Skocz do zawartości

Za ostatnie 5 dni mam wysoki ctr i wcale sie nie dziwie

patryk.spinek

Rekomendowane odpowiedzi

To ja wam powiem, że w zeszły roku miałem interesującą sytuację. Był to początek Adsense na Polskę. Założyłem sobie reklamy na kilka domen, przy czym na jednej nie było nic oprócz info o czym będzie ta strona i że ruszamy już wkrótce. Poniżej była reklama Google i mój text typu "W między czasie polecamy". Zostawiłem sobie tą stronę na koniec i nie zaglądałem na nią. Zajmowałem się tworzeniem contentu i projektów do pozostałych. Nadszedł czas żniw i moja strona dostała nagle 300-500 wizyt dziennie, przy czym w reklamę klikało średnio 50% :) Taki stan się utrzymywał przez jakieś 3 tygodnie a ja skosiłem z tego kilkaset $$$. Wiem, że to co zrobiłem było wbrew TOS, bo nie wolno zachęcać do klikania i umieszczać reklam na stronie bezwartościowej (bez contentu):yahoo: . Nikt się jednak nie przyczepił, co mnie osobiście zdziwiło i potwierdza tylko zasadę, że nie ma reguły :) Pewnie jest tak jak pisał Normanos - gdybym miał 500$ dziennie, już by mnie nie było w systemie :)

PS. żeby było jasne - to był incydent, którego się wstydzę :D ale nie żałuję ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności