Skocz do zawartości

Wtyczki anty-spamujące do pressli

lj2m

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie kwestia spamu jest bardzo dużym problemem w moderowaniu pressli, dlatego mam kilka pomysłów wtyczek, które osobiście bardzo by mi się przydały i pewnie nie tylko mi. Być może takie już istnieją, a być może ktoś byłby je w stanie napisać i odsprzedać. Oto moje propozycje:

1. Wtyczka ograniczająca ilość tagów - na przykład dla mnie nie mogło by to być więcej niż 3, pewnie banalna do napisania

2. Wtyczka uniemożliwiająca dodanie wpisu, jeśli nie posiada więcej niż 1000 znaków - bardzo przydatna i też na pewno łatwa do napisania

3. Wtyczka sprawdzająca unikalność - to już chyba nie było by takie proste, ale jak dla mnie wystarczyła by taka która odrzucała by tylko całkowicie nieunikalne wpisy.

4. Wtyczka sprawdzająca ilość linków

Jeśli macie jakieś dodatkowe pomysły to piszcie co wam by się przydało w presslach. Dla mnie zdecydowanie te 2 pierwsze były by niezbędne. Niestety sam nie jestem w stanie ich napisać więc zwracam się z prośbą do was.

Swego czasu napisałem coś takiego : https://seo4you.pl/presell-antispam/ ( i troche o tym tutaj https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=50818 ) ale że nie ma u mnie za grosz zacięcia marketingowego to projekt raczej podupadł w sensie nie zarobiłem na tym złamanego grosza :) Albo może cena zaporowa 99zł Choć sam moderuje tym precle i odwalam spam ;)

Trzeci punkt to wystarczyło by pobieranie całego artykułu w "", jeśli znajdzie taki sam w google - out. W taki sposób 50% mniej moderacji.

Kto jest chętny do napisania wtyczki która będzie zawierała powyższe możliwości?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności