Skocz do zawartości

Pomysl na olimpijski biznes

Adkontekst

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Chcemy podrzucić Wam pomysł na wakacje :tancze:

Chodzi mianowicie o zbliżającą się dużymi krokami Olimpiadę i potencjał dodatkowych zysków, jaki ze sobą niesie ta impreza.

Przesunięcie czasu będzie tak duże, że ludzie będą jeszcze chętniej szukali najnowszych informacji o wynikach przez Internet. Dla właścicieli serwisów, które będą takie informacje dostarczać, rysuje się perspektywa dodatkowych przychodów z reklam (oczywiście Adkontekstowych ;))

Zachęcamy Was więc do tworzenia serwisów (lub zakładek na obecnych stronach internetowych), które prezentować będą wyniki naszych Olimpijczyków. Pozostało kilka dni do oficjalnego otwarcia (start 8.08), więc macie jeszcze trochę czasu na wypozycjonowanie się w wyszukiwarkach :)

optymalizuj.adkontekst.pl - tu znajdziecie ciekawe porady i case studies dot. Adkontekst i ContentStream

Po pierwsze... nie żyjemy na marsie i wszyscy dobrze wiemy że olimpiada tuż tuż...

Po drugie... Wiekszość ludzi tutaj wie jak to wszystko działa i nie trzeba ich dodatkowo zachęcać...

Po trecie... W kilka dni to możesz co najwyżej zaindeksować tą stronę... Już nie mówiąc o tym że aby coś pozycjonować to trzeba to coś mieć...

Pozdrawiam

Przesunięcie czasu będzie tak duże, że ludzie będą jeszcze chętniej szukali najnowszych informacji o wynikach przez Internet.
Dajcie gotowy skrypt z newsach i w końcu testuje AK :)

Co widzę na AS, kasa z olimpiady jest strażne marne :)

np. ja :) ale nie miałem czasu na realizacje... Inne projekty wygrały... I nie żałuje :)

Podobnie było u mnie. Stwierdziłem, że i tak będzie ciężko rywalizować z takimi serwisami jak Onet czy Gazeta, ze sztabem korespondentów i redaktorów.

Dokładnie... Takie tematy są bardzo oblegane... Jak robie coś dużego to raczej tylko jak nie ma jeszcze konkurencji (nikt na to nie wpadł, coś nowego), a w przeciwnym wypadku wybieram niszówki, na których też idzie zarobić a konkurencja mała...

A poza tym... Olimpiada potrwa chwile i co potem? Cała praca na marne? Bez sensu... To już lepsza turystyka która sezon ma kilka miesięcy w roku...

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności