Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

każdy SWL jest zły z punktu widzenia G, z szookiem zgadzam sie w jednym - osoba decydująca sie na SWL'e powinna liczyc się z tym że jej praca zwiącana z robieniem spamu może iść do kosza, to ryzyko jest chyba jasne ;)

dla mnie nie zrozumiałe jest to, że część właścicieli walcząc o rynek kopie cichcem dołki pod innymi systemami

osobiście z systemami od środka mam do czynienia od czasu kiedy seonet wszedł do gry, czyli nie długo ;) teraz zaprzyjaźniam się z doalaczem i mam nadzieję, że poprawi sie tu jakośc artów i dobieranie linkow do treści bo tutaj to kuleje :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mnie osobiście z dopalacza chyba wyleczą bany, które wiszą w powietrzu (oklaski dla szooka)...

Arty jakie widzę na preclach są po prostu żenujące! Do tego na jednej stronie powtarzają się podwójnie?

EOT: Skoro dodałem domeny, to już zostanę.. zobaczę co mi to da... najwyżej nie przedłużę..

Z seo i ewebem mam krótką historię, ale są i efekty i swego rodzaju stabilność...

Arty jakie widzę na preclach są po prostu żenujące!

No niestety, z takimi tekstami to woda na młyn dla akcji Szooka. Dziwię się, że Jeż z tym nic nie robi. IMO to priorytetowa sprawa. Przecież z czymś takim daleko się nie zajedzie. To po prostu wystawianie sie na odstrzał. Dobre teksty to wytrącenie z ręki mocnego argumentu do bana.

Eksperyment Discover.pl

Artykuły teraz są tragiczne. NA niszowe frazy wpisy już wiszą wysoko. Jak połowa domen dostanie bana to nie wiem ile osób zaufa ponownie systemowi.

1. Artykuły

2. Kategorie (dodac wiiiiele podkategorii)...

3. Nie donosić :)

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Moi drodzy!

Ponieważ ten temat traktuje o SeoDopalaczu (jak się okazało kontrowersyjnym) systemie wymiany linków, bazującym na zupełnie innych zasadach niż te które powstały obecnie, pozwolę sobie trzymać się marytorycznie wątku. Dziękuję Administracji Forum które wspólnie tworzyliśmy od jego początku, za stosowną reakcję.

Oto odpowiedzi na Wasze pytania:

jaclaw - artykuły dodajemy jako goły tekst (sugeruję 400-500 znaków, aby uniknąć cięcia), nie jest dozwolone używanie html, znaczników synonimów, na dziś także nie można korzystać z bbcode. Wkrótce zostaną wprowadzone udogodnienia.

idolw - dobrze że naciskasz, bo mądrze naciskasz. To fakt, że najsłabszą stroną systemu są artykuły i jest nasz priorytet.

Davred - wszystko się wyjaśniło :)

Cashmajster - dziękuję za ciekawy pomysł, jeżeli sprawa będzie możliwa do zrealizowania z punktu widzenia wydajnościowego, wprowadzimy ją. Tak czy inaczej, jak pisałem, jednym z priorytetów będzie wprowadzenie większej różnorodności tekstów.

Stwor - będzie mi łatwiej odpowiedzieć Ci, jak zobaczę adres, link i artykuł. W założeniu wyłączność, oznacza, że określony artykuł pojawi się przy Twoich wpisach, aż do wyczerpania pobrań na wyłączność. W praktyce, wyłączność dla Użytkownika oznacza duplikat (stąd nie polecam jej stosowania).

Wkrótce oprócz kategorii tematycznych, pojawią się podkategorie, co da dużo większą zbieżność tematyczną artykułów z linkami. Każda sugestia i pomoc na forum systemu w tworzeniu nowej listy podkategorii jest bardzo mile widziana. To bardzo trudne podzielić wszystkie tematyki na w miarę równe kawałki.

Dziś daliśmy każdemu Użytkownikowi możliwość wstawienia do 5 reklam. Każdy zgłaszający się precel, będzie otrzymywał na 24 godziny jedną losową reklamę, z Waszej puli. Da to możliwość dywersyfikacji dochodzy pomiędzy różne programy partnerskie. Wkrótce wprowadzimy dodatkowe udogodnienie, o którym w chwili obecnej jeszcze nie chciałbym jeszcze publicznie pisać.

Dziękuję że monitorujecie load serwerów i informujecie mnie telefonicznie, dzisiejszy wyższy load serwera I był spowodowany instalacją dodatkowych zabezpieczeń.

Każdy skrypt (nie tylko tworzony automatycznie) ma szansę na wyindeksowanie. Na forum opisaliśmy co zrobiliśmy w stosunku do poprzedniej wersji, aby obecna była bardziej bezpieczna. Prawda jest jednak taka, że dla chcącego nic trudnego - wyindeksować może się i zwykła, wartościowa strona. W historii mieliśmy wiele tego przypadków. Ze swojej strony polecam używanie subdomen, jednocześnie obsadzając domeny innymi serwisami - to rada w oparciu o dane statystyczne.

Działamy Panowie w tej samej branży. I my i Google, zdajemy sobie sprawę, że na miejscu każdego wyindeksowanego spamu powstają trzy kolejne. Doskonałym przykładem była (chyba już przed-) ostatnia akcja przeciwko Użytkownikom systemu, z której wyszliśmy - lekko mówiąc - i bez szwanku i wzmocnieni o nowe subdomeny, nowe doświadczenia i co bardzo ważne - nową, fantastyczną motywację jednoczenia się. Tak więc, paradoksalnie, każda taka sytuacja działa na naszą korzyść.

Niedługo system powinien przekroczyć 4000 unikalnych domen. Przed chwilą zarejestrował się 500-tny Użytkownik. Od wczoraj do ok. 18-tej, doszło także magiczne 111 IP i liczbę szatana 666 IP zastąpił symbol "wszystko wszystkim wolno" 777 IP ;). Wkrótce Użytkownicy systemu, uzyskają także skrypty do nabijania site pod Zaplecze. Jak pisałem na blogu, system nie będzie otwarty w nieskończoność, nie przyjmie też nieograniczonej liczby domen.

Pytania natury technicznej (problemów z aktywacją, instalacją, itp), proszę wklejać na forum systemu, w zasadzie bezustannie na forum siedzą 3 osoby, podobnie w trakcie dnia jesteśmy dostępni na Skype i telefonicznie.

Pozdrawiam, J.

Edit: Re: kolryb29 - każda sugestia jest brana pod uwagę. Każdy nowy artykuł jest czytany, w razie potrzeby przenoszony do innej kategorii lub usuwany. Dopiero jak będą w miarę wąskie podkategorie, będzie to bardziej odczuwalne.

A może byście tak zaczęli dodawać jakieś wartościowe arty. Zamiast wymagać ?.

Ja już niebawem sam dodam ze 150 szt. po 1000 znaków i po 5 słów kluczowych.

No jasne... Co z tego że dodasz 150sztuk skoro ktoś inny doda 2000 śmieci? Uznasz to na unikatowy content i będziesz się cieszyć?

Mnie chodzi głównie o to żeby sprawdzać arty...

EDIT: Jeż dzięki... zobaczymy jak będzie jak sie zapełnią kategorie...

Alumit nie drażnij się tak :):piwo::);):bukiet:

czekamy na odpowiedź jeża, bo system może mieć sporą moc jeśli poprawi się kilka rzeczy w szczególności sprawy związane z arykułami

1) dobieranie artykułów do linków, ja bym rozwiązał to w taki sposób:

aby artykuł wraz z linkiem mógł się wyświetlić musi w artykule być słowo/słowa powiązane z linkiem. Aby osiągnąć to i nie narażać się na duplikata w G trzeba by było zwiększyć ilość artykułów do ilości linków z 1:1 na 5:1

2) zwiększyć zakres znaków w dodawanym artykule, np. 300-600

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności