Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Długo wyczekiwałem tego systemu, jednak powiem szczerze, że obecną wersję traktuję jako wersję beta i liczę na to, że niedługo będzie nowa odsłona całego projektu.

1. Skrypty zainstalowane, chwile podziałały, ale potem 500 Internal Error. Na części serwerów wogóle nie chciało ruszyć, dopiero pokombinowałem i poszło OK.

2. Wyjaśnienia dot. zasad działania systemu są tak zagmatwane i pokićkane, że dla mnie, stałego bywalca SWLi nielada wysiłkiem było przebrnięcie przez cały manual.

3. Za dodanie precli dostałem Duże punkty i... pokazuje, że mam cały czas 0...

4. Dzielenie artów jest pomysłem tragicznym. Z systemu, który ma szansę wnieść jakąś wartość robi się zwykły spam przez bezsensowne dzielenie tekstu.

5. Szata graficzna systemu jest dramatyczna.

Z DRUGIEJ jednak STRONY:

Ten system ma szansę przebić wszystkie inne SWLe. Daje oblrzymie możliwości generowania stron, zdobywania linków zupełnie bez jakichkolwiek nakładów pracy. Problem w tym, że na razie teksty jeśli wogóle są pokazywane to są bezsensu podzielone i prezentowane na dość shitowych stronach :/

Tyle ode mnie. Pozdrawiam.

(o ile mi wiadomo, domena regionalna kosztuje 77 groszy).
i tu mamy całą słabość systemu :) - pięknie potracone linki bo 25 zł za przedłużenie to nie 77 gr ;)
A co ma z tego pozycjoner? Linki stałe przeciętnie na 180 dni. To żadna innowacja, linkorn oferuje takie linki. :tancze:
to nie jest tak w rotacji dostajemy linki również na starych mocnych podstronach, tu linki idą "po wymianie" na świeże strony z mniejszą mocą.
Yaden ma rację, przecież w zamierzeniach systemu jest tworzenie stron również dla użytkowników.
Nie wydaje mi się z tego co widac obecnie ;)
Jeżu, stworzyłeś system spamowy na niespotykaną dotąd skalę. Proszę powiedz, że się mylę.
tu nie ma się co mylić można podziwiać rozmach!

to na początek. Ocenianie mocy systemu bo betatestach jest bez sensu. Betatesterzy starają się robić wszystko dobrze, użytkownicy zazwyczaj robią wszystko źle, przynajmniej nie muszą podporządkować się idei twórców. Czas zweryfikuje czy 10 000 stron z beznsesownym tekstem będzie działać - a jest to nie wykluczone skoro siwetnie działają zwykłe SWL'e :/.

Kategorie i podkategorie będą rozszerzone, ale, na dziś, jak jest ledwo parę tysięcy artykułów, wydzielenie podkategorii nie miałoby jeszcze sensu, bo byłoby w nich po parę artykułów, generujących megaduplikat.

Wydaje mi się, że to da się rozwiązać w sposób dosyć prosty ideowo (trochę bardziej skomplikowany technicznie). Słownikowanie kategorii i podkategorii - choćby nie wiem jak dokładne było - zawsze niesie ryzyko, że w indywidualnym przypadku trudno będzie wybrać właściwą kategorię do linku. Można zastosować wybieg, polegający na wprowadzeniu etykiet (tagów). Wiem, że to nic odkrywczego, ale bardziej chodzi mi o sposób w jaki będą wykorzystywane. Mianowicie: dla każdego linku możemy automatem utworzyć listę puzzli, w których kryterium zbieżności tematycznej byłoby określane liczbą tagów pokrywających się z tagami linku. Lista ta na samym czele będzie miała wpisy (puzzle) ściśle powiązane tematycznie (zawierające wszystkie etykiety zbieżne), przez średnio powiązane (część etykiet zbieżnych) aż po luźno związane (jedna etykieta). Gdyby okazała się za krótka, można dorzucić na końcu puzzle z kategorii, do której przypisano linka. Losowanie treści byłoby realizowane spośród tej listy, przy czym puzzle byłyby losowane z prawdopodobieństwem zależnym od stopnia powiązania tematycznego.

Co dzięki temu uzyskamy? Gdy w systemie będzie mało puzzli, precle będą tworzone ze słabo powiązanych z linkami puzzli. Ale wystarczy że pojawią się w systemie nowe puzzle, to automatycznie, bez żadnej ingerencji w struktury kategorii itp., nowe precle będą bardziej zgodne, i to z prawdopodobieństwem zależnym wprost od powiązania tematycznego.

Gdyby jeszcze każdy tag linku/puzzla miał ustawiany stopień zbieżności z nim to już byłaby bajka.

W takim rozwiązaniu wystarczyłoby zdefiniować dość ogólną listę kategorii i podkategorii, co jest pewnie możliwe już teraz. Oczywiście należy jednocześnie uświadomić użytkownikom konieczność właściwego tagowania zarówno linków jak i puzzli, bo od tego będzie zależała skuteczność tematycznego dopasowania treści.

Rozwiązanie typu "zrób i zapomnij", przy czym myślę że sprawdziłoby się w praktyce.

Druga sprawa, odnośnie cięcia artów na puzzle. Uważam że lepiej dla jakości systemu byłoby wydzielenie jednostki "puzzla" jako całości przy ich definiowaniu przez autorów. Uzyskałoby się z pewnością lepszą "zamkniętość tematyczną" puzzli, dzięki czemu łączenie ich z innymi nie byłoby aż tak widoczne.

Metoda z tagami mogłaby pozwolić na wprowadzenie jeszcze jednego bonusu. Zamiast wplatać linki w treść, można by zamieniać część treści puzzla zgodną z anchorem linku na link. Przy tagach prawdopodobieństwo odnalezienia takiego tekstu byłoby pewnie sporo większe niż w przypadku samych kategorii.

PS.

A ja przez kilka miesięcy śledziłem stronę wyszukiwarki Helionu z adnotacją że Twoja książka jest w przygotowaniu. I byłem zawiedziony, że pewnego dnia znikła... Teraz już wiem dlaczego.

Tomek

Pobierz sobie tapety na komórkę.

Zobacz system Płatności SMS - kompleksowa obsługa SMS Premium Rate.

Car audio

Daje oblrzymie możliwości generowania stron, zdobywania linków zupełnie bez jakichkolwiek nakładów pracy.
Mylisz się, żeby mieć w systemie linki trzeba dodać artykuły ale co najważniejsze zaplecze. Zaplecza system Ci nie wygeneruje, musisz zadbać o nie sam.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Patrzę na do z dużym zainteresowaniem i przymierzam się do rejestracji.

Niestety dzisiejszy rzut oka, na jakość generowanych precli napawa przerażeniem... czy to nie jest najkrótsza droga do bana?

Ale jak rozumiem można próbować/ryzykować: ban będzie tylko na subdomenę precla? Domena oraz dodane zaplecze dodane do systemu nie będą nim zagrożone?

Ja muszę napisać, ze kumam trochę działania szooka.

Narazie nie wypróbowałem systemu, jednak wszyscy krzyczą na lewo i prawo że jest mocny, na pewno będzie (chociaż na jakiś czas) jak kolejnych stu "zawodowców" doda po kilkadziesiąt domen zakupionych z kieszonkowego. Pytanie jest następujące - nie będzie Was drażniło jak jakiś koleś który nie ma do końca pojęcia co robi, tylko "wali jak wszyscy" wyrzuci waszą stronkę, na którą chuchaliście przez ostatnie 2-3 lata? Co wtedy pozostanie? Oczywiście dołączenie do seodoplacza i licytowanie na ilość. W co zamienia się pozycjonowanie? W przy****nie milionem linków? Mi to nie leży, nie chce być zmuszony do korzystania z czegoś, dotychczasowe systemy były odpowiednio wyważone, to to zwykła hamówa i masówka.

Content is Dead.

Community is King Now

System wymiany linków stałych? Tutaj

wszystko jest masówką

dzialania pewnego pana i innych którzy niestetyu teraz pojda w jego slady beda sklanialy cala branze w jednym kierunku - jak podje.... konkurencje aby samemu byc pierwszy, jest to miecz obusieczny i nagle sie moze okazac ze jak ktos wylapie stronki pana s... to wysle spam raport na nie, pewnie sie cos znajdzie niezgodnego z regulaminem gugla,

fakt jest jeden co nie raz bylo to juz powiedziane - trzeba stawiac wiecej i wiecej i jeszcze raz wiecej, i niestety w zamknietym gronie (pewnym) i miec nadzieje ze komus moje stronki nie wejda w rece - takie życie

system na pierwszy rzut oka jest ok teraz tylko trzeba czekac na efekty i za kilka tygodni bedzie wiadomo co i jak, wazne aby precle nie mialy cech wspolnych i bedzie Ok choc jak ktos bedzie chcial to i tak domeny wylapie ale zawsze to wiecej roboty

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności