Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeżu Twój email w domenie @autocom.pl nadal jest aktywny? Przesłałem Ci prośbę o aktywację Precli i zaplecza oraz informację o zwrotach przelanych dużych punktów, które wracają do mnie po 1-2 dniach.

PS. Nie działa forum seodopalacza, zwraca komunikat "Table './forumseoinfopl/smf_sessions' is marked as crashed and should be repaired"

yavaho - błąd w tablicy z ź-ż jest poprawiony zarówno w Presell jak i Zapleczu. Nie wstawialiśmy tego jako nowej wersji, stąd aktualizację na całej strukturze przeprowadzimy przy większych zmianach.

OSM - tak, mail na @autocom jest w 100% aktywny, nie wiem dlaczego Ci odbija (możesz przesłać na maila nagłówki?).

Pozdrawiam, J.

Zapytam tu za nim zaczne osobiście zawracac głowe adminowi.

Czy w przypadku precli na hostingu ovh (oczywiście płatnym) są jakies specyficzne przypadłości ze nie chcą się aktywować? Czy coś nalezy tam indywidualnie zmienić ustawić itp aby ruszyło?

Czy oryginalny mod rewrite działa poprawnie na ovh?

Na razie wiem ze nie można ustawić dla plików chmod 777 i 666 bo serwer wywala błąd 500

.

To może ja odpowiem na ostatnie pytanie: większość serwerów, na których mam precle nie zezwala na 777 na pliku index.php ale na 755 jak najbardziej i najczęściej nie ma z takim chmodem problemów przy aktualizacji. Co do pliku aktualizacja.php powinien śmiało działać na 777.

Co do aktywacji precli to nie tylko na OVH są problemy. System nie aktywuje obecnie precli bez wpisów, a wiadomo, że nowe precle wpisów nie mają więc mamy tu błędne koło. U mnie aktywacja siada właśnie na sprawdzaniu ilości wpisów. Wykrywa 0 i wyrzuca błąd.

Po kolei:

yavaho,

Nie mamy hostingu w OVH, tylko kilka dedyków, stąd nie sprawdzałem tego empirycznie. Mieliśmy dzisiaj taki przypadek, że jeden Użytkownik miał n precli z brakiem treści. Sprawdzone na każdą stronę, diagnostyka nic nie wskazała, pełna diagnostyka (dostępna tylko dla nas) nic, phpinfo nic nie wykazało nietypowego, ale po pełnej reinstalacji (usunięciu z panelu, ponownym dodaniu do panelu, usunięciu i skopiowaniu plików i katalogów i ustawieniu praw), wszystko ruszyło za jednym razem. Linków zawsze jest do wypchnięcia dużo ponad możliwości dobowe, stąd nigdy się nie zdarzyło, żeby system nie serwował treści.

W razie problemów z ustawieniem 777 (w szczególności na index), możesz spróbować ustawić 755 - będize działać. Pamiętaj jednak, że mogą być w przyszłości problemy z aktualizacjami. Plik aktualizacja.php najczęściej może mieć bez problemu 777, przy czym nie pomylcie aktualizacja.php z Presella i z Zaplecza (głupotą z naszej strony było nazwanie różnych plików tak samo, ale za późno aby się z tego wycofać każąc Userom przeinstalować naście tysięcy domen).

OSM,

Robot walidujący restrykcyjnie podchodzi do nowych stron, w tym non-stop zczytuje i uaktualnia nasz indeks (aby linkować celnie) oraz dezaktywuje te precle, które nie mają treści. Analizujemy dlaczego tak się dzieje, bo faktycznie część osób ma nowo dodane preselle bez treści. Request o nową treść (linki, tekst, pingi) idzie co 24h, dlatego po 1-2 cyklach sprawa powinna być załatwiona (precel taki aktywuje się samoczynnie i nie ma potrzeby dodatkowego wywołania aktywacji).

Pozdrawiam, J.

Request o nową treść (linki, tekst, pingi) idzie co 24h, dlatego po 1-2 cyklach sprawa powinna być załatwiona (precel taki aktywuje się samoczynnie i nie ma potrzeby dodatkowego wywołania aktywacji

Problem w tym, że Precle są nieaktywne od ok. 3 tygodni, tak więc cykl 24-godzinny tutaj trochę się wydłużył :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności