Skocz do zawartości

GotLink.pl

gotlink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Czy można jakoś wybrać sobie które powiadomienia chcę otrzymywać na maila?

Sugeruję odnawiać bonus za aktywne domeny co miesiąc zamiast co tydzień. Wtedy będzie mniej powiadomień.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Witajcie,

Zmiany parametrów domen jak i obowiązujące kryteria systemowe spowodowały iż w ostatnich tygodniach dość znacznie wzrósł poziom bonusu za liczbę aktywnych domen. Po konsultacjach punkty te zostaną przesunięte do punktacji podstawowej a pierwszy etap nastąpił w ostatnich dniach czerwca podnosząc wartość punktacji podstawowej o 20% - przykładowo dla SITE 100 wartość wzrosła z 500 do 600pkt co jest widoczne na Waszych wykresach.

17735c4baf667c2a2f3d6da49bb70e2c_1.jpg

Prawdopodobnie kolejne etapy nastąpią:
- w lipcu do 700pkt;
- sierpniu 800pkt;
- wrześniu 900pkt;
- październiku 1000pkt :)

Przykład podany dla SITE 100 lecz o ten sam poziom procentowy zyskało wynagrodzenie dla każdego innego poziomu.

Pozdrawiamy, Administracja GotLink.pl :)

P.s.

@konfidonfi, czy mógłbyś sprecyzować o które bonusy chodzi?

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Mam na myśli dwa bonusy – za domenę główną i unikalny IP; to były dwa najbardziej motywujące bonusy do tego, żeby utrzymywać własne zaplecze – mówię tu cały czas o zwykłych userach, nie handlarzach;

Bonus za IP i TLD w przypadku masowych banów pozwalały też w ciągu kilku dni odbudować zaplecze (trzeba było tylko zaczekać na zaindeksowanie kilku podstron) – teraz to już nie jest możliwe, bo trzeba czekać na stażowe punty;

Bonusy IP i TLD zapewniały też stałą rotację domen i dodawanie nowych świeżych miejscówek – teraz przestawiliście się na promowanie domen ze śmietnika (czyt. domeny z historią)

zacytuję fragment mojego innego postu:

trochę używam jednego z systemów rotacyjnych, i strony, które mam podpięte pod GWT, a które są linkowane rotacją, w swoim profilu linków (mowa o panelu GWT) mają jak na dłoni wylistowane wszystkie domeny z systemami rotacyjnymi, które do nich linkują (i tak samo jest pewnie na tysiącach profili innych domen linkowanych systemem) - właściwie lista domen się pokrywa, i przy pierwszej fali powiadomień o ręcznych działaniach taka domena z rotacją zostanie oflagowana (czego objawem jest najczęściej gwałtowny spadek site'u). Wystarczy, że naród ruszy do masowego i najczęściej bezmyślnego "korzystania z disavow" i większa część domen zostanie naznaczona

i martwię się co będzie po kolejnej większej fali powiadomień czy masowym banowaniu;

mam też dokładnie takie same zdanie nt. tzw. zamrażania wyników – o którym pisał Beer: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/195943-pozycjonowanie-w-drugiej-polowie-2014/page-3#entry1356968

do niedawna jeszcze myślałem, że faktycznie serpy przymroziło, ale od niedawna mam podobne wrażenie, że to nie żadne zamrożenie, a po prostu brak mocy na spalonych miejscówkach - choć algo faktycznie działa trochę wolniej; Co się tyczy systemu - bonusy za IP i TLD utrzymywały cały czas dopływ świeżych miejscówek, które miały jakąkolwiek moc - przynajmniej do kolejnej fali powiadomień i masowego bezmyślnego (czyt. wrzucam wszystko) używania disavow przez userów; Ale nawet po takiej akcji, mijał tydzień, i system stawał na nogi – bo opłacało się utrzymywać własne zaplecze, a dzięki bonusom – startowym za IP i TLD – szybko można było uzupełnić braki punktów przez dodanie nowych domen;

Argumentujecie w ten sposób, że to nie żadne zabieranie, bo tu odejmujcie, tam dodajecie, z jednej kieszeni wyjmujecie, wkładacie do drugiej, i bilans punktowy jest dla usera ten sam, a nawet lepszy, i jest nieodczuwalny jeśli chodzi o ilość punktów; Ja natomiast widzę, że cały czas spada ilość pozycjonowanych haseł, spada też liczba domen i stron w systemie – dzisiaj rano po raz pierwszy spadła poniżej 70 mln (czego nie pamiętam, odkąd jestem w systemie)

Na moim przykładzie: w zeszłym roku pod samego gotlinka miałem 3 dedyki, na każdym całą klasę unikalnych IPków, i ok 600 domen w systemie (same .pl - subdomen nigdy nie dodawałem), dzisiaj został jeden, i domen 130, nie chce mi się nawet wykorzystywać tych pozostałych Ipków, bo mi się nie opłaca – finansowo wolę nawet kupić, niż sam produkować, a z tego ostatniego serwera też zrezygnuję, ale po powrocie z wakacji – jeszcze potrzymam go miesiąc jako awaryjną rezerwę; kiedyś ktoś pisał, że ten system będzie systemem kilku największych sprzedawców, i tak się staje, jeśli już się nie stało – ciekaw jestem, ile domen ma łącznie 5 największych sprzedawców?

W systemie jestem właściwie od początku, i system odpowiednio używany działał naprawdę świetnie, teraz, cóż... Uważam, że tylko ciągły – szerokim nurtem – dopływ świeżych czystych domen, może utrzymać moc systemu na przyzwoitym poziomie; a Wy promujecie stare domeny, w czasach, kiedy domena może zostać oflagowana po miesiącu czy dwóch miesiącach emitowania linków – to zabija skuteczność systemu

Edytowane przez konfidonfi
  • Like 3

Chyba jakaś akcja przeciwko gotlinkowi 5/5 domen linkowanych gotlinkiem dostało dziś powiadomienie o nienaturalnych linkach...

Dostałem dziś kilka powiadomień za statlinka i e-weba, jakaś grubsza akcja wydaje mi się skierowana ogólnie w systemy.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Potwierdzam i u mnie linkowana tylko gotlinkiem dostała dziś powiadomienie

Jak była linkowana tylko SWL to się nie dziwie

SWL maja służy jako dopalenie, maja stanowić ułamek linków, czesto linkuje się zaplecze a nie strone główną

• Like 1

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Witajcie,

@konfidonfi, zapraszam do kontaktu na formularz kontaktowy systemu - niezależnie czy posiadasz stron 10 czy 1010 liczy się argumentacja a tej Ci nie brakuje. Wszelkie zmiany właśnie wynikają z różnych wniosków, testów itp naszych użytkowników- chcielibyśmy również brać Twoje zdanie podczas konsultacji tym bardziej że widać im masz coś dodania i poświęcasz na to swój czas za co jesteśmy bardzo wdzięczni.

Wyłącznie zaplecze i to drugiego rzędu :D

Hm, można na wszelkie sposoby to robić ale niekoniecznie trzeba wybierać sposób prezentowanych przez nas w testach gdzie promujemy bezpośrednio domenę z założenia przygotowaną pod usera - bo do takich testów rocznie zużywamy prawie 100 domen i jest to wliczone w koszta jak i nasze hobby :)

Przykładowa ciekawa sytuacja i bardzo podobna do przykładu o którym napisał intruder2600 w sąsiednim wątku:

564a169d458b1ad47f77042f47ed48b3_1.jpg

da7ba7ad9c4f7d572926d7ad89a14f37_1.jpg

Domena linkowana 2 m-ce. 18 fraz po 27 lokalizacji z których 2/3 przez 2 m-ce poza 100. Aż tu nagle wczoraj wszystkie w TOPie :)

Pozdrawiamy, Administracja GotLink.pl

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Domena linkowana 2 m-ce. 18 fraz po 27 lokalizacji z których 2/3 przez 2 m-ce poza 100. Aż tu nagle wczoraj wszystkie w TOPie

Czy takich przykładów jest więcej czy to tylko pojedynczy przypadek?

@gotlink.pl

No cóż, to co miałem do napisania napisałem, właściwie nie mam nic do dodania; do systemu – przynajmniej jako dostawca zaplecza – już nie wrócę, a nawet jeśli, to nie na taką skalę jak jeszcze do zeszłego roku;

Na większą skalę jeśli wrócę to wtedy, kiedy zaczniecie znowu kłaść nacisk na nowe, świeże domeny, najlepiej do rozliczania według zasad z czasu konkursu na 11111 numerów IP – to wtedy, moim skromnym zdaniem, system miał największą efektywność i dynamikę, ale handlarze zaczęli płakać, że ceny na rynku zbyt małe – bo się pojawiło zbyt dużo zaplecz prywatnych i spadł popyt;

wtedy zaczęliście coś napominać o pustych punktach, ilości pobrań za 1000 pkt i takie tam argumenty, na które – prawdę powiedziawszy - jako user nigdy nie zwracałem uwagi :) ...choć podkreślam, że system wtedy działał najlepiej – po tym jak zaczęliście przycinać bonusy za IP i TLD efektywność zaczęła spadać – raz mniejszymi, raz większymi krokami, ale w dół, no ale najważniejsze, że cena wzrosła...

Wracając do pustych punktów – pustymi punktami nazwałbym przede wszystkim premiowanie domen ze śmietnika (sorry, ale będę się trzymał tej nomenklatury), czyli za sam wiek domeny; tak samo premiowanie stażu – kiedy domena po miesiącu czy dwóch może dostać flagę za emisję linków... ...ale o tym już pisałem post wyżej;

systemowi kibicuję, trzymam kciuki, i liczę na to, że zejdziecie ze ścieżki, po której teraz idziecie;

wakacje to u mnie okres odświeżania własnego prywatnego zaplecza, i u mnie nie ma opcji, żebym odnowił roczną domenę – zamiast wydać 50zł na odnowienie, wolę w jej miejsce postawić 5 nowych domen; i to nie chodzi tylko o kwestie finansowe, albo inaczej - kwestia finansowa jest najmniej istotna, ale to już „temat na inny temat”;

potem krótkie wakacje – pierwszy raz od 3 lat :)

a plany na przyszłość jeśli chodzi o publiczne miejscówki? – na pewno będę chciał wejść konkretnie w system intrudera (również, a może przede wszystkim jako dostawca zaplecza), bo widzę już – po 2 czy 3 tygodniach – że system działa, i ma bardzo duży potencjał, ale to też nie ten wątek;

pozdrawiam wszystkich gotlinkowców (szczególnie tych, którzy dostali wczoraj po du**e)