Skocz do zawartości

GotLink.pl

gotlink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

W przypadku @blogi-wp ustaliliśmy fakty w parę kwadransów chociażby na podstawie przelewów archiwalnych prezentowanych na koncie w SeoMatik'u - lecz jeśli nie ma kontaktu z dostawcą punktów (np. nie loguje się od paru dni w systemie) to ani 1 ani 5 dni przelewu awaryjnego na niewiele się zda.

Prawda taka, że pomoc otrzymałem od Was naprawdę bardzo szybko, za co serdecznie dziękuje :) Co do sprzedawców to już po raz drugi mam problem. Nie chodzi o to, że ktoś zerwał punkty, bo to sie każdemu może zdarzyć. Problem jest taki, że tacy sprzedawcy nie odpisują na maile i urywa sie z nimi kontakt. Zawsze starałem się wybierać osoby z długim doświadczeniem na PiO i jakimś szacunkiem innych forumowiczów. Jak widać moje kryterium oceny rzetelnych osób nie jest chyba właściwe, nad czym ubolewam.

Zgadzam się z niektórymi przedmówcami. Masa linków zarówno w gotlink jak i seomatik przydzielana jest na banach i nie jest to mały jakiś procent, tylko kilkadziesiąt %. Całe to gadanie ich o usuwaniu natychmiastowym takich domen ma się nijak do rzeczywistości.

Aftermarket wprowadził niedawno na rynek nowe końcówki .co.pl i tzw. alternatywne domeny regionalne (np. zuromin.pl), czy są u was traktowane jak tld funkcjonalne i regionalne? Bo nie wiem czy brać?emoticon-smile.png

Edytowane przez elsajko

E-INFONET - projektotowanie stron, sklepy internetowe, reklama w Toruniu

Witajcie,

odpal linkowanie dla nowej domeny, zobacz po 50 godzinach w ahrefsie gdzie masz linki i sprawdz miejscówki, taki to jest CUD.

50h to bardzo długi czas a w każdym okresie występują bany więc na upartego zawsze jakiegoś się znajdzie ale obecnie oznaczonych jest tylko 0,16% zasobów przez ostanie 24h. Oczywiście jeśli któryś z użytkowników posiadający większe ilości domen ma ochotę napisać że ilość banów na jego koncie jest wyższa a niżeli podałem dla całego systemu to bardzo proszę, będzie to zawsze jakaś weryfikacja faktów.

@AdamA - rzeczywistość jest taka że jedne systemy nie są NASA żeby szybko weryfikować zasoby, inne zawieszają aktualizacje na parę tygodni żeby podreperować sobie wykresy a u nas pełna transparentność w każdej kwestii - średni czas wyłapania domeny od 2 do 4 dni i statystyki online (cachowane na 5 minut) - trudno szukać takich rozwiązań gdziekolwiek indziej :)

W związku z powyższym można dodatkowo wykonać proste ćwiczenie:

- bierzemy url danej domeny i próbujemy dodać ją w zakładce serwisy - jeśli będzie ona znajdować się w zasobach systemowych to pojawi się stosowny komunikat. Gwarantuję że domeny o których wspominacie nie znajdują się (już) w systemie a nie wykluczone że znaczna ich ilość pochodzi z wcześniejszej akcji Google... natomiast za nieaktualne dane w ahrefsie nie odpowiadamy bo jak na wstępie wspomniałem 50h jest bardzo długim czasem i przez ten okres system taką domenę może wyłapać, oznaczyć, deaktywować a linki wycofać.

@elsajko, szukam argumentu żeby tej subdomeny co.pl nie traktować jak subdomeny ale takowego nie znajduję - gdy pojawi się w ofercie NASK (ta bądź inne) to będą one inaczej traktowane przez GotLink.pl - na ten moment, idąc drogą kreśloną przez wartościowe systemy, przestaliśmy akceptować subdomeny w dotychczasowej formule

Pozdrawiam, GotLink.pl :)

ps. W tym tygodniu dodamy nowe zasoby i średni czas wyłapania zmniejszy się do 1,5 - 2,5 dnia.

Edytowane przez gotlink.pl

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Dziś się po raz pierwszy spotkałem z jakimś limitem dodań ręcznych na dobę. Dodałem zaledwie 11 serwisów i system mi każe resztę wrzucić do MDD, albo czekać 12h. Mam aktualnie taką sytuację że mi lecą serwisy i muszę je uzupełniać na bieząco, a w MDD to będą pewnie czekać co najmniej dobę na aktywację. Jak to ma pomoć wystawcom to nie wiem!

Rozumiem limit jak toś aktywuje ręcznie po 1000 stron dziennie, ale nie 11! Wprowadźcie limit 100 dodań ręcznie dziennie bo to jest realna liczba, jak ktoś musi szybko uzupełniac punkty.

[Edycja] już wyjasnione z administracją, aktualnie MDD powinno ogarnąć większe partie dodanych serwisów w krókim czasie, więc problem jest rozwiązany.

Edytowane przez elsajko

No to sprawdzę MDD w takim razie, jeśli się szybkośc poprawiła ostatnio. Ale kiedyś czekało się bardzo długo, dlatego od dawna dodawałem ręcznie ale nigdy nie więcej niż kilkadziesiat na dobę max i to nie codziennie, wię cmnie ten limit wprowadzony bez zapowiedzi bardzo zaskoczył...

ale była mowa o wprowadzeniu limitów

juz jakiś czas temu

wszystko zlaezy ile domen siedzi w MDD ale teraz jest ich poniżej 100 wiec nawet wg mnie szybkciej ci sie dodadzą niż dodawał bys ręcznie - przynajmniej ja tak mam od czasu do czasu

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Witajcie,

Ostateczne przeliczenie punktacji po wszystkich zmianach przeprowadzanych w systemie GotLink.pl na przestrzeni ostatniego roku:

0fc8c217e87d3c2242654572f0d46260_1.jpg

Pozdrawiamy, Administracja GotLink.pl :)

Ps.

ale była mowa o wprowadzeniu limitów juz jakiś czas temu

Oczywiście, 14 m-cy temu np:

https://www.gotlink.pl/forum/topic/2722-optymalizacja-mdd/

Ps.2

Proponuje poruszać sprawy w jednym z miejsc aby nie dublować pytań i odpowiedzi a więc tutaj całość:

https://www.gotlink.pl/forum/topic/3224-czemu-wprowadzono-limit-dodan-recznych-serwisow/#3234

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Witajcie,

We wtorek padła mała propozycja ze strony jednego z użytkowników (w celu zapewnienia jego klientom większej wygody) i po dalszych konsultacjach przystąpiliśmy do prac które powinny zostać ukończone do końca miesiąca:

https://www.gotlink.pl/forum/topic/3238-angielska-wersja-english-version/#3243

Wdrażanie następuje etapami - konieczne użycie CTRL+F5

Pozdrawiamy, Administracja GotLink.pl :)