Skocz do zawartości

GotLink.pl

gotlink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawy marketing.

Zrobić system i nie ujawnić się, a przez to wzrasta zainteresowanie systemem. wink.gif

kolega Zbysio ma tylko 9 postow - malo wiarygodny :D i polecam lekture znacze emotikonek - co znaczy buźka puszczajaca oko ;) pewnie wiesz, ale wygodniej bylo wyciac ten fragment.

dobra, nie znizajmy poziomy dyskusji do lapania sie za slowka - chciales rozmawiac (i ja tez) podajac argumenty

nie uznalem tego za blad, tylko za zmiane. jak widac to nie byla zmiana, tylko wprowadzenie w blad uzytkownikow - domyslam sie, ze nieswiadomie.

predzej nie zauwazylem tej tabelki. ogladajac ja i widza, ze za 15 linkow jest 150 pkt zrobilem szybka matematyke - razy 2 wyszlo wlasnie te 300 pkt.

widzialem kilka Waszych Typowych Odpowiedzi Supportu, dlatego napisalem to tu na forum. szkoda, ze dowiedzenie sie tak oczywistej informacji jak za co sa punkty zajelo nam obojgu czas na wcisniecie kilku tysiecy znakow na klawiaturach.

nie unikacie dyskusji, ok. ale informacji - tak. na stronie ciezko cokolwiek znalexc, nie mozna prowadzic systemu bez podania danych kontaktowych - i co gorsza - zupelnego braku informacji. jakis czas temu taka polityke prowadzono takze przy seo.net i kto sledzil watek tez wie, ze to glosno krytykowalem, az w koncu polityka sie zmienila - wielu powie pewnie, ze na lepsze.

nastepnym razem tez taka sprawe bede dyskutowal publicznie, bo uwazam, ze pozostali tez maja prawo do informacji.

naszczescie sa osoby, ktore sie ucieszyly, ze ten watek poruszylem, bo dzieki temu wiedza co jest grane.

mysle, ze kazdy z nas napisal juz odpowiednia ilosc zdan na ten temat i sprawa jak dla mnie jest zalatwiona. mam nadzieje, ze ostatecznie nie bedziesz mial do mnie zalu za wyciagniecie tego na forum. (pisze raz Ty, raz Wy, bo nie wiem jak sie mam zwracac).

sprawa druga :D

czy planujecie jakies zmiany w algorytmie jesli chodzi o mini strony - site 1-5? czy nadal bedzie mozna uzyskac te 700 pkt (niewazne jak to tam jest w koncu liczone)?

pytanie jest wazne a'propo tego czy jako jedyni macie zamiar promowac 'ministronki' - czyli wiele subdomen na jednej domenie z malym site zamiast wielkich skryptow budowanych dla zdobycia site.

pytanie moze wydac sie podchwytliwe, ale jest bardzo wazne i wiem napewno, ze oprocze mnie interesuje kilka osob.

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

Kolegę Zbysia podałem jako trafne spostrzeżenie w prowadzonej polityce marketingowej.

Jedni ją prowadzą w taki sposób że jak ktoś to już także gdzieś napisał odpowiadają za znaczną część spamu na PiO.. natomiast my wprost przeciwnie (jedynie poza naszym wątkiem zabieramy głos w wątku z ankietą dotyczącą GotLink.pl)... - czyli każdy ma swoją politykę która ma swoich zwolenników i przeciwników.

sprawa druga wink.gif

Nie ma takich planów, pamiętaj jednak że czynnikiem który także decyduje o ilości punktów za domenę jest jej ręczna weryfikacja po której wartość punktów może ulec zmianie.

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

(...) czynnikiem który także decyduje o ilości punktów za domenę jest jej ręczna weryfikacja po której wartość punktów może ulec zmianie.

A gdzie to tu https://www.gotlink.pl/regulations/ jest napisane? Bo ja nie widzę.

Wreszcie ktoś poruszył naprawdę ważną kwestię, ta punktacja za mały site jest cokolwiek dyskusyjna... Teraz zrobienie 100k punktów to kwestia max tygodnia i 10 domen na wildcardzie.

czy lepsza jest domena z site = 15

czy tez ta z site 500k gdzie na wiekszosci podstron robot bywa tylko raz - by ja zaindeksowac ??

Site 15 tak, ale nie site 1. Admini mogli wyjść z założenia, że site 1 ma domena, która jest w początkowej fazie indeksacji, boty lecą już po podstronach i łapią linki systemu. Założenie to będzie jednak błędne gdy ktoś zrobi na domenie 20 subdomen, tylko pod gotlinka z site 1.

postawienie spamu z site = 1 i site = xxx k wymaga tyle samu czasu, tak jak indeksacja tego balaganu - wiec nikt przy zdrowych zmyslach stawiajac spam nie postawi z site = 1, ciezko to utrzymac w indeksie, kalkulacja punktow (czysta matematyka) itd... chyba tlumaczyc tego nie musze

a co z normalnymi stronami ? czesto sa to stronki domowe z site max kilka stron - zadbane, wypielegnowane

i co maja za to dostac w du*e ?

gdzies mi mignelo takie zdanie :

"Ponadto algorytm i administracja systemu GotLink.pl premiuje małe i dobre strony, stworzone dla ludzi, a nie wyszukiwarek."

kolego gotlink - tylko mi nie mow, ze pojdziecie w kierunku livelink gdzie admin daje punkty wg tego czy kogos lubi czy nie ;( co to oznacza weryfikacja? co jest brane pod uwage? i ile % mozna stracic

widze, ze ta sprawa tez wywoluje glosna fale dyskusji

Edytowane przez sagittariuspl

kolego gotlink - tylko mi nie mow, ze pojdziecie w kierunku livelink gdzie admin daje punkty wg tego czy kogos lubi czy nie ;( ile % mozna stracic

Dlaczego od razu stracić? Liczymy że każdy z uczestników systemu będzie szedł w kierunku jakości, dla dobra wszystkich... Nawet najgorszy spam ma jakąś wartość dla google (o ile zostanie zaindexowany) więc i za niego otrzyma użytkownik punkty, mniejsze ale otrzyma...

Mogę Ciebie oraz innych zapewnić że nie ma miejsca na znajomości tak jak nie ma miejsca na rozdawnictwo punktów - system ma służyć wszystkim w równym stopniu.

Edytowane przez gotlink.pl

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

"Ponadto algorytm i administracja systemu GotLink.pl premiuje małe i dobre strony, stworzone dla ludzi, a nie wyszukiwarek."

No bo jak porównasz do innych systemów czy to e-weblink czy to seonet to tutaj dostaniesz największy współczynnik - ilość punktów/ilość pobrań Twoich linków za te punkty. Radzę zwrócić uwagę na słowo "premiuje" które oznacza zupełnie co innego niż "preferuje". Powiedzmy sobie szczerze żaden system wymiany linków nie nadaje się dla małych stron - jedyne co można zrobić to zdefiniować PREMIĘ która ma za zadanie w jakikolwiek sposób zrównoważyć ogólny bilans punktowy w stosunku do molochów i tak właśnie zrobił GotLink.

a jeszcze takie pytanie mam odnośnie tej nowej giełdy punktów - czy jeśli dana oferta zostaje zrealizowana to znika z listy ? Bo z czasem będzie tego setki i ciężko się będzie zorientować co jeszcze jest aktualne...

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

postawienie spamu z site = 1 i site = xxx k wymaga tyle samu czasu, tak jak indeksacja tego balaganu - wiec nikt przy zdrowych zmyslach stawiajac spam nie postawi z site = 1, ciezko to utrzymac w indeksie, kalkulacja punktow (czysta matematyka) itd... chyba tlumaczyc tego nie musze

Dostawienie 20 subdomen do każdej domeny na tym samym dedyku to chwila roboty, na indeksację tego scuttler wystarczy. Domena z site 1 generuje dużo mniejsze obciążenie serwera niż domena z site 10k :) a biorąc pod uwagę siłę punktów systemu oraz możliwość wstawienia 15 linków opłaca się zrobić tylko pod ten system :(

Może kolega gotlink powie gdzie w regulaminie systemu jest coś o ręcznej weryfikacji punktów? Chyba, że regulamin obowiązuje tylko użytkowników, a nie adminów.

gotlink: dyplomata z Ciebie :) powiedz jaki jest plan - o ile i za co mozna dostac po tylku za maly site. co oceniacie.

nie mowie, ze chce dzialac na szkode systemu, a wrecz odwrotnie. jak chcesz to moge Ci to na PW dokladnie wyjasnic. poza tym wiesz jakie strony mam na tym wspomnianym 'drugim' koncie, wiec mam tez prosbe bys mi napisal jezeli cos z nimi nie tak. zaplecze to jest, ale nie byle jaka pierwsza lepsza kopia wiki.

"Mogę Ciebie oraz innych zapewnić że nie ma miejsca na znajomości tak jak nie ma miejsca na rozdawnictwo punktów - system ma służyć wszystkim w równym stopniu." - twoje slowa mnie nie przekonuja.....

To zrób sobie test porównawczy sytemu. Jedyny problem polega na tym, że leguramin nie jest jasny (nie ma tam ani słowa o ręcznym ocenianiu stron) i że nie wiemy kim są właściciele. Jednak póki system działa i nie leci w kulki z userami to mi to wisi i powiewa.

tak...tylko ze co do skutecznosci mam odmienne zdanie niz reszta osob piszacych w tym temcie (...)

Testowałeś? Ja robiłem tylko test na unikalne frazy (10k na frazę) i jaką liczbę linków na nie dostanę w weblinku, seonecie i gotlinku. Wyniki są zaskakujące. I co ciekawsze za wildcardową domenę z 6k site w seonet i weblinku dostanę ok. 6k punktów a w gotlinku 40k (dodając każdą subdomenę osobno)... Teoretycznie więc punkt w systemie powinien być dużo słabszy...

Edytowane przez zajadacz