Skocz do zawartości

GotLink.pl

gotlink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem nowym użytkownikiem - na razie jestem zadowolony, bo bez problemu masowo dodałem serwisy.

Szybkie pytanka/prośby:

1. Rozumiem, że punkty bonusowe "zaskoczą" w ciągu 3/5 dni (w zależności do tego, którego parametru dotyczy bonus) od aktywacji?

2. Jest już dostępne narzędzie do sprawdzania, ile mogę dostać bonusu za IP domen (po wprowadzeniu ich listy), może moglibyście udostępnić podobne do sprawdzania tego samego, ale po liście adresów IP? :)

3. Głupie pytanie od nowego użytkownika: czy w tabeli moich serwisów "W: 5" oznacza, że jest 5 linków systemowych + 0 pozostałych (co oznacza bonus za <=4 linki wychodzące), czy może system "załapał" błędnie linki systemowe jako zewnętrzne?

Pozdrawiam

@shaun_black, przy komunikacie podczas ręcznego dodawania domen - jeśli go nie widzisz to średni czas wynosi 24h.

@dziki_rysio:

1) żeby nie siedzieć jak na szpilkach to przyjmijmy że do tygodnia;

3) W - liczba linków wychodzących z domeny (follow, nofollow, systemowe - każde).

Czy wiecie że GotLink.pl to system w którym?:

1) liczba pozycjonowanych urli jest x40 większa niż u konkurencji;

2) liczba unikalnych IP jest x2 większa niż u konkurencji;

3) liczba domen z PR=>1 x3 większa niż u konkurencji;

4) liczba pobrań linku x2 większa niż u konkurencji;

5) koszt punktów o 50% niższy niż u konkurencji.

Znalezione w sieci, troszkę dane zaniżone dla GotLinka bo stare ale można popatrzeć:

cenypkt.jpg

Więc jak widać, krok o zdecydowanie większym premiowaniu wartościowych domen odniósł skutek - liczba unikalnych IP oraz pozycjonowanych linków nie pozostawia złudzeń :)

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Ciekawostka!

Kolejny rekord unikalnych IP w systemie GotLink - 13.134 :)

A dzięki przyjmowaniu przez konkurencje standardów GotLink.pl możemy również ładnie zaprezentować te dane na wykresach:

fcf05ef9050b2edcbad81ff976fb08c9_1.jpg

Bardzo ciekawa sytuacja również w statystykach PageRank w systemie GotLink.pl - tutaj nie będe porównywał systemów bo w sumie nie ma do czego porównać u konkurencji dlatego może w taki prosty sposób:

- PR1 - 12060 domen;

- PR2 - 4285 domen;

- PR3 - 615 domen;

- PR4 - 118 domen.

Łącznie ok 17.000 serwisów z PR=>1. Jak zauważyliście konkurencja wyśmiewa promowanie wartościowych domen lecz decyzja czy promować się będziecie w systemie o wartościowych zasobach czy w innym systemie zależy tylko od Was :)

Edytowane przez gotlink.pl

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Mam takie pytanie:

- czy domeny TLD - IDN również mają bonus 5000pkt?

- Czy do domen TLD w pojęciu Gotlinka również zawierają się takie domeny jak

- czy bonus za domenę główną oraz PR sie sumują? Np. domena TLD + PR3 = 10 000 pkt?

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Dzięki za info. Odnośnie punktu 2 - chodziło mi czy jest też bonus 5000 za domeny typu .be, .fr, .de itp. ? Ogólnie to domeny TLD, ale jak się Gotlink na to zapatruje?

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

(np. .pl, .eu, .com) - więc sądze że be, .fr, .de też maja taki bonus - nie mam takich więc ci nie powiem - dodaj jakąś od razu bedziesz widział ile dostaje punktów

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

mam beke za kazdym razem jak widze te porownania;)

To prawda, oby zawsze było do czego porównać i się zastanowić :)

1 - tak ja u siebie mam 5000 za takie domeny

...powiększane o:

- bonus za niską liczbę linków wychodzących do 25%

- bonus za wysoki poziom BL do 25%

3 - tak sumuja sie za główna 5000 + za PR 5000 + plus za site + plus IP

...a następnie powiększane o:

- bonus za niską liczbę linków wychodzących do 25%

- bonus za wysoki poziom BL do 25%

w gotlinku nie ma podzialu na lepsze i gorsze tld

Zgadza się. Tak samo nie ma podziału na lepszych i gorszych użytkowników jak również limitów linków/stron a ceny nie są obciążona dodatkowymi kosztami z tytułu opłat za konta PRO :)