Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

@php.skrypty

@uzytkownik999

W dniu startu systemu było już około 80 użytkowników ( testerów ).

Osoby te dysponowały już preclami z dłuższą historią, za które posiadali punkty.

Stąd do czasu zdobycia punktów przez nowych użytkowników nowe linki nie mają przeznaczone zbyt dużej mocy przez co występują rzadziej na instalowanych preclach.

Publikowanie publicznie treści/fraz z precli nie jest wskazane dla dobra innych użytkowników i własnego :)

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jednego nie rozumiem. Postawiłem około 80 precli sprawdzam ich zawartość a tam ciągle te same wpisy (podobne do siebie) i te same linki.

tanie linie, pozycjonowanie, pozycjonowanie strony, kodeki...

Cos chyba nie gra.

Na 10 losowych precli które dzisiaj sprawdziłem tylko jeden ma jeszcze inna frazę: kredyty.

Czy to nie jest tak ze zdobywając duże punkty pozycjonujemy tych którzy testowali/uruchomili system ?

Ci którzy testowali system mają teraz nieco więcej punktów;) Ktoś mógł przesadzić z ilością punktów na linka i przez to tyle tych wpisów.

Obecnie, aby link pojawił się na wszystkich preclach wystarczy 15tys punktów.

PS. Domen w Systemie: 3411 (666 unikalnych IP)

może ktoś mi wytłumaczy, próbuje podpiąc jednego z moich precli i juz na wstępie problem ;/

doemna to pcpresell

zwraca mi bardzo przyjazny komunikat:

Ta domena zawiera niedozwolone słowa lub jest na liście zablokowanych.

Davred!

1) Nie podajemy adresów publicznie

2) Czytamy manual https://www.seodopalacz.pl/manual.html#2_4 "Nie używaj słów wulgarnych, ani standardowych (katalog, blog, dopalacz, itp)"

Chodzi oto, żeby nazwa domeny nie sugerował nic google, żeby nie było tak łatwo wyciąć tych stron z indeksu. Najpierw trzeba sie znać a potem komentować :)

Tu miała być sygnatura...

Czy strony typu sklepy internetowe nie nadają sie na zaplecze ?

To nie jest poprawna Strona Zaplecza! Nie może być aktywowana

[ Silnik ] Znaleziono zbyt dużo ( 75 ) linków wewnętrznych ! [ BŁĄD ]

taka ilosć linków już dyskryminuje stronę?

Poklikałem sobie troche po tych zapleczach jak i preselach i narazie widze że wieksza ilość bezpośrednich linków pozycjonujących strony umieszczana jest na zapleczach. Zaplecze z reguły ma większe site niz presel a w dodatku na jednej stronie zaplecza znajduje się 5x więcej takich linków niz na preselu.

Więc to troche gadka szmatka w takich tekstach jak poniżej

Tak przyjęta zasada Zaplecza powoduje, że głupotą byłoby gdybyś nie podpiął całego zaplecza, bo przecież linkujesz samego siebie.

Kara za małą ilość artykułów: do -30% - od 1 października 2008

Ma być tak: 1 link = 1 artykuł

A weźmy przyklad 2 osób ktore mają po tyle samo punktów.

Pierwszy daje wszystkie punkty na jednego linka.

Drugi robi sobie kilkaset anchorów i na każdego daje po troszke punktów.

Ale obydwaj emitują w systemie tyle samo linków - przeznaczają na nie tyle samo punktów. Tylko ze jeden z nich musi naprodukować kilkaset artów bo zostanie ukarany. Jaki to ma sens?

.

Witajcie,

Dziękuję - wszystkie uwagi odnośnie dodawania artykułów, zostały odnotowane. Odpowiadając na kolejne pytanie - w systemie jest nieco ponad 5000 artykułów (licząc tylko te przeczytane i zaakceptowane przez moderatora, umieszczone we właściwej kategorii).

sttorm - jeżeli nadal masz problemy z forum, wyślij tutaj PM.

idolw - Na dziś nie ma bonusów za artykuły, ale czytając Was mam wrażenie że jeszcze kilka dni i nam wjedziecie do biura z kastetami :), stąd chyba będziemy musieli o tym pomyśleć. Pamiętaj, że system jest polskojęzyczny - przyjmuje tylko artykuły w języku polskim (obcojęzyczne wersje systemu pojawią się jeżeli będzie takie zapotrzebowanie).

Czacha - dobrze słyszeć konstruktywną krytykę, stąd jasno (i momentami gorzko) się do niej dla Ciebie ustosunkuję: odnośnie wyników i domen, w moim odczuciu wyraźnie to zaznaczyłem. Jeżeli było to niezrozumiałe, już wystarczająco mocno to podkreśliłeś, podwójną kreską. Odnośnie autoaktualizacji - nie ma obowiązku korzystania z tego mechanizmu - jeżeli ktokolwiek twierdzi że mogą być z tym problemy, może nie ustawiać praw 777 i usunąć plik aktualizacji, jednocześnie decydując się na aktualizację ręczną, jak w innych systemach. Jeżeli chodzi o statystyki, to jak mówiłem na samym początku - za uczciwość systemu ręczę własnym nazwiskiem (wskaż mi, ilu właścicieli systemów coś takiego napisze? ilu napisało w momencie startu, gdy byli najbardziej narażeni na wulgarne ataki personalne?). Straty o które pytasz, wywołane atakiem z zewnątrz na Użytkowników systemu, były po podsumowaniu dużo, dużo mniejsze, aniżeli się spodziewaliśmy i w całości "załatane" w ciągu dosłownie kilku dni - działo się to równolegle z przyjmowaniem nowych Użytkowników i dodawaniem nowych domen.

Piekielnie ważne są małe punkty, czyli koks systemu! Z drugiej strony prawda jest taka, że można pisać, pisać i pisać, a Użytkownicy i tak muszą się przekonać o tym na własnej skórze. Ze względu na założenia i koszty indeksacji, zawsze będzie mniej Zaplecza niż Precli, nawet jak rozdamy bardzo brzydkie skrypty na site:, co jest także w planach.

uzytkownik999, php.skrypty, czacha - jeżeli chodzi o rozdzielanie wpisów - tutaj proszę aby wszyscy uważnie przeczytali, bo to naturalne że o to pytacie. W jednym zdaniu należałoby powiedzieć: jeżeli system ma 5 precli, a Ty zażyczysz sobie 100 wpisów, to w każdym preclu wypadnie Ci 20.

Statystyki mówią, że:

- Na chwilę obecną, nie ma sensu przykładać więcej niż 10.000 Dużych Punktów na link (ok. 2000 wpisów), sugeruję też nie przykładać większych przyrostów, niż 200 na anchor. Dużo lepiej jest zróżnicować anchory - to wręcz pozytywnie wpłynie na jakość. Wpisy trzeba sobie zaindeksować Zapleczem, wtedy ma to sens!

- Na chwilę obecną system wypchął dopiero 80.000 wpisów. Gdyby system został teraz zamknięty i Użytkownicy spokojnie poczekaliby 100 dni na całość punktów, po czym skonsumowaliby punkty w 100%, uzyskali by łącznie ok. 4.000.000 wpisów z linkami w tekście (tylko z punktów z domen dodanych w ciągu ostatnich kilku dni).

Od początku istnienia systemu, czyli ok. pół roku temu, została zachowana ciągłość całej struktury Presell Page. Żaden Tester nie był zmuszany do dodawania wszystkich domen od nowa, usuwania całego konta, zerowania punktów, itp. Skutkiem tego, Testerzy którzy wtedy powierzyli mi domeny, zachowali (poza drobnymi wyjątkami spowodowanymi błędami, co zrozumiałe w okresie testów) pełną punktację.

Faktycznie, istnieją najmocniejsze linki w systemie, na które przyłożono bardzo duże ilości punków. Paradoksalnie, choć na pierwszy rzut oka nie wygląda to najładniej, to artykuły wewnątrz nawet pod tym samym anchorem, są zupełnie różne. Dla właściciela Precla jest to dodatkowy gratisowy content, który sam się podlinkuje (im więcej wpisów, tym większa szansa, że właściciel wpisu zechce go podlinkować zapleczem), zaindeksuje i dodatkowo będzie stanowić "slot" pod jego reklamę.

Dlaczego nie usuwamy/nie zmniejszamy tych linków? Z bardzo prostej przyczyny. Punkty nie należą do mnie, tylko do Użytkowników. Nigdy nie będę realizował polityki "dokładasz punkty niezgodnie z moim widzimisie, więc out". Podstawą jest wzajemny szacunek do siebie.

Dziś dołożyliśmy dla Was opcję (beta) wyboru szablonów na Wasze precle. Rozwijamy ją.

Qbass - w systemie nie ma i nie będzie hazardu i erotyki. Nie piszę tego złośliwie, ale takie są po prostu zasady. Inni Użytkownicy, pozycjonując np. strony o kredytach, mogą sobie nie życzyć linków powiązanych z bukmacherką, czy świerszczykami. Jeżeli którykolwiek Użytkownik będzie dokładał anchory z hazardem/erotyką, tylko doda nam niepotrzebnie trochę pracy (każdy link jest moderowany).

Davred - odnośnie domen z "presell" w systemie, niestety obserwujemy że ludzie pokupili duże paczki domen, a nie doczytali że pewnych nazw nie należy stosować. Na razie postaw tam jakieś zaplecze, ale jest szansa że zrobimy czasową i jednorazową amnestię na nazwy domen (NIE subdomen).

Elpav - gratuluję pierwszych 10 groszy, możliwość wstawienia reklam umieściliśmy niedawno, sam jestem ciekaw jakiego rzędu będzie to zarobek i czy w ciągu roku zwróci koszt domen.

yavaho - z rana rozpatrzymy Twoją sprawę indywidualnie, prawdę mówiąc zaskoczyłeś mnie tym co napisałeś. Jak pisałem wcześniej, w Zapleczu linki do wpisów pojawią się dopiero wtedy, gdy będziesz już miał wpisy. 50% Zaplecza linkuje bezpośrednio (dla przyspieszenia efektu) i 50% do wpisów (dla indeksacji wpisów). Na początku, gdy jeszcze nie masz wpisów, widoczna jest tylko ta pierwsza, Ciebie mniej interesująca "paczka" - po skonsumowaniu pierwszych punktów i przeliczeniu dobowym, w ciągu maks. 24 godzin od przeliczenia się to już zmienia "in plus". Odnośnie artykułów - jest to bonus planowany - ma to o tyle sens, że osoba druga (która doda wiele anchorów), prawdopodobnie doda artykuł z tymi anchorami, więc będą one lepsze jakościowo. Wiem że część osób stara się iść po najmniejszej linii oporu, ale odrobina pracy się opłaca - jak w życiu.

Miłego testowania. O północy wybiło ponad 3500 unikalnych domen.

Całe szczęście że już nie ma 666 unikalnych IP, bo to był zły znak. ;-)

Pozdrawiam, J.

jez - w tym momencie masz wielkiego plusa w moich oczach, choćby za szczegółową odpowiedz, co do domeny presell, to istnieje juz prawie rok, stary precelek, kreci sie jakos, jak zrobicie "amnestie" to zawitam i z nim, a tymczasem ogarniam inne

Równiez dzieki za szczegółową odpowiedz. Oby zapewnienia Twoje i betatesterów rzeczywiscie sie sprawdziły.

Mam również nadzieje ze ten system stanie sie przełomowym narzędziem do pozycjonowania wsród kregów SWL.

Elpav - gratuluję pierwszych 10 groszy, możliwość wstawienia reklam umieściliśmy niedawno, sam jestem ciekaw jakiego rzędu będzie to zarobek i czy w ciągu roku zwróci koszt domen.

A tak nawiasem mowiąc, jeżeli z reklam zwróci sie koszt domen oraz hosting to mi to wystarczy w zupełności.

Kontakt: punkty@strony.pl

gg: 10386146

Witaj Jezu,

Jak narazie to z ciekawosci sie zarejestrowalem jakis czas temu. Po przeczytaniu tych wszystkich watkow coraz bardziej jestem pozytywnie nastawiony do dopalacza i rowniez zaczne swoje testy(jak dopalac to dopalac, nie chce zostac w tyle :))

Trzymam za system kciuki!

A tak nawiasem mowiąc, jeżeli z reklam zwróci sie koszt domen oraz hosting to mi to wystarczy w zupełności.

A wtedy powstana kolejne firmy PIOkemonowe, oferujace pozycjonowanie za 9,99 na allegro ;)

pozdro.

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

Mi chodziło tylko o linki bezpośrednie.

50% Zaplecza linkuje bezpośrednio (dla przyspieszenia efektu) i 50% do wpisów (dla indeksacji wpisów).

Wiem, czytalem manuala. I pisze tam rownież że:

Dla dobrej efektywności pozycjonowania, utrzymuj stosunek małych punktów do dużych w wysokości 1:1
Przy obecnej punktacji aby utrzymać taki stosunek punktów wychodzi że ilość stron zaplecza musi być z 10-50x więcej niż stron preseli (przynajmniej u mnie tak to wychodzi) I tak jak wczesniej pisałem zaplecze ma z reguły wieksze site i 5x wiecej bezpośrednich linków na pojedynczej stronie niz presel.

Biorąc to wszystko pod uwagę, czyli stosunek ilości bezpośrednich linków z zaplecza i linków z preseli to można wywnioskować ze cały system bedzie jechał w wiekszości na zapleczu.

Dzięki za mozliwość wyboru szablonów :)

Ale fajnie by jeszcze było gdyby mozna było hurtowo zmienić dla linków: Przyrost dzienny i Próg punktów

.

Nie przesadzajmy, dla znajomych Michał. :)

Z tej strony Maciej. ;)

Po poscie Elpav i pierwszych jego zarobkach, zainteresowalem sie opcja reklamy.

Niestety jednak wyczytalem ze mozna dac tylko jedek kod reklamy, a pozniej ustawiac na ktorym preclu ma sie wyswietlac.

Mysle ze ciekawym rozwiazaniem by bylo dodanie mozliwosci dodania kilku kodow i wybierania na ktorym preclu ma byc wyswietlany dany kod.

Cos na zasadzie projektow czy zakladek, do tego ladnie to zrobione w ajaxie.

Stawiajac np 200 precli i dodajac reklame adkontekstu lub jakis banner na nie wszystkie mozemy zwrocic uwage Pana walczacego z spamem, bo wkoncu na tych 200 preclach bedzie jedna czesc wspolna, wiazaca je.

A tak na czesci wklei sie TD, na innych AK, a na jeszcze innych OK.

pozdro.

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności