Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o taki skrotowy poradnik jak to mam wszystko zrobic?

W bardzo dużym skrócie:

- Stwórz subdomenę jakiesslowo.twojastrona.pl i postaw tam skrypt Presell

- Do jakiejś istniejącej strony dopnij skrypt Zaplecze (sugeruję aby raczej nie była to strona którą pozycjonujesz)

- W zakładce linki wprowadź słowa do wypozycjonowania i określ przyrosty punktów (sugeruję nie więcej niż 100 dziennie, na początek ok. 20, 30)

- W dużym skrócie to wszystko.

Panowie, dzięki za pomoc, przy czym ja mam anielską cierpliwość do prostych pytań. Jeżeli macie zamiar kogoś urazić nazywając go pokemonem, to po prostu zamiast tego podajcie mu mój numer. :)

Kob - krzaki są celowo, każdy o nie pyta ;), przyjrzymy się odzyskiwaniu hasła, o ile pamiętam ktoś już miał z tym problem. W razie czego przestukaj na gg/mailu.

W styczniu czeka nas trochę zmian (w tym cięcia), mam nadzieję że uda nam się je wprowadzić bezboleśnie.

I raz jeszcze, wszystkiego co dobre w Nowym Roku!

Pozdrawiam, J.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jakie cięcia ? Możesz jeżu coś więcej na ten temat powiedzieć bo mi się to jakoś źle kojarzy ?

Aha zbanowało mi jednego bloga, unikalna treść bez spamu sam miód jednym słowem dodanego pod małe punkty. Po za seodopalaczem nigdzie nie widnieje adres tego zaplecza więc moje pytanie. Co za gnida znowu zgłasza pożądne strony :) na spamlistę do googla ?

Oczywiście poszła prośba o odbanowanie do google ciekawe co odpowiedzą .

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Gielo - jeżeli chodzi o bana, przykro mi, każdemu się zdarza (nie jesteś młodzikiem, znasz przecież ryzyko). "Globalnie" nie odnotowaliśmy nienaturalnej ilości banów. Zaplecze jest wyłączone spod moderacji, aby Użytkownicy nie mieli możliwości wzajemnego spamreportowania zaplecz, dodatkowo, linki są ukrywane przed Yahoo, aby nie podawać życzliwym śmiertelnikom (niewyszukiwarkom) na tacy.

Cięcia - miałem na myśli dużych punktów za brak lub małą ilość zaplecza, widocznie przeoczyłeś, ale od długiego czasu nosimy się z tym zamiarem. Masz ilość punktów jaką będziesz miał właśnie w stopce (niebiesko na niebieskim, żeby nie dostać zawału). Aby nie wywrócić systemu do góry nogami i nie zabić Użytkowników nie dodających zaplecza wiadomością, że w wielu przypadkach połowa ich linków zostanie usunięta, przez pewien okres (nie określiliśmy jak długi, ok. miesiąca), brakujące punkty uzupełnimy każdemu Użytkownikowi przelewem od systemu, równolegle rozdamy część skryptów na site.

Drugie większe działanie będzie polegało na odnowieniu naszego indeksu robotem (wg. najnowszych szacunków może to trwać ok. tygodnia). W trakcie tej operacji nie będą przeliczane przyrosty linków, a po jej zakończeniu, przeliczymy przyrosty jak za cały okres. Plusem jest to, że powinno to w znacznym stopniu wyeliminować bieżącą "niecelność" linków z Zaplecza. W teorii całkowicie, w praktyce zobaczymy jak wyjdzie, skłaniam się raczej ku wariantowi optymistycznemu.

To co napisałem wyżej, pisałem w celu zaspokojenia Twojej ciekawości i nie traktuj tego jak oficjalnego stanowiska systemu.

Te 2 rzeczy (zwiększenie celności wskutek odnowy indeksu, cięcia punktów) to zaległe działania "porządkowe" w systemie, stąd musimy je wykonać, natomiast jeżeli chodzi o konkretne dane (czy coś będzie trwało 7 dni czy 10, etc.), traktuj je jedynie jako szacunki (jak przejdziesz kilka podstron w tył, kilka tygodni temu niektóre z tych danych były 5-krotnie przeszacowane).

Całość na pewno zostanie zrobiona tak, aby Użytkownicy w jak najmniejszym stopniu odczuli różnice w pozycjach (i to raczej na plus, niż na minus). W szczególności dotyczy to struktury Presell, która (z definicji) będzie w jak największym stopniu nietknięta.

Pozdrawiam, J.

Panowie, dzięki za pomoc, przy czym ja mam anielską cierpliwość do prostych pytań. Jeżeli macie zamiar kogoś urazić nazywając go pokemonem, to po prostu zamiast tego podajcie mu mój numer.
Nie ma problemu. Twój numer będzie najczęściej powtarzającą się treścią na tym forum :)

Chodzi po prostu o to, żeby poradniki lądowały w dziale Dla początkujących a nie w SWLach... :/

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

TaK z banami się liczę i nie mam pretensji do systemu :brawa: ani tym bardziej do ciebie jeżu. Nic bloga przeniosę na inną domenę.

Co do punktów to już kojażę, coś chyba już gdzieś kiedyś na ten temat wspominałeś.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Cięcia - miałem na myśli dużych punktów za brak lub małą ilość zaplecza, widocznie przeoczyłeś, ale od długiego czasu nosimy się z tym zamiarem. Masz ilość punktów jaką będziesz miał właśnie w stopce (niebiesko na niebieskim, żeby nie dostać zawału).

Ano jest, szyfrem

Duże ptk. dostępne przelewom 0 (0)

Duże ptk. dostępne linkom 0 (0)

* - od 01.‰Š.Žƒ˜ roku.

Ile to będzie w systemie dziesiętnym?

Mam mieć 17625 punktów w preclach i 11568 w zapleczu. To ile konkretnie mi zostanie w preclach po cięciu?

Eksperyment Discover.pl

Yeden - zaloguj się i sprawdź, system podaje (w stopce) prawidłowo. Wzór podawałem kilka podstron temu (jest to 100% aktualnej wartości dużych dla stosunku duże:małe wynoszącego 1:1 i liniowo w dół do 50% aktualnej wartości dużych dla stosunku 0:1).

Pozdrawiam, J.

Yeden:

Tak, to ten fragment który podałeś (zamiast krzaczków w stopce wstaw w myślach 2009 :brawa:, nie wstawiam tego teraz z domu bo i tak znając życie w poniedziałek z rana któryś z zaspanych programistów zrobi na pendrive backup bazy i nadpisze wersją z localhosta w biurze :D ). Licząc w zaokrągleniu do 2 miejsca, masz stosunek: 11568/17625=0.66 (0.66:1). Przy 0 jest mnożnik 0.5, przy 1 jest mnożnik 1, pomiędzy liniowo, a więc przy 0.66 masz mnożnik 50%+0.66*(100%-50%), czyli 83%. Pozostanie Ci 17625*0.83=14629. Będziesz musiał przyzwyczaić się, że w Twoim przypadku, do dyspozycji będziesz miał o ok. 3 tys. dużych pkt. mniej. W praktyce, nie oznacza to, że będziesz miał dużo mniej linków, ponieważ przy stosunku dużo niższym niż zalecany, i tak by się nie zaindeksowały (w szczególności widać to przy Użytkownikach, którzy nie dodali w ogóle Zaplecza). W pierwszym etapie (nie określam jeszcze czasu) różnica zostanie pokryta przez system przelewami do wszystkich Użytkowników, aby nie wyparowało Użytkownikom za dużo zaindeksowanych linków (jest na to sprytny pomysł, polegający na usuwaniu ich w pierwszej kolejności z tych precli, które są same w sobie zaindeksowane w niewielkim stopniu, a więc jest większa szansa, że usuwany wpis w ogóle nie był zaindeksowany). Jak pisałem, postaramy się tą operację wykonać w sąsiedztwie czasowym z operacją odnowienia indeksu, która zwiększy celność Zaplecz, tak, aby spadek ogólnie dostępnej puli dużych punktów szedł w parze z proporcjonalnym zwiększeniem mocy systemu.

Mam nadzieję że rozwiałem wątpliwości.

Pozdrawiam, J.

Muszę powiedzieć, że ten system chyba naprawdę działa!! :brawa: Chociaż sam do końca nie wiem, bo oprócz niego zoptymalizowałem meta tagi oraz mam kilka bardzo wartościowych buttnów/linków z wymiany na słowa kluczowe (np. strony na 1 miejscu na dane słowo)

Jeżeli nie masz pojęcia o pozycjonowaniu to seodopalacz raczej nie jest systemem dla ciebie. Poczytaj o podstawach pozycjonowania i zacznij tworzyć własne tematyczne zaplecze. Zainteresuj się także dodawaniem unikalnych artykułów do stron typu pressel pages na wordpresie i ich podlinkowaniu. Systemy zostaw na koniec.

Mylisz się gielo! Ja także jeszcze 3 tygodnie temu nie miałem pojęcia o pozycjonowaniu. Od razu wybrałem SeoDopalacz i jakoś sobie poradziłem. Co prawda można sprawdzić kilka stron wcześniej moje czasami według Was "pokemonowe" posty, ale dałem radę i teraz jestem z tego bardzo zadowolony :D

Do jakiejś istniejącej strony dopnij skrypt Zaplecze (sugeruję aby raczej nie była to strona którą pozycjonujesz)

Z tym chyba się nie zgadzam :P Zaryzykowałem i zrobiłem tak jak nie sugeruje tutaj pan Michał. Linki są ładnie wtopione, uważam, że dodają contentu i tego, że dane słowa kluczowe zawierają się w mojej stronie o co było trudno. Odkąd założyłem zaplecze w ten sposób to pozycje wzrastają i na wszystkie mam już top 10, a na 2 nawet jest 1 :( Panie Michale proszę tylko o pana konstruktywną ocenę, czy nie ryzykuję zbyt wiele? Następne "pokemonowe" zapytanie? B)

Cięcia - miałem na myśli dużych punktów za brak lub małą ilość zaplecza, widocznie przeoczyłeś, ale od długiego czasu nosimy się z tym zamiarem. Masz ilość punktów jaką będziesz miał właśnie w stopce (niebiesko na niebieskim, żeby nie dostać zawału). Aby nie wywrócić systemu do góry nogami i nie zabić Użytkowników nie dodających zaplecza wiadomością, że w wielu przypadkach połowa ich linków zostanie usunięta, przez pewien okres (nie określiliśmy jak długi, ok. miesiąca), brakujące punkty uzupełnimy każdemu Użytkownikowi przelewem od systemu, równolegle rozdamy część skryptów na site.

Drugie większe działanie będzie polegało na odnowieniu naszego indeksu robotem (wg. najnowszych szacunków może to trwać ok. tygodnia). W trakcie tej operacji nie będą przeliczane przyrosty linków, a po jej zakończeniu, przeliczymy przyrosty jak za cały okres. Plusem jest to, że powinno to w znacznym stopniu wyeliminować bieżącą "niecelność" linków z Zaplecza. W teorii całkowicie, w praktyce zobaczymy jak wyjdzie, skłaniam się raczej ku wariantowi optymistycznemu.

To co napisałem wyżej, pisałem w celu zaspokojenia Twojej ciekawości i nie traktuj tego jak oficjalnego stanowiska systemu.

Te 2 rzeczy (zwiększenie celności wskutek odnowy indeksu, cięcia punktów) to zaległe działania "porządkowe" w systemie, stąd musimy je wykonać, natomiast jeżeli chodzi o konkretne dane (czy coś będzie trwało 7 dni czy 10, etc.), traktuj je jedynie jako szacunki (jak przejdziesz kilka podstron w tył, kilka tygodni temu niektóre z tych danych były 5-krotnie przeszacowane).

Całość na pewno zostanie zrobiona tak, aby Użytkownicy w jak najmniejszym stopniu odczuli różnice w pozycjach (i to raczej na plus, niż na minus). W szczególności dotyczy to struktury Presell, która (z definicji) będzie w jak największym stopniu nietknięta.

Pozdrawiam, J.

Ta informacja bardzo mnie ucieszyła. Ten system naprawdę daje radę i miałem nadzieję na dalszy rozwój, a niestety ostatnio nie zanosiło się na to... Dziękuję za dobre info w Nowym Roku!

Panie Michale mam pewien problem z SEOD. Mianowicie chodzi o artykuły, myślę, że coś jest nie tak jak należy. Pozycjonuję 6 linków, dodałem na początku 6 artów na wyłączność = 10, ładnie już wszystkie zeszły do 0, więc postanowiłem dodać kolejne 6. Niestety mijają 2 tygodnie i żaden z nich ani drgnie... Zniknęła możliwość usunięcia, a wyłączność stoi na 10 i nic... Czy można dodać maksymalnie tyle artykułów ile się pozycjonuje linków? Proszę o rozwiązanie mojego problemu (nick w SEOD. taki sam jak tutaj B) ). Dziękuję.

Przy okazji zapytanie do zaawansowanych pozycjonerów. Czy SeoDopalacz.pl pomoże mi w pozycjonowaniu fraz z innych języków? Jak widać stworzyłem na stronie 28 językowy multilanguage za sprawą graczy z całego świata i ich pomocy w tym procederze. Ostatnio zoptymalizowałem meta tagi prawie wszystkich języków. Teraz zapytanie. Wcześniej na obce języki w ogóle nie było meta description, a title był wszędzie w eng. Teraz leci drugi tydzień odkąd wprowadziłem zmiany, kiedy google nadpisze moje nazwy strony i opis dla poszczególnych języków? Niektóre już widzę w "site:weol.pl" ale ten proces idzie bardzo powoli... Przykładowe tytuły w językach obcych:

WEOL - Football Games Soccer Game PES Online Pro Evolution Soccer

WEOL - Футбол Игри Oнлайн Игрa PES Online Pro Evolution Soccer

WEOL - Nogometne Igre Fudbal PES Online Pro Evolution Soccer

WEOL - Gratis Fodbold Spil Online PES Online Pro Evolution Soccer

WEOL - Hry Online Fotbal Zdarma PES Online Pro Evolution Soccer

WEOL - Jeux De Football En Ligne PES Online Pro Evolution Soccer

WEOL - Fussball Spiele Fußball PES Online Pro Evolution Soccer

WEOL - Παιχνίδια Ποδόσφαιρο PES Online Pro Evolution Soccer

WEOL - Foci Játékok Futball PES Online Pro Evolution Soccer

WEOL - Calcio Giochi Gratis Gioco PES Online Pro Evolution Soccer

WEOL - Spellen Voetbal Spelletjes PES Online Pro Evolution Soccer

WEOL - Fotball Spill Fotballkamp PES Online Pro Evolution Soccer

WEOL - Jogos De Futebol Gratis PES Online Pro Evolution Soccer

WEOL - Jocuri Fotbal Gratis Joc PES Online Pro Evolution Soccer

WEOL - Besplatne Igrice Fudbal PES Online Pro Evolution Soccer

WEOL - Juegos De Fútbol Partido PES Online Pro Evolution Soccer

WEOL - Fotboll Spel Online Gratis PES Online Pro Evolution Soccer

WEOL - Bedava Futbol Oyunlari PES Online Pro Evolution Soccer

Czy np. jak wezmę sobie włoską frazę "Calcio Giochi" i będą ją linkował w SEOD to coś da?

Jeśli nie to proszę o porady na PW jak pozycjonować frazy w innych językach?

Muszę powiedzieć, że ten system chyba naprawdę działa!! :brawa: (...) jeszcze 3 tygodnie temu nie miałem pojęcia o pozycjonowaniu. Od razu wybrałem SeoDopalacz i jakoś sobie poradziłem. Co prawda można sprawdzić kilka stron wcześniej moje czasami według Was "pokemonowe" posty, ale dałem radę i teraz jestem z tego bardzo zadowolony :D (...) Odkąd założyłem zaplecze w ten sposób to pozycje wzrastają i na wszystkie mam już top 10, a na 2 nawet jest 1 :(

Proszę, wystąp w reklamówce nowego narzędzia. B)

A poważniej - trochę więcej dystansu i mniej hurraoptymizmu. Pozycjonowanie to proces długotrwały. Są pozycje, na które pracowałem 3 lata. Faktycznie, każda fraza którą robisz systemem jest w TOP10, ale to co odczuwasz teraz, to prawdopodobnie lekki fresh site bonus (lekki - gorszy byłby z systemem rotacyjnym). Generalnie zasada jest taka, że im dłużej pracujesz na pozycje, tym bardziej są one stabilne. Po okresie fsb (nienaturalnie wysokich pozycji) najczęściej jest lekki sandbox (nienaturalnie niskie pozycje), ale po jakimś czasie wszystko wróci do normy.

Linki są ładnie wtopione, uważam, że dodają contentu i tego, że dane słowa kluczowe zawierają się w mojej stronie o co było trudno. Panie Michale proszę tylko o pana konstruktywną ocenę, czy nie ryzykuję zbyt wiele?

Powiem tak. Nie ma silnej korelacji pomiędzy filtrami, a dodaniem skryptu Zaplecza, co wiemy z naszego monitoringu wszystkich pozycjonowanych stron, JEDNAK duża ilość linków wychodzących osłabia stronę (co wynika z wzoru na PR), a ostatnio modnie jest przyjmować, że SWL na stronie docelowej mogą być dla niej niebezpieczne. Ja w wypadku swoich stron postępuję zachowawczo i takie jest moje zdanie. Z punktu widzenia systemu to gorzej, ale nie chciałbym mieć Cię na sumieniu.

Panie Michale mam pewien problem z SEOD. Mianowicie chodzi o artykuły, myślę, że coś jest nie tak jak należy. Pozycjonuję 6 linków, dodałem na początku 6 artów na wyłączność = 10, ładnie już wszystkie zeszły do 0, więc postanowiłem dodać kolejne 6. Niestety mijają 2 tygodnie i żaden z nich ani drgnie...

Wszystko ok. Po prostu artykuły akceptujemy partiami, bo treści mamy już bardzo dużo, więc nie jest ona priorytetowa z punktu widzenia działania systemu. Artykuł jest wyświetlany i "schodzi" z licznikiem dopiero wtedy, gdy przejdzie naszą moderację. Miej jednak litość i pamiętaj, że kilka podstron temu przepatrzyliśmy kilkanaście tysięcy artykułów, a ten czas lepiej byłoby wykorzystać na choćby bardziej wydajnego robota.

Nie ma maksymalnej ilości dodania artykułów. Możesz dodać 1000, nikomu tym nie zaszkodzisz, wręcz przeciwnie.

Czy SeoDopalacz.pl pomoże mi w pozycjonowaniu fraz z innych języków? Jak widać stworzyłem na stronie 28 językowy multilanguage za sprawą graczy z całego świata i ich pomocy w tym procederze.

Przeanalizuj ten temat sprzed 4 lat:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=4097

- powinien Ci nakreślić pewne zagadnienia odnośnie geolokalizacji.

Tak, SD pomoże w dużym stopniu podbić frazy obcojęzyczne, przy czym nie tak dobrze, jak przy wykorzystaniu linków z innej geolokalizacji. Ponieważ jednak dla większości z nas istnieje bariera językowa w aktywnym pozycjonowaniu fraz, dajmy na to, rumuńskich, pozostają systemy, które zrobią to za nas na pewno lepiej niż żywy lingwistyczny laik wrzucony w otchłań obcojęzycznego internetu.

Odnośnie obcojęzycznych wersji, musisz mieć więcej contentu, lub integrację z translatorami online (np. API Google Translate). Jeżeli masz w 20 wersjach ?lang=język duplikat tej samej strony po angielsku, nie licz na zbyt wysokie pozycje w zagranicznych serpach, a na pewno nie treścią.

Pozdrawiam, J.

Proszę, wystąp w reklamówce nowego narzędzia. wink.gif

Nie ma problemu :D

A poważniej - trochę więcej dystansu i mniej hurraoptymizmu. Pozycjonowanie to proces długotrwały. Są pozycje, na które pracowałem 3 lata. Faktycznie, każda fraza którą robisz systemem jest w TOP10, ale to co odczuwasz teraz, to prawdopodobnie lekki fresh site bonus (lekki - gorszy byłby z systemem rotacyjnym). Generalnie zasada jest taka, że im dłużej pracujesz na pozycje, tym bardziej są one stabilne. Po okresie fsb (nienaturalnie wysokich pozycji) najczęściej jest lekki sandbox (nienaturalnie niskie pozycje), ale po jakimś czasie wszystko wróci do normy.

Z tego co czytałem to Fresh Site Bonus jest dla nowych stron, moja istnieje od 06.12.2007, więc ma nieco ponad rok. Po prostu wcześniej nic nie pozycjonowałem, były kijowe meta tagi, które nic nie dawały w wyszukiwarce google... Jeśli to dotyczy tylko nowych stron to chyba mnie w tej chwili nie obejmuje?

Dziękuję za wyjaśnienie z zapleczem i artykułami.

Przeanalizuj ten temat sprzed 4 lat:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=4097

- powinien Ci nakreślić pewne zagadnienia odnośnie geolokalizacji.

Tak, SD pomoże w dużym stopniu podbić frazy obcojęzyczne, przy czym nie tak dobrze, jak przy wykorzystaniu linków z innej geolokalizacji. Ponieważ jednak dla większości z nas istnieje bariera językowa w aktywnym pozycjonowaniu fraz, dajmy na to, rumuńskich, pozostają systemy, które zrobią to za nas na pewno lepiej niż żywy lingwistyczny laik wrzucony w otchłań obcojęzycznego internetu.

Odnośnie obcojęzycznych wersji, musisz mieć więcej contentu, lub integrację z translatorami online (np. API Google Translate). Jeżeli masz w 20 wersjach ?lang=język duplikat tej samej strony po angielsku, nie licz na zbyt wysokie pozycje w zagranicznych serpach, a na pewno nie treścią.

Dziękuję za pomoc. Rozumiem, więc będzie trudno z pozycjonowaniem fraz innych języków niż eng i pl, bo mam tylko przetłumaczone menu, wszelkie komunikaty i rozgrywki. Contentu jest bardzo mało, bo przecież nie jestem w stanie tłumaczyć każdego newsa na 28 języków, jedynie na PL i ENG... Jednak muszę powiedzieć, że title + description też mocno działa, bo już zauważyłem w google analitycs wejścia z obcojęzycznych fraz, które umieszczałem w meta tagach ;)

Jeżu, może zastanowisz się nad premiowaniem pracla za każdy rok dodatkowymi punktami, bo aktualnie to w systemie najbardziej opłaca się raz na pół roku kupić 20 PLek w promocji i co pół roku dodawać 20 nowych precli, wtedy masz zawsze 50K minimalnymi kosztami, bo aktualnie nie opłaca się trzymać precla w systemie dłużej niż rok, ponieważ nie dostajemy za niego żadnych dodadkowych punktów, a za przydłużenie trzeba płacić.

Nowy Blog ;-) - Pozycjonowanie i zarabianie w internecie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności