Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@Mkane. Można na to spojrzeć z drugiej strony, to że ten sklep działał i mógł zatrudniać tyle osób było zasługą google.

Nie google tylko moją

Nie chce mi się wierzyć, że ten sklep nie zdobył sobie przez 4 lata i reklamie wartej 2,5k dziennie rzeszy wiernych klientów.

Nie bardzo chyba zrozumiałeś, 2,5k to koszty kampanii AW jakbym teraz chciał odtworzyć ruch jaki stracili. Stali klienci oczywiście są ale ze względu na specyfikę sklepu nie ma co na nich liczyć (długi okres powrotu).

A w innych firmach będą przyjęcia i wzrost zysków, no chyba, że G teraz na te frazy linkuje do spamu to faktycznie byłaby wpadka.

A pózniej będzie druga taka akcja (jeśli to celowe) i po SEO w Polsce a szumne prognozy o e-handlu będzie sobie można w buty włożyć.

@mkane a zalogowany nei jesteś czasami np w gmailu ?

Ja z Poznania sprawdzałem neo i jest tak źle jak z innych łączy...

Sprawdzało mi to ponad 20 osób. Z poznania dwie, kóre miały neo. Wątpie by obydwie były zalogowane.

@mkane: ...ze to jakies neo dzielone na pare osob z serwerem proxy w LAN

Nie trafione...

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

praktycznie z automaty i kazdy kto sie pozycjonowal /sztucznie, sprzecznie z regulaminem/ dostal to na co zasluzyl ;-) a nie sadzie, zeby molochy duze znane firmy pozycjonowaly sie na ogolnodostepnych naszych SWL-ach :)

Zdziwiłbyś się - Microsoft pozycjonuje się w LM :)

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Nie google tylko moją

No dobra, przyjmijmy, że 50-50 :) Co do ruchu z google, jeśli za adwords dałbyś 2,5k dziennie to dzięki G (dobra, dzięki Tobie i Google) to właśnie taką darmową reklamę google jakby to powiedzieć "zasponsorowało".

Ty mógłbyś sklepu nie pozycjonować a G mgłoby wstawić na pierwszą stronę wyników tylko linki sponsorowane. I (pół) darmowej reklamy by nie było.

BTW: co do ehandlu to nie masz racji. Wiadomo, że teraz ktoś inny dostanie "bonus" w postaci dobrego miejsca w rankingu ale tak to już jest. Sklep nie startuje od 0, jest na 100x lepszej pozycji niż każdy startup.

Witajcie,

Ja stoje z tej drugiej strony, otóż jestem Waszym klientem.

Mam mała firme internetowa gdzie prowadzę 2 sklepy oraz 3 serwisy www oraz kilka drobnych stonek, prócz 1 serwisu poleciało wszystko. :)

Musze niestety zaprzeczyć waszym domysłom co do odpowiedniego pozycjonowania, otórz kazda z domen była pozycjonowana 'inaczej' lub wypozycjonowała sie w sposób naturalny (title i metadane oraz mała konkurencja)

nie wierze wieć tutaj w nieodpowiednie pozycjonowanie, gdyz wynikało by z tego jednoznacznie , ze nie wiecie jak sie to robi :)

Uwazam, ze jest to ewidentny bład Google, i to ono powinno naprawić to co 'zepsuło' w przeciwnym razie konsekwencje tego bedą ogromne.

Dla przykładu na Wszystkich serwisach generowałem ruch rzędu kilka tys uu dziennie, dzięki czemu mogłem przystąpić do różnych programów reklamowych oraz partnerskich, jak również dzieki odpowiedniej ilości wejść miałem klientele w swoich sklepach.

Na chwile obecną straty licze juz w tyś (6 dni od spadków) nie wspominając już o kosztach poniesionych na wejście na owe pozycje.

I co ja mam powiedzieć oraz moi koledzy, którzy sa w podobnej sytuacji?

To kolejny obraz tego, iż Google to monopolista i należało by sie jak najszybciej zastanowić jak to zmienić? w przeciwnym razie i ja i Wy w najbliższym czasie stracicie pracę,

pełen nadziei - cojo

praktycznie z automaty i kazdy kto sie pozycjonowal /sztucznie, sprzecznie z regulaminem/ dostal to na co zasluzyl ;-) a nie sadzie, zeby molochy duze znane firmy pozycjonowaly sie na ogolnodostepnych naszych SWL-ach :)

Zdziwiłbyś się - Microsoft pozycjonuje się w LM :)

a gdzie o tym napisali? Czy sam widziales na stronach linki do M$? Moze ktos je wrzucil tak o do testow zabawy etc?

Serdecznie pozdrawiam,

Paweł

Przez przypadek znalazłem to kiedyś na jednej swojej stronce, ale jest tego więcej - dowód. Posprawdzajcie sobie parę stronek, w końcu znajdziecie - anchor Microsoft

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

nie chce Was straszyc, ale to raczej nie bedzie chwilowe..., to samo "cudo" mam na domenie od 2 miechow... (5 letnia, dobrze linkowana), teraz jak widze wpadly kolejne 2...

czy obie domeny byly w SWLach?

J.

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

To kolejny obraz tego, iż Google to monopolista i należało by sie jak najszybciej zastanowić jak to zmienić? w przeciwnym razie i ja i Wy w najbliższym czasie stracicie pracę,

Nie monopolista, bo wyszukiwarek jest mnóstwo. 5 dni temu ruszyła "konkurencja" google, którą wszyscy się zachwycają :D

Jak to zmienić? Bardzo prosto: stworzyć i wypromować lepszą usługę.

Jeśli google popełniło błąd (wyniki będą nieadekwatne) to rynek bardzo szybko sam to zweryfikuje. Tak samo jak zweryfikował polskie wyszukiwarki, które na początku miały pozycję dużo mocniejszą niż google. Niestety w polskich wyszukiwarkach takich jak netsprint za to co w G miałeś za darmo i tak byłbyś zmuszony płacić.

Osobiście nie sądzę, że to błąd - jakieś dwa miechy temu dostałem pierwsze takie filtry (pisałem tutaj, to większość się śmiała...).

Filtry trwają i trwają.....zatem nie liczyłbym na szybkie wyjście.

Moje wyglądały na ręczną robotę, bo przy okazji dostawałem downgrade PR o 2 .

Do tego Matt sratt pisał, że przy okazji zdejmą stare kary, to zdaje się musieli czymś wyrównać - jedne zdjęli , nowe dodali.....

Tak tylko zapytam, czy może linkowaliście ze swoich zaplecz do ręce przecz od odbytu ? Bo może konkurs przydał się obu stronom barykady....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

@adek: wiele osob pewnie z tego forum tak jak ja nie mialo czasu na to :D

poza tym na 3 .com lang EN z adsensem jest to samo /domena .com ip z dreamhost.com laczone z polska tylko przez popularne polskie SWL-e/

Serdecznie pozdrawiam,

Paweł

Zauważyłem coś jeszcze.

Strona która dostała w nocy filtr (a nawet troche wcześniej, bo już z wczoraj mam gorsze statystyki wejść) na początku spadła dokładnie o 40 pozycji. Jednak w tej chwili znajduje się jeszcze ok. 10 pozycji niżej (już nie dokładnie).

Co prawda to mój pierwszy filtr, więc nie mam szczególnych doświadczeń - ale czy nie powinno to dotyczyć spadku o konkretną ilość pozycji?

Z tego można by wnioskować, że to jednak zmiana algorytmu.

Prosił bym jednak kogoś bardziej doświadczonego o potwierdzenie co do moich podejrzeń na temat natury filtrów :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności