Skocz do zawartości

GotLink.pl

gotlink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy moze ktos mi okreslic dokladnie co oznacza i czym sie wiaze w panelu pobranie dane linki 1 ( ile czasu wisi na stronie na ilo podstronach itp ) i czy ma ktos jakies doswiadczenie srednio ile trzeba by linkow "pobranych" aby sredno zaindeksowac strone.

DJ

pobranie linku 1 raz oznacza ze dany link został 1 raz pobrany i przydzielony do paczki jakieś strony wyświetlającej linki. wyświetla się rotacyjnie na wszystkich podstronach danej domeny (strony) gdy strona jest odwiedzana przez boty, ludzi,

teraz nie pamietam dokładnie ale chyba do danej paczki jest on przydzielony na 3 dni, mogę się tu mylić

ile linków czasami wystarczy 1 pobranie - wszystko zależy od tego gdzie twój link trafi i komu sie wyświetli - nie da się tego przewidzieć, ale danie 200- 300 punktów dla nowej domeny wystarczy dla spokojnego zaindeksowania

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

przy okazji, bo mam pewien pomysl i ulatwilaby mi prace mozliwosc importu grup przygotowanych wczesniej na kompie (teraz grupy sa w formacie .dat i nie bardzo wiem jakbym mogl to ugryzc :P)

Według mnie wszystkie 'nietypowe' sprawy można rozwiązać dzięki API.

ML działa troszkę na innych zasadach więc nie ma takiej możliwości vortex, natomiast tak jak napisał Piotruś powinno się spokojnie dać wykonać to co chciałbyś ap_seo.

Jak to czasem bywa otrzymałem kolejną ofertę a właściwie fajne zestawienie:

tabelkago_xsawaen.jpg

Również i ono się trochę zdezaktualizowało w przypadku GotLink'a gdyż np. linków mamy już o 1 milion więcej niż te kilka tygodni temu oraz domen na unikalnych IP jest już ponad 15.000 sztuk :)

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Witajcie,

W ostatnich 2 dniach zasypaliście nas propozycjami odnośnie linków z atrybutem rel=nofollow a toczona dyskusja poza tym że była ciekawa to i w efekcie owocna :)

Argumentowaliście różnie i wtajemniczeni w sugestie Google nie pozostawili nam cienia wątpliwości że taka opcja w największym systemie i jak bardzo popularnym to konieczność szczególnie wtedy gdy jakość zasobów GotLink.pl w tym momencie jest porażająca:

- ok 35% zasobów to serwisy na unikalnym IP;

- ok 40% domen posiada PR=>1;

- ok 90% systemu emituje mniej niż 5 obcych linkout.

Otrzymaliśmy też bardzo ciekawe testy wskazujące że indeksowanie stron z udziałem rel=nofollow gwałtownie obniża ryzyko banów czy też filtrów :)

W związku z tym w dniu dzisiejszym uruchomiliśmy funkcjonalność emisji Linków z atrybutem rel=nofollow!

Opcja dostępna w:

- formularzu dodawania linków,

- edycji linka

- masowej zmianie parametrów

- imporcie

- eksporcie

Po raz kolejny świetny kontakt z użytkownikami pozwala w ekspresowym tempie wdrażać proponowane przez Was zmiany a Wasze zadowolenie prezentujecie na dostępnej od paru miesięcy sondzie:

370211f5afb004b40407b71a2816ac61_1.jpg

Wartość aktywnych transakcji handlu punktami przekroczyła właśnie 200 mln :)

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Witajcie,

A oto kolejne argumenty i wnioski z wprowadzonej opcji:

"Ciekawe, czy dla witryn również przyniesie to dobry skutek, bo w teorii ma szanse. Do tej pory 5 linków follow na każdej podstronie oznaczało SWL. Teraz Google może mieć większy problem z namierzaniem, czy zweryfikowaniem zaplecza pod SWLe."

Tak, to był kolejny argument o którym nie wspomniałem w przewodnim poście - oby faktycznie tak było :)

A to dzisiejsza opinia która do nas trafiła od usera który testowo ustawił sobie 100% nof dla linków:

"ale powiem Ci ze mi pozycje skoczyly... a mialem 100% nofollow"

To był wstępny argument iż przy pojawieniu się linków "nof" algorytm Google pozytywnie oceni taką sytuację :)

"Można coś więcej napisać o tym teście z nofollow? Jakieś rekomendacja na temat poziomu nofollow?"

- do pozycjonowanych fraz ok 10% nof

- do indeksowania serwisów padało stwierdzenie że im więcej tym lepiej więc nawet ok 50% (Google przejdzie po takim linku do strony linkowanej i powinien ją zaindeksować bez ryzyka kary gdyż link przychodzący nie będzie przekazywał mocy a jedynie wskazywał miejsce).

Po kilku tygodniach warto podzielić się własnymi opiniami na ten temat szczególnie w temacie samego indeksowania... :)

Witam,

czy ustawiając multilinka daję na dopalenie na każdy link podobną liczbę punktów, jak przy indywidualnym linku?

Na przykład: mam multilinka z 100 linkami. Do dopalenia daję 1000 punktów na tydzień - czyli daje na cały multilink 100tys punktów na tydzien?

Dziękuję za pomoc.

Pozdr

p

nie dajesz 1000 pkt na te 100 linków które zmieniają się w zależności od ustawienia w multilinku co ile ma brać kolejna ustawiona wartość

aby przeznaczyć 100 000 pkt na dany multilink musisz na niego przeznaczyć taka ilość punktów

BANERY REKLAMOWE

nie - 1 multilink = 1 normalny link

pobrania są identycznie

jak dasz 1000 pkt to będziesz miał tyle pobrań co normalnie czyli np 30 na dobe

jak zrobiłeś zmienić co 10 pobrań to pobierze ci link do 3 lokalizacji na dobę w takim przypadku

(to jest tylko obrazowo pokazane, przy każdym multilinku widzisz ile ma pobrań oraz kiedy dany link był pobrany)

BANERY REKLAMOWE

Czy mógłbym zapytać (o ile to nie tajemnica), ile domen w systemie to domeny główne, a ile jest subdomen?

Nie myśleliście może o tym, by na wykresach rozbić ilość domen w systemie? Np. na:

- domeny .pl

- domeny .eu

- funkcjonalne

- regionalki

- subdomeny (razem lub rozbite)

- ...

:)