Skocz do zawartości

GotLink.pl

gotlink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

@jastrzębiak, jedyny koszt jaki jest ponoszony typowo pod ten największy SWL w PL to opłacenie raz na rok domeny. Uważam że trzeba skończyć z jakąś fikcją gdzie konkurencja opowiada bajki o jakichś kosztach z kosmosu bądź niesamowicie wielkim czasie potrzebnym do wdrożenia upgradów. Jeśli pamiętacie czasy gdzie w swlach było masę spamów a liczba serwisów przekraczała 500tys sztuk bądź obecnie gdy w GotLink.pl jest linkowanych ponad 5 mln urli oraz niespotykaną w innych miejscach liczbą opcji dla użytkowników to teraz sobie wyobraźcie że to wszystko spokojnie można obsłużyć na dobrym vpsie bądź najtańszym dedyku - więc skończymy z wciskaniem kitu użytkownikom w imię robienia na nich kasy bo jest to żałosne!

Że nie jest fikcją to o czym piszę niech świadczą robione upgrady, wdrażanie takich opcji jak nofollow, synonimy w dodatkowym tekście, bądź inne opcje... maksymalny czas pracy dla jednej osoby to kilka kwadransów i ponad 5 lat naszej współpracy jest tego potwierdzeniem. Ciekawostką niech będzie iż SeoMatik.pl powstał od podstaw w ciągu 3-5 dni. Dlatego ta szczerość niech będzie dodatkowym argument dla użytkowników którzy mogą sobie wybrać czy chcą być karmieni prawdą czy kłamstwem;

- czy wolą korzystać z systemu w którym użytkownicy linkują 5,4mln urli czy w takim z 0,1 mln;

- czy wolą mieć swój link w paczce ze 150 innymi linkami czy jednak w paczce z 250;

- czy wolą mieć linki generowane w czasie rzeczywistym czy jednak kolejkowane/wirtualne;

- czy wolą emitować linki na 15tys domen z uniklanym IP oraz 15tys domen z PR=>1 czy może jednak na innych....

Takie pytania trzeba ciągle sobie zadawać aby móc odpowiedzieć sobie dlaczego mam płacić za coś 3 razy więcej skoro wcale nie muszę, trzeba sobie je zadawać i odpowiadać czy żyję jeszcze w świecie rzeczywistym czy już we fikcji - oczywiście wyboru każdy dokonuje sam bo nikt nikomu nie broni wspierać biznesów, stołków i kłamstw ale zawsze jest ten wybór że można wybrać projekty hobbystyczne realizowane po najniższych kosztach skupiających w jednym miejscu wartościowe domeny i użytkowników linkujących gigantyczne liczby urli :)

Edytowane przez gotlink.pl

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

więc skończymy z wciskaniem kitu użytkownikom w imię robienia na nich kasy bo jest to żałosne!

Oni biorą przykład z największych tj. z retoryki Google :)

Ciekawostką niech będzie iż SeoMatik.pl powstał od podstaw w ciągu 3-5 dni.

Jestem w stanie uwierzyć, bo też pisałem swl aczkolwiek wyłącznie na potrzeby skupienia wszystkich swoich stron.

Takie pytania trzeba ciągle sobie zadawać aby móc odpowiedzieć sobie dlaczego mam płacić za coś 3 razy więcej skoro wcale nie muszę

To dla mnie też zagwozdka...

pozdrawiam i rozwoju życzę ;)