Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

u mnie poleciały 2 domeny nigdy nie dodawane do scuttlerów

jedynym spójnym elementem u mnie jest e-weblink oraz pr3

u innych na przykład nie był używany e-weblink i tez poleciało, więc sensu się nie dopatrzymy

cały czas z tego co wiem pojawiają się zmiany w wynikach google dla adresu domeny

- na początku nie było w top 10

- później pojawił się na 1 mscu

- później pojawiły się dodatkowe linki

...

A pamiętacie to? Rok 2005 i działo się to samo.

Zgadza się Michał. Filtry są od bardzo dawna i zawsze budziły podobne emocje.

Też je miewałem i za nic nie mogłem dojść o co chodzi.

Na marginesie, zwróciłbym uwagę, że często filtr może się pojawiać, kiedy następuje nagła i duża zmiana w ilości BL.

Wydaje się wam, że to kontrolujecie, ale wystarczy, że poleci jakiś system, lub nawet pojedyncza strona, gdzie mieliście sitewide i już drastyczna zmiana w BL gotowa.

Tendencja jest dosyć prosta: Google usilnie próbuje zniszczyć wszystkie sztuczne nabijanie BL-ów.

I co się dziwicie, że akurat Polski dotknęło ostatnio filrowanie mocno.

Chyba tylko u nas w tak dynamicznym tempie rozwijały się ostatnio SWL-e.

Owszem, zawsze systemy istniały, także za granicami, ale nie miały tak dominującej pozycji jak nad Wisłą.

Do tego dochodzi nagminne wyindeksowanie podstron katalogów itp...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Najgorsze jest to, że ta jedna strona która poleciała miała naprawdę tylko jedną różnicę..

Scuttler - Nie chodzi mi o narzędzie dodawania linków tylko o ten system.... Tą jedną stronę dodałem do 15 Scuttlerów od 19 do 28włącznie i tylko ta strona poleciała. Czy może ktoś z was też tak miał?

U mnie poleciały akurat te na których nie używałem scuttlera, więc to nie to.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Dla uspokojenia sytuacji powiem, że od kilku tygodni linkuję z SWL kategorię DMOZ'a w domenie www.google.pl/Alpha/Top/World/Polska/ oraz www.google.pl/Top/World/Polska/ i chociaż obie strony były w top 10 (nawet na 1 pozycji), to obecnie tylko jedna pozostała i to na 3 podstronie wyników.

Wątpię, żeby domena Google.pl dostała filtr, więc musiało się coś zepsuć albo tylko testują nowe funkcje w algorytmie.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

mario1973 masz 100 % racji bo taka jest wlasnie prawda, kazdy jest leszczem gdy gra w gre, w ktorej karty rozdaje jedna osoba. Jestesmy rowniez leszczami z ich punktu widzenia, czy wszyscy razem, ktorzy dzieki seo cos zarabiaja robia kilkanascie mln $ dziennie tak jak oni ? nie sadze. Wiec co im szkodzi dac ludziom normalnie i bezstresowo egzystowac. Dlaczego bezlitosnie nas niszcza ?

Tak po pierwsze, to nie da się NIGDY jak to napisałeś : 'normalnie i bezstresowo egzystowac' . Nawet głupie polskie telenowele taki przekaz ślą do mózgów oglądających - zawsze coś musi się spieprzyć - takie jest życie.

Po drugie, to google nic nie niszczą , powiedziałbym, że BUDUJĄ :D

Wydawało się wszystkim, że można się 'ustawić' na jakiejś jednej (dwóch ? max trzech ?) sztucznie 'wypozycjonowanej' stronie i do końca życia sielanka..... Piszę sztucznie wypozycjonowanej, bo to nie jej 'wartość' ją tak ustawiła. Ktoś był pierwszy zaczął zdrowo pozycjonować i tak już został TOP..... a kto powiedział, ze ta TOP jest najlepsza ? Google stara się tylko 'równać' szanse. Co z tego, że walnęło filtrem ?

DO ROBOTY :P Robić kolejne strony , pozycjonować !! Nikt tego nie zabroni !!

Za jakiś czas odfiltrują to będziecie mieli dwie albo trzy na TOPie i zarobicie jeszcze więcej.

A to, że ta jedna czy dwie strony były waszym głównym utrzymaniem i żyliście na cały gwizdek z tego....to WASZ problem ;) Skoro nie liczyliście się z takimi stosunkowo małymi problemami, to powinniście się cieszyć, że tylko tak mało złego was spotkało.

M

nawet głupi konkurs pokazał, że NAJWIĘKSZE szanse na wygraną ma stara domena , wartościowa strona , a cała reszta to marne szanse.......

i cieszcie się z filtrów, bo google DLA WAS wyrównuje szanse w konkursie !!!!

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Wydawało się wszystkim, że można się 'ustawić' na jakiejś jednej (dwóch ? max trzech ?) sztucznie 'wypozycjonowanej' stronie i do końca życia sielanka..... Piszę sztucznie wypozycjonowanej, bo to nie jej 'wartość' ją tak ustawiła. Ktoś był pierwszy zaczął zdrowo pozycjonować i tak już został TOP..... a kto powiedział, ze ta TOP jest najlepsza ? Google stara się tylko 'równać' szanse. Co z tego, że walnęło filtrem ?

DO ROBOTY wykrzyknik.gif Robić kolejne strony , pozycjonować !! Nikt tego nie zabroni !!

1. wszystko byłoby pięknie, gdyby Google nie miało monopolu na wyszukiwanie w Polsce,

2. co to znaczy 'robić kolejne strony'? raz, dwa, trzy i mamy nowy serwis? strony robić na zawołanie to można z generatora MFA, albo precelki...

3. jak walnie filtrem serwis, który ma z niszowego ruchu 90% wejść to 'to z tego', że oglądalność o tyle spada... wtedy jak piszesz należy postawić nowy serwis z setkami podstron unikalnej treści...

NAJWIĘKSZE szanse na wygraną ma stara domena , wartościowa strona , a cała reszta to marne szanse.......

to stara domena, czy wartościowa strona... uważasz, że to normalne, aby chcąc postawić nowy, wartościowy, duży serwis należy szukać starej domeny? bo wtedy jest (wg Ciebie) szansa na przeżycie ten inicjatywy?

często filtr może się pojawiać, kiedy następuje nagła i duża zmiana w ilości BL

Ale tak nie jest za każdym razem. Moja stronka filtr dostała w pierwszych dniach czerwca po roku istnienia. Jest to strona w subdomenie, przy czym domena również została zafiltrowana - albo było na odwrót i to domena jest winowajcą. Do domeny głównej podpięłam SWL, a subdomeny nawet z SWL'i nie linkowałam. Obu wyzerowano PR, chociaż dla subdomeny po lipcowym updacie ma już 2.

Panowie o czym my rozmawiamy ?

Sugerujecie, że każdy Klient którego obsługujemy powinien mieć kilka sklepów pod różnymi adresami ?

Nie rzadko bywa tak, że sklepik ciągnie po kosztach lub jest w fazie rozwoju i nagle dostaje filtra i mam powiedzieć Klientowi, żeby się nie łamał i kupił następne domeny i postawimy tam stronki z dobrą treścią ?

Nikt mu nie zrobi za free tych stronek ja tez mu za free tego nie zrobię a on nie będzie chciał z przyczyn ekonomicznych zapłacić, więc moim zdaniem nie tędy droga.....

Jak ktoś prowadzi swój e-biznes i pozycjonuje sobie sam, to może takie coś sobie zrobić ....

Marketing w sieci - da się ?

Sugerujecie, że każdy Klient którego obsługujemy powinien mieć kilka sklepów pod różnymi adresami ?

No taką mam politykę juz od 3 lat każdy kto do mnie przychodzi dostaje takie info ze lepiej pozycjonować 3-5 adresów jak jeden , w zaistniałej sytuacji padnie 1-2 resztę żyje ci co mają jeden sklep w takiej sytuacji nie istnieją. Ok 70% klientów się zgadza.

Panowie to my jesteśmy dla google a ni google dla nas takie systuacje się zdarzają i nie ma sie co czarować w chwili obecnej zdarzyły się po prostu masowo i dlatego możemy pogadać jeżeli zdarzyły by się pojedynczo to by bardziej bolało bo bardziej byśmy zachodzili w głowę o co chodzi.

i jeszcze jedna ważna zasada , klienta nie ma co czarować bo to do niczego nie prowadzi mówi się jak jest bo i tak nikt na to nie poradzi.

Marketing internetowy dla firm

Xann,w takim wypadku płacą Ci za pozycjonowanie każdej ze strony osobno?Musisz mieć niezły dar przekonywania:P

niekoniecznie, bo takie strony posłuża swietnie jako zaplecze, wiec nie musisz kasowac za nie, chociaz wiekszosc kleintów płaci za ten dodatkowy trafik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności