Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No i jak minęło już trochę czasu i jak? czujecie moc tego systemu?

Ja dalej jakoś mam obawy że wykoszą te strony i że Jeż w ograniczonym gronie jak by to miało takiego kopa to by więcej zarobił a nie puszczał w teren. Ale to moja opinia że złotej kaczki czy tam jakoś na ulicę się nie wypuszcza

P.S wiem że ma procent linków z tego ale większe ryzyko - lepiej po cichu siedzieć moim zdaniem

11. System zastrzega sobie możliwość pobrania potencjału mocy mechanizmu, w nieprzekraczalnej ilości do 10% punktów.

Używaj Cuilla i Hakii

Jeż obserwował wątek ale się nie wypowiedział...

Ja zauważyłem taką ciekawostkę, że gdy mam włączone zapamiętywanie logowania w SD, to wtedy po wejściu wyświetla mi ilości linków w postaci 0/0 i 0...

Dopiero gdy się wyloguję i zaloguję ponownie to mam poprawne wartości. Dlatego w SeoDopalaczu nie stosuję zapamiętywania :)

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Moi drodzy,

Kruzyk - wypowiadam się od pół godziny ;), dopiero teraz kliknąłem ok. ;)

Posiadamy bardzo klarowną wizję tego systemu w przyszłości, jak pisałem, ale wszystko w swoim czasie. Już w chwili obecnej SeoDopalacz ma wbudowane (zarówno na poziomie centrali, jak po stronie Użytkowników) moduły które będą działać w przyszłości. Na strukturze Presell Pages, zgodnie z zapowiedzią o automatycznej aktualizacji przy starcie systemu, wprowadzane są zmiany zmierzające do polepszenia jakości systemu.

Jedną z ostatnich aktualizacji którą upubliczniamy, jest moduł wyszukiwarki. Jest to wzorowana na Wordpressie wyszukiwarka indeksująca tagi w oparciu o własny (serwowany z centrali) content. Wyszukiwarka została wpięta eksperymentalnie tylko w niewielką część precli - jeżeli monitorujecie swoje precelki, to na ok. co dziesiątym powinniście już widzieć input "szukaj". Celem modułu jest podniesienia site: Presell Pages o ok. 10 mln., co znacząco zwiększy moc struktury. Dodatkowo, dla Użytkowników zwiększa to funkcjonalność Precli, które wkrótce przejdą kolejną metamorfozę.

Odnośnie przeliczeń dobowych. Przeliczenia nie odbywają się o stałej porze, część przeliczeń także odpalamy ręcznie, aby na bieżąco kontrolować wydajności baz (każdy pojedynczy url każdej podstrony precla, każdy link, musi być w naszym indeksie, a jest już grubo ponad milion rekordów, a będzie 100 mln - nie chcemy żeby to pewnego pięknego dnia wyleciało w powietrze). Dbamy o to, aby w okresie miesięcznym nastąpiło średnio 1.0 przeliczenie dziennie, dlatego aby w ostatecznym rozrachunku nikt nie był "stratny". Ktoś wcześniej pisał o stracie przy kupnie punktów, jeżeli faktycznie ktokolwiek z Was (andersson?) poniósł straty o charakterze finansowym przez nieregularne przeliczenia przyrostów, proszę o opis problemu, a w uzasadnionych przypadkach system będzie partycypował w tych stratach (na zasadzie przekazania uzasadnionej liczby dużych punktów lub finansowej).

Jeszcze od siebie - przyznam że zdziwiłem się jakiś czas temu, jak emocjonujecie się przyrostami, bo na prawdę, nie ma czym się przejmować. SeoDopalacz to system stały Presell Page a nie rotacyjny. Tutaj wrzuca się kilka domen, ustawia delikatne przyrosty (żeby nie przesadzić), dorzuca się trochę koksu-zaplecza żeby był właściwy kolor wykresu, a ponownie panel otwiera się po kilku miesiącach. Fire-and-forget, już nasza strona się martwi o aktualizacje, wrzuca pingowania, moduły autoindeksacji, tagów, dopina wyszukiwarki, szablony i inne cuda o których teraz nie wspomnę.

Yahoo. Tak, jednym z pierwszych założeń po nieprzyjemnej dla wielu Userów akcji, było zablokowanie wszystkiego co przedstawia się jako "slurp" (czyli spider Yahoo) i mogłoby dawać niepowołanym osobom niepotrzebne informacje o strukturze. Skutkiem tego, żaden link umieszczony przez system nie pojawi się w linkdomain: Yahoo. Tym bardziej jeżeli w pierwszej setce są tylko inne strony Pawki ;), starego Yahoo-spamera. ;)

Jak już pisałem 25 podstron temu, w zamian za pomysł, wykonanie, administrację, z tego co wiem przytłaczająco największą początkową inwestycję spośród każdego bieżącego projektu dla seo, i comiesięczne łożenie na projekt zasobów pieniężnych, ludzkich, czasowych i nerwowych, zastrzegłem możliwość pobrania do 10% mocy systemu (to uczciwe podejście, zamiast wciskania ki*u o braku prowizji, a upychaniu po 70% sprzedanych linków), przy czym pobraliśmy ułamek tej cyfry i zaspokaja to nasze potrzeby.

Netelektryk: w sprawach pilnych jez@autocom.pl

Rozwój systemu i pozycje widać po kilku miesiącach "globalnie" z poziomu administratora. To co niestety też jest widoczne, a na co chciałem zwrócić Wam uwagę, to złe podejście dużej części Użytkowników do tego - stosunkowo nowego - stylu pozycjonowania. Nie piszę o tym złośliwie, ale abyście przemyśleli sprawę, bo może nie warto niepotrzebnie się męczyć i opanowywać nowego panelu? Co mam na myśli? Nie jest sztuką wrzucenie do systemu 100 domen za 0.00 zł w promocji i uzyskanie za nie 100.000 wpisów-podstron Presell Page (500.000 pkt) - generalnie ilość uzyskanych korzyści jest wprost proporcjonalna do włożonego wysiłku. Ważne, aby te wpisy były długo i były w ogóle, tzn. aby były podlinkowane i zaindeksowane (do tego służy moduł "Zaplecze" który wpinacie do istniejących serwisów). Korzystanie z systemu bez nawet odrobiny małych punktów nie ma specjalnego sensu. Podobnie, nie ma sensu dorzucanie artykułów niezwiązanych z pozycjonowaną przez Was tematyką, nie wspomnę już o iluśset stronach historii Hiszpanii w kategorii Budownictwo. Na prawdę, ci którzy tak robią, działają na szkodę swoją a nie naszą, a wkładając w pozycjonowanie odrobinę więcej inwencji uzyskuje się n-krotnie lepszy efekt, niż spuszczanie sprawy po brzytwie. Warto się nad tym zastanowić. To tak od serca. :)

Na deser, nikt nie komentuje dużego logo po prawej i tego, które się obok pojawi? ;)

Pozdrawiam, J.

1) Co do tekstow jest bardzo porsta sprawa trzeba zamienic:

"Przez tyle pobrań Artykuł będzy wysyłany WYŁĄCZNIE do Twoich Preselli"

na

"Przez tyle pobrań Artykuł będzy wyswietlany WYŁĄCZNIE na Twoich WPISACH Preselli"

i jakie sobie dodamy takie bedziemy mieli nie mam pojecia czemu teraz jest wbrew logice robione co mi to da ze na moich preclach to bedzie? kompletnie nic jezeli nie bedzie tam moich linkow ;) jakosc wpisow by skoczyla niebotycznie przez co i system byl by skuteczniejszy a tak to smieciary ja dzis sejmowe wypociny dodalem ;D

2) Hurtowe usuwanie linkow nie dziala wysypuje sie bo wbrew logice ktos przekazuje GETem w urlach ich id a jak jest wiecej niz 30 linkow to sie @#$@#$@ czemu nie POSTem? :)

3) Linkowanie ze swojego zaplecze z jednej strony kazdy dba o siebie z drugiej wiekszosc linkuje z tych samych ip gdzie sa precle :/ ale to chyba najmniejszy problem.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Dlaczego system nie wybiera linków losowo?

Używam go od samego początku. Wrzuciłem wtedy kilkadziesiąt anchorów i dla jednych już po kilku dniach osiągnął maksymalną ilość linków, a dla innych do dzisiejszego dnia w dalszym ciągu jest 0 ! Przez te kilka miesięcy strona na jedne anchory jest silnie pozycjonowana a inne anchory dalej wiszą w systemie i czekają na swoją kolej.

Z takim algorytmem system nie bardzo nadaje sie do pozycjonowania dużą ilością zróżnicowanych anhorów. System bierze jednego anchora i przydziela mu cały czas linki aż osiągnie maksymalną wartość, potem dopiero bierze się za następnego. Juz kiedyś na początku zwracałem uwagę że nie uzywacie funkcji random.

.

Ja wczoraj dodalem kilkaset anchorow i pobiera rownomiernie co do joty.

Gash, nie roznieś nam systemu. ;-)

W SD w zasadzie wszystko działa na zasadzie wyliczeń i odpowiedniej kolejności, a nie losowości.

Mogę potwierdzić tutaj to co pisał Breja - wszystko powinno działać z aptekarską dokładnością (jak mówi stare powiedzenie programisty: u nas działało :D ). Problem może występować wtedy, gdy zażyczysz sobie zużyć większą ilość punktów, niż masz w zapasie + dziennym przyroście punktów z precli (czyli: w kieszeni mam kanapkę, a chcę zjeść 2 kanapki). W takiej sytuacji, system przydziela linki od najmniejszego do największego i ewentualną pozostałą część przydziela największemu. Nie zdecydowaliśmy się na losowość, bo mogłaby ona wprowadzić na naszych kontach więcej chaosu niż pożytku.

Innymi słowy, użytkownicy muszą dbać o takie przychody punktów, aby móc wydatki pokryć przychodami.

Pozdrawiam, J.

Nie, nie musisz codziennie logować się do systemu.

Określasz pewien przyrost (z reguły dodatni), a następnie masz możliwość ustalenia wartości maksymalnej (dla przyrostów dodatnich) lub minimalnej (dla przyrostów ujemnych), po osiągnięciu której przyrost się zatrzymuje. ;)

Pozdrawiam, J.

Dziekuję ale mam trochę lepsze rozwiązanie ;)

Dla tych anchorów do ktorych system aktualnie się przyssał, zmieniam aktualny max przyrost na wartość równą już przydzielonych punktów. Jednym słowem zatrzymuje przydzielanie linków dla tych anchorów. Wtedy system musi zacząć przydzielać linki tym anchorom, o ktorych zapomial kilka miesięcy temu.

Ale przy większej ilości i braku możliwości hurtowej zmiany dla tej funkcji jest to troche czasochłonne.

Czy jest możliwość wyłączenia tej funkcji JS?

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=455795

.

Odnośnie przeliczeń dobowych. Przeliczenia nie odbywają się o stałej porze, część przeliczeń także odpalamy ręcznie, aby na bieżąco kontrolować wydajności baz (każdy pojedynczy url każdej podstrony precla, każdy link, musi być w naszym indeksie, a jest już grubo ponad milion rekordów, a będzie 100 mln - nie chcemy żeby to pewnego pięknego dnia wyleciało w powietrze). Dbamy o to, aby w okresie miesięcznym nastąpiło średnio 1.0 przeliczenie dziennie, dlatego aby w ostatecznym rozrachunku nikt nie był "stratny". Ktoś wcześniej pisał o stracie przy kupnie punktów, jeżeli faktycznie ktokolwiek z Was (andersson?) poniósł straty o charakterze finansowym przez nieregularne przeliczenia przyrostów, proszę o opis problemu, a w uzasadnionych przypadkach system będzie partycypował w tych stratach (na zasadzie przekazania uzasadnionej liczby dużych punktów lub finansowej).

Pozdrawiam, J.

Problem nijako chyba się rozwiązał, dziś rano zobaczyłem, iż wpisy zostały dodane, te zaległe również. Zadaje sobie tylko pytanie, czy nie zostały one dodane od razu? Wtedy nijako została by złamana zasada dodawania codziennego, chyba że to tylko kwestia aktualizacji statystyk?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności