Skocz do zawartości

SeoDopalacz.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A jak wygląda sprawa z bezpieczeństwem na dopalaczu?

Da się samym postawieniem precla i dodaniem do systemu jakoś zepsuć (zbanować, zafiltrować, ujawnić konkurencji, pracownikom google czy cokolwiek) domenę?

Głównie chodzi o to, kto oprócz Ciebie samego, Jeżu, defensywny z natury mam nadzieje, może się dowiedzieć jakie linki pozycjonuje dopalaczem, albo jakie domeny w nim mam?

Znowu mam problem z zapleczem, a skrzynka u jeza pelna... pomocy!

tym razem sie powstrzymam przed wcisnieciem aktywuj :)

pozdrawiam

(login polish-jazz)

Serdecznie zapraszam na moją stronę Polish Jazz Forum. Jeśli interesuje Cię muzyka jazz, musisz nas odwiedzić.

Biografie artystów, Historia jazzu, Koncerty i festiwale to tylko część zagadnień, które znajdziesz na tej stronie.

banner.jpg

Wejdź, zobacz i oceń sam.

Gingero - Załatwione.

Asver - Poruszasz dwa odrębne aspekty bezpieczeństwa:

- Bezpieczeństwo domen. Jak w każdym systemie, stawianie skryptów systemowych niesie za sobą niewielkie (ale niezerowe) prawdopodobieństwo zafiltrowania/zbanowania domeny. Podobnie jest każdym działaniem pozycjonerskim, nikt nie da 100% gwarancji, że jest bezpieczne - i tak trzeba uczciwie powiedzieć. W przeszłości już mieliśmy przykłady ataku na system (który, jak się okazało, miał świetne perspektywy rozwoju), ale tylko raz skończyły się większą ilością banów (kilkaset). Oczywiście atak był analogiczny do ataku z tego roku (historia lubi się powtarzać) na system, który także ma świetne perspektywy rozwoju :-). Od tamtego czasu bany zdarzają się bardzo sporadycznie. Odnośnie zaplecz, nie odnotowaliśmy żadnego bana niespamowego zaplecza, spowodowanego wprost wpięciem w system.

- Bezpieczeństwo poufnych informacji. System dopuszcza do danych o klientach (linkach, domenach, zapleczach) wyłącznie pracowników (związanych umową o pracę na czas nieokreślony; wyjątkowo-dotyczy spraw przeszłych, umowy-zlecenie), związanych odpowiednimi zobowiązaniami lojalnościowymi, gwarantującymi poufność informacji. W przeszłości inne systemy miały "wpadki" w postaci wycieku wszystkich danych o wszystkich klientach i domenach i publikacji ich na stronach internetowych, nam to się nie zdarzyło i nie zdarza. Dodatkowo, ani nasza firma, ani żadna z firm współpracujących, nie prowadzi usługi komercyjnego (zewnętrznego) SEO (brak tego typu działalności), ani nie prowadzi sprzedaży punktów (brak tego typu działalności), stąd nie istnieje niebezpieczeństwo "podkupywania" klientów (kupców punktów, lub pozycjonowanych firm), tak powszechne w innych systemach. Istnieje możliwość badania linków poprzez analizę paczki, lub domen poprzez unikalne frazy, ale nie odnotowaliśmy takiego działania (pomijając fakt, że byłoby to mało efektywne).

Pozdrawiam, J.

Drogi Jezu.

Mam nadzieję ze jesteś odpowiedzialny za swoje dzieło.

Korzystam z kilku SWL od wielu lat. Czytając o twoim systemie, także w jednej książce - byłem ( niestety już nie jestem) zachwycony jego funkcjonalnością, automatyzacją oraz ideą wymiany linków - precli wraz z wymianą linków tekstowych. Ale po wielu miesiącach stwierdzam ze jest to system martwy. Tak zwane zaplecze jest kompletnie bez sensu, jest to przeważnie zbiór śmieciowych linków które nie tylko nie pomagają w pozycjonowaniu ale stanowią REALNE ZAGROŻENIE dla wartościowych stron. Czas i pieniądze przeznaczone dla stworzenia domen i linków w twoim systemie lepiej jest przeznaczyć na stworzenie stron i domen wartościowych i tematycznych, które nie tylko pozyskują WARTOŚCIOWE linki ale także same w sobie stanowią wartościową treść i SEP w Google oraz eliminują konkurencję. Nie musisz mi odpowiadać w nocy i zarzucać, ze Ci nie daje spać

observatus od 2002

Witaj,

Oczywiście, masz prawo do własnego zdania. Muszę się z Tobą zgodzić - najlepiej jest tworzyć własne, wartościowe strony wspomagające pozycjonowanie (ja sam tak robię, stosując przede wszystkim white seo, a jedynie wspomagając się systemami w wypadku niewielkiej liczby stron). Dla tych, którzy nie mają na to czasu, albo pieniędzy, są stworzone automaty, które robią coś gorszego jakościowo, ale szybciej i bardziej efektywnie - pisałem o tym na blogu: https://blog.jeza.pl/26/systemy-wymiany-lin...za-czy-przeciw/

Nie mogłem sobie odpuścić przyjemności odpowiedzenia Ci w nocy. :)

Pozdrawiam, J.

kolejna sprawa... co oznacza komunikat zaplecza 'nieaktualna wersja'? wszystko powinno byc ok a jednak nie jest :)

pozdrawiam

Serdecznie zapraszam na moją stronę Polish Jazz Forum. Jeśli interesuje Cię muzyka jazz, musisz nas odwiedzić.

Biografie artystów, Historia jazzu, Koncerty i festiwale to tylko część zagadnień, które znajdziesz na tej stronie.

banner.jpg

To tylko informacja, że od tamtego czasu wypuszczaliśmy jakieś usprawnienia. Dopiero jak skrypt jest baaardzo nieaktualny (sprzed n wersji), są za to konsekwencje. Nie przejmuj się, jak tylko są prawa 777 na plik stopka.php i aktualizacja.php, skrypt sam się zaktualizuje.

Pozdrawiam, J.

To tylko informacja, że od tamtego czasu wypuszczaliśmy jakieś usprawnienia. Dopiero jak skrypt jest baaardzo nieaktualny (sprzed n wersji), są za to konsekwencje. Nie przejmuj się, jak tylko są prawa 777 na plik stopka.php i aktualizacja.php, skrypt sam się zaktualizuje.

Pozdrawiam, J.

No ok, ale i tak na stronie nie wyświetlają się żadne linki

banner.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności