Skocz do zawartości

GotLink.pl

gotlink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

gotlink.pl, w jaki sposob oszukać :D? Przewala na PP?

W zależności od tego co to za oszustwo powinnen byc system ostrzeżeń czyli np 3 warny i później BAN na konto i IP.

Rejestracja, aktywacja, dodanie 4 domen, instalacja i ich aktywacja (za uzyskane punkty pozycjonuje kilka fraz) a po kilku minutach usunięcie instalacji z każdej domeny...

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Jeszcze w tym temacie nie wypowiadałem się. Jak na razie system robi dobre wrażenie. Administratorzy otwarci do współpracy. Powoli dodaję tam swoje zaplecze. Z tego co widzę to domen przybywa co oznacza, że system rozkręca się. Powinny być ostrzeżenia. Ja to widzę tak: dwa ostrzeżenia, a za trzecim razem dowidzenia.

Pozdrawiam

Adam C.

gotlink.pl, w jaki sposob oszukać ;)? Przewala na PP?

W zależności od tego co to za oszustwo powinnen byc system ostrzeżeń czyli np 3 warny i później BAN na konto i IP.

Rejestracja, aktywacja, dodanie 4 domen, instalacja i ich aktywacja (za uzyskane punkty pozycjonuje kilka fraz) a po kilku minutach usunięcie instalacji z każdej domeny...

Nie chce mieć domen w systemie = nie chce być w systemie ;)

Dokładnie tak. Nie ma co trzymać pasożytów na siłę. Jednak jedną czy dwie szanse można dać - jak zobaczy, że może wylecieć to więcej nie będzie próbował.

Przyczyny mogą być różne więc wysłaliśmy maila z listą domen na których nie wykrywamy instalacji z prośbą o wyjaśnienie - jeśli to przypadek to sądzimy że 24h powinno wystarczyć na przywrócenie prawidłowego stanu... jeśli nie, to podziękujemy tym domenom bez możliwości powrotu.

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Chwila chwila takie domeny powinny byc po 24h deaktywowane i tyle :) Bo przecież moge zainstalwoać i sie rozmyślić ;)

Dlatego podjęliśmy próbę kontaktu z użytkownikiem w celu wyjaśnienia sprawy... Jeśli to kwestia "rozmyślenia" to jak najbardziej deaktywacja domen. Z czasem mam nadzieje że wypracujemy odpowiednie procedury żeby w odpowiedni sposób móc ocenić czy mamy do czynienie z oszukiwaniem czy tylko z "rozmyśleniem".

P.S. Sprawa już wyjaśniona i załatwiona pozytywnie dla nas wszystkich.

Edytowane przez gotlink.pl

Ja powoli testuje gotlink.pl i jestem jak najbardziej zadowolony- support błyskawiczny, teraz jeszcze zobaczymy jak z mocą, ale już widzę, że macie potencjał :) tak trzymać ;)

a co do oszustów- tych, którzy na 100% coś kombinują, to wg mnie jedno ostrzeżenie+zerowanie punktów i później wieczna rozłąka jest właściwym rozwiązaniem. a do tych niepewnych na 100% myślę, że prośba o wyjaśnienie( z czasem na reakcję jednak trochę dłuższym niż 24h- ja np jak wyjeżdżam na weekend to nie biorę komputera :piwo: ) a później w wypadku braku reakcji też wieczna rozłąka.

pozdrawiam i trzymam kciuki za rozwój systemu :bukiet:

Dlatego piszę, że tylko w momencie, gdy będzie 100% pewności, że dany osobnik kombinuje, od razu mu walnąć po łapkach, żeby się oduczył. Ale zdaję sobie sprawę, że takich osób(do których będzie pewność tego, że oszukują) będzie naprawdę mało- dlatego też pierwsze ostrzeżenie/kontakt bez żadnych konsekwencji dla reszty osób jest jak najbardziej ok :tancze:

gotlink deaktywacja to dobry sposób ale nie dożywotni ban. system jak mówiliście z różnych przyczyn może nie wykryć skryptu na stronie a jego właściciel może być akurat na wakacjach, w górach na nartach u cioci na świętach, w delegacji itp bez dostępu do neta. Mam zamiar wkrótce dodać trochę swojego zaplecza i go potestować a nie chciał bym by system mnie uziemił przed komputerem bez możliwości wypadu choćby w góry na kilka dni :tancze:

Edytowane przez gielo

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Ale takie przypadkowe/losowe niewykrywanie skryptu zawsze da się jakoś wyjaśnić, nie znajdując się od razu na jakiejś swego rodzaju 'czarnej liście' :tancze:

Dlatego myślę, że w przypadku wątpliwych sytuacji możnaby deaktywować serwisy i zapraszać użyszkodnika do kontaktu- i dopiero po wyjaśnieniu sprawy aktywować je i albo gdzieś zaznaczać ostrzeżenie(w przypadku naruszenia zasad z rozmysłem), albo nie wyciągać żadnych konsekwencji(w przypadku zdarzenia losowego lub braku jakichkolwiek złych zamiarów). Chociaż nie wiem czy takie rozwiązanie nie sprawiałoby za dużo kłopotów administratorom systemu :)

Mam zamiar wkrótce dodać trochę swojego zaplecza i go potestować a nie chciał bym by system mnie uziemił przed komputerem bez możliwości wypadu choćby w góry na kilka dni :D

Nie ma co ukrywać - wszyscy będziemy zadowoleni ze zwiększonej ilości domen, dlatego bardzo zachęcamy do szybkiego działania. Jesteśmy nastawieni pro-rozwojowo więc wszelkie nasza działania w każdej sprawie będziemy chcieli aby były rozsądne i wyważone. Tak jak napisaliśmy już na początku, jesteśmy świadomi że system może istnieć i się rozwijać tylko dzięki użytkownikom dlatego oni są dla nas najważniejsi. Poza tym nie sądze aby ktoś kto zdecyduje się dodać dużą ilość domen... by potem, próbował kombinacji i oszukiwania nas wszystkich, w konsekwencji stracił by sam najwięcej. Każdy przypadek będziemy rozpatrywali z osobna więc spokojnie możesz powierzyć nam swoje domeny i jechać w góry.