Skocz do zawartości

GotLink.pl

gotlink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Błyskawicznie przybyło nam kilku milionerów więc zostały wdrożone nowe kryteria i oceny sprzedawców:

star1.png Gwiazda brązowa - użytkownik współpracuje z co najmniej 5 odbiorcami, a obecna łączna wartość transakcji przekracza ponad 2 mln punktów.

star2.png Gwiazda srebrna - użytkownik współpracuje z co najmniej 10 odbiorcami, a obecna łączna wartość transakcji przekracza ponad 5 mln punktów.

star3.png Gwiazda złota - użytkownik współpracuje z co najmniej 15 odbiorcami, a obecna łączna wartość transakcji przekracza ponad 10 mln punktów.

Na dzień dzisiejszy sprzedaż przekracza 170 mln :)

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Mam jeszcze jedno naiwne pytanie, na które nie znalazłem jasnej odpowiedzi.

Załóżmy, że serwisy dodane przeze mnie do Gotlinka dostają masowego bana w Google. Ile czasu mam na reakcję (czyli np. dodanie serwisów z "rezerwy" do systemu) od momentu zauważenia wyzerowania site przez system?

Jaki jest adres z jakiego łączy się Gotlink ze skryptami na stronie? Na jednym serwerze chyba zablokowali Gotlinka w firewallu bo nie mogę aktywować nowych stron, jeszcze kilak dni temu nie było tego problemu tam.

--------

Linki się wyświetlają normalnie (jak utworzę plik z linkami dla tej domeny) ale aktywować nie mogę.

Edytowane przez elsajko

E-INFONET - projektotowanie stron, sklepy internetowe, reklama w Toruniu

Co jaki czas jest update?

Okresowo, co kilka miesięcy. Ale jeśli tak jak ostatnio pojawia się nowy sprzedawca i dodaje 2000 domen na unikalnych IP z PR=>1 i generuje 20 mln punktów natychmiast znajdując na taką ilość klientów to i z naszej strony jest natychmiastowa reakcja :)

Ile czasu mam na reakcję) od momentu zauważenia wyzerowania site przez system?

Posługując się średnimi to system zauważa po 3 dniach, oznacza takie domeny aby i użytkownik miał tego świadomość a po 24h rozpoczyna deaktywację.

Czy w multilinku ustawiając wiązania stałe mogę w jednej linii wstawić kilka anchorów? Np. anchor1#anchor2#anchor3 itp.?

Niezależnie od wiązania, urle i anchory podajemy jeden pod drugim.

Jaki jest adres z jakiego łączy się Gotlink ze skryptami na stronie?

Niezmiennie od 5 lat - ping gotlink.pl > 78.46.80.113 Jeśli w grę nie wchodzi zmiana dnsów przy której trzeba odczekać minimum 24h, to można podesłać przykładową domenę i podejrzmy co widzi na dany moment system.

Uwaga!

Blisko 15.000 unikalnych IP w systemie :)

Ponad 15.000 serwisów PR=>1 :)

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Ile czasu mam na reakcję) od momentu zauważenia wyzerowania site przez system?

Posługując się średnimi to system zauważa po 3 dniach, oznacza takie domeny aby i użytkownik miał tego świadomość a po 24h rozpoczyna deaktywację.

A czy nie dałoby się tego czasu przedłużyć z 24h do 48h? W pechowej sytuacji duża ilość stron może polecieć np. na początku weekendu i jeśli zostanie to szybko zauważone przez system (pechowa zbieżność, ale całkiem prawdopodobna) to prawie nie ma możliwości zareagować.

Przypuszczam, że większość wynajmujących ma jakiś bufor punktowy, ale w krytycznej sytuacji mogłoby być konieczne dodanie nowych domen do systemu czy choćby nawet kupno punktów, by utrzymać ciągłość przelewów.

Mimo że nie mamy parcia na jakąś super częstą aktualizacji SITE w systemie (aby nie drażnić Google) to jednak muszą być jakieś granice czasowe aby zasoby były najwyższej jakości. Pamiętaj że mając większą liczbę stron to ich aktualizacja następuje w różnym czasie a ten czas z deczka można wydłużyć :)

Top3 użytkowników - punkty podstawowe:

1) 5,0 mln pkt

2) 4,3 mln pkt

3) 2,8 mln pkt

Top3 użytkowników - punkty za unikalne IP:

1) 14,9 mln pkt

2) 7,3 mln pkt

3) 5,3 mln pkt

Top3 użytkowników - punkty za domeny główne:

1) 13,7 mln pkt

2) 5,8 mln pkt

3) 2,8 mln pkt

https://www.gotlink.pl/gotlink-stats/

Pamiętaj że mając większą liczbę stron to ich aktualizacja następuje w różnym czasie a ten czas z deczka można wydłużyć :)

Co macie na myśli? :)

W jakiej kolejności są iterowane serwisy podczas sprawdzania SITE? Według nazwy domeny (co jakąś niezłą losowość nawet by dawało), według id w systemie, bardziej randomowo?

Można świadomie na to wpływać (z punktu widzenia użytkownika)? :)

GotLink.pl stosuje tzw slotowanie podczas którego dodawane domeny są rozkładane równomiernie.... lecz oczywiście dodając domeny ręcznie np przez 5 dni po 1 sztuce uzyskamy ręczny efekt równomiernego rozłożenia - w przypadku dodania większych ilości domen poprzez MDD to właśnie system przydzieli je proporcjonalnie wg wolnych slotów lecz nie jest to priorytetem w przeciwieństwie MDD SeoMatik'a - w nim po dodaniu np. 300 serwisów, system rozłoży domeny po 50 sztuk na każdy dzień i później w takich odstępach czasu będzie zachodziła na nich aktualizacja parametrów :)

Nowe rekordy użytkowników GotLink.pl: :)

- unikalne IP - 14.790 sztuk - co stanowi 33% zasobów systemu;

- PR=>1 - 17.124 sztuk - co stanowi 38% zasobów systemu;

- linkout <=4 - 39.874 - co stanowi 88% zasobów systemu;

Dzięki tak wartościowym zasobom z systemu GotLink.pl linkowanych jest 5.564.007 urli :)

Ja mam pytanie do opcji multilink - "wiązanie stałe" - jak to dokładnie działa. Podaje np.:

link1

link2

link3

fraza1

fraza2

fraza3

i zawsze będzie kombinacja link1-fraza1, link2-fraza2 itd. i jak zatoczy koło to powtórnie idzie od początku wg tego schematu? czy też może się zdarzyć kombinacja link1-fraza2 ?

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl