Skocz do zawartości

GotLink.pl

gotlink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

zajadacz -> ale czemu mnie atakujesz ? Toć zacytowałem tylko wypowiedź gotlinka w sprawie warunków jakie musi spełnić strona by dostać się do najwyższej kategorii - to nie moje widzi misie...

Co do 15 linków - to ja myślę że dotyczy to tylko i wyłącznie linków SPOZA systemu - inaczej to nie miałoby sensu.

Co do uniklanej treści to także myślę że nie chodzi to o żadne mieszacze czy synonimy tylko o tekst pod usera której nigdzie w google nie znajdziesz.

Co do estetycznego wyglądu to cóż tez nie bardzo rozumiem tego kryterium - mam nadzieję że nie chodzi tu o wystrzałową grafę tylko o poprawnie zvalidowaną, czytelną stronę...

PR wiem że można bez trudu podbić ale chyba zgodzisz się że przy spełnieniu powyższych kryteriów dodatkowo link z PR>3 jest więcej wart niż z kopii dmoza ?

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

zajadacz -> ale czemu mnie atakujesz ?

Jesteś jednym z popleczników systemu, o czym świadczy największy link w stopce, a pod nim same reklamy gotlinka. Numer refa też świadczy, że jesteś jednym z pierwszych userów systemu i mogłeś brać udział w tworzeniu oraz promocji systemu.

Co do 15 linków - to ja myślę że dotyczy to tylko i wyłącznie linków SPOZA systemu - inaczej to nie miałoby sensu.

A co z moim pytaniem co lepsze: link na stronie z PR3 z 15 linkami wychodzącymi, czy na PR6 z 30 linkami? I ciekawe dlaczego akurat 15 linków? Jakaś magiczna liczba, czy co?

Co do uniklanej treści to także myślę że nie chodzi to o żadne mieszacze czy synonimy tylko o tekst pod usera której nigdzie w google nie znajdziesz.

I tu dochodzimy do sedna sprawy. Radzę przeczytać to: https://www.goldenline.pl/forum/pozycjonowa...-www/180424/s/1 ze szczególnym uwzględnieniem wypowiedzi Mariusza J. Stworzenie generatora unikalnej i sensownej treść jest możliwe i śmiem twierdzić, że on i nie tylko on ma taki generator. Dlatego to promowanie unikalności zaczyna mi się nie podobać.

PR wiem że można bez trudu podbić ale chyba zgodzisz się że przy spełnieniu powyższych kryteriów dodatkowo link z PR>3 jest więcej wart niż z kopii dmoza ?

Nie zgodzę się. Na jakiej niby podstawie miał bym się zgodzić? Jeśli ten DMOZ będzie mieć taki sam PR i tyle samo linków wychodzących oraz oba linki nie będą tematyczne to oba będą tyle samo warte. Tylko tyle, że DMOZ może dużo szybciej polecieć.

@Romperstomper: Xann/popleczniku Xanna, wszyscy to wiedzą, odpuść sobie.

Jesteś jednym z popleczników systemu, o czym świadczy największy link w stopce, a pod nim same reklamy gotlinka. Numer refa też świadczy, że jesteś jednym z pierwszych userów systemu i mogłeś brać udział w tworzeniu oraz promocji systemu.

Nie jestem żadnym poplecznikiem i nie brałem udziału w tworzeniu tego systemu. Po prostu wykonałem szereg testów i uważam że gotlink jest obecnie najlepszym systemem w stosunku: cena/jakość - podoba mi się idea darmowości wszystkich opcji, administracja otwarta na propozycje userów, tematyczności linków itd. stąd ze zwykłego ludzkiego powodu polecam ten system a nie inny. Jasne że pod względem mocy daleko jeszcze do e-weblinka ale poczekajmy aż staty osiągną 35.000 domen (tyle jest w e-webie) - ważne że w gotlinku zastosowano już teraz kilka innowacyjnych rozwiązań i nie ma żadnych kont PRO.

I żeby nie było...pod wieloma względami zgadzam się z Tobą - jeśli admini chcą wprowadzić nowe zasady to powinni teraz KONKRETNIE podać warunki/kryteria (szczególnie z ta grafiką) - dlatego mimo iż optuje za gotlinkiem to Twoja krytyka do mnie dociera i w jakiejś części ją podzielam.

A co z moim pytaniem co lepsze: link na stronie z PR3 z 15 linkami wychodzącymi, czy na PR6 z 30 linkami? I ciekawe dlaczego akurat 15 linków? Jakaś magiczna liczba, czy co?

No na te pytania to niech lepiej odpowiedzą admini...

Stworzenie generatora unikalnej i sensownej treść jest możliwe i śmiem twierdzić, że on i nie tylko on ma taki generator. Dlatego to promowanie unikalności zaczyna mi się nie podobać.

Wiesz to są tylko słowa - nie widziałem jeszcze takiego generatora w akcji dlatego śmiem powątpiewać by można było nim uzyskać w sposób łatwy konkretną, unikalna i na jeden temat całą treść na stronę - zwłaszcza gdy strony będą weryfikowane przez moderatora.

Nie zgodzę się. Na jakiej niby podstawie miał bym się zgodzić? Jeśli ten DMOZ będzie mieć taki sam PR i tyle samo linków wychodzących oraz oba linki nie będą tematyczne to oba będą tyle samo warte. Tylko tyle, że DMOZ może dużo szybciej polecieć.

Dla mnie jedno w tym jest jasne - uważam że osoba która podpina pod system prawdziwe unikalny serwis w danej tematyce i która nie posiada farmy linków w stopce z innych systemów powinna dostać więcej punktów niż osoba która dodaje kopię dmoz z takim samym sitem, PR i ilością linków wychodzących - bo o jakości systemu będą właśnie świadczyć same strony linkujące. Zresztą już ktoś to przerabiał - w LinkMe masz Elite i Slim - jeśli kiedyś używałeś to nie wątpię że wolałeś linkować się z Elite :D.

@Romperstomper: Xann/popleczniku Xanna, wszyscy to wiedzą, odpuść sobie.

Faktycznie - anonimowość adminów już przerabialiśmy.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Czy seriws gotlink zamienia sie w white-seo?

Dokonując nawet najmniejszych zmian w systemie czujemy obowiązek informować o tym.

A jak duże są to zmiany?

Jeśli chodzi o weryfikacje punktów za stronę w górę na taki ruch może liczyć ok 0,5% domen, a w dół nie sądzę aby to było więcej niż 10% - zależy nam na tym aby strony różniące się ekstremalnie od siebie różniły się także tym współczynnikiem który istnieje od samego początku.

Przypominam również że współczynnik jest jednym z wielu elementów który ma wpływ na ostateczną wartość puntów otrzymywanych na konkretną stronę.

Przykładowo strona o site=10000 która obecnie otrzymuje 27000pkt. to gdyby po weryfikacji została uznana za stronę najbardziej idealną tych punktów maksymalnie będzie miała wtedy 32000.

Więc to nie jest tak że ten współczynnik spowoduje jakiś wielki przewrót w punktowaniu ale właśnie jego zadaniem jest wpływ na punktacje przy stronach które się bardzo różnią od siebie, bo dlaczego strona na której nie ma żadnej grafiki a jest tylko farma linków ma otrzymać tyle samo punktów co strona zadbana?

Strona z 3 razy większą liczbą linków systemu nie jest warta 3x więcej.

Podam przykład gdyż nie można dyskutować o czymś czego nie ma i nie było.

Strona "x" z 5 wyświetlanymi linkami otrzymuje 21200pkt.

Teraz zmieniamy z 5 na 15 linków (3 razy więcej) i strona otrzymuje 24000pkt.

-----------------

Przyznam szczerzę że byłem zaskoczony wchodząc w wątek i widząc tyle nowych postów - jak się okazało głos zabrały osoby które poza bezpodstawną krytyką nie wniosły nic nowego. Najciekawsze jest to że sytuacja powtarza się cyklicznie (tylko zmieniają się nicki osób krytykujących), szczególnie zaraz po tym gdy w systemie zaczyna przybywać szybko nowych domen.

Wierzcie, że system powstał dla Was i istnieje dzięki Wam a my zrobimy wszystko aby spełnić jego podstawowy cel - efektywność!

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

kolego gotlink: napisalem Ci, ze rozumiem stad taka zmiana, ale teraz czuje, ze wciskasz nam po prostu kit.

skoro tylko 10% domen w systemie bedzie mialo zmieniona ilosc punktow to po co to wogole robic? wezcie pod uwage ile zajmuje czasu przemoderowanie prawie 16 tys. stron.

powiedzmy sobie szczerze i glosno o co chodzi ze zmianami. czesc uzytkownikow, w tym ja, zaczelo tworzyc strony pod gotlinka. tylko pod jeden system. kilku z nas doszlo do bardzo dobrego poziomu i do systemu dodalismy bardzo duze ilosci domen i dostalismy za to wiele punktow.

pewnie admin nie poda o jakim procencie mowimy, ale domyslam sie, ze 2-5 tys. ostatnio dodanych domen jest kilku uzytkownikow. jest to taki maly cios w nas i ma zapobiec robieniu stron pod gotlinka.

jednym slowem - jest za duzo punktow na niektorych kontach i zgodnie z zasadami ekonomii - trzeba to zmienic by cena punktow wzrosla (docelowo do ceny weblinka).

obawiam sie, ze tym postem znowu wywolam burze dyskusji o gotlinku, ale nie moge sie zgodzic na opowiadanie bajek. wiele spraw mozna wyjasnic na PW (badz co badz kontakt z adminem jest bardzo dobry) to jednak taka polityka jak u Xanna ze wszystko jest ok mnie drazni

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

Nie jestem żadnym poplecznikiem i nie brałem udziału w tworzeniu tego systemu.
Jestem z góry sceptycznie nastawiony do ludzi, którzy mają reklamy jakiegokolwiek systemu w stopce.
(...)uważam że gotlink jest obecnie najlepszym systemem w stosunku: cena/jakość
Inaczej: najmniej bierze dla siebie. Najlepszy stosunek tego co się wkłada do tego co się otrzymuje. Tu ja też prowadziłem odpowiednie testy i dlatego myślę, że tłumy by waliły do systemu jak by właściciel wreszcie ujawnił się, chyba że jest to Mariusz J.
Jeśli chodzi o weryfikacje punktów za stronę w górę na taki ruch może liczyć ok 0,5% domen, a w dół nie sądzę aby to było więcej niż 10%
Na czym będzie polegała weryfikacja w dół i kiedy w regulaminie, czy chociażby pomocy systemu coś o tym będzie? Jak na razie widzę w pomocy tylko zapis o premiowaniu dobrych stron. Kiedy dostosujecie regulamin do polskiego prawa?
Przykładowo strona o site=10000 która obecnie otrzymuje 27000pkt. to gdyby po weryfikacji została uznana za stronę najbardziej idealną tych punktów maksymalnie będzie miała wtedy 32000.
A ile mniej by dostała taka strona przykładowo gdyby została uznana za perfidny spam?
Strona z 3 razy większą liczbą linków systemu nie jest warta 3x więcej.

Podam przykład gdyż nie można dyskutować o czymś czego nie ma i nie było.

Strona "x" z 5 wyświetlanymi linkami otrzymuje 21200pkt.

Teraz zmieniamy z 5 na 15 linków (3 razy więcej) i strona otrzymuje 24000pkt.

Przepraszam, źle napisałem, przy 15 linkach strona otrzymuje więcej niż 3 razy punktów. Oczywiście chodzi o stronę z site=1, w teorii bardzo wartościową. 5 linków: 120 pkt, 15 linków: 400 pkt.

A i kiedy studenty nauczycie się języka polskiego? Już kiedyś mówiłem, że nie ma czegoś takiego jak ilość punktów, domen, linków itp. Jest liczba: https://lpj.pl/not_jez08.htm

@Romperstomper: Wystarczy przeczytać Twoje posty, coś za szybko się uczysz tego pozycjonowania ;)

pewnie admin nie poda o jakim procencie mowimy, ale domyslam sie, ze 2-5 tys. ostatnio dodanych domen jest kilku uzytkownikow. jest to taki maly cios w nas i ma zapobiec robieniu stron pod gotlinka.

cieszy mnie że tez to ktoś zauważył - myślę że te nowe zasady mają właśnie za zadanie wyprostować sytuację.

wezcie pod uwage ile zajmuje czasu przemoderowanie prawie 16 tys. stron.
Sz*** mając listę domen znalazł by wszystkie dmozy i wiki w by max dzień. Dajesz listę domen do serwera, a ten chodzi po stronach i sprawdza podobieństwo do wiki i dmoza.
(...) myślę że te nowe zasady mają właśnie za zadanie wyprostować sytuację.
Wyprostować? Kolego, Ty za dużą wiarę masz w ten system. Sytuacja jest wyprostowana, kiedy wszystkich obowiązują te same reguły i zasady. To ma raczej na celu wykrzywić sytuację. Po prostu okazało się, że początkowe założenia punktacji systemu były złe to teraz ręcznie będą naprawiać. A tu wchodzi czynnik ludzki, człowiek zawsze może się pomylić przy ocenie strony. Powinno być zastosowane rozwiązanie systemowe. Czyli np. zmiana reguł punktacji czy coś podobnego, ale tak żeby wyeliminować czynnik ludzki.

General_Debet: to nie jest wyprostowanie sytuacji. nie chcesz sie dowiedziec co sie stanie jak pewnego dnia zniknie 30% domen bo nikomu nie bedzie sie chcialo klikac 'aktywuj' - niektorzy wiedza o czym mowia.

sa tacy ktorzy juz maja >1000 domen w gotlinku. ja swoje moge automatem zdjac w 15 sekund - chcecie zobaczyc jak robia to inni i pewnego dnia sie budzicie, a w gotlinku jest zamias 16k domen tylko 10k? oczywiscie wybiegam w przyszlosc, bo nikt na dzien dzisiejszy nie chce takiego rozwiazania.

tak jak pisalem - rozumiem ta zmiane, ale napewno nie popieram. admini zrobili blad w zalozeniach i teraz chca go naprawic w nieelegancki sposob.

pozwole sobie nawet stwierdzic - ze dzieki 'nam' (grupa, ktora wie o czym mowie) przyczynili sie ostatnio do szybszego rozwoju systemu dodajac domeny i co za tym idzie - podskoczenia ostatnim czasem zainteresowania systemem i ceny punktow.

zmiany nie dotkna 'zwyklych' uzytkownikow, a duzych hurtownikow. obawiam sie jednak, ze slowo sie rzeklo i admin gotlinka sie nie cofnie przed decyzja, bo to w pewnym stopniu byloby przyznanie sie do bledu. 'machina ruszyla i nikt jej ni zatrzyma'...

czyzby kolega gotlink dzis tak wolno odpowiadal, bo od rana moderuje strony? ;)

1) kolego gotlink: po co to wogole robic?

2) jest to taki maly cios w nas i ma zapobiec robieniu stron pod gotlinka.

ad 1) Aby domeny na których poza farmą linków nic nie ma, nie otrzymywały takiej samej ilości punktów jakie Ty otrzymasz za swoje.

ad 2) Wprost przeciwnie, albo wyeliminujemy te farmy i efektywność systemu wzrośnie (albo zmotywujemy do tworzenia lepszych stron) lub pozostaną z dużo mniejszą ilością punktów przez co nie będą pozostałym użytkownikom zaniżać cen przy sprzedaży punktów.

1) A ile mniej by dostała taka strona przykładowo gdyby została uznana za perfidny spam?

2) Kolego, Ty za dużą wiarę masz w ten system. Sytuacja jest wyprostowana, kiedy wszystkich obowiązują te same reguły i zasady. To ma raczej na celu wykrzywić sytuację. Po prostu okazało się, że początkowe założenia punktacji systemu były złe to teraz ręcznie będą naprawiać.

ad 1) Jeśli poprzez zmianę współczynnika strona dobra może otrzymać powiedzmy maksymalnie +1000pkt to perfidny spam w takim przypadku może otrzymać -1000pkt.

ad 2) Nie zgadzam się z tym że 2 ekstremalnie różniące się strony miałyby mieć zastosowany ten sam algorytm od początku do końca. Nie rozpoczynamy weryfikacji stron z takiego powodu jak podałeś czyli że początkowe założenia były złe - bo możliwość weryfikacji stron/punktów istniała od początku systemu ale ze względu na wiele waszych propozycji zajmowaliśmy się ich realizacją i dopiero teraz jesteśmy w stanie przystąpić do weryfikacji. I uwierz że potrafimy odróżnić strony dla użytkownika od stron zrobionych tylko pod system - potrafimy odróżnić stronę z farmą linków od strony z kilkoma linkami...

Edytowane przez gotlink.pl

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

I uwierz że potrafimy odróżnić strony dla użytkownika od stron zrobionych tylko pod system
Hę? Czy Ty robisz z nas debili? Przecież do systemu dodaje się tylko strony zrobione pod system. Dodawanie normalnych stron jest strzelaniem sobie w stopę.
Nie zgadzam się z tym że 2 ekstremalnie różniące się strony miałyby mieć zastosowany ten sam algorytm od początku do końca.
Nie zrozumiałeś mnie. Chodzi o to, że to algorytm powinien automatycznie oceniać jakość strony. Chodzi o to, aby liczba punktów nie zależała od widzimisię moderatora i wystawiona ocena była jednoznaczna, powtarzalna i niezależna od stanu psychofizycznego człowieka.

Z resztą i tak zrobicie jak sobie tam chcecie. Póki nie podacie kto właścicielem jest, moich domen i tak nie dostaniecie.

oooo, to teraz pojechalo polityka Xann'a - kawal sciemy, zero wyjasnienia i wciskanie kitu. no sory, ale to co piszesz nijak sie nie miesci w tym o czym mowilismy na PW czy co chciales zrobic z systemem.

moje strony to farma linkow? tak zasugerowales. zaraz sie okaze, ze te strony 'to perfidny spam' i dostane minus

ok, czyli gotlink to automat do robienia farm, bo sam tylko linki z systemu.

to nei sa farmy! tylko strony robione pod system - co badz co badz sami sprowokowaliscie.

docenianie malych stron na chwile obecna wyglada tak, ze nadal nie bedzie sie nikomu oplacalo dodawac malych unikalnych stron (3-9 podstron) do systemu. o ile dotychczas mialo to sens to w chwili obecnej przestanie - wiec skoro nie widac roznicy to lepiej nie tracic mocy i nie dodawac jej wogole.

weryfikacja 16k domen - zapowiada sie ciekawie. obawiam sie, ze pojdzie automatem. do 15 listopada sie nie dowiecie jaka dostaliscie 'kategorie'

po 3 miesiacach dzialania systemu dowiadujemy sie ze jest dysproporcja pomiedzy dobrymi stronami w systemie a 'zlymi'. trzeba bylo zrobic cos jak linkme elite, tnx, czy system opisywany juz na tym forum, ktory aktywuje tylko strony wartosciowe. ktos tu chyba nie wie do czego sluzy swl rotacyjny?

kolego gotlink wierzysz, ze zrobisz system, ktorym da sie cos pozycjonowac bez uzycia innych technik? ze bedziesz lepszy od weblinka? nie, bo niczym sie system nie rozni. to co bylo atutami skutecznie zabijasz decyzjami bez pokrycia.

ktos tu chyba chce walczyc o czystosc serpow znowu i wierzy, ze w swl rotacyjnym beda wartosciowe strony...

jedna prosba - nie prowadz podwojnej polityki. jedna wersja na PW, a druga dla ogolu. nie ma tu ciemniakow. rozumiem, ze takie sciemy docieraja do 90% uzytkownikow, ale pozostale 10% tak naprawde ma wplyw na sile systemu. 'zasada pareto'. proponuje porozmawiac w zamknietym gronie co dla Was bedzie lepsze

poza tematem - nie ujawniajcie sie. w koncu i tak sie ktos wysypie i i tak bedzie 'syf' z tym zwiazany. Wasze ujawnienie sie bedzie oznaczalokoniec systemu lub co najmniej mocne jego podminowanie.

moje strony to farma linkow? tak zasugerowales.

Akurat nie tylko zasugerowałem ale stwierdziłem dokładnie na odwrót.

Hę? Czy Ty robisz z nas debili? Przecież do systemu dodaje się tylko strony zrobione pod system.

Zaryzykuje stwierdzeniem że obecnie w systemie jest więcej stron nie zrobionych pod system.

Zaryzykuje stwierdzeniem że obecnie w systemie jest więcej stron nie zrobionych pod system.

Proste pytanie: Czy ta moja jedna biedna domena z tekstami piosenek jest według was robiona pod system?

zaraz sie okaze, ze te strony 'to perfidny spam' i dostane minus

A niby dlaczego tak uważasz? - przeprowadziliśmy już rozmowy z wieloma użytkownikami na temat tych zmian - z Tobą również - i przyjąłeś decyzję ze zrozumieniem i poparciem, więc co w tym momencie insynuujesz skoro nawet wiesz z dokładnością do jednego punktu ile otrzymasz po zmianie mając takie strony?