Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A czy istnieje możliwość sprawdzenia, gdzie konkretnie wyświetlają się systemowe linki do pozycjonowanych przeze mnie witryn?

przez panel na stronie nie

zawsze możesz sprawdzać na stronach zaplecza gdzie prowadzą linki

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Jeśli to ma pomóc to ja chętnie ręcznie mogę moderować linki na zapleczu.

Tak jak już wielokrotnie rozmawiałem z Jeżem - jeśli wkładam porządne zaplecze, które jest mocno linkowane (bo wtedy ma moc) to uważam, że dla mnie jest to istotne aby linki trafiały na artykuły w preclach. Nie na 301, czy brak linku.

Może dla całego systemu ma to średnie znaczenie, ale jak mi się strona główna zaplecza (dopalonego powiedzmy 10k weblinka z site > 10k) marnuje bo 3 moje linki trafiają na 301 to trochę to denerwuje.

Jak ktoś wkłada byle co jako zaplecze to fakt, efekt znikomy.

Przy ręcznej moderacji nie trzeba zmieniać wielkości paczki ani wysyłać robota co 2 tygodnie.

Uważam też za bardzo dobry pomysł premiowanie precli, które mają więcej jak 1 rok.

WebHostingTalk.pl - wszystko o webhostingu

ja również nie wkłada mocnego zaplecza do systemu bo zwyczajnie jego moc zostanie zmarnowana

sprawdziłem na jednym zapleczu 20 linków do moich wpisów, oto co wyszło

1 - na stronę główną presella

2 - 404 Not Found

3 - Warning: fopen(presell/index.php) [function.fopen]: failed to open stream:

4 - Warning: fopen(miescie/index.php) [function.fopen]: failed to open stream:

5 - link dobry

6 - 404 Not Found

7 - Internal Server Error

8 - Index of /

9 - link dobry

10 - Warning: fopen(presell/index.php) [function.fopen]: failed to open stream:

11 - na stronę główną presella

12 - link dobry

13 - na stronę główną presella

14 - na stronę główną presella

15 - link dobry

16 - link dobry

17 - link dobry

18 - na stronę główną presella

19 - na stronę główną presella

20 - na stronę główną presella

sześć na dwadzieścia trafia do konkretnego wpisu (to ledwie 30%)

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Jeżeli linki trafiają na stronę głowna precla to nie są one marnowane. Co innego jak strona nie istnieje wywala brak szablonu czy tez wywala inną stronę niż precel bo jakiś user chciał być pazerny i uważa że tu same głąby siedzą i tego nie zauważą. Wykrycie czegoś takiego powinno skutkować banem na całe konto dożywotnio.

Moderuje precle, linki i artykuły na ile mi to umożliwia panel. Mam tylko nadzieję , że ktoś to potem sprawdza i usuwa syf z systemu.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

fahofiec - na pytanie odnośnie linków, odpowiedział Ci już Stwor. Natomiast jeżeli chodzi o brak szabonu, poczekaj na przeładowanie przez moderatora (spokojnie, i tak mija tydzień lub więcej, zanim precel by się zaindeksował), możę to być albo spowodowane niepobraniem szablonu, albo przypadkiem który podał yavaho (strona bez www i z www to dwie różne strony, pliki szablonu są zależna od md5 z m.in. adresu strony).

Bartek (fobi), już o tym rozmawialiśmy. :)

Gielo, dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam, J.

Adrian - nie odpowiedziałem, bo czekałem na sugestię, ale po drodze się wdarł jakiś offtopic :) i temat się skończył.

Zgadzam się, że za przedłużenie User powinien coś mieć (zamiast ostrzeżenia, że jak usunie domeny to nie doda kolejnych), w końcu statystycznie system przez rok "wyorał" ten site: rzędu 400-500 samych wpisów z których gro ma PR>0, ale wzrost punktów w nieskończoność jest niewykonalny ze względu na ograniczenia bazodanowe.

Jeszcze nie zdecydowałem czy i jaka będzie wielkość bonusu (duża, czy symboliczna), więcej na ten temat będę w stanie powiedzieć po czystkach w indeksie po dużych porządkach. Prawdopodobnie pozostaniemy przy bonusie symbolicznym (aby COŚ było), bo nawet taki gest skłoni wystarczająco dużą część Użytkowników do przedłużenia domen (pozostali wymagaliby zbyt dużego bonusu, a więc będzie się opłacało odpuścić im te domeny, aby znów pokupowali nowe 100 dni przed końcem). To wszystko jest jeszcze do przemyślenia.

Pozdrawiam, J.

Jeżu może za roczną domenę połowę z puli bonusu a za dwuletnią cały bonus ? Tu można by się pokusić o więcej pkt by było to opłacalne i to zarówno dla dużych pkt jak i małych.

Na pewno by to zachęciło część userów do odnowienia domen i pozostawienia ich w systemie. Także do tworzenia lepszego zaplecza małych punktów aby za szybko banów nie połapały.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Dobry pomysł, ale rachunek zysków i strat będzie i tak na korzyść nieprzedłużania. Chodzi mi o to żeby nie tylko opłacało sie przedłużać, ale również nie opłacało sie nie przedłużać.

Oprócz marchewki również kij. Nie przedłużyłeś jednej domeny (lub byłeś sprytny i po 10 miesiącach ją usunąłeś), to za dwie kolejne dodane świeżynki masz połowę punktów (za następne normalnie) oraz w plecy połowę punktów z najlepszego precla z pozostałych. Jak nie dodasz świeżynek, to obcięcie punktów z kolejnych dwóch precli.

Eksperyment Discover.pl

Zgadzam się, że za przedłużenie User powinien coś mieć (zamiast ostrzeżenia, że jak usunie domeny to nie doda kolejnych), w końcu statystycznie system przez rok "wyorał" ten site: rzędu 400-500 samych wpisów z których gro ma PR>0, ale wzrost punktów w nieskończoność jest niewykonalny ze względu na ograniczenia bazodanowe.
Jeżeli zależy Wam na "starych" domenach w systemie to może zrobić możliwość przenoszenia domen wraz z zdobytymi punktami pomiędzy kontami? Mając domeny z kompletem punktów można by je sprzedać lub po prostu oddać chętnemu do przedłużenia.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

nie wiem czy to dobry pomysł, jestem jeszcze w trakcie picia kawy (poczatek) ale może po roku, czy jakimś okresie dla każdego usera wprowadzić jakiś stosunek: nowe domeny/stare domeny(minimum rok), jezeli nowych będzie więcej to przycinamy duże punkty...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności