Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

No, ta liczba będzie jeszcze większa jak dodawanie artów nie będzie przynosiło żadnych zysków. Ofc. nie mam na myśli zysków jakie przynoszą linki z unikalnej treści jaka napiszemy.

Jest możliwość, że ludzie będą zlecań pisanie treści wykorzystywanej w Dopalaczu.

Jednak dalej mam wrażenie, że jakaś nagroda za dodawanie artykułów zniwelowałaby zjawisko "po co się wysilać" :D

Unikalnatreść.pl - bo wartościowy content to podstawa!

Skuteczny SEO Copywriting!

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Na wszystkich stronach dodanych jako "zaplecze" (dodane wczoraj) dziś rano zauważyłem, że plik index.php został wypełniony zawartością pliku stopka.php. A zatem zostałem zmuszony czasowo zupełnie wywalić kod seodopalacza dla zaplecz z moich stron. Czy to można jakoś poprawić?

Mam pytanie natury prawnej: kto jest odpowiedzialny za precle? Właściciel domeny czy właściciel seodopalacza?

Strony te są generowane z automatu i różne rzeczy mogą wyjść z pod takiego mixera. Nie mówiąc już o tym, że powinny być na tych stronach dane kontaktowe.

Jednak dalej mam wrażenie, że jakaś nagroda za dodawanie artykułów zniwelowałaby zjawisko "po co się wysilać" :D

Wystarczy dla mnie nadać uprawnienia moderatora tekstów, a zobaczysz co zostanie z tych artów. Nawet swoje dwa bym wywalił, bo system je idiotycznie podzielił.

Jeżu! Pilne i ważne. Rzuć okiem na mojego precla pierwszego ze spisu. Jeżeli to się nie naprawi, to jest to jakaś metoda na nabijanie pustych punktów. Ja to na razie zostawiłem, żebyś sobie obejrzał.

Eksperyment Discover.pl

To bym wywalił jako user, a tego nie zrobię, bo tekst pisałem z palca, tylko system zrobił z tego lekki bełkot. Jak moderator byłbym jak kasjer - kasowałbym jak leci, bez żalu. Sam wiesz co to za teksty są w systemie.

Bardziej niebezpieczne dla systemu jest to co napisałem na czerwono.

Eksperyment Discover.pl

Jak moderować Artykuły - Praktyczne wskazówki

3. Jeżeli do Artykułu jest dołączona jakaś grafika, sprawdź czy wyświetla się (w miarę) poprawnie.

A jak można do artykułu dołączyć grafikę?

Mam małą uwage co wyglądu i do cięcia artów (te 400 znaków) Może dajcie wiekszą rozbieżność tego cięcią np szukajcie znków specjalnych gdzie cięcie mogło by być zrobione (.,?!-:; itp) i tam tnijcie w zakresie tekstu powiedzmy od 300 do 600 znaków, aby nie wychodziły jednakowe klocki jak z taśmy fabrycznej.

Bo widze że teraz zdania ucięte są w połowie i w dodatku każda strona takiego presela wizualnie jest jednakowa, kazda strona składa sie dokladnie z takiej samej ilosci kawałków tekstu i z prawie takiej samej ilości znaków. Zastosujcie tu jakis random i większą rozbieżność lub kreatywność :D

Można by jeszcze wzbogacić taki monotonny tekst wstawiając w niego odpowiedni kod html <b><strong><i><u><hx> itp.

Sprawa reklam.

Dodałem, wyświetlają się i fajnie. Ale raczej nie jestem w stanie dopasować ich ksztalt i rozmiary do wszystkich preseli. O wiele łatwiej byłoby dopasowac szablony preseli do danej reklamy. Kiedy bedzie możliwość zmiany sobie szablonu?

.

Dziękuję za Wasze uwag i pytania.

Wersja stopek umieszczana wczoraj w granicach 9:30-10:00 posiadała błąd (o którym pisał qazy), uruchomiona aktualizacja już go. Na wszelki wypadek, na potrzebę instalacji kolejnych proszę usunąć sobie z dysków na komputerach starą wersję i ściągnąć nową, łatwo się pomylić, bo nazwy plików są takie same.

qazy, na Preclach nie można wprowadzać żadnych zmian, w tym nie można instalować innych SWL (nawet "Zaplecza" SeoDopalacza), nie można także wprowadzać zmian do szablonu. To co możesz zrobić, to wstawić na Precla reklamy, tak, aby w trakcie działania Precla, wygenerował on parę groszy i zwrócił koszty domeny - szczegóły w pomocy /tekst FAQ już zmieniliśmy, tak to jest jak FAQ pisze "techniczny" ;)/. Kod reklam to kod HTML (xhtml), w wyjątkowych sytuacjach także JavaScript (JS musi pochodzić ze znanych sieci reklamowych, celem zachowania bezpieczeństwa), nie ma możliwości wstawienia kodu PHP.

ccx, jesteśmy seowcami, każdy serwer potrafimy zajechać ;), niemniej Presell był tak pisany, aby był bardzo mało uciążliwy (niektórym osobom na średniej klasy hostingu stoi po 50 Precli, niektórzy mają po 200 i więcej i nie narzekają).

Manual w wersji dla niezalogowanych ma już normalne tło.

Subdomena pod Presell Page, nie musi być zaindeksowana (bo Presell sam się wypełni treścią, tam się podlinkuje, sam się wypełni kolorowym szablonem, sam się będzie aktualizował, sam się będzie pingował i sam będzie zarabiał na swoje utrzymanie), pod Zaplecze natomiast musi być zaindeksowana (Zaplecze bazuje na zaindeksowanych stronach, które linkują do Twoich wpisów w Presell Page, nie ważne jakiej jakości jest Zaplecze).

Gerdi - w dłuższej perspektywie czasu, priorytetem będzie dla nas poprawienie jakości tekstu (z czymś należało wystartować) i w ogóle treści, bo precle będą emitować w przyszłości nie tylko tekst. Planujemy wprowadzenie - jak piszesz - bonusików dla osób które lubią sobie popisać, ale jeszcze się z tym wstrzymujemy, ze względu na możliwość nadużyć. Co bardziej bystry Użytkownik rozumie, że teksty pisze także dla siebie i dla jakości swoich linków, w szczególności gdy doda opcję "wyłączność" na N pobrań (stąd, prawdopodobnie ruszy się raczkujący rynek coprywriterski). Zdarzają się gagatki, które wrzucają fragment tekstu z jakiegoś forum i musimy nauczyć i przyzwyczaić Użytkowników, że każdy tekst czyta żywy człowiek, stąd po 5-krotnym usunięciu komuś śmieci, Użytkownik nie doda ich po raz szósty, a jak doda, to mu po ostrzeżeniu podziękujemy za współpracę - tu chodzi o to, żeby każdy miał korzyści ze wspólnego worka tematycznych artykułów (w pierwszej kolejności autorzy), a nie żeby jeden oszukiwał drugiego. Kategorie i podkategorie będą rozszerzone, ale, na dziś, jak jest ledwo parę tysięcy artykułów, wydzielenie podkategorii nie miałoby jeszcze sensu, bo byłoby w nich po parę artykułów, generujących megaduplikat. Tak jak mówiłem, jakość tekstów jest dla nas piekielnie ważna, stąd czytamy i spisujemy wszystkie Wasze uwagi.

tj - właścicielem precla (serwisu) jest właściciel domeny (i to on jest zawsze pierwszym "ogniwem" odpowiedzialności, jak w wypadku każdego serwisu), właścicielem skryptu jestem ja (jako firma), właścicielem tekstu jest ten kto go dodał (udostępniając go systemowi dożywotnio). W wypadku problemu tekstów nieautorskich, każdy Użytkownik akceptował Regulamin, w którym zobowiązał się wziąć odpowiedzialność za ewentualne nieprzyjemności związane z umieszczeniem kradzionego tekstu.

Yeden - dziękuję za informację i zwrócenie uwagi na problem (niemniej, to wychodzi w moderacji - każdorazowo przed, potrzebujemy chwili żeby się zorientować), załatwimy to w sposób automatyczny jak tylko opanujemy ten duży napływ domen i milion pytań o wszystko (co zrozumiałe). Panel moderatora artykułów... Pomyślimy.

yavaho - na chwilę obecną do artykułów nie można dodawać grafiki, ze względu na objętość multimediów (technicznie jest to wykonalne, ale nie chcemy zawalić serwerów na których stoją Precle Użytkowników - hotlinkowana reklama którą każdy sobie może wstawić, jest na dziś wystarczającym plusem). Oczywiście, nie mówię że precle będą wyświetlały tylko tekst - pewnego dnia otrzymacie miłą niespodziankę ;-). Jeżeli chodzi o pogrubianie tekstu, wstawianie list, itp., nie ma problemu, ale też nie można przesadzić. Jest z tym związany nasz inny projekt, który zobaczycie wkrótce. Jeżeli chodzi o reklamy, wkrótce ustandaryzujemy i podamy wymiary.

Każda Wasza opinia w sprawie jakości artykułów jest dla nas bardzo cenna, choćby się i powtarzała, czy była złośliwa. ;-)

Wracamy do pracy.

Pozdrawiam, J.

to ja powtórzę:

przy dodawaniu musi być większa elastyczność 400-650 albo nawet więcej, aby w presellach na każdej podstronie nie było dokładnie 800 znaków tekstu

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Na wszystkich stronach dodanych jako "zaplecze" (dodane wczoraj) dziś rano zauważyłem, że plik index.php został wypełniony zawartością pliku stopka.php. A zatem zostałem zmuszony czasowo zupełnie wywalić kod seodopalacza dla zaplecz z moich stron. Czy to można jakoś poprawić?

Wlasnie, mam to samo, pierwszy bardzo powazny blad systemu. Kto mi teraz odtworzy plik index.php ktory zostal automatycznie bez mojej wiedzy wypelniony kodem seodopalacza??? Paranoja jakas, dobrze ze nie wrzucilem duzej ilosci stron bo mialbym bardzo powazny problem. Kto mi zagwarantuje ze w przyszlosci taka sytuacja sie nie powtorzy? Bo naprawde zaczynam bac sie dodawac tam swoje strony...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności