Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Starsze linki = cenniejsze linki.
Roczny precel lepszy od nowego, ale 2 letni lepszy od rocznego. Premie za wiek można mnożyć tym sposobem w nieskończoność, bo niby dlaczego ma być premia za 12 miesięcznego a za 15 miesięcznego już nie itd. ?
Czy będzie wersja która nie wymaga mod_rewrite?
Obecne nie wymagają, jedynie za jego obecność dostajesz +10%

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Irku, a dlaczego rok ma 12 miesiecy, a nie 15? Dlaczego tydzien ma 7 dni, a nie 14? To wszystko sa kwestie umowne, tak samo jak liczba linkow w SWL'ach. Przedzial wiekowy mozna ustalic dowolny, ale domena jest kupowana na rok i glownie dlatego warto dawac bonus po 12 miesiacach zachecajac do przedluzenia domeny.

ok, a co ze stronami bez domeny, np mam kilka blogów na ovh bez domen, tylko standardowa subdomena nazwa.ovh.org i czy teraz mogę na każdym dodać SEODOPALACZa w jakimś katalogu?? bo niby w obrębie 1 domeny może stać tylko jeden a już mam dopalacza na dwóch starych hostach (też bez domeny, tylko subdomena ovh) na którym już blogów nie prowadzę, a i podejrzewam że nie jestem jedynym który wpadł na pomysł postawienia dopalacza na ovh

ale domena jest kupowana na rok i glownie dlatego warto dawac bonus po 12 miesiacach zachecajac do przedluzenia domeny
kupujesz domeny wyłącznie pod SeoDopalacz.PL? kto Ci zabrania na tej domenie stawiać innego zaplecza.

Jeżeli już mamy dawać bonusy za wiek to niech też będą za wiek domeny nie staż w systemie, jeszcze inne powody się wymyśli ;)

Yeden: ja też wyłącznie wyrażam swoją opinię, nie mam mocy decydowania o działaniu systemu :P

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Nie wiem czy dobrze zrozumialem, jesli mam 2 linki [ dodane w Moje Linki ] i tyle mam zamiar caly czas utrzymywać to 2 dodane arty mi wystarczają?

A i jeszcze jedno, jak kupie od kogoś punkty a ten ktoś dostanie bana co wtedy?

pozdrawiam

88x31_en.png - semrush z trialem

Dobra Panowie i Panie. Czytam ten wątek i sie okrutnie gubie. A podobno dieą systemu ma być jego prostota.

Powiedzcie mi czy ten system jest dla mnie dobry.

Mam 4 blogi na subbdomenach które do tej pory działąły z linkme. Unikalna treść i linki do forum na innej domenie. Na domenie głównej blogów powstaje strona główna. Jak do tej pory nie znarzekałem bo jak na SWL i tak miałęm dobre wyniki. Posiadam jeszcze kilka domen mniej lub bardziej tematycznych które mógłbym wrzucic do dopalacza.

Czy takie rozwiaznaie jest dla mnie dobre ?

Bede wdzieczny za odpowiedz i jakies nakierowanie jak to zrobic :P

Pozdrawiam

Testuje system od jakiegoś czasu, aczkolwiek jeszcze za wcześnie, żeby mówić o jego skuteczności itp.

Na temat samej idei systemu nie będę się wypowiadał, bo jeżeli uda się twórcom poprawić kilka rzeczy, które jeszcze kuleją (a wierzę, że się uda), to naprawdę jest przełom na rynku pod wieloma względami - każdy doświadczony pozycjoner wie dlaczego.

Żeby jednak nie być posądzonym o zachwalanie, to napiszę co mi osobiście się nie podoba w systemie:

- zdecydowanie priorytetem powinno być lepsze dobieranie treści do linków. Obecnie skuteczność jest bardzo mała (wspominali o tym przedmówcy). Co więcej według moich obserwacji, nawet własne artykuły, które mam w systemie i teoretycznie mam gwarantowanych przykładowo 150 pobrań do własnych linków, to i tak nie zostają przydzielone poprawnie do moich linków.

Ja rozumiem, że to nie są proste rzeczy ze względów wydajnościowych, ale mimo wszystko pomysł tagów, bądź mocne poszerzenie kategorii jest konieczne do szybkiego zrealizowania.

- około 50% linków w moim zapleczu linkuje do wpisów (teoretycznie moich linków na innych preclach), które nie istnieją - (być może problem jest taki, że jestem w systemie dłużej niż od wczorajszej rejestracji i z tego co się orientuje, to następowało odświeżenie całej bazy precli), tak czy tak szkoda mi wyświetlać linki, które nie wpływają na polepszenie mojego linku.

- bardzo nie podoba mi się sposób przydzielania małych punktów za zaplecze. Przydzielanie oparte tylko na site jest, według mnie, niekorzystne. Wierze w anchorPR, dlatego byłbym skłonny wrzucić do zaplecza strony bardziej wartościowe niż wiki, dmozy i inne twory pod sajt. Mam na myśli całą gamę zaplecza tematycznego, dużo bardziej wartościowego niż zwykłe spamy. Wiadomo, że ważne są częste odwiedziny bota, a nie duża liczba site w google.

Jednak serwisy takie, to góra site równy 1000 - zatem tylko 500 punktów w systemie.

Wiem, że można kontrować, iż zaplecze i małe punkty mają służyć tylko mi, że to nimi indeksuje swoje wpisy itp. itd. Tylko to troszkę gadka szmatka, bo prawda jest taka, że 50% linków na zapleczu, to linki nie do moich wpisów - często bezpośrednie linki do stron pozycjonowanych. OK - nie mam nic przeciwko, ale jak udostępniam dobry serwis do systemu, to chce mieć za to punkty, żeby potem nie musiał myśleć, czy nie dostane kary 50% po kostkach.

Jeżeli dalej będzie taki przelicznik małych punktów zaplecza, to nic wartościowego poza twory pod site tam nie wrzucę, a być może szkoda?

Wszystkie inne błędy, które zauważyłem były już wspominane przez moich przedmówców, więc nie będę powielał.

Jedynie może taka uwaga - testuje różne sposoby dodawania serwisu do zaplecza.

Zauważyłem, że jak dodaje główną domenę: domena.pl, to linki pojawiają się na domena.pl. Nie pojawiają się natomiast w subdomenach (mimo, że skrypt zainstalowany) oraz na domenie z przedrostkiem "www". To błąd, bo jeżeli już zrobiliście tak, że można bez www, to ja nie widzę problemu, żeby dodawać przykładowo serwis domena.pl (mimo, że serwis funkcjonuje mi i jest zaindeksowany na www.domena.pl) potem instaluje skrypt na wszystkich subdomenach. Jednak jak nie będzie wyświetlać mi linków na www.domena.pl to trochę bez sensu.

Pozdrawiam i sory za chaotyczny post :P

Tomek

Dobrze Panie i Panowie,

Dziękuję Wam serdecznie za i przychylne i nieprzychylne głosy. W szczególności dziękuję Rafałowi (Yeden) - choć spodziewałem się z Twojej strony wsparcia, to ważne, że także publicznie wytykasz błędy i niedoróbki systemu. Dzięki temu temat jest uczciwy, a nie jest tylko klaką a'la "super, zapiszcie się z mojego ref", co już widzieliśmy wielokrotnie. Jako twórcy, jesteśmy w tej niekomfortowej sytuacji, że system nie jest kopią innego rozwiązania, stąd musimy uczyć się na własnych błędach. Stąd każdy z nas ma u Użytkowników spory margines wyrozumiałości. Cieszę się, bo z Twoimi i innych Userów uwagami, możemy sprawić, że system będzie działał sprawniej i miał mniej błędów.

Oto odpowiedzi na bieżące pytania:

- Program partnerski czasowy (100) dni - premiuje aktywne polecanie, a nie łapanie naiwnych. Dodatkowo, pozwala na zejście z 10% pustych punktów. Wykres na tej stronie umożliwia poznanie przewidywanej ilości punktów w najbliższych dniach. Wiem że może Ci się to nie podobać, bo nie będziesz miał "swoich" 10%, ale lepiej zastanów się, co dadzą Ci te "swoje" 10%, jak za rok nie tylko Ty, ale wszyscy będą mieli +10%. Kolejny argument: nie opłaca się rejestrować dwóch kont, aby mieć od siebie samego 10% (matematyka).

- Premia dla Precli za unikalne IP - uwaga, to nie są puste punkty, takie strony są po prostu o wiele bardziej wartościowe, a taki bonus patrząc na duże liczby, daje większe zróżnicowanie IP. Analogicznie z przyjmowaniem jak Precle tylko unikalnych domen. Widać na wykresie, że dzieki tym dwóm założeniom, system będzie po prostu o wiele mocniejszy. Wolę administować 10.000 domenami z 5.000 IP, niż nawet 15.000 z 500 IP. To oczywiste.

- Prowizja - jak pisałem, punkty doprodukowane przez nas MAKSYMALNIE wynosić będą 10%. Pamiętajcie, że system nie działa na zasadzie wspólnego worka (nie tylko emituje linki na istniejących podstronach, ale dokłada nowe podstrony). Na dziś wykorzystujemy może 0.01% mocy systemu, a włożyłem w system sporo własnych domen (dużo ponad 0.01%) i jeszcze więcej własnych pieniędzy. Takie postawienie sprawy jest uczciwe, tym bardziej że istnieją systemy które błogosławicie, a biorą po 50%, nic Wam o tym nie mówiąc.

- Przypominanie hasła działa od kilku godzin. Rejestracja na forum też. Na forum wszystkie konta są aktywowane.

- Pierwszy publiczny update punktów poszedł dziś ok. godz. 12:00. Precle sukcesywnie pobierają linki osób, które dodały je wczoraj. Gdy już będziecie mieli pierwsze wpisy, Zaplecza zaczną sukcesywnie do nich linkować (uwaga, ze względu na zmienność struktury, pewna część linków może linkować do stron głównych precli lub redirectów 301, jest to czymś normalnym i było brane pod uwagę w obliczeniach stosunku punktów małych do dużych 1:1).

- Autostart filmu z moją buźką został wyłączony. Ktoś zauważył, że przy takim natężeniu videospamu mogę spokojnie kandydować w kolejnych wyborach ;), więc wypada to ukrócić.

- Rozbudowa, pomysły. Bardziej szczegółowe kategorie będą, podobnie jak i inne rozwiązania. Tutaj chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat, stąd zapraszam na forum.seodopalacz.pl.

- Manual jest już dostępny publicznie (także dla osób, które się nie zarejestrowały). Wyprzedzając pytanie, nie, nie wydaję manuala jako książkę. ;)

- Kwestię kontrowersyjnego Regulaminu opisałem na blogu.

- Hazard: totolotek akurat ostatnio przeszedł moderację, ale bukmacherki, kasyn, czy innych tematyk które mogą zahaczać o prawo (lub jest wątpliwość że zahaczają), proszę nie dodawać. Każdy link jest moderowany.

- Jaclaw, pomoc w zainstalowaniu jest dostępna pod skype: seodopalacz1, seodopalacz2, seodopalacz3, i telefonicznie, jak napiszesz na ircu czy PM, też Ci pomogę. Trudno cokolwiek mówić na temat postu na forum, bo na prawdę, niekiedy korelacja pomiędzy nickiem na forum a loginem w systemie jest zerowa, a ciężko dojść jakich stron co dotyczyło.

- Zaplecze musi być zainstalowane na wszystkich podstronach, które są wyświetlane przez zapytanie site:adres. Jeżeli domena główna zawiera system, a subdomena nie, domenę główną należy dodać z "www", tak, aby site:adres nie wyświetlało stron subdomeny. Następnie można swobodnie dodać subdomeny jako kolejne serwisy Zaplecza.

- Format importu/exportu (SeoDopalacz CSV) dołączyliśmy do manuala:

Anchor \t IDkategorii \t PrzyrostPunktow \t MaxPunktow \t IDteczki \r\n

(bez spacji)

Format można także obejrzeć eksportując bieżące linki. SeoDopalacz importuje i eksportuje linki także w formacie niektórych innych SWL.

- W3C, CSS, a taki mały żarcik. ;-)

- yavaho, chwilowo musisz usuwać mniejszą ilość linków, wyszedł nam niespodziewanie za długi adres

- Szablony są dostępne w ilości 500 szt., chłopcy siedzieli nad ich adaptacją 2 tygodnie. Właśnie wprowadzamy jeszcze większą losowość szablonów, natomiast nie ma problemu, abyśmy napisali specyfikację i udostępnili możliwość stworzenia kolejnych szablonów dla systemu odpłatnie (w zamian za Duże Punkty).

- Zarabianie. Spekulacje cenami punktów pojawiały się jeszcze 4 miesiące temu, kiedy liczba punktów rosła w nieskończoność (na szczęście było to naiwne z pkt. widzenia ekonomii - wycofaliśmy się z tego). Jak mówiłem, ja sam (jako właściciel!) podchodzę z rezerwą do nowego narzędzia. Cena Dużych Punktów powinna mieć uzasadnienie kosztowe (powiedzmy, hosting+domena*3, ale nie *50), a ceny nie ustala Sprzedający, system, czy ktokolwiek, ale Rynek. Poczekamy - zobaczymy. Jeżeli system kiedykolwiek będzie sprzedawać Duże Punkty, to na pewno o wiele drożej niż Użytkownicy - to Wy macie na tym zarabiać, w tym celu są przelewy i dzierżawy. Tak długo jak przyjmujemy do systemu Precle (nie będziemy ich przyjmować w nieskończoność - nie zawsze Małe Punkty będą kosztować parę groszy), cena Dużych Punktów będzie niska. Natomiast wszystkim polecam przyjrzenie się Małym Punktom - na dziś dają o wiele więcej możliwości zarobkowania. Copywriterom polecam już wstawienie standardowej usługi "pisanie artykułów pod system". Pamiętajcie także, że w dziale "Profil -> Reklamy" można wstawiać swoje własne bannery do albo własnych stron, albo AdKontekst czy TradeDoubler. Dzięki temu, precle na Was zarabiają (oczywiście nie kokosy - będzie miło jak pokryje to koszty domeny/serwera). Jako banner można wstawić sobie równie dobrze obrazek "Ta domena jest na sprzedaż (tel)", czy banner z linkiem pozycjonującym do Waszej strony. Do woli, w obrębie opisanych w zakładce zasad.

- Yeden, po tym wszystkim, nad Tobą niewidzialna ręka systemu czuwa w sposób szczególny ;-)

- Bonus za "wierność" (wiek domeny). Ten jak i inne bonusy, zostaną sukcesywnie wprowadzane (wiek do 100 dni już w pewnym stopniu jest), przy czym nie informujemy na wyrost "zastanawiamy się nad", żeby połowa Użytkowników nie dostała zawału, tylko o "za x dni wprowadzimy", gdy już podejmiemy decyzję. Testerzy w poprzedniej "testowej" wersji Manuala widzieli jakie są planowane bonusy, część z nich jest w zamkniętym gronie poddawana dyskusji, a część decyzji już jest podjęta. Na pewno będzie to z korzyścią dla Użytkowników i mocy systemu. Jak zauważyliście, połowa punktacji jest oparta na zasadzie lojalnościowej "jesteś z nami długo - masz dużo punktów". Wszystko po to, aby na systemie nie opłacało się oszukiwać.

- Dwa nowe zabezpieczenia powstałe podczas pisania tego postu: Nazwa katalogu "presell" nie jest już taka sama wszędzie, ale jest losowa (zachowując "kompatybilność" wstecz, z dotychczasowo zainstalowanymi dwoma tysiącamy precli). Zaplecze natomiast, bierze nazwy plików-paczek z md5 (zamiast crc32), stąd wkrótce powinny zniknąć problemy z walidacją (jeżeli będą się powtarzać po prostu "zadzwoń do systemu").

- Udostępniliśmy wykresy loadu serwerów. Jeżeli podczas autoaktualizacji któryś z serwerów wyskoczyłby ponad 2.0, możecie dzwonić nawet w środku nocy. ;-)

- Wersja bez mod rewrite - po prostu usuń .htaccess, a nazwy same ustawią się w formacie ?q=keyword&r=strona (jest to związane z usunięciem bonusa za przyjazne adresy)

- Preselle można instalować w katalogu, np. www.domena.pl/katalogprecelka/ - po prostu skopiuj pliki do katalogu. Pamiętaj, że klasyczne blogi (np. Wordpress) można dodać jako Zaplecze. Nie myl Wordpressa ze skryptem Presell Page SeoDopalacza!

- fujara: Jeżeli masz 2 linki w zakładce "moje linki" i np. na każdy dałeś przyrost 30 Dużych Pkt dziennie, a dzisiaj masz "przydzielono" 50 pkt, to oznacza, że w tej chwili masz wypchniętych 10 wpisów z linkiem (utrzymanie 1 wpisu kosztuje 5 pkt), i codziennie będzie Ci dochodzić 6 wpisów. Jeżeli kupujesz od kogoś Duże Punkty, a ten ktoś straci punkty (w jakikolwiek sposóB), jego przelewy będą usuwane w kolejności od tego z najwyższym priorytetem do tego z najniższym.

- Be-cool: Ten system jest dość skomplikowany, ale jak się wciągniesz, można go traktować prawie jak grę komputerową. Ale przechodząc do pytania: nad/pod linkami bieżącego systemu, wstawiasz skrypt "Zaplecze" SeoDopalacza (możesz też w treści), a dodatkowo tworzysz na każdej z domen subdomenę, w której instalujesz skrypt "Presell" SeoDopalacza. Takie rozwiązanie jest najlepsze. Panie i Panowie, nie zapominajcie, że domeny powierzone systemowi nie są na wyłączność - to są Wasze własne domeny, możecie w obrębie subdomen lub adresów głównych tworzyć dowolne strony!

- qgito: Serdecznie dziękuję za merytoryczne uwagi. Nad powiązaniem treści z artykułami ciągle pracujemy, wkrótce udostępnimy Wam nowe rozwiązania. Jak pisałem wyżej, struktura jest zmienna, zwłaszcza, gdy zachowywaliśmy 100% ciągłość baz od początku systemu (de facto wystartowaliśmy niemal pół roku temu). Część linków musi nie działać, bo: precle już nie istnieją, ktoś uprzejmy usunął domeny, wypchnęło się więcej linków niż powinno a User zmniejszył punkty, itd (możliwości jest jeszcze kilka), a czas odświeżenia z Zaplecz wynosi 14-21 dni. Jest to sprawa naturalna i wliczona w kalkulację stosunku 1:1. Małe Punkty (za Zaplecze) są tylko przelicznikiem (bezpośrednio to tylko informacja dla Ciebie, ile należy dołożyć Zaplecza, aby zaindeksować wpisy!), i akurat jest to bardzo mocno przemyślane. Po prostu większe serwisy więcej zaindeksują Twoich wpisów, wyliczenia potwierdzone testami. Sprawdzone i matematycznie i empirycznie.

- Anchora pobranego linka się nie da edytować (i nigdy nie będzie się dało), ponieważ już w preclach widnieją strony anchor_nr.html, nr-anchor.html, itd. Odwołanie do pliku stopka.php, katalogu stopka, etc., jest niewykrywalne z zewnątrz, bo zwraca nagłówek 404 (czyli nie napisze się detektora w oparciu o tą nazwę pliku). Nad stopką pracujemy, ważne by ewentualna zmiana nazwy zachowała kompatybilność wstecz.

Uff. Uwierzycie, że zacząłem ten post pisać o 9 rano? ;)

Pozdrawiam, J.

- Hazard: totolotek akurat ostatnio przeszedł moderację, ale bukmacherki, kasyn, czy innych tematyk które mogą zahaczać o prawo (lub jest wątpliwość że zahaczają), proszę nie dodawać. Każdy link jest moderowany.

Pierwszy system, który nie zezwala na to. Brawo!

W kwestii PP, to lepiej byłoby wydłużyć czas z 3 miesięcy do 6 miesięcy, aby faktycznie coś z tego mieć (przy maksymalnym wyliczeniu wartości precla).

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności