Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

Pomysł z defaultowo rozwiniętymi teczkami załatwiony (choć mnie się podobało wcześniej ;) ).

Przez najbliższe 2 dni robimy aktualizację bazy (mini-wersja tego, co trwało 3 tygodnie nieaktywności systemu), w tym czasie można normalnie korzystać z systemu, dodawać/usuwać/zmieniać linki, precle, zaplecza, satelitki (precle+zaplecza) normalnie będą pobierać i wyświetlać linki, itd., z tą różnicą że do piątku włącznie nie będzie update (przyrostów). Update dzisiejszy (środowy) i jutrzejszy (czwartkowy) pójdą w piątek, razem z piątkowym (czyli w piątek mamy przeliczenie 3x). Powodem jest rozgrzebanie algorytmu cięcia pktów, który niektórym Userom zablokował przyrosty - niestety nie możemy tego naprawić bez aktualnego i zgodnego ze stanem faktycznym indeksu.

Elpav, mówisz o stronie+panelu SD? Ja się loguję bezproblemowo w: IE6, FF2, komputer obok działa grafik z IE7 i Operą, dwa komputery dalej koder z FF3, IE8 i Operą i nie mają problemów. Chyba że się źle zrozumieliśmy? :)

Pozdrawiam, J.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jeżu - myślałem, że tak tylko u mnie jest, ale ostatnio dowiedziałem się, że jednak nie więc: jedyną przeglądarka jaką mogę się dostać na stronę jest już teraz IE. Zaczęło się oczywiście od Firefoxa, pewnego dnia po prostu po wpisaniu adresu seodopalacza zaczęła mi się wyświetlać biała strona. Więc zmieniłem na Chrome. Po jakimś czasie to samo ;-)

Więc nawet ściągnąłem specjalnie IE8. Póki co działa. Wiem że po IE zawsze mogę zainstalować Operę, ale może wiesz wtf się dzieję ;-)

Zaznaczam, że mam 2 konta i na oba się loguję.

Oczywiście wywalam cała historię, cache i ciacha i ciągle to samo. I w domu i w pracy.

zainstaluj dodatek do firefoxa IE tab, możesz dla jednej zakładki uruchomić jako IE

sygnaturka.png

Jeż!

Dalej nie działa mi ani jedno z 2 kont!

Naprawiacie coś cały czas od lutego? Od wtedy zapewniasz że wszystko będzie ok, a nie działa już 4 miesiąc.

Zastanawiam się czy przedłużać domenki, które wygasają czy nie.

Nie ma przyrostów! ŻADNYCH!!!

login: zacha i zacha2

pozdros i zróbcie coś z tym

trance_is_not_a_techno_v2.0_by_tvg.gif

Rzetelne i profesjonalne w tym co robi biuro tłumaczeń Katowice wygrało w kategorii najlepsza obsługa klienta.

Tani, profesjonalny zwrot podatku z Niemiec i Austrii. Dodatkowo Kindergeld Austria i Niemcy.

ja nie widze od początku prac nad systemem, czyli od lutego...

trance_is_not_a_techno_v2.0_by_tvg.gif

Rzetelne i profesjonalne w tym co robi biuro tłumaczeń Katowice wygrało w kategorii najlepsza obsługa klienta.

Tani, profesjonalny zwrot podatku z Niemiec i Austrii. Dodatkowo Kindergeld Austria i Niemcy.

U mnie byl pojedynczy pzyrost tuz po interwencji Jeża, ale tylko raz i znow stoi od wielu dni. Please, zrobcie z tym cos szybko bo czas to $$$

a tak stoimy zamrozeni z setkami domen i nie wiemy czy je przedluzac, kupowac nowe i dalej angazowac sie w system.

Radziliscie mi aby zalozyc nowe konto, ale tj pisalem nie moge sobie pozwolic na tak duze wahniecie liczby linkow na stronach klientow bo potrace kontrakty, zrobcie to tak zeby dzialalo dla obecnie zalozonych kont w ktore kazdy z nas zainwestowal pieniadze i mase czasu.

Pozycjonowanie w Google szansa na sukces twojego biznesu.

Jak macie tak marudzić to dajcie sobie spokój z tym systemem, a nie tylko marudzicie i narzekacie. Mi wszystko działa od zawsze. Miałem problemy z dostępem do konta, ale jak mi je zresetowali wszystko działo oki. Potem tez miałem problem z dostępem, ale winnymi okazały się wtyczki do ff.

Witajcie,

Mam informację dla większości dobrą i dla mniejszości złą. Rozgrzebaliśmy algorytm, sprawdziliśmy na każdym koncie którego właściciel zgłaszał błąd i potwierdziło się że algorytm jest poprawny. W praktycznie każdym wypadku problemem był brak punktow. Z naszej strony, nie dość jasno wyświetlaliśmy faktyczną ilość ilości punktów do dyspozycji - zostało to w weekend skorygowane (objaśnienie jak czytać poniżej).

Przypomnę, że o wprowadzeniu cięć punktów za brak zaplecza pisalem 9 lutego 2009, czyli 4 miesiące temu:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=506557

- tego dnia zostały wprowadzone cięcia dużych punktów dla kont, które posiadają mniej małych punktów niż dużych. Jak tłumaczyłem, jest to podyktowane i logiką i testami - nie ma sensu produkować tak dużych ilości wpisów, skoro i tak byłyby niepodlinkowane.

Stosowny wpis informacyjno-ostrzegawczy widnieje w manualu praktycznie od otwarcia systemu. Zmiana została zaktualizowana jako obowiązująca, od 9 lutego, Manual SeoDopalacza, 4.3. Punktacja -> Bonusy i kary, podpunkt C, link: https://www.seodopalacz.pl/manual.html#4_3

Cięcia dużych punktów są dokonywane według następującego algorytmu:

stosunek = ilość małych pkt / (ilość dużych pkt + 1)

jeżeli stosunek >= 1, to stosunek = 1
jeżeli stosunek < 1, to stosunek = (stosunek / 2) + 0,5

ilość dużych pkt = ilość dużych pkt * stosunek

Z tego wzoru wynika (i zawsze wynikało, od 9 lutego 2009), że jeżeli nie mamy żadnych małych punktów a nasz wkład w system wynosi 77 groszy za domenę (i w ten sposób korzystamy z Zaplecz innych Userów), to system pozwoli nam wykorzystać połowę punktów. Analogicznie w wypadku zakupu dużych punktów, przy braku zaplecza, aby mieć dużych punktów 100 tys., należy wydzierżawić 200 tys. - i ten algorytm działający od 9 lutego, uczciwie premiuje z korzyścią dla wszystkich osoby wkładające do systemu realny "koks", zamiast siana.

Do panelu głównego dodaliśmy informacje, w miejsce dotychczasowej suchej informacji o dużych i małych punktach. Poszczególne informacje oznaczają:

Pkt duże: XXX - Całkowita sumaryczna aktualna ilość dużych punktów za:

- własne precle (rośnie przez pierwsze 100 dni o 1% docelowej ilości)

- przelewy (na określony czas)

- PP (przez 100 dni od każdego poleconego, później się zeruje)

pomniejszona o przelewy wychodzące

(po cięciu: XXX) - Aktualna ilość dużych punktów, obcięta wg. jw. algorytmu, w wypadku zbyt małej ilości małych punktów.

Pkt małe: XXX - Aktualna ilość małych punktów z Zaplecza.

Dostępne linkom: - Pozostała do wykorzystania ilość dużych punktów na linki. Jest to ilość dużych punktów po cięciu pomniejszona o ilość punktów zużytych (przelanych lub zużytych na linki-wpisy). Ta ilość zmienia się codziennie: in plus o ilość punktów jaka nam przybywa z przyrostów z precli (minus ew. cięcia) oraz in minus o ilość punktów jaką zużywamy (przyrosty dużych pkt. w "moje linki"). Na chłopski rozum ilość "dostępne linkom" to ilość punktów do wykorzystania i jeżeli ta ilość jest większa od zera to będziecie mieć przyrosty. W przeciwnym wypadku, ilość linków-wpisów nie będzie przyrastać.

Dostępne przelewom: - Ilość możliwa danego dnia do przelania innym Userom. Jest to ilość "dostępne linkom", pomniejszona o punkty których przelewać nie możemy (czyli z PP lub z innych przelewów).

Zużyte: - Sumaryczna ilość dużych punktów zużyta na wyprodukowanie linków-wpisów.

Mam nadzieję że ten opis rozwiązuje Wasz problem. Na prośbę Userów możemy przesłać indywidualną analizę konta (prywatnie, nie na forum), w szczególności dotyczy to osób, które nie mają małych punktów i były zaskoczone możliwością wykorzystania 50% początkowej "stawki" przed cięciami.

Pozdrawiam, J.

P.S. Link do downloadu zaplecza jest już podpięty. Trzeba było klikać buttonik. :)

a ja mam jeszcze pytanie małe,

znaczy że jak mam w chwili obecnej 0 małych pkt i sobie czekam żeby mi narosło dużych,

wtedy dodam kilka-xxx stronek pod punkty do zaplecza, to ta druga połowa pkt dużych od razu wskoczy po przeliczeniu pkt małych?

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

a ja mam jeszcze pytanie małe,

znaczy że jak mam w chwili obecnej 0 małych pkt i sobie czekam żeby mi narosło dużych,

wtedy dodam kilka-xxx stronek pod punkty do zaplecza, to ta druga połowa pkt dużych od razu wskoczy po przeliczeniu pkt małych?

tak, ta ucięta połowa pkt wskakuje odrazu jak uzupełnimy pkt małe

Potwierdzam.

Dla uzupełnienia: dodatkowe punkty i cięcia będą dla Ciebie przeliczone przy najbliższym update (czyli średnio do 24 godzin), w wypadku dodatnia małych punktów (Zaplecza), stosunek małe/duże zwiększy się natychmiastowo, więc dodatkowe duże będą dostępne od razu (do 24 godzin).

Na prośbę Userów możemy przesłać indywidualną analizę konta (prywatnie, nie na forum),

Byś lepiej podesłał jakieś skrypty do zaplecza ;-)

BTW: co do mojego problemu z biała strona - firefox 3.5 w trybie prywatnym radzi sobie z tym doskonale.

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności