Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

Biorąc to wszystko pod uwagę, czyli stosunek ilości bezpośrednich linków z zaplecza i linków z preseli to można wywnioskować ze cały system bedzie jechał w wiekszości na zapleczu.

Nie tyle że "jechał", co po prostu małe punkty są "koksem" dla struktury (i jednocześnie asekuracją - nawet, gdyby precelki spotkało coś niemiłego, zaplecze zostanie).

System daje ASTRONOMICZNIE dużo Dużych punktów. Ma to podstawę ekonomiczną, po prostu jesteśmy jeszcze w stanie tyle obsłużyć, a pozwoli to "wessać" dużą ilość domen, bo Użytkownikom się to po prostu opłaca.

Dla porównania "stały" (każdorazowo wypadający) link w rotacji 11,5 tys. domen (uwaga, nieunikalnych!) to koszt ok. 250.000 pkt (po 200-450 zł miesięcznie, czyli 6-10 tys. rocznie, w zależności od systemu). Natomiast w Seodopalaczu, 11,5 tys. wpisów (uwaga, na unikalnych, niepowtarzających się domenach!) kosztuje 57.500 dużych pkt. (19 domen regionalnych po 77 groszy plus hosting, czyli ze 30 zł rocznie). Jeżeli nie liczyć indeksacji, parytet wynosiłby 6 tys. do 30. Właśnie o tyle "przewalutowane" są teraz Duże Punkty. W momencie zablokowania dodawania nowych Precli (gdy będzie ich wystarczająco dużo), ich cenę wyreguluje już rynek.

Oczywiście pozostaje najważniejsza kwestia indeksacji własnego wpisu - i tu właśnie rola punktów małych. Bez obaw. Każdy z nas ma trochę zapleczówek, może je wykorzystać na indeksację swoich wpisów. Ci którzy nie mają, dostaną skrypty. Można się przecież nimi podzielić dla dobra ogółu.

Jeszcze trochę poprawimy ten wybór szablonów, bo nie działa jeszcze tak jak miał.

Hurtowa edycja linków będzie bankowo. To nasze niedopatrzenie.

Ok, tym razem już dajcie się wyspać. ;-)

Pozdrawiam, J.

P.S. W międzyczasie `q napisał post. Tak, oczywiście, będzie można wstawić więcej reklam. Dodatkowo, w tej opcji przygotowujemy dla Was niespodziankę.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Bez obaw. Każdy z nas ma trochę zapleczówek, może je wykorzystać na indeksację swoich wpisów. Ci którzy nie mają, dostaną skrypty. Można się przecież nimi podzielić dla dobra ogółu.

P.S. W międzyczasie `q napisał post. Tak, oczywiście, będzie można wstawić więcej reklam. Dodatkowo, w tej opcji przygotowujemy dla Was niespodziankę.

Czekam z niecierpliwością na jakieś przyjazne skrypty zaplecza. Mam trochę, jednak przy takim współczynniku MP/ DP jaki jest wymagany w systemie należałoby je sporo rozwinąć. Proszę o sprawdzone i polecane przez Was skrypty zaplecza.

Co do reklamy, to zgadzam się z 'q. Brakuje opcji selektywnego przydzielania reklam do obwarzanków.

Obwarzankowe wnioski po postawieniu 5 takowych:

+szablony w porządku, dużo i ładne

+'preclnij i zapomnij' super

- artykuły nadają się do kosza, wszystkie. Większość przeklejona z encyklopedii, prawie nikomu nie zależy na otaczaniu pozycjonowanej frazy tekstem na temat. Na 1 obwarzanku mam podręcznik biologii na 2 historii wszystko to okraszone linkami ehem "optymalizacja" i "te takie potrzebne do odtwarzania filmów". Mam nadzieję, że to się zmeni i każdy poświęci parę minut dziennie na moderację artykułów.

Czym jest radosna twórczość u dołu obwarzanków?

"Babcia pracowita spokojnie oznajmia stylistyczne cuda."

I inne ciekawostki.... Ma to cel dywersyfikacyjny?

Ogólnie gratuluję stworzenia tak rozbudowanego systemu, jednak wymaga on doszlifowania inaczej szybko stanie się spamiarką.

Pozdrawiam

J.

Większość przeklejona z encyklopedii, prawie nikomu nie zależy na otaczaniu pozycjonowanej frazy tekstem na temat. Na 1 obwarzanku mam podręcznik biologii na 2 historii wszystko to okraszone linkami ehem "optymalizacja" i "te takie potrzebne do odtwarzania filmów". Mam nadzieję, że to się zmeni i każdy poświęci parę minut dziennie na moderację artykułów.

Dobrze gada , nalać mu wódki.

Ogólnie gratuluję stworzenia tak rozbudowanego systemu, jednak wymaga on doszlifowania inaczej szybko stanie się spamiarką.

Spamiarką to on jest. Również gratuluję.

po co podajecie szczegóły , które można wykorzystać przeciw systemowi na forum PiO?

Po 1 jest to tak zwana: " oczywista oczywistość " i każdy kto się zaloguje szybko do tego dojdzie.

Po 2 po to żeby wywołać dyskusję i jak najbardziej ulepszyć system póki jeszcze użytkowników jest mało i można bezpiecznie wprowadzać zmiany bez dużego impaktu na sieć.

Pozdrawiam

J.

idolw - Na dziś nie ma bonusów za artykuły, ale czytając Was mam wrażenie że jeszcze kilka dni i nam wjedziecie do biura z kastetami wink.gif, stąd chyba będziemy musieli o tym pomyśleć. Pamiętaj, że system jest polskojęzyczny - przyjmuje tylko artykuły w języku polskim (obcojęzyczne wersje systemu pojawią się jeżeli będzie takie zapotrzebowanie).

Pomyslcie o bonusach za artykuly. Dla takich uzytkownikow jak ja (nie stawiam spamow, jesli juz, to kupuje punkty, bo na glowie mam zupelnie innego typu sprawy), byloby to dobre ze wzgledow ekonomicznych. Duzo wygodniej jest mi zlecic milion tekstow do napisania i wrzucic do systemu niz chrzanic sie ze stawianiem setek domen i wymyslac kolejne metody zarzadzania tym wszystkim. Mam problemy z ogarnianiem wiecej niz 3 domen na raz. Ja jestem contentowcem - umiem produkowac duzo dobrego contentu w dobrej cenie.

Z kolei na tym forum sa specjalisci od stawiania tysiecy domen, hostingow, itd. Oni sa zajeci analiza site w poszczegolnych kolumnach ich xlsow czy wyszukiwaniem kolejnych skryptow na zaplecze. Fine. Jednak ich zaplecza zawsze beda dziadowskie bez contentu dobrej jakosci, a im na content brakuje czasu.

polish suicide flew 48 successful missions

Po 1 jest to tak zwana: " oczywista oczywistość " i każdy kto się zaloguje szybko do tego dojdzie.

co innego dostać na tacy, co innego musieć się zarejestrować, dodac precla i go analizować

Po 2 po to żeby wywołać dyskusję i jak najbardziej ulepszyć system póki jeszcze użytkowników jest mało i można bezpiecznie wprowadzać zmiany bez dużego impaktu na sieć.

na forum seodopalacza, jest takie podforum: Pomysły i Propozycje, tam tez mozesz sobie podyskutowac i wpływac na ulepszanie systemu ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

co innego dostać na tacy, co innego musieć się zarejestrować, dodac precla i go analizować

Nie trzeba sie rejestrować nigdzie żeby mieć wsio na tacy. Nie trzeba tez czytać PiO wystarczy na stronę dopalacza wejść tam można wszystko znaleźć spokojnie ;)

P.S

Jeżyku powiedz mi tylko poco zrobiliście taki przelicznik ze na jeden wpis potrzeba 5 punktów??

Nie lepiej podzielić wsio przez 5 i by sie lepiej liczyło, czy może chodzi o to żeby było wrażenie ze sie ma dużo punktów??

więc tak, tu pojawia się pytanko do Jeza, postawiłem kilka opalaczy na kilku domenkach, i tak w sumie wszystkie są na 3 róznych hostach, ale dziwna sparwa jest taka , iż 3 blogaski nie dziuałja, a inne na tym samym hoście juz smigają, więc czego to moze być przyczyna?, aha, nie działają mi subdomeny...

Wszyscy narzekacie na bezsensowne artykuły, a może warto coś z tym zrobić?

Tysiące sensownych, unikalnych artykułów nie muszą być wcale takie drogie ani trudne do stworzenia.

Oto sposób jak z 7 artykułów, stworzyć 75 tysięcy unikalnych i sensownych tekstów.

Zlecamy napisanie (lub piszemy sami) 7 artykułów, tworzonych na takiej zasadzie:

1. Każdy artykuł dzielony jest na 5 puzzli (to będzie jakieś 1-4 zdań na jeden puzel).

2. Przygotowywanych jest 7 wersji tego samego puzzla, napisanych przez człowieka.

Na 7 różnych sposobów można napisać przecież daną informację.

Mamy 7 metod, aby napisać to samo w zupełnie innej formie.

Wykorzystać możemy siedem różnych wersji jednego puzla.

Stwórzmy każdy z siedmiu tekstów, zawierających tę samą informację, napisaną w zupełnie inny sposób.

W 7-iu puzlach napisz ten sam przekaz, ale w różny sposób.

Masz siedem technik na to, aby napisać jeden tekst na 7 różnych sposobów.

Wysil swoją głowę i stwórz 7 artykułów, zawierających identyczne informacje, które chcesz przekazać.

Nie chodzi tutaj o synonimy, ale o zmianę ciągu, sposobu napisania tego zdania.

W ten oto sposób, mając po 7 różnych wersji, każdego z 5 puzzli możemy stworzyć 5 (do potęgi 7) czyli 78125 artykułów lub też ponad 78 tysięcy tekstów czy też 78 125 unikalnych wersji jednego artykułu......

Z jednego z ogłoszeń na PiO - wykonanie tekstu o 1000 znakach to 3 pln. Jeden z 7 artykułów miałby po 400- 600 znaków. Liczmy średnio 500, a więc 1,5 pln razy 7= 10,5.

Policzmy, że za "kombinowanie" i trudności w wymyślaniu wezmą 3 razy więcej - mamy koszt 31 złotych i 50 groszy (lub też ponad 30 pln albo 30 i pół złociszy albo.....).

To, że teksty będą pisane przez człowieka da nam unikalność i "sensowność". Każdy z puzzli będzie miał inną długość znaków.

Jeśli wklepanie do odpowiedniego skryptu po stronie SEO DOPALACZA i przemielenie tekstu będzie zabardzo obciążało serwer - zróbcie program, gdzie użytkownik będzie mógł to robić, a później zaimportować na Wasz serwer jeden plik z bazą 75 tys. różnych artykułów.

Po numer mojego rachunku bankowego możecie zgłaszać się na PW. Przyjmuję charytatywne wpłaty zaczynające się od 10 000 pln ;)

EDIT: To będzie dużo oszczędniejsze i będzie zabierało o wiele mniej czasu niż nawet kopiowanie artykułów z encyklopedii czy innych źródeł.

Case study jak pozyskać więcej leadów

Ja już dobrą chwilę temu wpadłem na inny pomysł którego tutaj jeszcze nie widziałem i tylko ze względu na brak czasu go nie realizuję - oferty pisania tekstów z wstawionymi synonimami ({|}).

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

ja chciałem o pewnej rzeczy: to ze artykuły są bezsensowne to jakby mi wszystko jedno;) natomiast chodzi o ich podlinkowywanie, czyli to co jest właściwą siłą tego systemu. Sprawdziłem dziś losowo kilka swoich zaplecz i linków do artów i muszę przyznać, że fraza linkująca ma się nijak do artykułu, do którego kieruje. Mam przykładowo na swojej stronie link do arta "pozycjonowanie stron" a prowadzi on do artykułu o czymś zupełnie innym i oczywiście linki w tym arcie nie mają nic wspólnego z "pozycjonowaniem stron". To jest zatem na pewno do usprawnienia a wydaje mi się, że jest to sprawa kluczowa.

dziwna sprawa, mam 19 preselli, 3 niezatwierdzone, tylko 4 działaja sprawnie, reszta nie moze pobrac szablonu, choć, te 4 działaja, a są na 2 innych hostach a inne z tych samych juz nie działja, do tego miałem juz ponad 500 dpkt, rano teraz mma 0, szczeże to nic nierozumiem z tego...

i pojawia sie pytanie, czy te co nie maja szablonu, będa go kiedys miały, bo nie widze sensu podpinania, dalje bo wiekszość nie działa, do tego pukty to istna fatima było i nima...

do tego w wiekszości mam ten błąd:

CRC32 (index.php)

[błąd]

oraz ten:

Prawa dostępu (Plik konfiguracyjny) 0644 [błąd]

ale wszystkie pliki maja chmod 777

edit:----------

ojojoj przez sec wszystkie zaczłey starować, bezbłędnie, wąłsnie sparwdzał ale juz chyba wszystkie działają, więc wniosek z tego takiz e chyba tzreba poczekac kilka godzin, na aktywacje itd

moze i pkt, wróca kiedyś ;]

Niektórzy chcieliby mieć jakościowe zaplecze i móc postawić reklamy dopasowane do treści (niekoniecznie adsense, ale np. AD KONTEKST). Przecież precle to nie mają być strony dla botów, ale dla ludzi.

Zaproponowałem tanie i dobre rozwiązanie. Jeśli wam się nie podoba to dajcie swoje. Jeśli wpiszecie tu, że Wam się podoba, możliwe, że Jez rozważy opcję wprowadzenia tego do SEODOPALACZA. Dla mnie samego raczej nie będą się wysilać.

Case study jak pozyskać więcej leadów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności