Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Cięcie będzie odbywać się w sposób liniowy, poprzez zastosowanie mnożnika dla dużych punktów dostępnych przelewom (czyli za własne domeny) i niedostępnych przelewom (z PP, kupionych od innych Userów, itp). Przyjęliśmy, że mnożnik będzie wynosił: 1 (pozostanie 100%) dla stosunku małych pkt do dużych 1:1 oraz 0.5 (pozostanie połowa) przy braku małych punktów, w wypadkach pośrednich zastosowany jest przelicznik liniowy.

Mam 10k dużych i 5k małych. Po zastosowaniu tego przelicznika będę miał dużych punktów:

1. 5k
  2. 7,5k
  3. ?

Ja stawiam na odpowiedź 2, czyli 7,5k. Mam rację?

Eksperyment Discover.pl

Ocsid - na forum systemu pisałem o rozwiązaniach związanych z redirectami i ustosunkowywałem się (bardzo obszernie) do celności wpisów.

Pisałeś, ale to nie zmienia faktu, że skierowanie linka z zaplecza na stronę główną precla ze 150cioma wpisami powoduje,

że właściwy wpis dostaje tylko 1/150 mocy tego linka.

Raczej nieużywane. Analizując to co napisał Jeż i to co widzę u siebie w panelu, to bedzie to wyglądało tak:

To co narosło z precli + to co kupiłeś - to co zużyłeś na linki.

To co już zużyliśmy nie wchodzi w przelicznik. Tylko jaka liczba małych punktów będzie do tego porownywana? Tego chyba nawet jeż jeszcze nie wie. :angry: lepiej, zeby ten algorytm był znany nam wcześniej.

Eksperyment Discover.pl

Moi drodzy, od kilku tygodni na samym dole (żeby nie siać paniki) w stopce, jest nowy przelicznik (jak jest teraz - jak będzie po cięciach). Każdy z Was może sobie sprawdzić, jak to będzie wyglądać na Waszym koncie. Po nowym przeliczeniu, zostaną wyrównane moce, czyli jeżeli wykorzystaliście więcej punktów niż będzie po cięciach, niektóre linki zostaną usunięte. Teraz pokazujemy jak będzie to wyglądało, w stopce.

Równolegle, zapraszamy wybranych zasłużonych Użytkowników do współtworzenia projektu Open Source S*** Generator, który pomoże Wam bezboleśnie przejść większe zapotrzebowanie na site.

Jestem trochę wyłączony z życia i mam gorączkę, więc wszystko na co mnie teraz stać to niewymagająca myślenia moderacja artykułów.

Poblokowaliśmy viagrowe i niecenzuralne frazy, tak, aby się ich nie dało dodać. Wcześniej działało to na zasadzie usuwania (niech Userzy ocenią), teraz nie da się ich w ogóle dodać.

Dzięki za Wasze uwagi.

Pozdrawiam, J.

• 2 tygodnie później...

Zaczynam w systemie i mam kilka pytań

1) Gdzie mogę zobaczyć czy dostałem jakąś karę za zły stan punktów ?

2) Dlaczego w moim zapleczu pojawiają się linki :

- nie moich wpisów

- stron które nie są preclami

- nie moich stron które nie są preclami a porządnymi stronami ?

Czy zaplecze nie miało być z założenia linkami do moich wpisów ?

1) Zjedź na sam dół, na niebieskim tle (aby nie rzucało się w oczy).

2) Kolejno:

- prawdopodobnie ktoś pozycjonuje systemem swoje wpisy

- 50% zaplecza to rotacja 14-21-dniowa, stąd są to linki bezpośrednie do stron pozycjonowanych systemem

- jw.

Te trzy przypadki wyniknęły najprawdopodobniej z tego, że jeszcze nie zużyłeś dużych punktów, czyli system nie wyprodukował jeszcze żadnego Twojego wpisu z linkiem w środku. Drugie 50% linków na zapleczu (czyli linkowanie wpisów) pojawi się wtedy, gdy będziesz już miał jakieś wpisy (po ok. 24 godzinach od pierwszego skonsumowania dużych punktów), przy czym część z tych wpisów (niekiedy duża) może być "niecelna", ze względu na złożoność struktury.

Pozdrawiam, J.

Myslalem ze zaplecze linkuje tylko do moich wpisow.

Ogolnie mam problem poniewaz nie mam tyle zaplecza ile mi jest potrzebne a duzych punktow sporo.

Ale zadam jeszcze pytanka :

- czy ktos weryfikuje unikalnosc wpisow ? Czy do systemu można dawać kopie? btw szkodzac sobie

- czy ktos weryfikuje dzialanie precli ? moj jeden byl nieaktywny 2 tyg z nie mojej winy i nikt mi o tym nic nie powiedzial

- jest jakis przelicznik na liczbe artykulow ? tzn nie wiem ile mam ich dodac, bo na razie z lenistwa dodałem tylko 6 gragmentow

Pozdrawiam,

• 2 tygodnie później...

Niestety, support jak widać jest dość słaby ze strony użytkowników systemu jak i właścicieli, więc na pierwsze dwa pytania możesz odpowiedzieć sobie sam.

Co do ilości artykułów to 1link=1artykuł.

Wydaje mi się, że system trochę podupadł i nie widać żadnych działań ku poprawie.Wielka szkoda bo zapowiadał się naprawdę rewolucyjnie. Liczę jednak, że w przyszłości nastąpią jakieś pozytywne zmiany, jednak na dzień dzisiejszy chyba wycofuję się z seodopalacza - a szkoda.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności