Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Możecie napisać jaka jest tematyka tych mocnych zafiltrowanych domen?

Moim zdaniem zdecydowanie cos popsuli pytanie tylko kiedy naprawia :). Pozycje stron czyli sam algorytm chyba nie jest jedyny pisalem o tym TU. Poza tym odczowam wysoki dyskomfort spowodowany wyje... kilku fraz moich kilku ladnych domen i mialem cos podobnego 2 miesiace temu trwalo to 2 miesiace. W tej chwili obserwowac mozna duze skoki pomiedzy 1 i 4-5-6-7 stronami takie "zabie skoki" nazywam o zgrozo "tasowaniem" mozna to zattem odniesc do gry w karty z nami ;).

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Możecie napisać jaka jest tematyka tych mocnych zafiltrowanych domen?

davidvilla.pl -serwis o Davidzie Villi, w internecie od czerwca 08, po 2-3 tygodniach strona była top1 na frazę "David Villa". 30 czerwca spadła na 5 stronę wyników. Na stronie do dziś był SWL (linkme), ale został wywalony, może to coś pomoże... Strona linkowana była głównie przez wymiany buttonów, linkme oraz dodana do kilku katalogów.

Zauwazylem taka dziena prawidlowosc, kazda strona, ktora poleciala mi po wpisaniu w google samej domeny - bez www, czyli np "adresstrony.pl" dostala te wyniki dodatkowe, pomocnicze. Te ktore sie uchowaly nie maja tego.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

intruder2600, teraz też to zauważyłem. Ale na mojej stronie to się pojawiło dopiero teraz, bo jeszcze w okolicach 19 jak wpisałem w Google "davidvilla.pl" to mi wyskakiwał tylko index.... a teraz tyyyyle stron....

davidvilla.pl -serwis o Davidzie Villi, w internecie od czerwca 08, po 2-3 tygodniach strona była top1 na frazę "David Villa". 30 czerwca spadła na 5 stronę wyników.

FSB?

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Opowiem Wam krótko pewną historię.

Dawno, dawno temu jak Andrzej był po prostu przewodniczącym i za nim powstało PiO na początkujących forach o tematyce SEO w USA pojawiły się wątki na kilka stron, wtedy to było dużo. W wątkach chodziło o to, że się Google popsuło, bo większość pozycjonowanych stron wpadła w filtr. Mało kto z Top 10 się utrzymał na pozycji.

Rozmawialiśmy, tak jak teraz, co się stało, jak to możliwe, chcą żebyśmy kupowali AdWords, chcą nas zniszczyć. W końcu, każdy zaczął pozycjonować nowe domeny i się udało.

Trochę czasu minęło, Andrzej skretyniał, powstało PiO i sporo domen, które wtedy kiedyś wpadły w filtr pojawiły się z powrotem dosyć wysoko.

Moja teoria to taka, że jeżeli filtry nie miną za tydzień, to znaczy, że mieliśmy do czynienia z korektą, czyli filtrem na długo.

Po co taka korekta?

Nie mam pojęcia, ale może tych kilkudziesięciu doktorów w G po prostu lubi czuć się ważnym i tak się bawią. Sprawdzają, które firmy SEO przetrwają, a które nie. A może chcą mieć wyzwanie. ... ich wie.

Wg mnie jest tak:

- Google jest z drugiej strony barykady - ma ogromną ilośc danych, dzięki którym może udoskonalać swój algorytm (czytaj: tępić spam, zwiekszać zyski, sprawdzać nowe elementy algorytmu itp. itd). Zwykły użytkownik internetu tego nie zauważa a tylko tutaj jest to tematem numer 1. Dlatego nic na to nie poradzimy - wystarczy w wyszukiwarke forum wpisać słowo "filtr" i zobaczyć, że ten temat był od zawsze :D

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

A jak nazwać filtr, który np. trwa 2 tygodnie i nic nie zmieniało się na stronie?

ok Poleciało w dół z top1,2,3 do 6strona 7strona 8strona...

Dziwne jest to, że na xx obecnie pozycjonowanych stron poleciała tyko jedna...

Wszystkie strony były tak samo z linkowane te same SWL to samo zaplecze strony nie linkowały siebie wzajemnie, Wszystkie strony PR2-3.

Najgorsze jest to, że ta jedna strona która poleciała miała naprawdę tylko jedną różnicę..

Scuttler - Nie chodzi mi o narzędzie dodawania linków tylko o ten system.... Tą jedną stronę dodałem do 15 Scuttlerów od 19 do 28włącznie i tylko ta strona poleciała. Czy może ktoś z was też tak miał?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności