Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie mozna zrobić robota ktory by sprawdzał wyrywkowo poprawność linków z paczek czy mają swojego odpowiednika czyli podstronę na pleclu?

Jeśli jakiś precel wyróżniał by się, wtedy wziety by został do ręcznego sprawdzenia. (według mnie była by to duża liczba :)) I mozna by było wyciagnać wnioski gdzie powstaje błąd. Na preclu? czy nawet w seodopalaczu?

Na PW Jeża nic nie przechodzi więc daje tutaj jaka sytuacja występuje u mnie.

Pierwsze 100 linków z takiej jednej nowej paczki.

Około 72% linków jest niecelna.

Przeważająca większość to przekierowania - a to uważam za błąd seodopalacza.

1 BŁĄD 301

2 OK

3 BŁĄD 301

4 PRZEKIEROWANIE

5 PRZEKIEROWANIE

6 OK

7 OK

8 PRZEKIEROWANIE

9 PRZEKIEROWANIE

10 BŁĄD 301

11 PRZEKIEROWANIE

12 OK

13 PRZEKIEROWANIE

14 PRZEKIEROWANIE

15 OK

16 OK

17 PRZEKIEROWANIE

18 BRAK LINKU

19 BŁĄD 500

20 BŁĄD 404

21 OK

22 PRZEKIEROWANIE

23 PRZEKIEROWANIE

24 BRAK STRONY

25 PRZEKIEROWANIE

26 PRZEKIEROWANIE

27 PRZEKIEROWANIE

28 PRZEKIEROWANIE

29 BŁĄD 301

30 BŁĄD NA STRONIE

31 OK

32 OK

33 PRZEKIEROWANIE

34 BŁĄD NA STRONIE

35 BŁĄD NA STRONIE

36 PRZEKIEROWANIE

37 PRZEKIEROWANIE

38 BRAK LINKU

39 OK

40 OK

41 PRZEKIEROWANIE

42 PRZEKIEROWANIE

43 PRZEKIEROWANIE

44 PRZEKIEROWANIE

45 OK

46 PRZEKIEROWANIE

47 PRZEKIEROWANIE

48 OK

49 PRZEKIEROWANIE

50 OK

51 BRAK STRONY

52 PRZEKIEROWANIE

53 PRZEKIEROWANIE

54 PRZEKIEROWANIE

55 BRAK LINKU

56 PRZEKIEROWANIE

57 PRZEKIEROWANIE

58 BRAK STRONY

59 PRZEKIEROWANIE

60 OK

61 PRZEKIEROWANIE

62 PRZEKIEROWANIE

63 OK

64 BŁĄD NA STRONIE

65 PRZEKIEROWANIE

66 BŁĄD NA STRONIE

67 PRZEKIEROWANIE

68 OK

69 PRZEKIEROWANIE

70 OK

71 PRZEKIEROWANIE

72 PRZEKIEROWANIE

73 PRZEKIEROWANIE

74 OK

75 PRZEKIEROWANIE

76 OK

77 PRZEKIEROWANIE

78 OK

79 BRAK LINKU

80 PRZEKIEROWANIE

81 PRZEKIEROWANIE

82 BŁĄD NA STRONIE

83 BŁĄD NA STRONIE

84 BŁĄD 301

85 OK

86 OK

87 OK

88 OK

89 BŁĄD 301

90 OK

91 OK

92 PRZEKIEROWANIE

93 OK

94 BŁĄD 301

95 PRZEKIEROWANIE

96 BRAK STRONY

97 BŁĄD 404

98 PRZEKIEROWANIE

99 PRZEKIEROWANIE

100 PRZEKIEROWANIE

.

Witam!

Od kilku dni zainteresowałem się pojęciem pozycjonowania, jestem zupełnie zielony. Wydrukowałem 70 stron na ten temat, poczytałem. Przeczytałem połowę tego tematu, przeczytałem Faq i pomoc na SEODopalaczu i mimo, że jestem po Logistyce to nie zrozumiałem działania, a za to rozbolała mnie głowa :) Dzisiaj dołączyłem do SEODopalacza i mam kilka pytań na wstępie:

1. Co to jest zaplecze w rozumieniu tego systemu? Czy to jest moja strona, którą chcę pozycjonować?

2. Czy jeżeli posiadam swoją stronę i miałem wolną domenę, którą przeznaczyłem na precel to osiągnę coś korzystając z tego systemu? Czy to jest system dla "grubych ryb"?

3. Jak się mają linki podane w dziale "linki" do artykułów i chęci pozycjonowania w nich fraz?

4. Jeszcze 2h temu miałem 105pkt, teraz patrze i mam 0, gdzie one się podziały skoro nie dodałem jeszcze żadnego artykułu?

Przeczytałem połowę tego tematu, przeczytałem Faq i pomoc na SEODopalaczu i mimo, że jestem po Logistyce to nie zrozumiałem działania, a za to rozbolała mnie głowa ;)

:)

Dzisiaj dołączyłem do SEODopalacza(...)

Witaj na pokładzie.

Na szybko odpowiedzi.

1. Aby nie namieszać Ci z nazewnictwem (bo przez słowo "zaplecze" często rozumie się po prostu spamiarki, czyli generalnie rzecz ujmując serwisy pod nabijanie site: google), do systemu wkładasz 2 rodzaje stron i pod każdą z tych kategorii masz specjalny skrypt:

- Preselle - tutaj tylko wkładasz pustą subdomenę/domenę, która wypełni się czymś na kształt autobloga z linkami i treściami innych Userów. W zamian za to dostaniesz duże pkty, za które "wyprodukujesz" sobie swoje linki z treścią na presellach innych Userów.

- Zaplecze - tutaj doczepiasz linki do swojego istniejącego serwisu; później część tych linków linkuje do stron pozycjonowanych, a część linkuje do Twoich wpisów w presellach (jw.), które sobie dzięki Zapleczu indeksujesz. Za zaplecze uzyskujesz małe punkty, które są przelicznikiem mówiącym Ci ile musisz dołożyć Zaplecza, żeby mieć dobrze zaindeksowane wpisy w Presellach. Właściwy stosunek wynosi 1:1.

Takie są założenia. Odsyłam do Manuala (wiem, pewnie na wydruku byłby zbliżony objętościowo do tego co wydrukowałeś ;) ), ale to wszystko jest tam bardzo szczegółowo opisane.

2. Jw, na pustych domenach stawiasz preselle; za nie produkujesz linki do Twoich stron w postaci podstron w innych presellach. System nie jest dla "grubych ryb", wręcz przeciwnie, preselle są najmniej wymagającą od Usera formą pozycjonowania ("samo się robi"). Z drugiej strony, OSTRZEGAM, system jak widzisz jest skomplikowany i przeznaczony dla osób, które znają SOLIDNE podstawy SEO. W pierwszej kolejności powinieneś zapoznać się z manualem i popróbować pozycjonować klasycznie, chciałoby się powiedzieć "zgodnie z wytycznymi", czyli pokatalogować, zrobić dobrą treść, itd. Dużo bardziej się namęczysz, ale pozycje będą bardziej stabilne. Systemem dopychasz strony.

3. W zasadzie ilościowo. Powinieneś dodać ok. 1 artykuł na 1 link, aby uniknąć duplikatów. Tematyka powinna być zbieżna z tym co pozycjonujesz.

4. Było przeliczenie dobowe :), prawdopodobnie zużyłeś swoje punkty na wyprodukowanie linków - nie wiem dokładnie, bo nie wiem jaki masz login w systemie. Acha, no i ostatnie pytanie zabrzmiało jak "gdzie się podział mój zegarek, skoro nie lubię kawy?" ;), nie ma wprost korelacji pomiędzy artykułami a dużymi punktami.

W razie problemów dzwoń na numer stacjonarny w zakładce "kontakt" ok. 9-17, ale PROSZĘ, NAJPIERW PRZECZYTAJ MANUAL, tam jest wszystko napisane. :-)

Pozdrawiam, J.

Dziękuję za odpowiedzi panie Michale, mam jednak nadal pewne wątpliwości :)

1. Co to jest zaplecze w rozumieniu tego systemu? Czy to jest moja strona, którą chcę pozycjonować?

1. Aby nie namieszać Ci z nazewnictwem (bo przez słowo "zaplecze" często rozumie się po prostu spamiarki, czyli generalnie rzecz ujmując serwisy pod nabijanie site: google), do systemu wkładasz 2 rodzaje stron i pod każdą z tych kategorii masz specjalny skrypt:

- Preselle - tutaj tylko wkładasz pustą subdomenę/domenę, która wypełni się czymś na kształt autobloga z linkami i treściami innych Userów. W zamian za to dostaniesz duże pkty, za które "wyprodukujesz" sobie swoje linki z treścią na presellach innych Userów.

- Zaplecze - tutaj doczepiasz linki do swojego istniejącego serwisu; później część tych linków linkuje do stron pozycjonowanych, a część linkuje do Twoich wpisów w presellach (jw.), które sobie dzięki Zapleczu indeksujesz. Za zaplecze uzyskujesz małe punkty, które są przelicznikiem mówiącym Ci ile musisz dołożyć Zaplecza, żeby mieć dobrze zaindeksowane wpisy w Presellach. Właściwy stosunek wynosi 1:1.

Takie są założenia. Odsyłam do Manuala (wiem, pewnie na wydruku byłby zbliżony objętościowo do tego co wydrukowałeś wink.gif ), ale to wszystko jest tam bardzo szczegółowo opisane.

Rozumiem założenia systemu, rozumiem czym są Preselle i jakie mają znaczenie, rozumiem czym ma być zaplecze, ale... ;)

Nie mam żadnego zaplecza, żadnej innej strony internetowej oprócz tej, którą chce pozycjonować i chcę konkretnej odpowiedzi czy dołączenie strony, którą SEODOpalacz ma pozycjonować jako strony zaplecza w systemie jest prawidłowe? Czy to nie koliduje z czymś? Czy to nie obniża efektywności działania systemu na niekorzyść użytkownika? Czy lepiej tak zrobić, niż nie mieć żadnego zaplecza? Chodzi mi tutaj o korzyści dla mnie jako użytkownika, nie dla systemu, bo z tego co wyczytałem o pozycjonowaniu to czym więcej linków wychodzących na stronie tym gorzej...

Manuala też wydrukowałem! W pierwszej kolejności ;)

2. Czy jeżeli posiadam swoją stronę i miałem wolną domenę, którą przeznaczyłem na precel to osiągnę coś korzystając z tego systemu? Czy to jest system dla "grubych ryb"?

2. Jw, na pustych domenach stawiasz preselle; za nie produkujesz linki do Twoich stron w postaci podstron w innych presellach. System nie jest dla "grubych ryb", wręcz przeciwnie, preselle są najmniej wymagającą od Usera formą pozycjonowania ("samo się robi"). Z drugiej strony, OSTRZEGAM, system jak widzisz jest skomplikowany i przeznaczony dla osób, które znają SOLIDNE podstawy SEO. W pierwszej kolejności powinieneś zapoznać się z manualem i popróbować pozycjonować klasycznie, chciałoby się powiedzieć "zgodnie z wytycznymi", czyli pokatalogować, zrobić dobrą treść, itd. Dużo bardziej się namęczysz, ale pozycje będą bardziej stabilne. Systemem dopychasz strony.

Zauważyłem, że system jest trudny i dla osób dość zaawansowanych w pozycjonowaniu, ale głupi nie jestem i myślę, że też zrozumiem ;) Wydrukowałem 70 stron na temat pozycjonowania, różnych artów z blogów ( z pana także ;) ), FAQ z tego forum i innych podstaw, które przeczytałem z zaciekawieniem. Muszę powiedzieć, że już osiągnąłem pewne wyniki! A to polegało tylko i wyłącznie na zmianie meta tagów i title! Nie wiedziałem, że to ma aż tak ważne znaczenie.

3. Jak się mają linki podane w dziale "linki" do artykułów i chęci pozycjonowania w nich fraz?

3. W zasadzie ilościowo. Powinieneś dodać ok. 1 artykuł na 1 link, aby uniknąć duplikatów. Tematyka powinna być zbieżna z tym co pozycjonujesz.

Tutaj chodziło mi bardziej o kwestie techniczne. Czy jak dodaję artykuł to mam użyć w nim kodu html linka, czy system sam wyłapuje anchory podane w dziale linki i podlinkowuje je w artykule? ;) Jeśli tak nie robi i należy pisać normalnie kod html linka w artykule to jakie mają znaczenie linki podane w dziale linki? Nie rozumiem tego. Przecież jakbym nie dodał linków w dziale linki, a napisał artykuł z kodem html pod interesujące mnie anchory to wyjdzie na to samo.

4. Jeszcze 2h temu miałem 105pkt, teraz patrze i mam 0, gdzie one się podziały skoro nie dodałem jeszcze żadnego artykułu?

4. Było przeliczenie dobowe smile.gif, prawdopodobnie zużyłeś swoje punkty na wyprodukowanie linków - nie wiem dokładnie, bo nie wiem jaki masz login w systemie. Acha, no i ostatnie pytanie zabrzmiało jak "gdzie się podział mój zegarek, skoro nie lubię kawy?" wink.gif, nie ma wprost korelacji pomiędzy artykułami a dużymi punktami.

Mój login w systemie jest taki sam jak na tym forum ;) Jak mogłem zużyć swoje punkty skoro nie dodałem ani jednego artykułu? :) Więc gdzie te linki się wyświetlają? W presellach na pewno nie, więc w zapleczach? Oto screen z moich linków:

qqtkw0.jpg

O co w tym chodzi? ;) Przyrost według opcji przy dodawaniu linka to "o tyle codziennie wzrośnie ilość Dużych Punktów" Za wyświetlanie moich linków będę dostawał Duże punkty? Co oznacza tabela "Przydzielono"? Mam tam liczbę 20, oznacza, że każdy link jest już gdzieś emitowany w ilości 20? Oraz tabela "Linków" co znaczy? Na koniec jeszcze proszę powiedzieć "Pkt. duże: 170 / 210 " Proszę powiedzieć czy dobrze to wszystko interpretuję, mianowicie:

Interpretuje to tak, za precla dostaje 105 dużych pkt dziennie, jestem w systemie drugi dzień więc mam 210. Z zakładki "Linki" można odczytać, że na każdy link zostało pobranych po 20pkt, według zasad 1 link to 5 pkt, w "Linków" z obrazka mam 4, więc 5 x 4 = 20, 20+20 = 40, 210 - 40 = 170, więc stąd mam 170 / 210.

PS. Proszę być wyrozumiałym, SEO interesuję się od 3 dni, naczytałem się sporo, ale ciężko to wszystko ogarnąć w tak krótkim czasie...

Jako detalista w pozycjonowaniu i na pewno nie profesjonalista odpowiem Ci łopatologicznie ale bedzie jaśniej

Po pierwsze doczytaj o optymalizacji strony-ważne sa też nagłówki <h1> i ilość słów kluczowych, dobrze jak jest sporo tekstu, nie tylko obrazki.

jedna z metod pozycjonowania wyglada tak: masz swoją stronę A

szukasz w inernecie precli(presseli) gdzie mozesz wpisać swoj tekst z podanym linkiem i tzw anchorem Czyli masz stronę B1 B2 b# itd

idea dopalacza jest taka ze linki ze stron B1 B2 B3... maja dużo wieksza moc jesli sa dopalone- czyli istnieją strony C które linkuja do stron B (czyli precli z linkiem do pozycjonowanej stronyA)

System jest bezpłatny,ale zeby cos uzyskać musisz coś wnieść. wnosiz miejsce-domenę na postawienie systemowego precla.Autor twierdzi ze moc pozycjonowania zależy bardzo od ilości stron C. stron C powinno byc duzo i przynajmniej w kilku miejscach(IP).

najlepiej było by kupić jakiś tani hosting gdzie mozna uzyskać rózne IP (hekko, ovh) i tam stawiać zaplecze

Mogą być również darmowe hostingi (w przypadku kiedy jesteś detalistą) ale

Najprosciej jest postawić zaplecze na Wordpresie- czyli zrobić ogólniedostępnego precla. stron bedzie przybywać a Ty bedziesz miał zaplecze czyli linki w stopce kazdej strony.

(wpisz w google jak postawić precla ,a bedziesz miał dokładny przepis)

niestety nie kazde darmowe konto się nadaje - musisz mieć dostęp do bazy danych(dla wordpressa) albo przynajmniej mozliwosci zmiany i konfiguracji dostępu do plików i htcess. Np Republika.pl nie ma takich mozliwości

Iloś stron w zapleczu powinna byc przyzwoita, ja mam dwa precle wordpress po ok 200 stron kazdy, i kilka stronek, gdzie site wynosi od 3 do 25. Tu najczęściej są hurtownicy- muwia o ilosci zaindeksowanych stron -site - np3K rozumiem ze to 3000?

System jest po to aby uproscić- mozesz robić to recznie ale napisanie tylu artykułów jest bardzo trudne. jakość tych artykułów w seodopalaczu jest przynajmniej jak dla mnie bardzo niska, polowa nie linkuje tam gdzie powinna bo jakieś błedy. Miałam zrezygnować, ale zauważyłam ze system przynosi efekty :). widocznie dla googielka to ze teksty są niezbyt logiczne, niegramatyczne i niezupełnie w temacie nie ma znaczenia... pewnie widzi słowa z podobnej tematyki, róznorodność i niepowtazalnoć wpisów i daje się nabrać

Jakie zaplecze stworzysz pod małe pkt to twoja sprawa ale pamiętaj że nimi podlinkowujesz własne wpisy więc jak stworzysz syf, będziesz miał syf. Tyle w tym temacie

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Marchewka dzięki za łopatologiczne wyjaśnienie. Wywnioskowałem z tego definitywnie, że strona A, którą chce pozycjonować nie jest i nie nadaje się na zaplecze, a szkoda, bo nie mam czasu, ani ochoty tworzyć jakichś fikcyjnych gówienek, potem promować :rolleyes: A może najlepiej jeszcze tworzyć strony D, które będą dopalać spamiki C i wtedy uzyska się podwójne dopalenie nitro? :D Tak można byłoby w nieskończoność się bawić...

Kurde myślałem, że ten system to "załóż i zapomnij" jest jednak inaczej, bo trzeba się ostro nabawić z zakładaniem tych sztucznych zaplecz i ich jakąś tram promocją, żeby linki miały jakąś moc...

Ostatnie pytanko, uzyskam jakiś efekt bez małych punktów i z jednym preclem (w przyszłości być może będą 2) ??

EDIT:

W artykułach używa się kodu html dla linków czy nie? Bo zapodałem z kodem i w "Twoje Artykuły" nie ma linka tylko kod html...

sirkus, a więc system wstawia moje linki automatycznie tak jak opisywałem to kilka postów wyżej sugerując się wybranymi anchorami? oraz nie wstawia ich tylko w moich artykułach stąd otrzymałem kilka linków nie pisząc, dodając żadnych artykułów? Jaką ilość ustawić w ilości pobrań artykułu jeżeli mam tylko jednego swojego precla?

Wracając do zaplecza:

Co to jest Zaplecze? FAQ

Zaplecze to to, co znasz z innych Systemów, czyli "doczepka" linków do stopki.

Z tego co się orientuję linki z innych systemów umieszcza się na stronie pozycjonowanej, więc już nie wiem o co chodzi i czy dobrym posunięciem byłoby ich umieszczenie :) Nikt nie chce konkretnie na to pytanie odpowiedzieć :)

sirkus, a więc system wstawia moje linki automatycznie tak jak opisywałem to kilka postów wyżej sugerując się wybranymi anchorami? oraz nie wstawia ich tylko w moich artykułach stąd otrzymałem kilka linków nie pisząc dodając żadnych artykułów?

dokładnie TAK

Z tego co się orientuję linki z innych systemów umieszcza się na stronie pozycjonowanej, więc już nie wiem o co chodzi i czy dobrym posunięciem byłoby ich umieszczenie :) Nikt nie chce konkretnie na to pytanie odpowiedzieć :)

źle się orientujesz, nigdy przenigdy nie wstawiaj na stronę którą pozycjonujesz (na której Ci zależy) linków z systemu wymiany, bo możesz sobie bardziej zaszkodzić nic pomóc

zaplecze to jakaś strona na której tak bardzo Ci nie zależy i ma duże site, bo site to punkty w systemach, dlatego jak nie masz jakiś innych domen poza tą którą pozycjonujesz to polecam od biedy założyć jakąś tam subdomene, wrzucić na nią choćby jakiś standardowy spamowy skrypt

typu dmoz, wiki, kopie tekstów piosenek, opisy gg, senniki, wiersze czy cokolwiek innego z tych badziewi (oczywiście jak posiadasz wiedze i umiejętności to lepiej postawić tam coś bardziej uniklanego z dużą ilością podstron) i podlinkować, wtedy w taki serwis wstawiasz linki i wraz ze wzrostem site zdobywasz coraz więcej pkt

dlaczego tak, przedewszystkim dlatego że jak dostaniesz jakiś filtr czy BAN od gugla to tylko na tą subdomene a nie wartościowy serwis na którym Ci zależy

Nikt nie chce konkretnie na to pytanie odpowiedzieć
Bo odpowiedź padła już tysiąc razy. Strona pozycjonowana to strona, która ma otrzymywać linki a nie je oddawać...

Po to właśnie są wszelkiego rodzaju zaplecza - na nich pojawiają się linki a Ty zyskujesz punkty, którymi dopalasz stronę pozycjonowaną.

To tak jak z wzajemną wymianą linkami strony A z B, C, D itd...

Strona A wstawia linka do strony B i wzamian uzyskuje linka ze strony B do siebie.

Strona A wstawia linka do strony C i wzamian uzyskuje linka ze strony B do siebie.

Strona A wstawia linka do strony D i wzamian uzyskuje linka ze strony B do siebie.

Strona A wstawia linka do tysięcznej z kolei strony i wzamian uzyskuje tysięcznego linka do siebie.

Dzięki temu strona pozycjonowana zdobyła aż 1000 linków, tyle, że sama musi zamieścić u siebie 1000 linków wychodzących!

Najlepiej zatem unikać wyświetlania linków wychodzących, które nie stanowią integralnej części strony pozycjonowanej (jak np. linki w artykułach itp...) - czyli linków z systemów czy wymiany bezpośredniej.

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności