Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No faktycznie straszny bajzel się zrobił, aktualizowałem ręcznie wszystko i jeszcze dodatkowo prawa do plików musiałem poprawić bo "się same" zmieniły. A teraz mam na zmianę aktywne, a za chwile nieaktywne i to zarówno zaplecza jak i precle.

Jeżuuuuu..... Jakbyś mógł oblukać - login do konta jak na PiO i zwróć szczególna uwagę na precla za 10k - jest tylko jeden taki - wejdź na niego normalnie z przeglądarki i zobacz że nie ma podstron.

Ja już więcej nic nie mogę, a nie będę stawiał precli od zera, no i wolałbym nie działać od nowa nad zapleczami :/

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Wygasa mi wlasnie pierwsza paczka domen, chyba bede sie zwijal z tego systemu. Linkme elite jednak daje wiecej (za mniej) i jest lepszy/szybszy support. Seodopalacz ciagle ma jakis problem, a to z aktywacja precli a to z rozdawaniem linkow ktorych teraz od ponad tygodnia nie rozdaje, w kolko jakies problemy.

Jezu, jak tak mozna, zainwestowalismy w to swoj czas i pieniadze. Czy naprawde nie zalezy wam juz wogole na Seodopalaczu ?

Byly takie piekne scenariusze rozwoju, wiem ze macie teraz nowy system, czy to oznacza ze Seodopalacz pojdzie teraz calkowicie w odstawke ?

Pozycjonowanie w Google szansa na sukces twojego biznesu.

Witam,

Obecne problemy wynikają z procesu przenosin serwerów.

Zdecydowaliśmy, że oba systemy (SeoDopalacz i SeoPartner) będą funkcjonować na wspólnym serwerze, korzystając ze wspólnej siatki proxy, wtedy odpadną błędy związane z komunikacją pomiędzy serwerami.

Przed momentem, o 12-tej, dokonaliśmy przepięcia DNS-ów domeny seodopalacz.pl na nowy serwer. Propagacja DNS-ów trwa ok. 3 dni (de facto dłużej, ze względu na często wyłączone bindowanie na hostingach), stąd dla stron w systemie przez ten czas będą istniały 2 SeoDopalacze i 2 SeoPartnery równocześnie.

Aby uniknąć różnic pomiędzy naszym indeksem a zmianami których dokonuje każde Zaplecze/Precel (pobieranie/usuwanie linków, aktualizacje, itp.):

- od 3 dni zawiesiliśmy pobrania i zdejmowania linków przez Precle/Zaplecza

- od 8 dni nie aktualizujemy przyrostów linków

Wstrzymanie aktualizacji przyrostów jest spowodowane tym, że duża część precli w związku z przenosinami nie będzie się zgłaszała do "właściwego" SeoDopalacza przez dłużej niż 5 dni, lub nie zapisze aktualnej wersji, co za tym idzie zdezaktywuje się, a wśród dużej części Użytkowników zapanuje deficyt punktów. Mimo deficytu punktów praktycznie każdego z Was, w skrajnych wypadkach sięgającego całego 100% zapotrzebowania, żaden link nie wyparuje. Przyrosty za cały okres przestoju (i przeliczenia - czyli usuwanie/dodawanie linków) zostaną uruchomione dopiero po ustabilizowaniu całej sytuacji, ponownej aktywacji Precli i ustabilizowaniu sytuacji z punktami. Jeżeli po odświeżeniu systemu za ok. tydzień, którykolwiek z Użytkowników potrzebuje punktów na pokrycie z naszej winy, proszę poinformować o tym mailowo z uzasadnieniem, sprawa zostanie załatwiona natychmiastowo.

Chcemy zakończyć operację na otwartym sercu w ciągu tygodnia od teraz.

Ze starych wersji, pozostała nieduża część precli i zaplecz, które nie działały lub działały b. wadliwie (rekordziści mieli wersje 7, czyli jeszcze z okresu testów, sprzed ponad roku). Zdecydowaliśmy, że za kosmicznie stare wersje dawno opuszczonych i w 99% niedziałających skryptów nie będzie punktów. Aby wykorzystać resztkę ich potencjału, który by przepadł po zmianie serwera, przepchnęliśmy do nich linki do stron systemowych oraz sprawnie działająych i aktualnych zapleczy i preselli. Dzieki temu nie zmarnujemy odpadającej mocy systemu, gdyż całość pozostanie w jego obrębie. Patrząc na statystyki, linki w starych presellach i zapleczach będą "kręcić się" jeszcze co najmniej rok (precle na domenach) lub n lat, aż sobie ktoś o nich przypomni (precle na subdomenach/katalogach, zaplecza, inne strony -> strony "porzucone" to większość stron nieaktualnych). Stąd właśnie pochodzi zwiększony load starego serwera SeoDopalacza.

REASUMUJĄC.

Bardzo proszę o cierpliwość - nie mamy wpływu na szybkość propagacji DNS-ów. Po pełnym przeniesieniu, robot Grzegorz 1.0 sprawdzi wszystkie wasze strony i precle, tak aby w pełni sie aktywowały i mogły być liczone do punktacji. Do tego czasu, pomimo fikcyjnego deficytu punktów, żadne linki nie zostaną usunięte, natomiast proszę o powstrzymanie się z dodawaniem, przeinstalowywaniem, odświeżaniem i aktywowaniem domen (po stronie panelu systemu).

START SEOPARTNERA TUŻ-TUŻ. Co prawda planowaliśmy start na poniedziałek 9 listopada, ale znając życie będzie poślizg przez propagację DNS-ów, nieodświeżanie bindów i konieczność uporządkowania SD, zanim otworzymy SP dla Użytkowników.

Pozdrawiam, J.

// Update 14:00

Aby pominąć efekt wprowadzania przez Użytkowników i skrypty Zaplecz/Precli zmian w bazie danych, zdecydowaliśmy się wyłączyć stary serwer i operować już tylko na nowym. Dzięki temu, w momencie gdy komunikat o propagacji DNS zniknie, będziecie mogli korzystać z panelu mając pewność, że zmiany nie zostaną nadpisane starą kopią bazy danych.

Pozdrawiam, J.

biuro (at) excluseo (dot) pl, lub na mojego prywatnego, lub dzwoń na komórkę.

Jeżeli masz dedyka, zrestartuj binda żeby się odświeżyły dns-y. Jeżeli hosting, pozostaje mieć nadzieję, że usługodawca regularnie restartuje binda. :) Na razie, tak długo jak dns-y się nie poodświeżają, nie ma sensu interweniować, jeszcze mnóstwo precli usiłuje pobrać linki ze starego serwera.

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności