Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Panie Jeżu czy są jakieś postępy w kwestii zaplecza na mniej więcej 20 moich anchorów tylko 3 prowadzą do artykułów gdzie jest link, reszta prowadzi w próżnie, na stronę główną albo do precli gdzie jest po 5-10 anchorów z "pozycjonowanie" w treści.

Czy będzie to naprawione bo na razie na forum seo-dop jest cisza w tej sprawie.

Kolejny poważny problem, przeglądając zbanowane katalogi zauważyłem,

że spora część to teraz są precle pod system, co nie wróży dobrze..

..a ludzie zgarniają za to punkty, bo to dobry sposób na wykorzystanie zbanowanych domen.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

..a ludzie zgarniają za to punkty, bo to dobry sposób na wykorzystanie zbanowanych domen.

Dlatego powtórze moje pytanie sprzed kliku dni - a przeszlo ono bez echa:

Mnie ciekawi jak dlugo domena na ktorej mam presela moze miec site=0.

Wiekszosc pewnie instalowala presele na nowcyh subdomenach jeszcze niezaindeskowanych.

No i skad system wie ze strona jescze sie nie zaindeksowala albo ze ma bana ?

Panie i Panowie,

Zgodnie z obietnicą, na jakiś czas udostępniam Wam demo nowego generatora artykułów. Jak widzicie, jakość artykułów jest sporo lepsza niż dotychczas, dla przykładu możecie sprawdzić słowa: kredyty, przeprowadzki, czy fryzury.

Edit: Demo generatora ma Wam na celu pokazać, jakie artykuły teraz "wychodzą" do Presell Pages. To tylko Wasz wgląd do części algorytmu - bo słusznie nas krytykowaliście, że artykuły są do niczego, bo były. Jak widzicie, są coraz to lepsze.

Generatora nie można używać do publikacji artykułów poza SeoDopalaczem. Wciąż moderujemy pozostałe artykuły, duża część bazy nie spełnia jeszcze naszych oczekiwań.

Odpowiedzi na Wasze pytania:

- Ten system najzwyczajniej nie akceptuje zakładów bukmacherskich i innych treści, mogących zahaczać o prawo. Granica pomiędzy twardą i lekką bukmacherką jest równie cienka, jak pomiędzy lekką erotyką a pedofilią. Dla jasności, system tego nie akceptuje. Dlaczego? Bo inni Użytkownicy mogą sobie tego nie życzyć.

- Błędy treści/szablonu zostały opatrzone znacznikiem noindex.

- Preselle blokują spidera Yahoo, by zwiększyć bezpieczeństwo.

- Linki prowadzące do stron głównych precli i niewłaściwych: W chwili obecnej, jesteśmy na etapie dynamicznego wzrostu domen, a wielu Użytkowników ma jeszcze problemy z instalacją i poprawną konfiguracją skryptów, pomijając już fakt, że część precli została usunięta z systemu, a linki się jeszcze nie poodświeżały. Sama struktura, także jest zmienna, a cykl wymiany linków na Zapleczu może wynosić i miesiąc. Sieć redirectów pozwala nam minimalizować marnowanie mocy linków, ale praktycznie zawsze część linków będzie nieaktywna i jest to normalne, wkalkulowane w wyliczenia stosunku 1:1. Najbardziej jest to widoczne, gdy nie ma się jeszcze wpisów (wtedy Zaplecze linkuje tylko bezpośrednio), lub ma się mało wpisów (poniżej 6000 wpisów, czyli 30.000 skonsumowanych Dużych Punktów, wartość 6 domen rocznie, czyli ze 20 zł rocznie - wtedy duże Zaplecza mogą nie rotować paczek, bo suma paczek jest większa, niż ilość wpisów). Podejście Zaplecza to podejście ilościowe. Nawet powtórzenie na stronie jej specjalnie nie zaszkodzi, a jest widoczne tylko wtedy, gdy wpisów ma się 5, a nie 5.000.

- Wszystkie propozycje podkategorii możecie zgłaszać bezpośrednio do mnie, lub na forum systemu. Liczba podkategorii się zwiększa praktycznie każdego dnia. Czym więcej podkategorii i artykułów wewnątrz, tym lepsze dopasowanie kontekstowe artykułów.

- Bkartol: jeżeli presell nie jest zaindeksowany w ciągu 21 dni od momentu podłączenia do systemu, uznajemy że jest wyindeksowany. Sytuacja o której piszesz ma wymiar marginalny (stąd jeszcze nie ma w tej kwestii mocnego stanowiska z naszej strony), ale zaraz po porządkach z artykułami (bo treść ma dla nas znaczenie pierwszorzędne), przyjdzie czas na porządki z preclami.

Nad systemem pracujemy bez przerwy od momentu startu, stąd niekiedy nieco rzadziej odpowiadam na forum (nawet musiałem przełożyć start projektu OSSG).

Po demonstracji nowego generatora artykułów, na dniach zostanie dla Was udostępnione kolejne narzędzie.

Mocne. :)

Pozdrawiam, J.

jez, czyli z tego generatora możemy dodawać tylko artykuły do seodopalacza ? nie można budować na ich bazie zaplecza które potem dodamy aby linkować nasze arty ?

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Nie, broń Boże, źle mnie zrozumieliście.

Demo generatora artykułów opiera się na bieżącej bazie artykułów z SeoDopalacza i ma na celu pokazanie Wam, jakie jakościowo artykuły są teraz wypychane do Presell Pages. To tylko demonstracja tego, co Precelki otrzymują od systemu, bo - zupełnie słusznie - pierwszym i najcięższym zarzutem pod adresem systemu było to, że otoczenie kontekstowe jest nietematyczne.

Teraz widzicie, że już jest tematyczne.

Z każdym artykułem coraz bardziej.

Artykuł do linku o kredytach, faktycznie jest na temat kredytów i bankowości, a artykuł o fryzurach komentuje trendy czy nowe uczesanie Dody - to ma na celu pokazać Wam generator.

Pozdrawiam, J.

- Linki prowadzące do stron głównych precli i niewłaściwych: W chwili obecnej.....
Tylko jak to wytłumaczyć robotowi google, że te linki do nikąd tak naprawde prowadzą do tematycznie powiązanych stron, tylko że akurat wtedy jak google za nimi podąża to chwilowo ich nie ma.

.

Ja bym nie udostępniał generatora dla nie zalogowanych.

Michał, a co z poprawką na zapleczu?

Nadal nie wyświetla mi linków w subdomenach domeny oraz na stronie z www (w panelu mam bez www)- rozmawialiśmy na ten temat.

Pozdrawiam

Tomek

Wcześniej pisałem ze mialem problem z edycją linków. Wlasnie znalazlem maly błąd.

Nie można ustawić maksymalną ilość punktów na wartość mniejszą od obecnej ilości przydzielonych już punktów.

Czyli jak link pobrał już 123pkt To nie mozna ustawić mu maksymalny próg na 100pkt

.

Witam, mam mały problem z instalacją. Kopiuję pliki na serwer, zmieniam atrybuty i wyświetla mi się komunikat: "Brak szablonu" - czyli tak jak powinno być. Natomiast po wejściu do panelu i próbie dodania adresu wyświetla się komunikat: "Taki adres nie istnieje!"

Wiecie o co może chodzić? Z góry dzięki ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności