Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za konkretną, jasną i klarowną odpowiedź jeśli chodzi o zaplecze :)

Proszę o jeszcze jedną równie konkretną odpowiedź na pytanie czy w tym systemie odniosę jakieś efekty nie posiadając zaplecz i małych punktów??

Jeszcze zapytanie odnośnie artykułów, mam jak do tej pory tylko jednego własnego precla, ile najlepiej ustawić ilość pobrań do dodawanego artykułu?

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A jest możliwość sprawdzenia w jakiś sposób gdzie leżą moje linki?

nie, system czegoś takiego nie udostępnia, ale jak masz zaplecze to one linkuje do twoich wpisów możesz sobie tak to sprawdzić

Jaką ilość ustawić w ilości pobrań artykułu jeżeli mam tylko jednego swojego precla?

to że masz 1 precla nie jest żadnym ograniczeniem bo arty wyświetlają się na wszystkich dostępnych preclach w systemie, a jak nie masz dobrego zaplecza dzięki któremu arty wskakują natychmiast do indexu to możesz dać naprawdę bardzo duży przyrost dzienny i nie powinno nic się stać bo trochę potrwa zanim się one zaindeksują o ile wogóle to nastąpi

CzarnyWEOL, zamiast tyle pisać zacznij w tym czasie tworzyć zaplecze :) To naprawdę nic trudnego :) Później podobnie łatwo je podlinkuj i już po twoim problemie :brawa:

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Jaką ilość ustawić w ilości pobrań artykułu jeżeli mam tylko jednego swojego precla?

to że masz 1 precla nie jest żadnym ograniczeniem bo arty wyświetlają się na wszystkich dostępnych preclach w systemie, a jak nie masz dobrego zaplecza dzięki któremu arty wskakują natychmiast do indexu to możesz dać naprawdę bardzo duży przyrost dzienny i nie powinno nic się stać bo trochę potrwa zanim się one zaindeksują o ile wogóle to nastąpi

Rozumiem o co chodzi, ale miałem na myśli coś innego, mianowicie pytałem o znaczenie i zastosowanie pojęcia przy dodawaniu artykułów:

Wyłączność X pobrań.

X- Przez tyle pobrań Artykuł będzy wysyłany WYŁĄCZNIE do Twoich Preselli. Potem Artykuł zostanie udostępniony publicznie, dla wszystkich użytkowników.

Pamiętaj że, jeżeli ustawisz wyłączność na więcej niż 50 pobrań, Artykuł nie będzie liczony dopóki nie osiągnie tej wartości.

Ja to rozumiem tak, że jeżeli nie posiadam zaplecza i tylko jednego presella to najlepiej chyba ustawić tutaj wartość 0. Najniższa możliwa to 5, a jako, że mam 1 presella to dziwnym byłoby umieszczenie w nim 5 takich samych wpisów? A jak dam 0 to artykuł od razu poleci do innych preselli w systemie. Dobrze to rozumiem? :P

CzarnyWEOL, zamiast tyle pisać zacznij w tym czasie tworzyć zaplecze :) To naprawdę nic trudnego ;) Później podobnie łatwo je podlinkuj i już po twoim problemie :P

Spokojnie, cały czas o tym myślę i chyba coś wykombinuję. Najpierw muszę obmyślić jak wypromować takie zaplecze, bo jak już inni pisali gówniane zaplecze znaczy tyle co nic... Nie chcę opierać się na jakichś gotowych rozwiązaniach lub spamować jakimś shitem... ;)

Ja to rozumiem tak, że jeżeli nie posiadam zaplecza i tylko jednego presella to najlepiej chyba ustawić tutaj wartość 0. Najniższa możliwa to 5, a jako, że mam 1 presella to dziwnym byłoby umieszczenie w nim 5 takich samych wpisów? A jak dam 0 to artykuł od razu poleci do innych preselli w systemie. Dobrze to rozumiem? :)

nie, przynajmniej tak mi się wydaje, artykuły lecą zawsze do różnych precli a ta wyłączność to nie jest na umieszczenie artykułu na twoim preclu a na to że wraz z Twoim linkiem ten art powędruje gdzieś na jakiś precel

arty łączą się z linkami, a nie z preclami

gówniane zaplecze znaczy tyle co nic...

znaczy tylko mniej niż porządne, patrzyłbym na to w ten sposób że lepiej mieć gówniane niż wcale ;)

ogólnie na początek Twojego pozycjonowania nie potrzebny Ci dopalacz i można sobie poradzić bez zaplecza, popisz trochę wartościowych artykułów o tematyce podobnej do twoje strony, poumieszczaj kilka linków i pododawaj do dobrych precelków stawianych przez ludzi np na Wordpresach

napewno lepsze jest takie rozwiązanie niż pisanie tekstów do seodopalacza i budowanie zaplecza specjalnie pod ten system, który wcale nie jest taki wpełni automatyczny "Postaw, dodaj, zapomnij", zwłaszcza dla nowicjuszy

zresztą system ten jak każdy inny jest do dopalania strony jak już się wykorzystało inne podstawowe techniki pozycjonowania

Ja to rozumiem tak, że jeżeli nie posiadam zaplecza i tylko jednego presella to najlepiej chyba ustawić tutaj wartość 0. Najniższa możliwa to 5, a jako, że mam 1 presella to dziwnym byłoby umieszczenie w nim 5 takich samych wpisów? A jak dam 0 to artykuł od razu poleci do innych preselli w systemie. Dobrze to rozumiem? :P

nie, przynajmniej tak mi się wydaje, artykuły lecą zawsze do różnych precli a ta wyłączność to nie jest na umieszczenie artykułu na twoim preclu a na to że wraz z Twoim linkiem ten art powędruje gdzieś na jakiś precel

arty łączą się z linkami, a nie z preclami

Jeżeli jest tak jak mówisz, to to wyjaśnienie na stronie SEODopalacza jest nietrafione i niezrozumiałe przynajmniej dla mnie ;) Od czego zależy czy mój art powędruje na inne precle? O czym konkretnie decyduje ta liczba "wyłączność" i jakie są zależności z tym związane...? Wstępnie ustawiłem 20 na 6 artykułach jakie dodałem, zobaczymy co z tego będzie...

gówniane zaplecze znaczy tyle co nic...

znaczy tylko mniej niż porządne, patrzyłbym na to w ten sposób że lepiej mieć gówniane niż wcale ;)

ogólnie na początek Twojego pozycjonowania nie potrzebny Ci dopalacz i można sobie poradzić bez zaplecza, popisz trochę wartościowych artykułów o tematyce podobnej do twoje strony, poumieszczaj kilka linków i pododawaj do dobrych precelków stawianych przez ludzi np na Wordpresach

napewno lepsze jest takie rozwiązanie niż pisanie tekstów do seodopalacza i budowanie zaplecza specjalnie pod ten system, który wcale nie jest taki wpełni automatyczny "Postaw, dodaj, zapomnij", zwłaszcza dla nowicjuszy

zresztą system ten jak każdy inny jest do dopalania strony jak już się wykorzystało inne podstawowe techniki pozycjonowania

Wiem, wiem ;) Cały czas pracuję w innych sferach pozycjonowania, ale SEODopalacz zainteresował mnie swoją funkcjonalnością, stąd tak duże moje zainteresowanie i chęć wiedzy. Jednak coraz częściej odnoszę wrażenie, że jego założyciel, pan Michał chyba chciał jak najbardziej utrudnić życie użytkownikom wprowadzając często niejasne i nietrafione wyjaśnienia dość ważnych czynników ;) Przykładów mógłbym mnożyć dużo, ale nie ma sensu. Może pan Michał wyjaśni dokładnie znaczenie "wyłączności" przy dodawaniu artykułów? Jakie są korzyści dla różnych ustawień i jakie są uwarunkowania jeśli chodzi o posiadane precle, linki i zaplecza.

EDIT:

CzarnyWEOL, wszystkie pytanie na które oczekujesz odpowiedzi padły już dawno w tym wątku, więc nie wiem czemu tracisz czas na pisanie bezsensownych postów.

Adrian czytałem ten wątek, chyba z 20 stron i nie znalazłem wyjaśnienia na moje pytania...

EDIT2:

1) Co do tekstow jest bardzo porsta sprawa trzeba zamienic:

"Przez tyle pobrań Artykuł będzy wysyłany WYŁĄCZNIE do Twoich Preselli"

na

"Przez tyle pobrań Artykuł będzy wyswietlany WYŁĄCZNIE na Twoich WPISACH Preselli"

i jakie sobie dodamy takie bedziemy mieli nie mam pojecia czemu teraz jest wbrew logice robione co mi to da ze na moich preclach to bedzie? kompletnie nic jezeli nie bedzie tam moich linkow :) jakosc wpisow by skoczyla niebotycznie przez co i system byl by skuteczniejszy a tak to smieciary ja dzis sejmowe wypociny dodalem ;D

Jednak coś znalazłem na 33 stronie tego tematu :P Przy okazji poczytałem tam trochę o tworzeniu nowego SWL przez Jeża i o zaniepokojonych użytkownikach, którzy bardzo narzekali na błędy i brak reakcji ze strony Administracji SEODopalacza... Aż dziw mnie wziął, że minęły ponad 2 miesiące od zgłoszenia przez breja błędnego objaśnienia i nikt nie poświęcił tych kilku cennych chwil, żeby to poprawić. Wychodzi na to, że SEODopalacz jest bardziej na drodze do upadku niż rozwoju? Dla mnie dokładność i precyzja jest bardzo ważna, odzwierciedla wartość i dbałość o projekt. Jak widzę takie rzeczy, przez które muszę jeszcze tracić czas na rozkminę i prośby o pomoc w tym temacie to nabieram niechęci... A z początku odniosłem wrażenie, ze to stosunkowo nowy, rozwijający się system w który warto wejść...

Jak to z tym jest Panowie? Czy to nie jest strata czasu?

Nie ma problemu, tylko po prostu szkoda mi czasu, który mógłbym zainwestować w inny system.

I tak jestem zły na siebie, że za pojęcie pozycjonowanie wziąłem się dopiero po roku posiadania strony, stąd czas to pieniądz ;)

zakręcony jeśli uczestniczysz w przedsięwzięciu od dłuższego czasu to ciężko Ci dokonać oceny i mi odpowiedzieć?

Taka sugestia. Zaplecze pod małe punkty twórz na innych ip niż te na którym stopi strona pozycjonowana.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Dzięki za pomoc w udzielaniu odpowiedzi.

Od czego zależy czy mój art powędruje na inne precle?

Od czynnika losowego. Artykuł jest zawsze składany z 3 puzzli (tak na prawdę z sześciu, bo każdy z tych trzech to wylosowany+kolejny) z danej kategorii tematycznej. Jeżeli określasz wyłączność, podany artykuł będzie przydzielany przez X pobrań tylko do Twoich linków. De facto, czym większa wyłączność tym gorzej dla Ciebie (!), dlatego, że zwiększa to ryzyko duplikatu - z reguły artykułów jest dużo mniej (setki, tysiące razy) niż wpisów-podstron, które Ci system wygeneruje.

że jego założyciel, pan Michał

Daj sobie spokój z "Panem" ;)

chyba chciał jak najbardziej utrudnić życie użytkownikom wprowadzając często niejasne i nietrafione wyjaśnienia dość ważnych czynników

Problem polegał na tym, że rozwiązania tutaj wprowadzone nie są powielone z innych mechanizmów, ponadto technologicznie Dopalacz jest ze 3 razy bardziej zaawansowany niż jakikolwiek system linkujący. Pewnych rzeczy po prostu nie da się łatwiej wyjaśnić. Jeżeli masz konkretne uwagi odnośnie tego co jest źle wytłumaczone, pisz na e-maila, wprowadzić zmiany to żaden problem.

SD jest rozwijany i jest na ścieżce wzrostu; to nad czym ostatnio pracujemy, opisałem 2 podstrony temu. Fakt faktem, support świadczymy przede wszystkim telefoniczny, forum pozostawiliśmy głównie Userom.

Problem braku Zaplecza (nie tylko w tym systemie, ale też jakimkolwiek innym) jest powszechny. Zawsze każdy z nas będzie miał niedobów mocy w stosunku do potrzeb, podobnie jak z niedoborem pieniędzy w stosunku do wydatków :(. Istnieją 2 możliwości - albo należy sobie zaplecza (nie tylko systemowe) doprodukować, albo je zakupić (wydzierżawić). Nie istnieje półśrodek.

Pozdrawiam, J.

Nie ma problemu, tylko po prostu szkoda mi czasu, który mógłbym zainwestować w inny system.

a na inny nie będzie Ci szkoda? pozycjonowanie, to czas, jak go nie masz, zajmij się czyms innym, czymś na co znajdziesz czas, a pozycjonowanie zlec komuś, kto ma czas na to ;)

pozycjonowania nie zaczyna się od wyboru SWL'a, choc znajdzie się tu kilka osób, co będą twierdzić, że sam SWL wystarczy...

ja Ci nie odpowiem czy SD działa, bo ja go uzywam tylko jako wspomagania, a jako wspomagacz działa :(

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Informacja systemowa.

Moi drodzy, miło mi poinformować, że dokonaliśmy zaległej moderacji 15.000 artykułów (ufff). Skutkiem tego, baza artykułów powiększyła się czterokrotnie - z 5.000 do ok. 20.000. Skutkiem tego działania powinna być 4-krotnie większa tematyczność artykułów, jak i 256-krotne (4^3) zmniejszenie szansy duplikatu.

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności