Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

//edyta2

pokrzywdzonych proszę o małą spowiedź

1) czy miałeś linki w stopce (nie koniecznie swl)

2) czy strona kiedykolwiek była w swl (ze szczególnym naciskiem na e-weblink)

3) czy miała w 100% unikalną treść (sprawdz na copyscape czy nie byłeś kopiowany)

var1at pytania były takie juz przerabiane ale CI odpisze

1 nigdy

2. w swl nigdy robiona przez swl

3 100% unikat

4. Od 2000 w sieci, od jakis 3,5 roku top1 w swojej branzy ;]

Ale wydaje mi sie jednak po wszytskich analizach ze to jednak bug, czemu ?, pozycje skaczą, dwa; niektórym wracają na chwile na topy i potem znów lecą, coś wraca do normy IMO, wiec czas Panowie, niech moc będzie z Wami ;d

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1) Tak, ale do pozostałych serwisów z no-follow

2) Nie miała podpiętego, nie była linkowana z e-weba

3) Ma, plagiatów nie ma

A odwiedziny też mi poleciały jak na wykresie powyżej, tyle że większy spadek...

u mnie poleciały tylko domeny linkowane e-webem

mam jeden przypadek (bardzo ciekawy) gdzie na 12 fraz linkowanych 2 były robione weblinkiem i te dwie są około 40 msca (wczesniej były top 3) a pozostałe na swoim miejscu

...

kompletnie, ale to kompletnie nie kumam

...

zainteresowanym podam nazwę domeny na PW

a czemu 2-4 a nie 3-5 albo 1 a nie 2,5. Jak masz pisac niczym nie poparte "dyrdymaly" to lepiej sie powstrzymaj.

Janek, ponieważ dwie z moich stron mniej więcej po takim czasie wyszły z filtra... tak po prostu.. same z siebie.

Zresztą tego się nie da zgadnąć. Ja napisałem tylko swoją opinie i myslę że powinieneś ją uszanować. Każdy ma swoje zdanie i swoje teorię i nie wszyscy muszą się z nimi zgadzać :)

//edyta2

1) czy miałeś linki w stopce (nie koniecznie swl)

2) czy strona kiedykolwiek była w swl (ze szczególnym naciskiem na e-weblink)

3) czy miała w 100% unikalną treść (sprawdz na copyscape czy nie byłeś kopiowany)

1. Tak

2. Nie

3. Tak

U mnie na jednej domenie pozycje poleciały 24 lipca (tu akurat powodem zapewne jest przelinkowanie) a na drugiej 28/29 lipca czyli razem z ta falą. T domena która dostała filtr 28/29 lipca nie była wcale linkowana na chwile obecną z SWL rotacyjnych. Kiedyś była cały czas lekko dopalana a ak to SWL stałych.

Strona jest w top1 po wpisaniu adresu w googlu ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

szanuje Twoje zdanie, ale musialem Cie sprowokowac do refleksji bo 2-4 miesiace to czas wyssany z palca rownie dobrze mogles napisac 40 - 150 dni, lub: nie wiem.

Twoja empiria nie musi sie w zaden sposob przekladac na jakiekolwiek zasady.

Podsumowujac dyskusje z 5ciu ostatnich stron debaty, konkluza jest taka:

iz wiemy ze nic nie wiemy.

Dostalo sie też slabym jak i dobrym, wartosciowym stronom zarowno z jaki bez SWLi.

J.

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

Panowie zobaczcie ciekawy tekst

.......Witam

To ciekawe hihi z tymi kartkami, bo jakoś moje strony świruja już od 6

misięcy, i raz są, raz ich nie ma.

Algorytm jest tak zrobiny aby mieszać w szykach. Po prostu chcesz byc

na szczycie, to zapłać i po krzyku.

Taka jest tego bałaganu ideologia. Przewertowałem strony na wszystkie

sposoby, i g.. sie zmieniło.

Jak przesadziłem to jedynie spadłem.

Dam prosty przykład na to jak wszystko jest tu ustawiane, bajer

pociskany za bajerem aby ludzi kołować.

Otóż :

Pozycjonowałem stronę firmy reklamowej na hasło " plafony "

To troche dziwne, bo " plafony " to inaczej lampy oświetleniowe,

ale.......... w slangu reklamowym też sie używa takiego

pojęcia, więc było to racjonalne.

I w zasadzie byłem zawsze na 1 - szym miejscu, za mną inni itp.

Normalnie tak jak to było kiedyś.

Aż tu w przeciągu kilku tygodni spadłem o całe 15 oczek ( kur ...

dobre co ) :) ........

CDN https://groups.google.pl/group/google-sitem...11b19cfebb8e93f

Co z niego wynika ???

Z analizy informacji jakie mozna wyczytac w tym wątku to albo jest bug albo celowe działanie bo padły same wypaśne strony , jezeli bug to trzeba czekac na naprawe jezeli celowe działanie to nie wiem co ma na celu poza skorzystaniem z SEM

Marketing internetowy dla firm

...................Filtr jest tak ułozony aby wykluczać wyrazy wzajemnie pochodne, nie umię tego do końca rozgryść bo co znajdę ...................

człowiek ma klopoty z komunikacja miedzyludzka, Xann jedno jest pewne jak zarąbia duze firmy to i tak nie beda mieli kasy z sem bo male jeszcze nie maja a duze juz nie beda mialy, wiec chyba nie tedy droga. PYTANIE:

ile procent stron z SWLi dostalo kare, i czy to co sie dzieje jest tylko w .PL czy tez na granica?

Pozdrawiam

J.

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

ja dostałem tego filtra na domenę i subdomenę 24 lipca czyli okolice update'u PR. jak już pisałem 5 i 6 strona na wszystkie frazy. strona nie była jakaś skoksiała i wartościowa ot czysto nastawiona na zarobek z reklam AdSense. w stopce mam weblinka i nigdy nie była pozycjonowana żadnym SWL. tylko moje małe zaplecze. teraz jej wrzuciłem trochę punktów SWL... zastanawiam się nad usunięciem linków SWL i sprawdzić po paru dniach czy pomogło... ale szkoda mi punktów :)

EDYTA:

mam tą stronę w webmaster tools ale nic nie wysłali na ten temat.

Pomyślcie tylko jaki wizerunek 'pozycjonera' jest budowany w tym wątku...... bezradne, zgnojone dziecko, które ma łzy w oczach i z paniką patrzy w przyszłość. WSZYSCY, dokładnie wszyscy w tym najstarsi stażem zaczęli udzielać się w tym wątku - coś czego nie spotykało się od dawna.

Filtr , strata kasy , bankructwo...... co robić ? , dlaczego ? , to niesprawiedliwe , jednemu niby wracają frazy, reszta dopytuje się co i jak, jakie DC , kiedy i jak , co teraz będzie ?? jeżdżą do oddziałów googla żebrać informacji i rad.... a tacy mądrzy zawsze i pełni pychy............. normalnie żenada, aż ręce opadają.

Popatrzcie jak to wygląda : obraz nędzy i rozpaczy. Patrząc na ten wątek ludzie z Googla powinni się zlitować i odpuścić te filtry. Skoro mają do czynienia z niegroźnymi leszczami, to niech tam dzieci się bawią........

Nie bez powodów te forum ma TOP1 na frazę 'pozycjonowanie'.......

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

mario1973 masz 100 % racji bo taka jest wlasnie prawda, kazdy jest leszczem gdy gra w gre, w ktorej karty rozdaje jedna osoba. Jestesmy rowniez leszczami z ich punktu widzenia, czy wszyscy razem, ktorzy dzieki seo cos zarabiaja robia kilkanascie mln $ dziennie tak jak oni ? nie sadze. Wiec co im szkodzi dac ludziom normalnie i bezstresowo egzystowac. Dlaczego bezlitosnie nas niszcza ?

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności