Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety każda moja próba (na różne maile - próbowałem na 2) kończy się właśnie takim komunikatem jak napisałem.

I ######. ;)

Jak się rejestrowałem, admini zdecydowanie nie spali :)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
(...)

- Nt. pytania Zajadacza i Lesia rozpiszę się jutro, bo widzę że zmieniliście ton ze złośliwego na pytający. ;)

(...)

Ja tonu nie zmienilem. Nie jestem zlosliwy o ile sytuacja tego nie wymaga. Tutaj po prostu pytalem, gdyz regulamin wydal mi sie napisany na kolanie, a zanim zasiegne porady prawnika wole spytac autora regulaminu. Wedlug obecnego regulaminu zadna osoba, ktora dokonala rejestracji nie bedzie mogla juz nigdy korzystac z innych systemow.

Druga sprawa to IP - wynika z tego kto pierwszy doda domeną z danego IP temu przypadnie Bonusik.

Czyli osoby, które w systemie są dłużej mają lepszą sytuacje. Sprawiedliwość musi być ...

Osobiście aż tak IP mi nie przeszkadza. Co mi szkodzi dodać z 500 różnych.

Co mają począć osoby startujące w branży ;)

Nie każdego stać na dedyka z pulą IP.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

No wreszcie jakiś powiew świeżości, nie tylko linki w stopce ;]

Co do działania systemu narazie nie mam się co wypowiadać, instalacja i aktywacja bez problemu, ALE

- rozumiem że wiele pracy włożone było w samą istotę działania systemu, ale panel admina powinien ktoś od UI obejrzeć, bo rzeczywiście ciezko sie w tym połapać. Tak system dla bardziej zaawansowanych, ale naprawde mozna to było lepiej zorganizować

- regulamin wyjątkowo przeczytałem ;] i wzbudza on sporo kontowersji - ok chcesz się Michale bronić przed użyszkodnikami i chwała Ci za to. Sam nie wchodzę do systemu po to, by szkodzić - wręcz przeciwnie. Ale ten regulamin, pomijając to że zbyt wiele w nim niedopatrzeń (z punktu widzenia ZU, mam wrazenie ze prawnicy mieliby duzo wiecej merytoycznych zastrzezen) to niektóre zapisy moze odebracw taki sposob, ze one są na skonstruowane na szkodę przecietnego uzytkownika. Pewnie nie takie są zamierzenia, ale sam napisałeś że to ma byc poważny system

- te linki do walidatorów w3c ze strony seodopalacza to lepiej usun - tak mi się jakoś kliknęło ;) No i gratuluję udanego imho startu, do uslyszenia za jakis czas jak przyjdzie weryfikowac skutcznosc systemu.

Na blogu:

pozycjonowanie a etyka. A za parę dni słów kilka o smacznych i lekkostrawnych preclach

Jak można zmienić szablony preselli ?

Jaki jest format CSV SeoDopalacza? Chcę przygotować plik csv ale nie wiem według jakiego wzoru.

Jak można usunąć wiekszą ilość linków za jednym razem?

Podczas proby usunięcia linków dostaje taki komunikat: (w miejscu kropek były ID linków)

Forbidden

You don't have permission to access /moje_linki.html,.....,kasuj on this server.

Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Ten sam błąd wywala też przy próbie exportu większej ilości linków.

Jak mozna hurtowo zmienić parametry dla linków (Przyrost dzienny, Próg, Tematyka itp)?

I tego zupełnie nie rozumiem:

Dodanie Zaplecza na domenie oznacza obowiązek wyświetlania linków na wszystkich subdomenach.

A co w przypadku gdy każda subdomena ma innego właściciela? Albo po prostu nie mam zamiaru instalować tego skryptu na niektórych subdomenach?

No i najważniejsze

Jeżeli pozycjonuje sie dwie strony, różniące sie tematycznie, to jak można powiązać dodawane artykuły z odpowiadającymi im stronami?

.

Jako, że już padło to pytanie jestem wstanie na nie odpowiedzieć.

Szablonów precli na razie nie zmienisz bo są dobierane losowo (i koniec kropka ;)). Można będzie je zmieniać/dodawać nowe "za jakiś czas".

A na resztę pytań sam chętnie przeczytam odpowiedzi.

Unikalnatreść.pl - bo wartościowy content to podstawa!

Skuteczny SEO Copywriting!

mnie ciekawi, jak wyliczyc cene za duze punkty w systemie

najtanszy hosting - 40zl/rok (pewnie sa i tansze, dlugo nie szukalem)

domena TLD - 1zl/rok = 10500 punktow wliczajac bonusy za unikalne IP i rewrite

czas na ustawienia konta, domeny, zalozenie precla, wyhodowanie punktow - oczywiscie bezcenny ;)

znalazlem juz 1 oferte, 10zl za 1000 duzych punktow za miesiac.

czyli wkladajac 41 zlotych na rok mozna sobie wycenic punkty weblinkowo i miec 100zl miesiecznie x 12 = 1200zl za 41zl wkladu?

miodzio, ale cos sie komus (czy moze mnie?) pomerdało :)

a na poważnie - pamietajcie o małych punktach,

to pewnie ich cena bedzie zblizona do punktow weblinkowych a są konieczne by to wszystko ładnie działało.

najtanszy hosting - 40zl/rok (pewnie sa i tansze, dlugo nie szukalem)

Można oszczędzać na hostingu i można później przeklinać jak precle nie będą chciały się aktualizować albo jak się dezaktywują po padzie hostinKu :)

domena TLD - 1zl/rok = 10500 punktow wliczajac bonusy za unikalne IP i rewrite

czas na ustawienia konta, domeny, zalozenie precla, wyhodowanie punktow - oczywiscie bezcenny ;)

Za unikalne IP trzeba zapłacić minimum 1$ (hostnine), 2,5 - 5zł na polskich hostingach. Oczywiście to opłaty miesięczne.

znalazlem juz 1 oferte, 10zl za 1000 duzych punktow za miesiac.

czyli wkladajac 41 zlotych na rok mozna sobie wycenic punkty weblinkowo i miec 100zl miesiecznie x 12 = 1200zl za 41zl wkladu?

miodzio, ale cos sie komus (czy moze mnie?) pomerdało :P

Troszkę przesadzasz;) Wcale nie jest tak kolorowo. Dlaczego nie wspominasz, że od jakże kolorowej kwoty 1200zł należy zapłacić podatek VAT i podatek dochodowy? Pisałem o tym na forum Seodopalacza i pozwolę sobie tutaj sam siebie zacytować;)

Koszt zakupu i przedłużenia domen. Koszt utrzymania serwera. KOSZT MOJEJ PRACY, który wyceniam na nieco więcej niż kilka zł/h. Koszt obsługi klienta. Na koszt punktów ma również wpływ czas poświęcony na pilnowanie precli. Zdarza się, że precel nie uaktualni się sam lub dezaktywuje. Wszystko to wymaga czasu a jak wiemy nasz czas jest cenny

Może gdybym był gimnazjalistą to satysfakcjonowałoby mnie dorobienie kilku zł.

Niestety jednak jestem troszkę starszy. Płacę podatki. Wystawiam faktury VAT (PDF + na życzenie wersja papierowa pocztą). Moi klienci mogą liczyć na pomoc i wsparcie on-line. To co wymieniłem oraz wiele innych czynników składa się właśnie na cenę punktów.

nawet jesli zaczniemy tutaj rozpisywac sie o drobiazgach to i tak kwota jaka podales wydaje mi sie wzieta z kosmosu.

mam kilka hostingow (nie najtanszych, wiec nie miarodajnych) i kazdy ma unikalne IP w cenie.

podobnie na dedykach (tez do bani odniesienie, bo cena wyzsza)

ale nawet jesli doplace te 12x3zl za IP = 36zl do 40zl hostingu, powiedzmy za 80zl mam na starcie 10k punktow

w tym momencie duzo mniejszym kosztem hoduje sobie kolejne duze punkty (hosting juz mam, domeny po złotówce), juz nie tak spektakularna ilosc na domenie, ale spokojnie po 5000 punktow na sztuce.

vat i dochodowy? 40%? szlag by trafił ten system fiskalny ;) ok, place 400zl

czyli, zainwestowalem w 10k punktow 80zl, zarabiam 800 (wszystko na oko) na 1 domenie.

fantastyczny wynik, ale uwazam, ze nierealny. cena za punkty za wysoka.

nawet jesli zaczniemy tutaj rozpisywac sie o drobiazgach to i tak kwota jaka podales wydaje mi sie wzieta z kosmosu.

[...]

czyli, zainwestowalem w 10k punktow 80zl, zarabiam 800 (wszystko na oko) na 1 domenie.

fantastyczny wynik, ale uwazam, ze nierealny. cena za punkty za wysoka.

Na forum seodopalacza przyznałem Ci rację, że cena punktów drastycznie spadnie w ciągu najbliższych miesięcy. Każdej osobie posiadającej precle w tym systemie przybywa codziennie 1% punktów. Tych punktów będzie przybywało, aż podaż przewyższy popyt a wtedy użytkownicy zostaną z ilością punktów, której nie będą mogli lub nie będą potrzebowali wykorzystać.

Obliczyłeś ile to zarobie w ciągu roku na jednym preclu ale nie bierzesz pod uwagę spadku ceny punktów w najbliższych miesiącach. Bardzo prawdopodobne jest, że ten jeden przykładowy precel zarobi w ciągu roku ~250zł. Po odjęciu podatków, kosztów obsługi i utrzymania nie zostanie wcale tak wiele zarobku ;)

Tak jak pisałem, wcale nie jest tak kolorowo jakby mogło się wydawać :)

Obliczyłeś ile to zarobie w ciągu roku na jednym preclu ale nie bierzesz pod uwagę spadku ceny punktów w najbliższych miesiącach.

trochę inaczej, ja obliczałem ile NIE zarobisz w ciągu roku.

życzę Ci jak najwięcej klientów na punkty za taką cenę, ale sam bym się nie skusił.

owszem, nie brałem pod uwagę spadku ceny punktów w czasie, ale nikt z nas naprawdę nie wie, czy nastąpi.

z innych względów (w końcu to seo-rewolucja) możemy przyjmować wzrost cen w czasie :)

punktów będzie przybywało, aż podaż przewyższy popyt a wtedy użytkownicy zostaną z ilością punktów, której nie będą mogli lub nie będą potrzebowali wykorzystać.

pamietam taka sytuację 1 raz - pewnej nocy linkor wzbogacił się o kilkadziesiąc milionów lewych punktów.. to była ciekawa noc ;)

to był jedyny raz o ile mnie pamięć nie myli, gdy w SEO podaż przewyższyła popyt - niedługo potem linkor stał się kompletnie nieużyteczny. jego linki nie dawały nic.

a my wciąż i wciąż potrzebujemy dobrych liinków z wielu domen i IP, Google jak narkoman żąda co chwilę większych dawek.

system, gdzie nie ma pustych punktów (plus dla Jeża za niedożywotni program partnerski) bedzie długo atrakcyjny, dopóki Google nie pójdzie na odwyk ;)

Wraz z czasem cena punktów zacznie spadać do momentu w którym, małe punkty staną się ważniejsze niż duże - każdy może postawić precla, nie każdy będzie miał później moc żeby go utrzymać. Zgadzam się że małe punkty i wynajmowanie zaplecza będzie odgrywać duża rolę za jakiś czas.

Można się cieszyć z precli i stawiać je masowo, ale nie można zapomnieć że wreszcie punktów będzie za dużo i bez zaplecza, które to utrzyma będzie kara - 50%. Także wszystko fajnie, ale zaplecza i tak trzeba stawiać ;)

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Ciągle czytam o pustych punktach z systemu aż niedobrze sie robi. Jak polecający dostanie 10% to sa puste punkty, a jak user dostanie 100% za unikalne IP to to juz nie sa puste punkty? Czas by może przestać powtarzać oklepane komunały. Program partnerski jest niekorzystny dla polecającego, bo w dłuższej perspektywie nie ma nic. Rosnie mu od zera do 250-500, a potem "nagła śmierć" i zero. A własciciel ma cały czas 10% "pustych punktów".

Druga sprawa. Nawet jak masz dedyka z pulą IP, to będą przypadki, ze strona ci wyleci i konieczna bedzie reinstalacja. Bonusu nie będzie, chyba, ze na tym IP nie ma innej strony w systemie (wątpię). Nie ma motywacji, zeby specjalnie sie starać o unikatowe IP. Jest to dobrze, nie ma to też dobrze.

Kolej na cenę za duże punkty. Zakłada się, ze wiele osób będzie kupować tanie domeny i nie będzie ich przedłużać, bo i po co. Może miec na tym najwyzej dwie strony w systemie. Załózmy taka sytuację, że ktos kupi kilka domen, postawi je dla systemu i po roku nie przedłuża. Traci masę punktów, które musi odrobić. Jak? odpowiednio wcześniej (100dni) postawić taką samą ilość stron na kupionych nowych domenach (i nie używać ich), albo kupic punkty na rynku. Cena punktów rośnie. A co ma z tego pozycjoner? Linki stałe przeciętnie na 180 dni. To żadna innowacja, linkorn oferuje takie linki. ;)

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności