Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

Ważna informacja systemowa:

Kilkanaście minut temu rozpoczęliśmy operację odświeżenia indeksu za pomocą robota (będzie to trwało kilka dni). Na ten czas zablokowaliśmy wszystkim Użytkownikom możliwość edycji linków.

Ilość linków wg informacji panelu spadła do zera - proszę się tym nie przejmować, linki fizycznie nadal się znajdują w Presell Pages i Zapleczach. Wszystko przebiega zgodnie z planem.

Pozdrawiam, J.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Vek-tor, minęło 5 dni od startu robota ;), skanowanie stron trwa i niestety potrwa dłużej niż się spodziewaliśmy.

To co jest pocieszające, to drastycznie wysoka "celność" tego co uzyskaliśmy, wg. testów sięgająca 100%. Też zależy nam aby uruchomić jak najszybciej, ale nie uprościmy skryptów by zyskać na czasie kosztem jakości.

Zaznaczę, że "przestój" w dodawaniu nowych linków nie oznacza że stare zostały usunięte. Dodatkowo, nowe zostaną dodane za zaległy okres w którym trwało skanowanie. Całość nie zachwieje pozycji promowanych stron.

Pozdrawiam, J.

Czy jest zatem w tym stanie systemu zasadne dodawanie nowych domen ? nowego zaplecza i nowych linków.

Czy czekać na koniec - i jaki jest przewidywany termin zakończenia prac - jest to dwa dni czy kolejne 5?

dzięki Jeżu za info

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

Jeżeli jesteś w stanie nie wprowadzać dużych zmian na swoim koncie, to nie rób tego. Nowe domeny (Presell/Zaplecze) możesz dodawać, przy czym na pewno do dzisiaj do 15-tej, szły tylko linki bezpośrednie do pozycjonowanych stron, za pół godziny włączamy już generowanie po 50 linków do podstron presell, z nowego indeksu (jest to 1/5 paczki, bez technicznego przekonstruowania baz nie będziemy w stanie generować więcej), aby wzrost mocy był rozłożony w czasie.

Do zakończenia całego procesu raczej bliżej jest ok. 5-7 dni niż 2.

Bądźcie dobrej myśli. :-)

Pozdrawiam, J.

witam

pytanie do Jeza

jeden z moich presseli ( w sumie najlepszy) nie zaktualizowal sie do wersji 46, jest podswietlony na czerwono i nie mam zaliczanych za niego punktow. Pozostale pressele sa ok. Czy mam wgrac fizycznie nowa wersje skryptu, czy robot dojdzie do niego za jakis czas i zaktualizuje go samodzielnie?

prosze o informacje co zrobic bo nie chcialbm zepsuc sobie pressela.

dzieki

pozdrawiam

Sprawdziłem Twoje konto; tak długo jak nie przeskanujemy całej struktury Presell (czyli do końca procesu odnawiania naszego indeksu, innymi słowy aż robotem nie zczytamy wszystkich podstron-linków jakie kiedykolwiek wypchnęliśmy), tak długo może szwankować aktywacja preselli.

Obecnie, proces jest na etapie 43% (nowy robot szedł od czwartku wieczorem).

Podrawiam, J.

Nie wiem jak u innych, ale zauważyłem dziś, że z zaplecza w końcu zaczęło linkować tylko i wyłącznie do moich wpisów ;) 99% skuteczności, sprawdziłem ponad 20 linków pierwszych z brzegu i tylko jeden z nich prowadził do strony głównej precla, a reszta była dobra ;) Ciekawe jest także to, że zniknęły linki zewnętrzne ;)

ale zauważyłem dziś, że z zaplecza w końcu zaczęło linkować tylko i wyłącznie do moich wpisów smile.gif 99% skuteczności,

potwierdzam

rozumiem jeżu, że po tych naprawach przewrócimy SERP'y do góry nogami, tak jak hucznie mówiłeś na początku o seodopalaczu ?

no i muszę sporo zaplecza dodać, bo wcześniej było szkoda przez tą skuteczność linków

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Hej,

Napiszę bardzo szybko co się teraz dzieje, bo mam 39.5 i ledwo widzę ekran. ;)

Tak jak pisałem na forum systemowym, zdecydowaliśmy się puścić robota, który zczytał wszystkie linki które zostały do teraz wypchnięte, jako faktyczne linki które wyszły do precli (podstrona po podstronie). Robot, już po wielu naszych modyfikacjach przyspieszających jego działanie, działa o wiele dłużej niż przewidywaliśmy. Od nocy czwartek/piątek odtworzyliśmy i zweryfikowaliśmy prawie 800.000 podstron, czyli trochę ponad pół systemu.

Planowaliśmy wyświetlanie linków z nowego indeksu dopiero po zakończeniu skanowania. Działo się to ze względów bazodanowych, bo przed zakończeniem skanowania nie jesteśmy w stanie wygenerować widoków baz dla każdego Usera, innymi słowy, zapytanie o linki zamiast pół sekundy może trwać pół minuty. Suma sumarum, abyście już teraz zobaczyli jak system śmiga po zmianach, skróciliśmy paczkę z 250 do 50 linków (99-100% celnych), a po zakończeniu procesu powrócimy do 250.

Myślę że każdy z Was chętnie poczeka jeszcze ok. tydzień, ponieważ faktycznie (jak już ktoś powiedział), obecna "celność" linków z Zaplecz wynosi ok. 99-100%, to każdego z nas mocno motywuje do dodawania Zaplecz.

Przy okazji znaleźliśmy jeden błąd (taką durną literówkę), który powodował przekierowywanie przy rozszerzeniach .html, dotyczyło to kilku procent precli. Ta aktualizacja zostanie nadpisana po zakończeniu skanowania.

Do precli w nowej aktualizacji (po zakończeniu skanowania robota) wpięliśmy m.in. moduł statystyk. Dzięki temu, będziemy dokładnie wiedzieć, jaki traffic w postaci robotów i żywych Userów, generują precelki. Te informacje będą dostępne Użytkownikom w module diagnostycznym (lupka).

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności