Skocz do zawartości

Google maps

camelleon

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zrobić sobie mapkę gdzie od razu pokazuje sie info box, bez klikania na marker.

Wie ktoś jak to zrobić?

Bo mi sie nie udało za cholerę...

Wiem tylko ze parametr iwloc jest za to odpowiedzialny.

(probowałem nie uzywając google API, czy bez API się da ?? )

[bilety lotnicze] [strony www poznań]

"No se ganó Zamora en una hora"

Masz wolne domeny? Zaparkuj je! i zarabiaj!

Sorry ze tak podbijam temat, ale to jest hit.

W czasie dalszych poszukiwań rozwiązania problemu trafiłem na swój własny post sprzed kilku godzin w pierwszej 10 wyników google :P

to się nazywa szybka indeksacja!

https://www.google.pl/search?source=ig&...oogle&meta=

wchodze na maps.google.com,

tworze sobie na mapce pointer i info box, zapisuje w swoich mapkach, a pozniej kopiuje link (iframe)

zawsze tak robilem i bylo ok

a moje pytanie brzmi jak ustawic wersje, nie w czasie tworzenie mapki z API, tylko prosto ze strony...?

Problem tylko jest taki że aby mieć większe bajery musisz korzystać z API czyli nadłubać troche w JS , bo to co oferuje strona google maps to ledwie wała cześć tego co mozna zrobić z mapami google a można sporo . Szkoda tylko że jak ilośc obiektów na mapie rośnie to wydajnośc spada :(

Ewentualnym rozwiązaniem nie korzystającym z API google będzie JS który kliknie zamiast usera i wyświetli "dymek", ale nie twierdzę ze to sie da zrobić , raczej teoretyzuje.

A to co znalazłeś

"There is a bug in the most recent

release (v2.119) and the fix is to use v=2.118 or v=2.x. " dotyczy wlasnie wersji z wykorzystaniem API, z tym google maps i API to wieczne problemy :P Bo jedne rzeczy dzialaja w jednej wersji a w innej nie ,a z kolei coś innego działa jeszcze w innej wersji a w innej nie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności