Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
do tych którym strony powracają:

czy po wpisaniu w google waszego adresu bez www, wyswietla sie ona na 1 miejscu?

mi sie wszystkie strony z filtra jak wpisze adres to pojawiaja na top1

Serdecznie pozdrawiam,

Paweł

ja mam filtra i mimo to po wpisaniu adresu strony jestem na pierwszym miejscu...wiec chyba nie jest to regula

BlogSeo - Skuteczna Reklama BlogSeo - darmowa reklama w internecie czyli wszystko to co potrzebne do pozycjonowania

Blog Anglojezyczny Szukasz darmowych anglojezycznych stron na ktorych możesz umieścić swój link ? News - Press daje Ci taką możliość

jak dla mnie losówka i nie ma wspólnego mianownika co do metod pozyskiwania BL, bo jedyna łącząca ich cecha to min. 5 tematycznych zapleczy bez spamu a takie ma kilkadziesiąt innych stron, które mają się dobrze. Spadek tez nie dotyczy - 40, raczej jest uzależniony od popularności frazy i konkurencji - im większa tym większy spadek. Pozycje spadły 26 i 29.07.

ręceprecz odtybetu | pozycjonowanie stron | ręceprecz odtybetu

Czemu kava podnosi ciśnienie we krwi? :D

JA się obawiam że na taki filterek to tylko czas może pomóc... 2-4 miesięcy i strony powinny wrócić o ile linkowanie bedzie nie zmieniane ;)

Przynajmniej ja mam takie wrażenie że to co się dzieje teraz to jest to samo co miałem okolo pół roku temu.

Można próbować ze zmianą meta tagów jednakże u mnie jenda strona zrobiła awans z poza top1000 na top200 ;)

Za około 2 tyg będę robił testy zwiazane z róznymi kombinacjami meta tagów na moich dwóch forach które wpałdy w ten dzwiny filtr i zobaczymy czy to cos da ;)

Jedno bralo udział w mistrzostwach SEO więc zapewne filt jest za przelinkowanie a do drugiego nie mam wytłumaczenia ;) Może ktoś mnie nie lubi i tyle ;)

Pozycjonerzy powinni mieć tak jak żołnierze/policjanci prawo do wcześniejszej emerytury :) Ta praca jest strasznie stresująca :P

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Zadzwoniłem z prośbą do klienta zeby mnie infomrował czy jaka kolwiek firma zadzowni do niego z propozycją SEM bo moja teoria jest taka ze jest to polowanie na klientów SEM dziwnym trafem poleciały strony chodliwe.

tak, ataxo dzwoni...

oni nawet dzwonią proponując reklamę spamów zapleczowych (jeśli tylko podasz gdzieś nr tel lub maila)

JA się obawiam że na taki filterek to tylko czas może pomóc... 2-4 miesięcy i strony powinny wrócić o ile linkowanie bedzie nie zmieniane :)

a czemu 2-4 a nie 3-5 albo 1 a nie 2,5. Jak masz pisac niczym nie poparte "dyrdymaly" to lepiej sie powstrzymaj.

Pozdrawiam

Janek

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

moje spostrzeżenia ad filtra:

1) przez pierwsze dni adres strony również w filtrze, obecnie po wpisaniu adresu (z www oraz bez www) jest na 1 mscu

2) poleciały sklepy, newsy itd... czyli te, gdzie około polowa treści była duplikatem lub modyfikacją

3) pozycje wszystkich słów kluczowych (nawet unikalnych) na pozycjach 30 - 70

4) u mnie filtr nastąpił nieco wcześniej (25/26 lipca)

5) analytics nadal rejestruje wejścia na stronę z google(organic) (około 20 dziennie)

lipiec.jpg

na obrazku wejscia z google(organic)

6) wydaje mi się, że w zdecydowanej większości przypadków strona jest lub była linkowana z e-weblinka, choć są tacy, który twierdzą, że nie (ale jest ich mało ;))

7) niestety wydaje mi się, że to nie jest bug, a celowy filtr, wyrzucający z top 5 (top 10) domeny znajdujące się na listach jakiegoś (e-web?) SWL który nie pojawił się przez przypadek a w wyniku jakiegoś przemyślanego działania opartego na danych zbieranych przez dłuższy czas

//edyta: dodanie kilku linijek poniżej

miałem juz styczność z podobnym filtrem około rok temu:

- domena otrzymała filtr za nagły skok (w dół) ilości linków z systemu linkuj.pl

- trwał około 2-3 miesiące

- przestałem linkować tą domenę linkujem

- zrobiłem około 10-15 stron tematycznych, którymi podlinkowałem

od 10 min szukam na forum i nie mogę wyszukać - może to na PW omawiałem z kims :)

//edyta2

pokrzywdzonych proszę o małą spowiedź

1) czy miałeś linki w stopce (nie koniecznie swl)

2) czy strona kiedykolwiek była w swl (ze szczególnym naciskiem na e-weblink)

3) czy miała w 100% unikalną treść (sprawdz na copyscape czy nie byłeś kopiowany)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności