Skocz do zawartości

seodopalacz jeża a pozycja zapleczy

nzp

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję, że nikt mnie nie zje za lamerski post:).

Z tego co zrozumiałem ideę seodopalacza Jeża:

jeśli będę miał stronki zapleczowe na które będę linkował SWL-em ze swoim magicznym słowem kluczowym a z tych stron będę tym samym słowem kluczowym ukrytym w treści powiązanej z tym słowem linkował do swojej WAŻNEJ strony, to będzie ona szła w górę. Fajnie, ale jaka pewność, że ktoś poszukujący tego słowa nie trafi najpierw na stronę zapleczową? Zwłaszcza jak będę się starał, żeby była unikalna?

Świeża strona będzie na pewno w tyle za starszym zapleczem, ale wystarczy linkować i poczekać jakiś czas i bez problemów wyprzedzi całe zaplecze

Czy te zasady tyczą się tylko dużej liczby stron zaplecza, czy każdej (np 5-10 też)? Pytam, gdyż nie pozycjonuję zawodowo tylko lekko promuję swoją stronę.

A tak przy okazji, czy mogę uznać, że wszystkie linki w qlwebach google traktuje jak nieistniejące? A co ze zbanowanym stronami - czy jak sobie był link na takiej stronie przed banowaniem, albo go dodałem już po zbanowaniu czy to szkodzi stronie czy tylko niepomaga?

Marek

Udzielę Ci informacji z pierwszej ręki. ;)

Mój Seodopalacz od 2 dni jest dostępny w formie regularnego SWL-a.

Ok, 4-5 miesięcy temu, kiedy do Seodopalacza przyjmowałem kilku pierwszych testerów (którzy dorzucili do kotła może z 200, 300 domen), a precelki nawet jeszcze nie przypominały obecnych wersji, kilka osób testowo powrzucało duże ilości na bardzo niszowe frazy. Efekt był widoczny w ciągu kilku tygodni i, nie powiem, był imponujący: po 50 pierwszych miejsc zajętych przez Precle, na zasadzie wiecznego Fresh Site Bonus - po prostu precelki podostawały linki z pingowania i zaplecz, wyskoczyły wysoko optymalizacją, paroma linkami i Fresh Site, gdy im Fresh Site się skończył, wchodziły nowe na Fresh Site i dalej na zasadzie "nieskończonego Fresh Site" przecle przebijały się pomiędzy sobą wynikami.

Usłyszałem wtedy: Jezu Jeżu, stworzyłeś potwora :D, siedź cicho i nigdy go nikomu nie pokazuj, kupimy Ci 20 tys. domen, po co się dzielić z innymi miejscami? Może mieli rację, ale polityka była inna.

Do stopki dodaliśmy bezpośrednie dopalenie pozycjonowanych stron - 50% Zaplecz linkuje do stron różnych użytkowników, wagowo w proporcji do ilości wpisów (Dużych Punktów), linkami czasowymi (ok. 14-21-dniowymi). To wszystko po to, aby strony były jednak mocniejsze niż Precelki, bo przecież o to chodzi.

Podczas premiery systemu demonstracją miały być wyniki google i efekty (ciężkie frazy zrobione za śmieszne, groszowe pieniądze, lekkie frazy opanowane po 100 pierwszych miejsc). Pojawiły się jednak nowe realia, uwypukliły się niespodziewane sprzeczności interesów, doszedł ważny czynnik niewykrywalności systemu którego my w ogóle nie uwzględnialiśmy podczas półrocznej pracy - stąd każdy zobaczy (lub nie) efekty już u siebie (proszę nie liczyć na szybkie efekty! ten system jest piekielnie wolny!).

Mam nadzieję że rozwiałem wątpliwości. :)

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności