Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Sprawa z artykułami załatwiona.

W środę/piątek zmieniamy serwer pod SeoPartnera, stąd oba systemy (SeoDopalacz i SeoPartner) będą wyłączone przez ok. 6 godzin (+maks 3 dni na propagację DNS, w praktyce kilka godzin). Jeżeli planujecie drastyczne zmiany na kontach, proszę aby były dokonane przed środą.

Pozdrawiam, J.

taka pierdoła

zapomniałem hasła, skorzystałem z opcji przypomnienie a tam zero polskich znaków :) katastrofa

nie wiem czy to wina mojego klienta czy coś u was... ale tylko z wami takie jazdy mam ;D

Zapomnia3es has3a?

Twoje nowe has3o to: aaaaaaaaaaaa

Kliknij w poni?szego linka aby je uaktywnif.

Zalogowałem się dzisiaj po dłuższym czasie do panelu Seodopalacza, standardowo moim oczom ukazała się informacja, że ponad połowa Preselli jest na czerwono, kliknąłem dla ciekawości w jeden z nich i moim ukazały się artykuły z takimi linkami w treści:

seodop.png

Szczegół, że jest link do sexu (i to nawet darmowego) co jest zabronione, ale chyba takie skupowisko linków nie powinno mieć miejsca? Trochę to wygląda na dziurę jakich mało :)

Wszystkich Presseli nie sprawdzałem, więc nie wiem czy sytuacja tyczy się tylko tych zdeaktywowanych (na kilku innych sprawdzonych sytuacja nie występuje) czy także tych aktywnych.

W razie przeprowadzania śledztwa służę pomocą.

Hubble bubble, toil and trouble,

Build some links, watch traffic double.

1) a ja mam pytanie do szanownego jeza :P probuje ustalic gdzie nastapila pomylka

mianowicie tydzien temu po 4 miesiecznym dopalaniu frazy w seodopalaczy dostalem filtr 50 pozycji do tylu na jedna podstrone w domenie i na fraze dla domeny, wczesniej w top 10 bez przerw (inne dopalane frazy dl atej domeny sa ok, pozycje zachowane)

domena.com na fraze xxx dostala filtr 50 pozycji, pr3, ok 80 BL, w indeksie od 1991 roku

domena.com/landing_page.php na wszystkie frazy dostala filtr 50 pozcyji, pr3, ok 10 BL w indeksie od 2006 roku

wiem ze ma to zwiazek z seodopalaczem bo tylko w tym systemie dopalalem ta konkretna fraze i ta konkretna landing page i tylko te nowe linki pojawily sie jako BL, innych SWL nie stosowalem, jedynie wpisy na tematycznie powiazanych forach (wartosciowych), dopalanie w seodopalaczu roznicowane od 20 do 50 punktow dziennie wiec nie agresywne, balansy malych/duzych punktow ok, backlinki pojawily sie w webmaster tools ale wylacznie 10 wiec tez malo

moje pytanie - co poszlo zle (z doswiadczenia), dlaczego tak dziwnie (gugiel nie wylapal innych agresywniejszych fraz) i jakie najlepsze dzialanie przyjac w tej chwili seodopalaczu?

usunac te slowa kluczowe, kontynuowac?

porzucic stara strone i zrobic 301 na nowa?

inne tricki pozwalajace uratowac soczek z filtrowanej landing page?

dodam ze dla innych dopalanych fraz w tej samej domenie (ok 4 fraz) jest lekki wzrost w ciagu 4 mies lub stoi w miejscu, czesto sa tez duze wzrosty/spadki (o 5-8 miejsc) ale zawsze wraca i w tej chwili wszystkie sa stabilne, ta zafiltrowania nie jest jakos szczegolnie okupowana ale jest lekka konkurencja, male sledztwo nie wykazalo stosowanie SWL lub innych (latwych do wykrycia) seo taktyk przez konkurencje pod fraza

2) swoja droga po 4 mies testow 4 domen i ok 20 fraz wyniki sa nieobiecujace (w sumie drgania 1-2 miejsca do gory i stabilizacja), zastanawiam sie czy uzywanie seodopalacza ma w ogole sens dla glownych domen (brak wynikow) i czy czasem nie przejsc na dopalanie tylko bezposredniego tematycznego zaplecza zeby go umocnic, chetnie wyslucham innych "uzywaczy" seodopalacza

dzieki

Ecommerce 2.0 od strony technicznej

Koszulki dla programistów: LINUX, PHP, JAVA..

u mnie też od jakiegoś czasu ilość linków stoi w miejscu ;P co gorsze - nie ma efektów, a są to frazy niszowe, chyba że coś źle robie

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

u mnie też od jakiegoś czasu ilość linków stoi w miejscu ;P co gorsze - nie ma efektów, a są to frazy niszowe, chyba że coś źle robie

linki i punkty produkuja sie poprawnie ale co z tego skoro na 2000 linkow gugiel wylapal zaledwie 4-5 (licznik webmaster tools) i to ironicznie te ktore pojawiaja sie w otoczce o mydle i powidle zamiast tematycznie zwiazanych, a na dodatek to te linki juz nieistnieja bo albo jakies zaplecze zostalo zlikwidowane albo aktualnie na stronei juz nie mozna znalezc tych linkow, miewam uzasadnione watpliwosci :)

Ecommerce 2.0 od strony technicznej

Koszulki dla programistów: LINUX, PHP, JAVA..

Witam,

Odpowiadając na Wasze pytania w kolejności odwrotnej do ich zadawania: ;)

- Skrypta - stopień indeksacji linków, zależy tylko i wyłącznie od Ciebie, tzn. od ilości przyłożonego zaplecza w stosunku do wyprodukowanych wpisach w preclach (stosunek małych punktów do zużytych dużych punktów). Trudno mi zdiagnozować Twój przypadek, bo nie znam nawet nazwy konta, ale w 99% przypadków, właśnie to jest powodem. Trudno też odnieść się do filtrów. Mnie też (podobnie jak chyba każdej osobie z PiO) zdarzyło się złapać kilka /-set tysięcy ;)/ filtrów. Na filtry są w dużym stopniu narażone strony linkowane zbyt agresywnie lub zawierające treść/techniki na lub zza granicy g-etycznego seo. Jeżeli przeoptymalizowałeś landing page a zobaczyła to konkurencja z #2, mogłeś doświadczyć jej życzliwości. To tylko jedna z przyczyn, może być ich mnóstwo, wśród nich także i linki (czy to naturalne w ilości uznanej za nienaturalną, czy to systemowe). Z innej beczki, 20 punktów dziennie to 4 linki, nie spotkałem się, żeby ktokolwiek otrzymał za taką ilość filtr. Z tych pobieżnych informacji które od uzyskałem w poście, doradziłbym po prostu 301.

- Micu - Linki w preclu o którym pisałeś są z SeoPartnera, fakt że pojawiły się jakieś brzydkie to nasza pomyłka. SeoPartner dopuszcza strony/linki "różowe", dając równocześnie możliwość zablokowania ich na własnych stronach za pomocą kliknięcia. Nie jest to bynajmniej dziura, tylko integracja obu systemów.

- Pyzdera - tak, bardzo zajęci przenosinami :-) serwera. SeoPartner jest już skończony i praktycznie już tylko piszemy manual (przyznam, że jest to żmudna robota). Praktycznie od piątku przygotowujemy oskryptowanie pod nową maszynę, na której będą stały połączone oba systemy - SP rotacyjny i SD preclowy. W związku z "delikatnym" okresem, wstrzymujemy do czasu zakończenia propagacji dns-ów nowej domeny (72h od momentu przepięcia, jeszcze nie przepięto) dobowy update linków. Dla przypomnienia, ostanio update poszedł 2009-10-23 22:17:25 (4x, za 4 dni).

BARDZO WAŻNA INFORMACJA!

Niebawem mailing, a w nim informacja o konieczności ręcznej aktualizacji wszystkich skryptów do wersji 53 (Presell Page) i 34 (Zaplecze). Mailing obejmie tylko tych Użytkowników, którzy nie ustawili praw zapisu na plik index/stopka lub posiadają b. niestandardowe hostingi, skutkiem czego autoaktualizacja nie przebiegła pomyślnie. Aktualizacja zajmie Wam minutę i obejmie TYLKO pobranie nowego skryptu (Presell->Pobierz Skrypt; Zaplecze->Pobierz Skrypt) i nadpisanie plików index.php, stopka.php, aktualizacja.php i nic więcej (proszę nie ruszać katalogu z danymi ani niczego w panelu - samo się odświeży).

Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim, którzy zechcą poświęcić te 3 minuty i nadpiszą pliki.

Będzie to dla nas niezwykle pomocne, nie chcemy ręcznie grzebać w cudzych serwerach*.

Pozdrawiam, J.

*-zwłaszcza, że jest ich ze 4 tysiące :victory:

Właśnie zrobiłem update i najciekawsze jest to, że na starym preclu zniknęły wszystkie stare artykuły!

to ma tak być?

chyba nie o to chodziło, co z za indeksowanymi wpisami>??

niby stare .. kilka wpisów są widoczne w rss ale .... przekierowują na główną stronę serwisu!

dopisz się do polishpremiumpress.pl wpis płatny tylko 1$

Sorry Jeżu, ale u mnie też kilka fraz niszowych a efekt bardziej jak mizerny. Szkoda, że nie zaglądasz już na swoje forum ;)

Install-Secure techniczna ochrona obiektów -  alarmy, monitoring, domofony Łańcut.

Pracownia Psychologiczna Psycho-Test prowadzi psychotechniczne badania kierowców , badania operatorów, wysokościowe. 

Elektroniczna Ochrona Obiektów poleca kamery monitoringu Łańcut z możliwością podglądu obrazu przez internet.

W odpowiedzi na Wasz mailing po aktualizacji skryptów insatlacyjnych mój stary precelw praktyce działa, jednak nie jest aktywny w panelu i nie mam za niego naliczonych punktów. Przy próbach aktywacji zwraca komunikat: Presell zwrócił nagłówek różny od 200! (301: Moved Permanently) [ BŁĄD ]

Kolejny precell nie chce się z kolei aktywować i wyrzuca komendę: Losowanie podstrony... Nie odnaleziono żadnych podstron ! [ BŁĄD ]

Robiłem wszystko co polecacie w FAQ (odświeżanie samego precla, reinstalacja na serwerze i w panelu) i nic nie pomaga.

Będę wdzięczny za pomoc, ponieważ już jakiś czas korzystam z Waszego systemu i chciałbym móc korzystać na większą skalę. Niestety po aktualizacji nic nie chce mi normalnie działać i nie mam żadnych punktów.

Moje konto : TesLuk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności