Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mnie ogarnia już rozpacz z tymi filtrami. 3 najważniejsze dla mnie serwisy dostały filtra. Spadek pozycji nawet o 150-200 miejsc. Domeny delikatnie linkowane jednak regularnie. Co ciekawe że jak wpisze jakąś frazę w google i szukam swojej strony to np:

na 156 miejscu jest www.domena.pl/podstrona.php

a na 189 miesjcu jest www.domena.pl

Co do daty filtra to było różnie. Jedna złapała go pomiędzy 28-29 lipca. Druga około 2 tygodnie wcześniej. Trzecia co mnie najbardziej wkurzyło dopiero co wyszła z filtra po 4 miesiącach i była w Top 10. Po 3 dniach pozycja domeny to + 200.

W tym momencie nie rozumiem już tego co robi google. Tak samo jak z PR. Domena 2 miesięczna prawie nie linkowna z samymi reklamami adsense i małą farmą linków dostała PR=3. Natomiast domena mocno linkowana z unikalną treścią i dużą odwiedzalnością spadła z PR 3 na PR 1. Śmiech

a co mówicie klientom? Cierpliwości? Poczekamy tydzień - dwa? W sumie PR skoczył o 1,2 oczka, a pozycje - 50. Szczerze mówiąc, to nie mam pojęcia jak ich uspokoić - jakieś rady? :) Były już wahania przy poprzednich updejtach PR, ale nie aż takie...

A tak na marginesie, skoro Google tak walczy z SWL...

To dlaczego jak wpisze się w Google frazę: system wymiany linków, to w top20 jest pełna gama systemów do wyboru.:) Chyba tylko weblink dostął filtr, reszta systemów nadal zaprasza wszystkich użytkowników wyszukiwarki Google.

Moje domeny na sprzedaż znajdziesz tu: https://www.domeneus.pl

dokladnie.. uczepili sie w wiekszosci na SWL a w rzeczywistosci poszlo wiele stron bez zadnych systemow i upiekszaczy

BlogSeo - Skuteczna Reklama BlogSeo - darmowa reklama w internecie czyli wszystko to co potrzebne do pozycjonowania

Blog Anglojezyczny Szukasz darmowych anglojezycznych stron na ktorych możesz umieścić swój link ? News - Press daje Ci taką możliość

No właśnie o to mi chodzi - to jest chaotyczne i zupełnie bez sensu zagranie google, które nie ma na celu walki z pozycjonerami czy SWLami, tylko... no właśnie nie wiadomo co ma na celu. Doszukiwanie się przyczyn, że "miałem SWL" albo "dałem za dużo linków" jest bezcelowe, bo wyleciały też porządne strony nie mające SWL ani nie pozycjonowane nimi. A z kolei wiele shitów, walonych SWLami na chama, zostało.

Wszystkie teorie, jakie tu przedstawiliście są tak samo prawdopodobne jak moja teoria.

A moja teoria jest taka, że pracownicy google mieli imprezę i w nocy po pijaku filtry zakładali:)

Moje domeny na sprzedaż znajdziesz tu: https://www.domeneus.pl

Mnie także poleciał 3 letni serwis z tematyki praca będący na niemalże wszystkie ważne frazy w tp1 i kilka top2 top3. Znajduje się obecnie gdzieś w okolicach 70-80 pozycji. Jak widzę poleciało tego sporo przy mojej stronie widzę też sporo konkurencji będącej wcześniej w top10 więc nie tylko ja straciłem :)

Nie sądzę że to poprzez swl, nie sądzę też że poprzez linki rotacyjne. Jakimś zbiegiem okoliczności zbiegło się to z update pr więc albo to jakiś błąd albo google znowu zmieniło coś w swoich algorytmach. Jeśli to pierwsze to za jakiś czas wszystko wróci do normy jeżeli to drugie to nic innego jak robić testy i namierzyć powód zamieszania i się do tego dostosować.

Nie pierwszy i nie ostatni raz gdy google robi takiego psikusa.

Jeżeli to jednak swl i linki rotacyjne to nic jak tylko zmienić taktykę i linkoeać swoje strony tylko z zaplecza tematycznego własnego, a konkurencję eweblinkiem :)

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności