Skocz do zawartości

Teraz mnie oszukali

CrashXT

Rekomendowane odpowiedzi

No kant, ale czy przestępstwo?

Drobny sklepikarz też oszukuje i trzeba iść z tym na policje

bo kupuje w hipermarkecie, a na osiedlu sprzedaje 2x drożej? :D

Można by powiedzieć, że kolo miał podwykonawce, on tylko zajmuje się szukaniem klientów

- przedstawiciel handlowy ;)

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

@Rocky77, ale tu nie chodzi o to, że on zlecił innemu grafikowi i zarobił na prowizji. On po prostu zabrał dla siebie kasę, a ja nie mam grafiki - grafik nie ma pieniędzy.

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

@Rocky77, ale tu nie chodzi o to, że on zlecił innemu grafikowi i zarobił na prowizji. On po prostu zabrał dla siebie kasę, a ja nie mam grafiki - grafik nie ma pieniędzy.

A to przepraszam!

Źle zrozumiałem, nie doczytałem. ;)

W takim razie masz pełną racje i zgłaszaj na policje złodzieja!

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Sa jeszcze umowy ustne, chociazby zwykle zakupy w sklepie.

na ktore dosatjesz PARAGON

Umowa ustna - Umowa ustna to umowa zawarta ustnie, czyli w formie zwykłej, nie zaś w szczególnej. Jest to umowa, której warunków nie potwierdza żaden dokument, lub też taki dokument (np. rachunek, faktura VAT) stanowi jedynie dowód zobowiązania z umowy wynikającego i potwierdzenie jej zawarcia, lecz nie zawiera wszystkich postanowień umownych. Warunki zawarcia takiej umowy są zbieżne z warunkami niezbędnymi do zawarcia każdej innej umowy. Po pierwsze więc, nie licząc wyjątków, obie strony powinny mieć pełną zdolność do czynności prawnych, tj. być pełnoletni lub po zawarciu związku małżeńskiego. Po drugie nie mogą zaistnieć wady oświadczeń woli (błąd, groźba, podstęp, czynność dokonana dla pozoru). Należy również pamiętać, że prawo nakazuje zachowanie szczególnej formy dla zawarcia niektórych umów, np. umowa o pracę powinna być sporządzona na piśmie, zaś umowa sprzedaży nieruchomości w formie aktu notarialnego.

PanF20Besfi-cc9933ffffff272-1-0-8-yellow006.gif

Pozdrawiam

Pan Besfi

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności