Skocz do zawartości

GotLink.pl

gotlink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Króciutki news z dzisiejszych porządków w systemie...

https://www.gotlink.pl/news/read/18-deaktywacje-i-bany

Edytowane przez gotlink.pl

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Pawka: nie znam calej historii tej sprawy i nie koniecznie chce poznac

jako programista powiem Ci, ze zrobienie skryptu, ktory wstawia linki z swl'a tylko na 1 dzien z 3 jest bardzo proste. jeden dzien wyswietlasz swl, dwa dni swoje linki a punkty masz caly czas :)

jesli poszly bany pernamentne tylko za brak skryptu na stronach to troche przesada. nie wiem na jaka to bylo skale, bo jak na >100 stron to ok.

ale przed takim banem powinny strony zostac wylaczone i powinien byc kontakt z wlascicielem co jest.

dobra, bany banami, ale ja 'mam problema'

sprzedaje punkty klientom i sie za kazdym razem wkurzam :) w momencie gdy robie przelew to pokazuje mi, ze wszystkie punkty sa wykorzystane - bo mam ustawione automatyczne przydzielanie punktow do grupy x. w innych systemach jest taka grupa glowna i to z niej odejmuje punkty przy ich przelewaniu. tu niestety musze najpierw wylaczyc automatyczne przekazywanie punktow do grupy x, potem zmniejszyc ilosc w niej i dopiero moge przelac punkty i potem musze znowu cofnac ustawienia - ciut meczace.

zostawiam to adminowi do przemyslenia. nie jedno juz naprawil - ja prosze o dopisanie i tego do listy to do.

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

Pawka, nie ukrywam że się sam zdziwiłem jak zobaczyłem że to Twoje strony.

Deaktywacja strony następuje gdy nie działa ponad 24h (hosting, dnsy) - w tym czasie staramy się kontaktować z użytkownikiem zwracając uwagę na problem.

Także przy braku wyświetlania linków na pojedynczej stronie użytkownika następuje deaktywacja oraz wysłanie ostrzeżenia.

Sytuacja przydzielenia bana bez ostrzeżenia następuje gdy brak wyświetlania linków systemowych występuje na przynajmniej kilku stronach.

Sprawdzenie ponad 20k domen przez bota a następnie weryfikacja raportu zajmuje kilkanaście godzin więc nie jesteśmy przekonani czy wyłapanie takich domen powinno się kończyć tylko deaktywacją gdy taki użytkownik jednym kliknięciem aktywuje stron ponownie a cała praca i dbałość o efektywność idzie na marne.

Proszę pamiętać że jeśli ktoś usuwa kod systemu (i tylko ten kod) ze strony, robi to świadomie i w jakimś celu... - dodatkowo po usunięciu tego kodu każdy nadal korzysta z punktów. Uważam że jeśli ktoś z jakiś powodów woli pozostać poza systemem to powinien usunąć katalog z plikiem systemowym z ftp (lub usunąć domeny z zakładki "serwisy") - wtedy nastąpi deaktywacja strony - nawet bez zapisywania jakichkolwiek ostrzeżeń na koncie. Takie postępowanie wpłynie pozytywnie na system i nie będzie budziło żadnych wątpliwości... o czasie poświęconym przez administracje już nie wspominając.

A więc tak jak wyżej opisałem... bana na domenę nie można otrzymać za nie działającą domenę bo wtedy po 24h następuje tylko jej deaktywacja.

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Kochani, z wielka przyjemnościa pisze - zdięto mi bana.

Szybko kasuje te 5 domenek z systemu zeby się nie narazac, póki gotlink się nie rozmyslił.

Jutro - pojutrze na spokojnie dodam co mozna.

Brawo gotlink i - dzięki za elastycznośc po raz kolejny (poprzednio bardzo pozytywnie mnie zaskoczyłeś w sytuacji z guzikiem)

Nie jestem moze gorliwym katolikiem, ale oświadczam, na pewno w strasznym śnie by nie przyszło mi do głowy oszukiwac system.

Poprzednie moje posty bardzo prosze skasowac szanownego moderatora, aby nie zasmiecac dział mało merytorycznymi tekstami.

Edytowane przez Pawka

ja 'mam problema'

... zostawiam to adminowi do przemyslenia.

Zmienione.

Teraz powinno funkcjonować to w ten sposób że jeśli przy wykonywaniu przelewu, liczba punktów przelewanych jest większa od liczb punktów wolnych, to różnica zostanie pobrana z grupy która jest wskazana jako ta do której mają trafiać wolne punkty.

• 2 tygodnie później...

https://www.gotlink.pl/news/read/12-optymal...dzanie-punktami - przeczytaj.

https://www.gotlink.pl/gotlink-stats/ - zobacz średnią ilość pkt przydzieloną na link.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Sporo - może zacznij od mniejszej ilości (np. 3000-5000) i zwiększaj z czasem obserwując przyrost linków - tak na oko w porównaniu z eweblinkiem przelicznik punktów ustaliłbym na ok. 1:2,5

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Można prosić o dane...?

Nie.

mam pytanko - ile sie mniej wiecej czeka na akceptacje przy masowym dodawaniu serwisow ? :)

W pesymistycznej wersji do tej pory trwało to 72h...

Dokładne określenie czasu sprawdzenia konkretnych domen dodanych do mdd jest trudne do określenie gdyż zależy od wielu czynników chociażby kolejności wg której zostały tam umieszczone - obecnie możemy powiedzieć o masowym dodawaniu domen do systemu czego efektem jest ponad 10.000 domen oczekujących w mdd.

W optymistycznej wersji sprawdzenie następuje w ciągu kilku godzin.