajmuje wraz z podstronami 3 pierwsze miejsca (#1, #2, #3) w wynikach Google na pozycjonowaną frazę, więc już wyżej nie będzie, niestety nie jesteśmy w stanie przeskoczyć niebieskiej belki reklam. :-)

Fakt - na koncie pozostało jeszcze dość dużo niewykorzystanych punktów - można je przydzielić na inne strony bądź dalsze frazy. Przyrosty linków ustawia się ręcznie (przy dodawaniu/edycji linka) i generuje się ręcznie, korzystając z opcji Profil -> Generator Punktów. Gdy liczba przydzielonych punktów (podzielona przez koszt linka, czyli 5) jest mniejsza niż liczba podstron, nowe podstrony są pobierane przez Preselle i po ok. dobie pobierane przez Zaplecza, w przeciwnym razie, nadmiary są usuwane.

Odnośnie kwestii supportowania i developmentu, wypowiadałem się jakiś czas temu. Wraz ze zmniejszeniem rangi systemów (w ogóle), ten projekt spełnił swoje zadanie (rozbudowa potężnego zaplecza i współudostępnienie go Użytkownikom) i nie jest obecnie dla nas priorytetowy. Użytkownik może korzystać - nie ponosząc z tego tytułu żadnych opłat - z zaplecza systemowego, akceptując regulamin i przyjmując produkt w postaci "tak jak jest", czyli godząc się na duże obciążenie serwera (z którym - jak pisałem wcześniej, nie jesteśmy w stanie nic zrobił, bo "kosztowałoby" to nas sporo domen). W razie problemów jestem dostępny pod znanym Panu telefonem.

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności