Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

ognos - struktura by "żyła własnym życiem", nawet gdyby system teoretycznie nie istniał. Strona którą podałeś (zagwiazdkuj adres, ujawnianie adresów jest sprzeczne z regulaminem systemu) była kiedyś preclem. Precle pingują wzajemnie pomiędzy sobą w ok. 10-"osobowych" tematycznych grupach, wymieniając się nowymi wpisami (wzajemna indeksacja).

Przeciez ujawnilem adres strony, ktora juz nie jest w seodopalaczu, wiec jaki regulamin lamie ?

System powinien bardziej reagowac na brak skryptu na dodanej w panelu domenie, niz robic bezuzyteczne dzialania "pingujac sie miedzy soba". Wydaje mi sie, ze system jest ospaly i taki raczej zostanie.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ognos - technicznie przyznaję Ci rację :-), ale właściciel domeny może nie życzyć sobie, żeby była "na tapecie" na forum dla pozycjonerów. :-)

Na brak skryptu reguje natychmiastowo (i przestaje wysyłać informacje o nieistniejących adresach do wzajemnych pingów), przy czym zarówno w Zapleczu jak i Presellach, od momentu startu systemu wprowadziliśmy długie kolejkowanie (tłumaczyłem jakie są plusy długiej kolejki w Zapleczach - linki są 14-21-dniowe, ale też teoretycznie mogą się tyle ściągać; w innym projekcie, SeoPartnerze, linki rotują się co (!) godzinę).

Pozdrawiam, J.

Całość zapytań dla obu systemów obsługiwana jest przez Presell Pages SeoDopalacza (śmieszna ilość ok. 1-5 zapytań dziennie/strona) zgodnie i z Regulaminem i Manualem SeoDopalacza, stąd Ptaq, nie jest prawdą, że o tym nie informowaliśmy, od początku systemu jest na ten temat cały podpunkt 2.5 gdzie szczegółowo opisaliśmy ten fakt. Zaznaczam, że jest to śmiesznie mały rząd wielkości ok. 1-3-5 zapytań dziennie, czyli dla porównania 50 razy mniej, niż może wygenerować katalog Qlweb. Zaplecze SD natomiast nie wykonuje żadnych zapytań, w ogóle nie ma takiego modułu.

Mam takie pytanie. Jeżeli na jednym hostingu (1 ip) mam kilka preselli seodopalacza oraz kilka osób z systemu również posiada po kilka preseli na tym hostingu co ja, to czy rząd wielkości zapytań 1-5 dziennie dotyczy każdego presela osobno czy wszystkich preseli spod danego IP ?

Hmm..

cytuje:

<<Precle działają na zasadzie "zainstaluj i zapomnij". Mechanizm autoaktualizacji załatwia za Ciebie problem nadpisywania nowych plików.

Wystarczy że zainstalujesz skrypt "zainstaluj i zapomnij", który sam wypełni się treścią, sam się podlinkuje, sam będzie się aktualizował, da Ci 1000 tematycznych linków w treści w zamian i jeszcze pozwoli zarobić na reklamie parę groszy na domenę i hosting.>>>

po wielu miesiącach użytkowania te w/w slogany nijak maja się do rzeczywistości. Więcej zawracani d... niż efektów. Inne systemy są równie skuteczne a może nawet lepsze i nie wymagają takiej uwagi.

PS znowu wszystkie precle są nieaktualne

observatus

Witaj,

Strupii, ikonka cog_error.png nie zmusza do aktualizacji, tylko informuje że od momentu ostatniej aktualizacji lub instalacji precla, powstały 2 nowsze wersje (kompatybilne wstecz). Dopiero b. przestarzałe wersje (powyżej 5 wersji wstecz) wymagają aktualizacji, a wśród tych Użytkowników którzy na to wyrazili zgodę (ustawiając prawa dostępu), będzie to przebiegało automatycznie. Tylko raz w historii system poprosił Użytkowników (dziękuję) o pomoc w przeinstalowaniu domen.

PS znowu wszystkie precle są nieaktualne

Dla Twojego spokoju przeładowałem co się dało, paru się nie dało bo nie zainstalowałeś zgodnie z instrukcją (błędy w diagnostyce -> ikonka "lupki" koło IP).

Pozdrawiam, J.

hmm

czy ja nie ma nic innego do roboty tylko sprawdzać jakieś lupki ???

BTW ta cała idea zaplecza jest wg mnie bez sensu na dłuższą metę ( w przeciwieństwie do samych precli ). Jeżeli url precla jest zindeksowany przez wiadomą wyszukiwarkę to pozostaje już w jej systemie. Link z precla pozostaje linkiem. To po co utrzymywać zaplecze ( przeważnie śmieciowe) z linkami do danego precla ??? Przecież nie zależy nam na jakimkolwiek wzroście znaczenia (PR) precla???

I dlaczego liczba przydzielonych i wypchniętych linków rożni się tak znacznie ( skala już wielu miesięcy) bez względu NA STOSUNEK PRECLI DO ZAPLECZA !?

observatus

Drogi observatus

czy ja nie ma nic innego do roboty tylko sprawdzać jakieś lupki ???

Lupki służą do jednokrotnego sprawdzenia działania systemu zaraz po instalacji, tudzież po zmianie hostingu i zostały stworzone, ponieważ administracja ma lepsze rzeczy do roboty, niż odpisywanie Użytkownikom o 2:05 w nocy i wysłuchiwanie opryskliwości ze strony osób które nie potrafią ustawić praw 755 na katalog z danymi i mają o to pretensje do całego świata. Jeżeli należysz do ułamka procent tych Użytkowników którzy mają problem z używaniem klienta FTP, pozostaje mi polecić Ci usługi Dostawców Punktów, np. tych posiadających Złote Konta w systemie SeoPartner.

I dlaczego liczba przydzielonych i wypchniętych linków rożni się tak znacznie ( skala już wielu miesięcy) bez względu NA STOSUNEK PRECLI DO ZAPLECZA !?

Ponieważ kolumna "przydzielono" wskazuje liczbę przydzielonych punktów, a "linki" wypchniętych linków. Gdybyś wykazał odrobinę na zapoznanie się z zasadami działania systemu z którego korzystasz od długiego czasu, wiedziałbyś, że 1 link = 5 punktów, więc 100 pkt = 20 linków, a nie 100 linków i bez względu na stosunek czegokolwiek, 100/5 zawsze będzie równało się 20, a nie 100. Na pozostałe swoje równie oczywiste pytania, otrzymasz odpowiedź w manualu, lub na szkoleniu z zakresu podstaw SEO.

Życzę miłego korzystania z systemu. :-)

Pozdrawiam, J.

Edit: błąd w tagach

Emm... a Jeżu? A skoro już tak gorliwie odpisujesz swym użytkownikom, może powiesz mi czy system akceptuje jakieś darmowe domeny/hostingi? Założyłem sobie konto na unl.pl i przy próbie dodania precla mówi mi, że jest już jakiś precel na tej domenie.

Może to zbytnia oszczędność, ale czy jest jakiś sposób na przetestowania systemu w praktyce, bez wydawania 20 zł na domene i hosting? Ponadto, czy wszystkie płatne się nadają, czy są też jakieś ograniczenia co do tego?

Witaj,

Wstrzymałem się z odpowiedzią żeby się upewnić. Zapytania dotyczą presella, a nie IP, dlatego jeżeli na 1 IP są 2 preselle, statystycznie zadadzą 2x więcej zapytań. Jeżeli Presell nie będzie miał odsłon (część z nich jest generowana tylko przez roboty, czyli raz na parę dni), wygeneruje ok. 3 zapytania dziennie mniej.

Gostek - przesuń proszę mój post i post wyżej do topiku SeoDopalacza, bo nie dotyczy SeoPartnera.

Pozdrawiam, J.

Witaj,

Żeby było śmieszniej, właśnie rozmawialiśmy o tym teraz w biurze -_-.

Ze względu na tak przyjętą punktację (maks. punktów -> TLD, mniej pkt -> regionalka, 50% podstawowych pkt. -> subdomena), wprowadziliśmy listę regionalek i wybranych hostingów (czyli takich, które spełniają techniczne wymagania: php4++, brak blokady zapisu plików, połączenia http, ustawiania praw). Hostingi mało popularne są traktowane jako subdomeny, stąd jeżeli już ktoś postawił precla na podanym przez Ciebie hostingu, został uznany za drugą (zbędną dla systemu).

A dyskusja biurowa dotyczyła nowego pomysłu pozwalającego na instalację skryptów na hostingach, które blokują połączenia http. Tylko czy jak damy listę 20 tys. takich hostingów, to Użytkownicy będą się na nich bardziej lub mniej automatycznie zarejestrować i instalować skrypty za 2.5k-5k punktów?

Pozdrawiam, J.

Aha, dzięki za odpowiedź szybką. Z tego co zrozumiałem z Twojego posta, akceptujecie niektóre darmowe hostingi i ich subdomeny, tak?

Teraz tylko pytanie, gdzie mogę się zapoznać z tą wspomnianą przez Ciebie listą hostingów spełniających wymagania techniczne?

Albo czy unl.pl może zostać dodany do listy? Jak na moje, laickie, oko spełnia wszystkie wymagania.

Unl.pl dodane.

Lista regionalek/funkcjonalek:

augustow.pl, babia-gora.pl, boleslawiec.pl, agro.pl, aid.pl, atm.pl, auto.pl, babia-gora.pl, bedzin.pl, beskidy.pl, bialowieza.pl, bialystok.pl, bielawa.pl, bieszczady.pl, biz.pl, bydgoszcz.pl, bytom.pl, chelm.pl, cieszyn.pl, co.uk, com.pl, czeladz.pl, czest.pl, debica.pl, deblin.pl, dlugoleka.pl, dzierzoniow.pl, edu.pl, elblag.pl, elk.pl, glogow.pl, gmina.pl, gniezno.pl, gorlice.pl, grajewo.pl, gsm.pl, ilawa.pl, info.pl, jaslo.pl, jaworzno.pl, jelenia-gora.pl, jgora.pl, kalisz.pl, karpacz.pl, kartuzy.pl, kaszuby.pl, katowice.pl, kazimierz-dolny.pl, kepno.pl, ketrzyn.pl, klodzko.pl, kobierzyce.pl, kolobrzeg.pl, konin.pl, konskowola.pl, koronowo.pl, koscielisko.pl, krakow.pl, krosno.pl, krzeszowice.pl, kutno.pl, lapy.pl, lebork.pl, legnica.pl, lezajsk.pl, limanowa.pl, lomza.pl, lowicz.pl, lubin.pl, lukow.pl, mail.pl, malbork.pl, malopolska.pl, mazowsze.pl, mazury.pl, media.pl, miasta.pl, mielec.pl, mielno.pl, mil.pl, mragowo.pl, naklo.pl, net.pl, nidzica.pl, niepolomice.pl, nieruchomosci.pl, nom.pl, nowaruda.pl, nowy-sacz.pl, nowy-targ.pl, nysa.pl, olawa.pl, olecko.pl, olkusz.pl, olsztyn.pl, opoczno.pl, opole.pl, org.pl, org.uk, ostroda.pl, ostroleka.pl, ostrowiec.pl, ostrowwlkp.pl, pc.pl, pila.pl, pisz.pl, podhale.pl, podlasie.pl, polkowice.pl, pomorskie.pl, pomorze.pl, powiat.pl, priv.pl, prochowice.pl, pruszkow.pl, przemysl.pl, przeworsk.pl, pulawy.pl, radom.pl, rawa-maz.pl, realestate.pl, rel.pl, rybnik.pl, rzeszow.pl, sandomierz.pl, sanok.pl, sejny.pl, sex.pl, shop.pl, siedlce.pl, sierpc.pl, skawina.pl, sklep.pl, skoczow.pl, slask.pl, slupsk.pl, sos.pl, sosnowiec.pl, stalowa-wola.pl, starachowice.pl, stargard.pl, suwalki.pl, swidnica.pl, swiebodzin.pl, swinoujscie.pl, szczecin.pl, szczyrk.pl, szczytno.pl, szkola.pl, targi.pl, tarnobrzeg.pl, tarnow.pl, tgory.pl, tm.pl, tourism.pl, travel.pl, trzebinia.pl, turek.pl, turystyka.pl, tychy.pl, unl.pl, ustka.pl, walbrzych.pl, warmia.pl, warszawa.pl, waw.pl, wegrow.pl, wieliczka.pl, wielun.pl, wlocl.pl, wloclawek.pl, wlodawa.pl, wodzislaw.pl, wolomin.pl, wroclaw.pl, zachpomor.pl, zagan.pl, zakopane.pl, zarow.pl, zgora.pl, zgorzelec.pl

Drogi Jeżu

Chmody FTP ustawiałem juz w 2002 roku na swoich pierwszych stronach ( web.archive do wglądu ) i nie potrzebuje twoich kąśliwych uwag. Problem polega na tym,ze chmody na precelach są prawidłowe od początku a ciągle są problemy z aktualizacją systemu i dezaktywacją stron. Moim zdaniem system wymaga zbyt wiele uwagi ze strony użytkownika i jest zbyt absorbujący.

pozdrawiam

observatus

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności