Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli chodzi o dodawanie stron z małym site jako Zaplecze, SD jest jednym systemem, w którym obowiązuje zasada "Ile włożysz - tyle masz". Gdy dodasz mocniejszą stronę, będziesz miał mocniej podlinkowane wpisy. Oszukasz na Zapleczu system - oszukasz siebie, a nie nas. Innymi słowy, opłaca się wkładać każde strony (i silne i słabe), bo "para" idzie na Twoje wpisy.

Jeżeli chodzi o wartość site jest póki do najprostszym i najbardziej obiektywnym sposobem obliczania potencjału indeksacji. Nie ma obiektywnych wskaźników. Zawsze niektóre strony są niedoszacowane, a niektóre przeszacowane. Przy ustalaniu wartości małego punkta, drastycznie obcięliśmy strony o site>10.000 (wielokrotnie mocniej niż w każdym istniejącym SWL), specjalnie dlatego, aby strony o małym site dostawały dużo, dużo więcej. Zaznaczam, że małe punkty to tylko przelicznik.

Jeżeli chodzi o instalację skryptu Zaplecza, jest ona identyczna jak w innych systemach. Musiałbym znać konkretny przykład aby udzielić Ci konkretnej odpowiedzi.

Pozdrawiam, J.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jez na jakiej zasadzie pojawiają się na naszym zapleczu inne linki oprócz tych co prowadzą do naszych wpisów ? bo nie mogę się tego doczytać ?

czy np. moje linki również się tak pojawiają na jakiś stronach zaplecza ?

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Stwór,

Zaplecze, to skrypty instalowane po stronie Użytkownika, na udostępnionym przez niego istniejącym serwisie. Skrypt uzupełnia serwis o Twoje linki czasowe ok. 14-21-dniowe (także w treści), w ilości 2-14 (średnio 7 linków na podstronę).

Szczegółowy skład paczki - "doczepki" linków, która pojawia się na stronie Usera:

1) 50% linków prowadzi do Twoich wpisów w preclach na strukturze (autolinkowanie wpisów - tzw. SeoDopalacz Jeża) - jest to klasyczne indeksowanie i dopalanie wpisów. Część linków (w początkowej fazie nawet duża) może być "niecelna", ze względu na zmienność struktury i duży interwał odświeżania paczek (dzięki naszemu algorytmowi, zamiast linków 1-dniowych robimy nawet 21-dniowe, minusem jest ich rzadsze odświeżanie).

2) 50% linków prowadzi bezpośrednio do stron pozycjonowanych systemem (dopalenie bezpośrednie). Linki pojawiają się z częstością proporcjonalną do ilości przyłożonych dużych punktów w systemie. Wzbranialiśmy się przed tym, bo jest to de facto system rotacyjny-czasowy (14-21-dniowy), a SD zrobił się systemem "combo", czyli presell i rotacyjno-czasowy, ale bez tego dodatku w Zapleczu, Preselle zajmowały w niszówkach pierwszych 100 miejsc, a strona pozycjonowana się przez nie przebijała dopiero po 2-3 miesiącach. A nie o to chodziło.

Jeżeli zaplecze jest wydzierżawione innemu Użytkownikowi, pierwsze 50% linków będzie sukcesywnie (znów należy pamiętać o nawet 21-dniowym interwale) zamieniane na linki do wpisów osoby, która wydzierżawiła Zaplecze.

Zachęcam do wstawiania doczepki linków w tekście (funkcja seo_tresc() - więcej w czytaj.txt w pliku instalacyjnym .zip Zaplecza). Likwiduje supplemental i zwiększa wartość linków, ponadto taki akapit tekstu sam w sobie może działać jak spamiarka. :D

Pozdrawiam, J.

Ja sie chciałem spytać na jakim etapie rozwoju jest sytem, czy wogóle jest rozwijany...

Czy wszystkie precle zostaly zweryfikowne ? (ja np. mam 2 na nich zadnego artykułu, a punkty ida do gory...)

Jak z wstawianiem linkow do artykułu, coś zostało poprawione ?

Przydalaby sie opcja zmniejszania (usuwania) czesci linkow np. mam 100 linkow (artykulow) a chce usunac polowe to nie mam takiej możliwości.

Mam taka uwagę czy też prośbę

W dziale "Linki" są przyciski: rozwin/zwiń

Czy te linki mogły by być cały czas rozwinięte? Albo przynajmniej aby pamietał ze mialem rozwiniete?

Przy jakiejkolwiek operacji, przy przeladowaniu strony zawsze są zwiniete. A kliniecię w rozwiń i czekanie na efekt trwa jakieś 10x dłużej niż samo załadowanie strony z serwera. Moj komp nie należy jeszcze do takich wolnych, ale czekanie 5-10 sekund troche mnie irytuje ;)

.

mi dwie domeny zaplecza poleciały w Google, które były dodane do SeoDopalacza

czy to przypadek, nie wiem

inne podobne nie dostały bana

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Wg. mnie powinno zostać dopracowane dodawanie stron Zaplecza, bo różne błędy często wywala mimo, że skrypt jest prawidłowo zainstalowany.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Dlaczego yahoo nie pokazuje precli z SeoDopalacz kiedy wprowadzam linkdomain:adres-dmojej-strony.pl?

adres-dmojej-strony.pl jest od dawna dodana do dopalacza i system pokazuje ze ma przydzielone ok. 1100 linków.

czy z yahoo cos nie tak? czy z dopalaczem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności