Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

Odpowiedź jest w regulaminie seodopalacza. Pewne słowa w nazwie domeny sa niedozwolone.

W którym punkcie regulaminu jest o tym napisane ? Bo jakoś nie mogłem znaleźć. Natomiast jest napisane w dokumentacji ale to dotyczy preselli a ja chcę dodać stronę ZAPLECZA.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jednym slowem szkoda zesmy sie wszyscy (jedni bardziej drudzy mniej) zapedzili w furtke bez supportu, system tej klasy powinien miec zawsze kogos kto stoi na strazy i sluzy pomoca uzytkownikom ktorzy zainwestowali mase swojego czasu , pieniedzy takze aby cos z tego bylo, tymczasem wychodzi maly kwas. Szkoda.

Chyba musialo sie wydarzyc cos naprawde powaznego skoro Jeż sie nie odzywa, szkoda tylko ze nie ma nikogo oprocz niego kto pilnowalby tego co sie w systemie dzieje, lub raczej co dziac sie powinno a nie dzieje sie bo nikt sie nami nie interesuje ...

Pozycjonowanie w Google szansa na sukces twojego biznesu.

Witajcie,

Po kolei:

Dymek91 - błąd przy połączeniu http jest związany z Twoim hostingiem (jak przeanalizujesz kod, precle stosują kolejno wszystkie dostępne formy połączenia, od curla po file_get_contents), jeżeli którykolwiek hosting nie obsługuje połączeń zewnętrznych, to po prostu nie zainstalujesz na nim precla (nie będzie mógł sobie pobrać tekstów i linków z centrali).

Abmd73 - Załatwione.

Zacha - Sprawdź swoje konto, przeaktywowaliśmy Ci równo co się dało, jak możesz to usuń niedziałające strony na darmowych hostingach lub aliasach dynamicznych IP. Komunikat "nie można znaleźć podstrony (...)" oznacza, że żadnej podstrony nie ma w bazie (robot w momencie porządków miesiąc temu nie przeczytał, bo np. hosting siadł, czy precel się nie zgłosił). W takiej sytuacji jedynym wyjściem jest albo poczekanie aż robot odczyta ponownie (teraz chodzi cały czas), albo napisanie żeby ktoś z obsługi przeskanował robotem precla.

Robertwww - Z tego co zaobserwowałem działa (?), strony aktywowane.

Gielo - Przyrosty obecnie nie są odpalane regularnie. Zwiększyliśmy zasobożerność przez skanowanie struktury non-stop (aby utrzymać celność zaplecza). Trzymamy się 30 przyrostów miesięcznie (czyli może się zdarzyć, że 2 dni nie ma, a trzeciego dnia są 2).

jarmarek - Już wyjaśniliśmy.

envv - Załatwione.

Pakinter - Zaplecze aktywuje się samoczynnie.

Veal - Sprawdź proszę precle/hosting, żaden spośród Twoich "problemowych" się nie zgłasza (jak nieprzedłużona domena lub niedziałający serwer - nie usuwam, pozostawiam w panelu), w takiej sytuacji nie mogą być aktywne.

Marcheweczko - Sprawdziłem Twoje konto (chyba wszystko gra?)

yavaho - Dzięki za informację, błąd ż-ź poprawialiśmy ładnych parę miesięcy temu, musiałeś widzieć linki na zapleczu o starej wersji lub omyłkowo zainstalować starą.

net-point - Nie do końca rozumiem o co Ci dokładnie chodzi, ale punkty przeliczane są w momencie zalogowania Użytkownika na konto (nie wiem czego Twój problem dotyczył - zalogowałem się na Ciebie i wyglądało że wszystko jest ok). Dużych punktów zawsze możesz dodać więcej (gdy je masz np. z przelewu), przy czym tak jak tłumaczyłem, jest to bez sensu - wyprodukujesz sobie niezaindeksowane wpisy, z których tylko jeden na dziesiątki się zaindeksuje. Sęk w tym, żeby je zaindeksować, co - jak patrzę na konto - doskonale rozumiesz. :-)

Vek-tor, k3rn3l - odrobina przyzwoitości nakazuje nie wypowiadać się o cudzym projekcie, skoro w sąsiednim topiku w tym dziale podpisuje się jako support (sugeruję przenieść złośliwości do kosza).

ocsid - Jeżeli znajdziesz choć jedną niezbanowaną domenę z której prowadził link "pozycjonowanie", przyznam Ci rację. Zapraszam do zapoznania się z opisem testu "pozycjonowanie".

Versus - Z kontaktu faktycznie usunąłem prywatną komórkę (i niestety nie wstawię jej tam ponownie), bo odbieranie telefonów od Użytkowników w soboty o 23-ciej podczas chwil które niekoniecznie chcę przerywać, stało się trochę uciążliwe. W dziale "kontakt" dostępny jest (i zawsze będzie) telefon stacjonarny do mnie na biurko, pod którym jestem dostępny w trakcie dnia (lub któryś z chłopaków). Nie otrzymałem wiadomości na gg (nie doszła?). Codziennie odbieramy z 5-10 telefonów "technicznych" (+komórka, w zależności od ilości wyciętych domen :( ) z pytaniami o pomoc, stąd zachęcam do tej drogi, tak najłatwiej pokierować Usera jak zrobić żeby działało, lub przyjąć uwagi.

Yeden - to co jest w panelu działa (sprawdź część nieaktywnych zapleczówek - poprawnie).

Koteczek - wyślij proszę na maila jakiej domeny dotyczy problem i login, coś zaradzimy.

Nie odzywam się, bo od paru dni siedzę i sprawdzam i aktywuję ręcznie 2 tys. stron, a drugie 2 tys. wywalam (żeby zachować status quo). To zajmuje kupę czasu, jak widzicie, robot skanujący i aktywujący precle idzie pełną parą (dzisiaj był przez pół doby średni load 1.5-2.0, została przetworzona olbrzymia ilość precli).

Równolegle szykujemy kilka niespodzianek (skoro szykuje się kradzież pomysłu) i pracujemy nad kolejnym "dużym" projektem, który, jak się spodziewamy, bardzo przypadnie Wam do gustu. Niech to jednak pozostanie niespodzianką.

Tymczasem, jeżeli ktokolwiek ma wątpliwości odnośnie anchora "pozycjonowanie", który kiedyś pojawił się na niektórych Presell Pages (dokładniej: na spuściźnie po tym którego już nie ma wśród nas), zapraszam do zapoznania się z metodologią i wynikami testów w dziale Testy:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showforum=59

Serdecznie zapraszam do rozwoju właśnie tamtego działu, warto dzielić się swoją wiedzą/niewiedzą, czy spostrzeżeniami. Przecież wszyscy jedziemy na jednym wózku.

Mam nadzieję że rozwiałem wątpliwości - jeżeli ktokolwiek ma do mnie jakieś pytania/sprawy/problemy związane z systemem, zapraszam do kontaktu bezpośredniego.

Pozdrawiam - J.

yavaho - Dzięki za informację, błąd ż-ź poprawialiśmy ładnych parę miesięcy temu, musiałeś widzieć linki na zapleczu o starej wersji lub omyłkowo zainstalować starą.
To ja może proponuje sprawdzic to o czym pisze. Bo za nim o tym napisałem to osobiście sprawdziłem tabele w funkcji seo_iso2utf() z najnowszego zaplecza.

acha

Na preclach jest taka sama tabela, mogła by tam zostac taka błedna jaka jest, bo nie jest używana. Ale czy nikt w przyszłości nie zrobi Ctrl+C i nie powieli jej znów gdzie indziej? :)

Dla wszystkich niecierpliwych:

Śniegi już topnieją wiec jeże powinny być już bardziej aktywniejsze :)

.

Vek-tor, k3rn3l - odrobina przyzwoitości nakazuje nie wypowiadać się o cudzym projekcie, skoro w sąsiednim topiku w tym dziale podpisuje się jako support (sugeruję przenieść złośliwości do kosza).

Cześć Jeżu fajnie że jesteś.

Sądzę, że właśnie wypowiadanie się o cudzym projekcie i o tym co ludzie piszą jest najcenniejszą rzeczą jaką dostajemy. Pokazuje słabe minusy i zalety systemów.

Jak się okazało słabym punktem seodopalacza jest support i brak jakichkolwiek informacji ze strony administracji systemu. Liczne problemy jakie zaczęły się pojawiać podczas użytkowania systemu i ilość osób, które opisywała problemy wpływa negatywnie zarówno na morale osób uczestniczących w systemie jak i na osoby, które chcą dopiero się przyłączyć. Sam również posiadam konto w systemie i mogę sobie tylko wyobrazić co bym czuł gdybym miał tam większą cześć zasobów umieszczoną.

Życzę Ci i wszystkim użytkownikom seodopalacza, żeby system się rozrastał i miał naprawdę sporą moc, co wpłynie pozytywnie dla wszystkich.

Sam jednak widzisz i musisz przyznać, że support z Twojej strony nie był najlepszy.....

Tak jak wcześniej pisałem, wystarczyło by jedno info o tym, że odpowiesz za kilka dni, że jesteś zajęty czy cokolwiek....

Wszyscy co czytali ten wątek i śledzili problemy z jakimi się ostatnio borykaliśmy zauważyli i doszli chyba do jednego wspólnego zdania, że nie można uzależniać się od jednego systemu....

Powodzenia.

Marketing w sieci - da się ?

net-point - Nie do końca rozumiem o co Ci dokładnie chodzi, ale punkty przeliczane są w momencie zalogowania Użytkownika na konto (nie wiem czego Twój problem dotyczył - zalogowałem się na Ciebie i wyglądało że wszystko jest ok). Dużych punktów zawsze możesz dodać więcej (gdy je masz np. z przelewu), przy czym tak jak tłumaczyłem, jest to bez sensu - wyprodukujesz sobie niezaindeksowane wpisy, z których tylko jeden na dziesiątki się zaindeksuje. Sęk w tym, żeby je zaindeksować, co - jak patrzę na konto - doskonale rozumiesz. :-)

Pozdrawiam - J.

Otoz problem w tym ze w linkach ktore mam juz w seodopalaczu od pewnego czasu (wczesniej mialem problem z zapleczem ktorego mialem za malo) mam tylko polowe z nich podlinkowanych. Daje pierwszy przyklad z brzegu.

Przydzielono 4035

Moc - 2018

Teraz mam juz wystarczajaca ilosc zaplecza mimo teg osystem nie zwiekszyl MOCy do 4035, poprosze o informacje czy to sie stanie z automatu, jesli tak to kiedy, czy Ty musisz to zrobic recznie, moim zdaniem system powinien dynamicznie reagowac na takie sytuacje, wczesniej zalaczyl mi sie MODYFIKATOR ZAPLECZA bo go mialem po prostu za malo i obcielo mi moc linkow o 50% OK, rozumiem, dokupilem zaplecze i doprodukowalem wlasnego tymczasem MOC stoi w miejscu. Bardzo prosze o pomoc oraz krotki instruktaz co ew, ja ze swojej strony moge zrobic sam aby w tkaich sytuacjach jakos sobie zaradzic bez angazowania Ciebie. (jesli jest taka mozliwosc)

@net-point jeśli ja dobrze rozumuje to Ty źle coś zrozumiałeś :) bo wydaje mi się że wcale wartość przydzielonych linków nie musi się równać mocy

wszystko jest u Ciebie w porządku ponieważ ja mam również odpowiednią ilość małych do zużytych dużych i wygląda to u mnie podobnie, 1/2 zużytych dużych pkt = moc

EDIT:

hmm cholercia sam już się zakręciłem i nie wiem już co ta moc oznacza bo na koncie gdzie są tylko same duże pkt a brak jest małych pkt, stosunek mocy do zużytych pkt jest taki sam jak na koncie gdzie znajduje się odpowiednia ilość małych pkt, coś tu nie gra

Jeżu prosimy o objasnienei terminu MOC bo ja tego juz nie kumam, na logike biorac to co napisales w manualu ze jak jest za malo zaplecza to nakladasz modyfikator zaplecza ktory obniza MOC o 50% i ok, tak mi sie stalo, ale teraz gdy mam juz wystarczajaca ilosc malych punktow MOC nie przybywa (((:

Czy mam na nia czekac, czy odprawic jakis specjalny rytuał ktory ja przywoła ? (:

net-point:

Moc oznacza przybliżoną ilość zaindeksowanych wpisów. Wprowadziliśmy ten współczynnik, aby uzmysłowić Użytkownikom, że bez dodania Zaplecza, produkują sobie niezaindeksowane wpisy, czyli wpisy bez Mocy.

Moc = Przydzielono * x

gdzie:

x = (małe pkt / wykorzystane duże pkt + 0,5)

przy czym x zawsze musi zawierać się w przedziale (0.5, 1)

Innymi słowy, przy stosunku 1:1 (100%, czyli 1), moc = ilość przydzielonych pkt, przy stosunku 0:1 (brak zaplecza), moc = połowie ilośc punktów. Moc ma charakter informacyjny i motywacyjny, nie ma wpływu na sposób wyświetlania/przydzielania linków przez system.

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności