Skocz do zawartości

GotLink.pl

gotlink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Jako właściel systemu pisze takie herezje to nie dziwie się dlaczego ten system jest "niczyj"

Zwróć uwagę na fakty:

strona o site=1 otrzymuje paczkę z 250 linkami;

ile z tych linków zostanie zauważone przez google w przeciągu 24h?

może 0, może 200, a może 20, a może 121, - systemy rotacyjne należą do systemów losowych ,tzn że zostaje wylosowane 5 linków z paczki ponad 200 linków (nie wiem ile jest w paczce) to że zostanie wylosowane te 5 to nie znaczy że zostaną one zliczone przez google bota bo on może być w ciagu dnia 200 razy lub też wpasć raz w miesiącu i nie zależy to od ilości site

Podpowiem tylko że 40% stron systemowych o site niższym niż 5 jest odwiedzanych przez bota google rzadziej niż raz na 24h, a 20% procent stron nie gości google nawet w ciągu 72h. Krótko mówiąc... jeśli wizyta google odbywa się z taką częstotliwością to już samo jego trafienie na 5 linków systemowych jest już nie lada wyczynem a to tylko 2% paczki...

fakt jest taki że jako właściel systemu piszesz nieprawdę specjalnie albo co gorsze nie zdajesz sobie sprawy jak działa system rotacyjny, nawet strona z site=1 może być dziennie odwiedzona xx razy brzez bota wystarczy żeby była podlinkowa a domena z 1000 site moze być odwiedzona raz w miesiacu i tutaj ze mną raczej zgodzą się wszyscy

Edytowane przez Romperstomper

Bo konkurencja nie osiągnęła takiego poziomu rozwoju systemu aby móc sobie pozwolić na wyeliminowanie rozwiązań powodujących drastyczny spadek efektywności systemu, my ten krok mamy za sobą i nie zamierzamy się cofać, a testy skuteczności potwierdzają słuszny kierunek.

Zwróć uwagę na fakty:

strona o site=1 otrzymuje paczkę z 250 linkami;

ile z tych linków zostanie zauważone przez google w przeciągu 24h?

Podpowiem tylko że 40% stron systemowych o site niższym niż 5 jest odwiedzanych przez bota google rzadziej niż raz na 24h, a 20% procent stron nie gości google nawet w ciągu 72h. Krótko mówiąc... jeśli wizyta google odbywa się z taką częstotliwością to już samo jego trafienie na 5 linków systemowych jest już nie lada wyczynem a to tylko 2% paczki...

zrób tak że strony z site <10 są przyjmowane ale dostają tyle punktów co site (czyli prawie nic) jak w weblinku i skończy się trollowanie na forum

co to za różnica czy strona nie jest akceptowana czy dostaje tyle punktów że nie wystarcza na 1 pobranie w ciągu 100 dni

Edytowane przez pawloski

on może być w ciagu dnia 200 razy lub też wpasć raz w miesiącu i nie zależy to od ilości site

A ktoś napisał że zależy?

Po pierwsze jeśli nie dysponujesz danymi ze swojego systemu odnośnie ilości odwiedzin google na stronach systemowych to trudno.

on może być w ciagu dnia 200 razy lub też wpasć raz w miesiącu

Po drugie specjalnie dla Ciebie powtórzę że na 95 000 stron jakimi dysponuje system, strony ze site poniżej 5 bot google średnio odwiedza:

- 40% stron rzadziej niż raz na 24h

- 20% stron rzadziej niż co 72h

Szczycenie się tym że przyjmujesz takie strony to na pewno dla Ciebie nie powód do dumy - niestety dla użytkowników to znaczny spadek skuteczności.

Edytowane przez gotlink.pl

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Po drugie specjalnie dla Ciebie powtórzę że na 95 000 stron jakimi dysponuje system, strony ze site poniżej 5 bot google średnio odwiedza:

Jeżeli ma to być wiarygodne info, to pochwal się w jaki sposób to zliczasz...

matkro - 9 lat doświadczenia.

mant.pl - 7 lat doświadczenia w branży SEO. Jesteśmy na rynku od 1 czerwca 2008 roku!

pochwal się w jaki sposób to zliczasz...

Do czasu kiedy systemy wymiany linków pozostają efektywne, żaden z nich nie zdradzi Tobie (nikomu publicznie) mechanizmów ich działania szczególnie jeśli są to mechanizmy o których oficjalnie nawet się nie mówi. Jeśli już dochodzi do jakiejkolwiek wymiany informacyjnej dotyczącej rozwiązań technicznych, odbywa się to tylko pomiędzy systemami które ze sobą współpracują z wiadomych względów: potencjalna konkurencja i konkurencja która postępuje nieuczciwie. Z tego względu na pewno dziś nie uzyskasz informacji o wielu rozwiązaniach które stosuje GotLink.pl lub inne systemy nie mówiąc już o sposobach ich działania. W momencie gdy nasz stały system wymiany linków stanie się otwartym systemem być może będzie okazja aby poinformować o jednym z rozwiązań stosowanym w rotacji... natomiast o reszcie rzeczy możemy porozmawiać dopiero gdy nastąpi koniec SWL :)

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

OK.. ale coś mi tutaj nie pasuje.. Przecież system przyjmuje strony z site od 10, więc skąd masz info o tych z site mniejszym niż 5, skoro ich w systemie nie ma?

Edytowane przez matkro

matkro - 9 lat doświadczenia.

mant.pl - 7 lat doświadczenia w branży SEO. Jesteśmy na rynku od 1 czerwca 2008 roku!

matkro, ponieważ w początkowym okresie działania systemu obowiązywały inne kryteria które zezwalały na dodawanie stron niezależnie od ilości subdomen oraz wielkości site. W miarę upływu czasu doszliśmy do maksymalnie 30 subdomen oraz site minimum 10. W przypadku stałego systemu od 1 października będzie obowiązywać limit 30 subdomen oraz site minimum 5 (optymalna ilość to 15-100). W obu systemach nie przewidujemy w przyszłości zaostrzania tych kryteriów.

Już tak przy okazji jeśli ktoś dysponuje wolnymi punktami prosimy o ich wystawienie na https://www.gotlink.pl/market/ ze względu na nadsyłane do administracji w dniu dzisiejszym kilku zapytań o możliwość zakupu punktów w związku z brakiem wystarczającej ilości w tabeli ofert.

P.s. W dniu jutrzejszym kolejne 500zł trafia na konto fundacji "Mimo Wszystko"

Edytowane przez gotlink.pl

Panie czy Pani gotlink nie wiem czy dobrze czytam, bo jestem po weselu i poprawinach.

Jeżeli jednak dobrze przeczytałem to donośnie odwiedzin bota % i całej reszty tego zliczani to powiem tylko ze to co nieraz Xann pisze to pikus "Pan pikus" :) do tego co wy wypisujecie.

Jak dal mnie czysty stek kłamstw i demagogia, ale co tam ciemny lud wszytko kupi :)

P.s

Jutro rozbiorę wasz skrypt instalacyjny i stwierdzę czy dzięki niemu możecie wiedzieć jak często bot na moja stronę zagląda. Dziś już nie mam siły. :)

Jutro rozbiorę wasz skrypt instalacyjny i stwierdzę czy dzięki niemu możecie wiedzieć jak często bot na moja stronę zagląda. Dziś już nie mam siły.

duzy plus dla Pana panie Czacha, ze po takich baletach zdola sie Pan sam rozebrac :)

a jak juz rozbierzesz skrypt to dopiero pisz, czy cos sie da, czy nie :)

Po pierwsze jeśli nie dysponujesz danymi ze swojego systemu ......

kolejne twoje kłamstwo, nie mam swojegos systemy

..... odnośnie ilości odwiedzin google na stronach systemowych to trudno.

nie słyszałem jeszcze o SWL rotacyjnym który by prowadził statystykę odwiedzin google bota na stronach podłaczonych do systemu po analizie kodu gotlink też tego nie robi

jak już wcześniej wspomniałem kłamiesz z tymi danymi, już nie mówię że nie podałeś informacji ile % z tych 95k stanowi te domeny poniżej 5 site , może 90% ?

prostu żuciłeś sobie cyframi myśląc ciemny lud kupi wszystko

Szczycenie się tym że przyjmujesz takie strony to na pewno dla Ciebie nie powód do dumy .....

kolejne kłamstwo gotlinka - nie przyjmuje żadnych stron, bo nie mam do czego ich przyjmować

Parametrem jaki decydyje o ilości odwiedzin google bota jest ilość BL - dziwne że tego nie wiedziałeś

nie znam sie tak bardzo na skryptach systemu, ale jesli skrypt systemu tego nie robi jak pisza tu nie którzy to ktoś trochę puścił przekłamanie

pawloski - zgadza się ale wtedy nie należy pisać:

tylko ze sprawdziliśmy to na tylu i tylu domenach, nikt wtedy by sie nie czepiał

Gotlink przyjął zasade przyjmuje strony z site >10 to jest decyzja systemu, i można się do niej zastosować lub nie - to każdy sam o tym decyduje, ja akurat uwazam to za błąd, ale korzystam z systemu stosując sie do tego,

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE