Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Elpav - Przyrosty nieregularne są normalne, pisałem o tym kilka tygodni temu. Zachowujemy zasadę 30 przeliczeń miesięcznie, ale może się zdarzyć że przez 1 dzień będą 3 przeliczenia, a przez 3 dni nie będzie żadnego, tym bardziej że staramy się czuwać nad każdym przeliczeniem i automatyczny raport z każdego przeliczenia analizuje człowiek.

Jeżeli zdarza się tak, że przez np. 3 dni nie ma przeliczenia, 4-go dnia wypychanych jest dokładnie taka ilość linków, jaka wynika z 3-krotnego dobowego update, aby zachować liniowy przyrost na przestrzeni miesiąca. Nie ma to negatywnego wpływu na serpy, pamiętajcie że i tak struktura precli dopiero po pewnym czasie jest czytana przez robota.

Odnośnie usuwania linków, w momencie braku punktów/usunięcia z panelu, system zmierza z ilością na strukturze taką, aby była odpowiednia do ilości przydzielonych punktów (w skrajnym wypadku do zera). W takim wypadku, jeżeli ktoś usunie link, w trakcie doby, kolejno zgłaszające się do centrali precle, otrzymują polecenie usunięcia odpowiednich podstron. Oczywiście, dopiero po jakimś czasie (kilku tygodniach) robot wejdzie na te podstrony i zorientuje się że ich już nie ma. Na głębszych podstronach części rotacyjnej systemu, też jakiś czas będzie trwało zaindeksowanie podstron bez linków. Analogicznie jak w wypadku systemów rotacyjnych, gdzie po zdjęciu "mocy" strony jeszcze przez jakiś czas się trzymają, ale nie na zawsze :-).

Net-point - Miałem skomentować nieco wcześniej, ale 3-krotnie źle wpisałem hasło i mnie zablokowało;-). Twój problem dotyczy konta (jak się spodziewam) Twojego i kilku innych (jest to problem marginalny), możesz napisać o tym mailowo, lub PM (na forum systemu). Jeżeli bardzo zależy Ci na szybkim rozwiązaniu problemu, możesz stworzyć nowe konto, a będzie funkcjonować prawidłowo (wielokrotnie potwierdzone empirycznie).

Pozdrawiam, J.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

dzięki za odpowiedź, bardziej interesowało mnie jak długo po usunięciu linku z panelu na moim zapleczu będą linkowane wpisy w precelach, ale widzę po 2 dniach już nie ma linków do tych podstron.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

dzięki za odpowiedź, bardziej interesowało mnie jak długo po usunięciu linku z panelu na moim zapleczu będą linkowane wpisy w precelach, ale widzę po 2 dniach już nie ma linków do tych podstron.

W teorii: natychmiast.

Trochę rozwinę, jak wygląda to od strony technicznej.

Etapiem pierwszym, jest usunięcie wpisu-podstrony z precli. Podczas usuwania linku nie interesuje nas jego lokalizacja (np. na najstarszym lub najmłodszym preclu), ale ilość podstron z danym linkiem do usunięcia. W trakcie doby (cyklu), precle zgłaszają się do centrali - dotyczy to ok. 95% precli, reszta mówiąc wprost albo zdechła (z różnych względów, mogła nie przeżyć aktualizacji, mógł ktoś zmienić serwer i nie skopiować plików, mógł nie przedłużyć domeny, itp), albo po prostu nie miała w poprzedniej dobie żadnej odsłony i co za tym idzie nie wie, że ma się zgłosić do centrali. W momencie zgłoszenia precla do centrali, jeżeli zawiera on link (podstronę) który jest do usunięcia, otrzymuje informację o usunięciu.

I w tym ujęciu, linki-podstrony są usuwane w ciągu maks. 24 godzin od usunięcia z panelu lub zmniejszenia przyłożonych punktów (w wyjątkowych wypadkach, któryś precel mógł dostać zdublowany link, gdy ilość przyłożonych punktów przekroczyła wielkość całej struktury, w takim układzie "zabłąka" się kilka linków, które będą schodzić przez 2-3 doby, to ilość marginalna). Oczywiście, zanim robot zauważy że podstrony nie ma, może minąć chwila.

Z Zapleczem sytuacja wygląda nieco inaczej. Połowa linków z Zaplecza linkuje do wpisów-podstron w preclach (przynajmniej w teorii - robimy co możemy żeby celność była jak najwyższa, robot chodzi 24h/dobę). Ze względu na założenia i wyliczenia odnośnie możliwości obsłużenia linków przez określony site, wielkość paczki zależy od wielkości site: określonego zaplecza. W momencie gdy Zaplecze zgłasza się po linki, nie zastępuje starej paczki nową (jak to jest w każdym systemie rotacyjnym), ale nową dodaje na koniec kolejki, usuwa duplikaty, a w wypadku przekroczenia zalecanej wielkości paczki dla określonego site, usuwa linki najstarsze. Dzięki temu, linki są stałe na okres do 14-21-dni, ale w wypadku małych zaplecz (obsługujących tylko pojedyncze paczki), mogą się zmieniać nawet codziennie - jak się domyślam, właśnie taka sytuacja miała miejsce u Ciebie.

Paczka z systemu ma rozmiar 250 linków, lub mniej, jeżeli Użytkownik nie ma tyle wpisów. Rozwiązanie ma kilka wad, które są widoczne tylko wtedy, gdy Użytkownik nie wyprodukuje dużej ilości wpisów, a dysponuje dużymi zapleczami. W takim wypadku, nowo dochodzące paczki (po usunięciu duplikatów) mogą nie przekroczyć wymiaru maksymalnej paczki którą może obsłużyć zaplecze, więc linki pozostają w 100% stałe. Problemem może to być wtedy, gdy linki są przez Użytkownika usuwane, w takim wypadku nie ma rotacji paczki (jest zbyt mała żeby coś starego usunąć z początku, a coś nowego dodać na koniec), a Zaplecze dąży do emisji jak największej ilości linków. Stąd zalecałem w takim wypadku problemów wyzerowanie pliku paczki linków (lub jego usunięcie i stworzenie pustego z prawami 777, lub pozostawienie praw 777 na katalog stopki), dla przyspieszenia efektów.

Mam nadzieję że wystarczająco obszernie. ;-)

Pozdrawiam, J.

Koteczek - a wiesz co jeszcze jest w regulaminie?

5. Użytkownik zobowiązuje się, że nie będzie w trakcie trwania umowy oraz po jej zakończeniu:

(...)

Publikował adresów ani linków do stron uczestniczących w Systemie Presell Page, w jakiejkolwiek formie, w szczególności na forach internetowych, w listach, mapach stron, za wyłączeniem publikacji za pośrednictwem skryptu "Zaplecze" Systemu celem podlinkowania własnych wpisów za pośrednictwem Systemu

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Hej,

Net-point - Miałem skomentować nieco wcześniej, ale 3-krotnie źle wpisałem hasło i mnie zablokowało;-). Twój problem dotyczy konta (jak się spodziewam) Twojego i kilku innych (jest to problem marginalny), możesz napisać o tym mailowo, lub PM (na forum systemu). Jeżeli bardzo zależy Ci na szybkim rozwiązaniu problemu, możesz stworzyć nowe konto, a będzie funkcjonować prawidłowo (wielokrotnie potwierdzone empirycznie).

Pozdrawiam, J.

Skasowanie konta i utowrzenie nowego wogole nie wchodzi w gre, za duzo rzeczy tam sie dzieje, nie moge sobie pozwolic na jakiekolwiek wahnięcie linków. Zrobcie cos please na tym co jest tak zeby to zaczelo normalnie chodzic bo nie mozna pracowac.

Pozycjonowanie w Google szansa na sukces twojego biznesu.

Hej,

System nie dopuszcza popularnych nazw ułatwiających identyfikację, np. "blog", "presell", "seo", "katalog", itp. (...) A tymczasem znalazłem precell zawierający ten człon. Czy przypadkiem w systemie Seodopalacz są userzy równi i równiejsi?

Po pierwsze usuń proszę adres który wstawiłeś w poście, wystawiając na forum adres, możesz zaszkodzić właścicielowi, co wielokrotnie potwierdzono empirycznie.

Od pewnego czasu wycięliśmy możliwość wprowadzenia do systemu domen i subdomen o popularnych "łatwonamierzalnych" końcówkach. Nie ma to na celu ograniczenie kogokolwiek, zrobienie komukolwiek na złość, ale zwiększa bezpieczeństwo zaplecz. Niektóre adresy mogą być w systemie sprzed wprowadzenia tych ograniczeń (a w pewnym momencie były wyłączone ze względu na testy), stąd może się zdarzyć że w systemie są małe ilości domen o nazwach standardowych. Nie wyrzucamy ich, bo prawo nie działa wstecz.

W chwili obecnej tworzenie zaplecz o standardowych nazwach jest wysoce ryzykowne, stąd jeżeli będziesz tworzył nowe, pamiętaj o tym, dotyczy to nie tylko SeoDopalacza, jakiegokolwiek innego systemu, ale pozycjonowania w ogóle.

Net-Point, zrobiłem Ci rezerwę punktów, zobaczymy co się stanie po przeliczeniu na przełomie doby.

Pozdrawiam, J.

Witaj jeż,

Czy mógłbyś powiedzieć mi czemu system nie przydziela mi linków ?

mój login w systemie to mmr.

Dzięki

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Po pierwsze usuń proszę adres który wstawiłeś w poście, wystawiając na forum adres, możesz zaszkodzić właścicielowi, co wielokrotnie potwierdzono empirycznie.

Drogi Jeżu bardzo przepraszam za naruszenie regulaminu, chciałem ten post wysłać do Ciebie na PW ale Twoja skrzynka byłe pełna i tak odruchowo wysłałem ten post na forum. Chętnie usunę ten adres z mojego postu ale nie wiem jak to zrobić. Jakby ktoś mi mógł doradzić jak to się robi to zrobię to natychmiast.

Pozdrawiam i dzięki za informacje.

Koteczek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności