Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra reasumując trzydniowe rozważania.

2 tygodnie oddechu od pozycjonowania zastój jak nigdy... jak nic się nie zmieni lecimy z takim textem :D

"Drogi kliencie nic się nie stało weźmy drugą domenę (jak ktoś nie miał wcześniej) i poczekajmy x czasu na wypozycjonowanie, klienci ze starej będą przekierowywani do nowej wszystko jest ok. Zaczynamy! "

Żeby coś takiego zrobić najlepiej pokazać klientowi raport pełen z domeny która dostała filtra:

Analitics - Ruch na stronie na pozycjonowanych stronach przed i po filtrze (przed 500 ++ na dzień po 30-35)

Pokazać zysk z pozycjonowania (uuu trzeba się ponaginać (dobrze mieć clickHeat)

I tyle...

ps. Ale dopiero za 2 do 3 tygodni będzie 100% pewność, że to na stałe? jak myślicie?

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ale tak nie jest za każdym razem. Moja stronka filtr dostała w pierwszych dniach czerwca po roku istnienia. Jest to strona w subdomenie, przy czym domena również została zafiltrowana - albo było na odwrót i to domena jest winowajcą.

Lexy - też tak miałem na kilku domenach - ale tu mówimy o moderatorach Googli. Pewnie w wytycznych mają dodatkowo dopisany obowiązek sprawdzać nie tylko subdomenę ale i inne subdomeny w domenie głównej.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

A mnie się wydaje, że to nie było ręczne działanie. Kiedyś jeśli dostałam filtra to był to filtr na frazę, którą za mocno linkowałam, ale z pozostałymi frazami było wszystko OK. Od pewnego czasu mowa jest tylko o filtrach na wszystkie frazy, a dokładniej o filtrach na całe domeny. Przedostatni taki filtr (dla nowej domeny) dostałam za zbyt szybki przyrost linków ogólnie, nie na daną frazę i filtr trwał od początku marca do niedawna. W przypadku ostatniego filtra nie ma mowy o takim przyroście, bo domena była roczna a linków w ostatnim czasie było niewiele.

musi być błąd, jakby to był filtr to wpadły by tam ostro dopalane frazy a u mnie nawet na unikalną w pl nazwę firmy mam teraz przed sobą ze 30 wpisów z katalogów, pf, pkt, itp. To mają być "najlepsze na świecie wyniki"? Znasz skądś nazwę firmy chcesz zapoznać się z ofertą więc: wpisujesz jej nazwę w Google, klikasz na link z wpisem z katalogu i dopiero stamtąd masz szansę trafić na właściwą witrynę;) Kabaret ;)

Lexy - w takim razie nie przeczę że tak jest. Jak masz możliwość cofnięcia się do tych czasów w logach to zobacz, czy nie miałaś na tą domenę wejścć na site:nazwa.domeny.pl. Tak najczęściej wchodzą moderatorzy googli. Potem daj whosia na adres i będziesz wiedzieć czy to google czy nie. W moim przypadku to działało (nie zawsze ale prawie zawsze).

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

hmm... co kilkanaście dni na moją firmową stronę mam wejścia z zapytania "site:firma.pl" z IP/hostem należącym do Google. Na innych witrynach nie zauważyłem takich wejść z ip Googla. Może sprawdzają czy w subdomenach nie trzymam dmozów i innych spamów?

O co cały ten lament i szukanie przyczyn? Kto używa SWLi dostał filterek. Komu się upiekło dostanie następnym razem. Jak stronka nie wpadnie pod algorytm to wpadnie kiedyś pod lupę jakiegoś "google ratera" i tez będzie filterek ale taki na amen.

Czytał ktoś wskazówki dla webmasterów?

...Nie bierz udziału w programach wymiany linków służących rzekomo poprawie pozycji witryn w wynikach wyszukiwania lub w rankingu PageRank. W szczególności unikaj linków do spamerów sieciowych i witryn ze ,,złych okolic sieci", ponieważ może to pogorszyć pozycję w rankingu. https://www.google.com/support/webmasters/b...py?answer=66356

Przykład kolegi z blogiem z recenzjami filmowymi. https://www.recenzje-filmow.net

Stronka fajna, oryginalny ręcznie pisana treść. Ta stronka sama by wypłynęła w Googlu. Miałaby fajne linki na blogach innych fanów filmów i kina.

Tylko po kiego grzyba tam SWLe? Czy dla strony o tematyce filmowej linki do sex shopu, kolagenu, ogłoszeń towarzyskich i innego badziewia to jest naturalne i dobre towarzystwo??? A co jeżeli nie miałby na stronie linków SWL? Byłoby pewnie to samo, bo linki do siebie ma głównie na badziewiu i zapleczach innych mało związanym z tematyką filmową.

algorytm Google nie moze karac na dlugo dwuletniej strony za nagly przyrost linkow czy ich spadek po takim przyroscie. Nie moze karac za cokolwiek na co wplywu nie ma wlasciciel witryny, bo kazdy by wycial konkurencje w pien i w top10 zostalyby same strony z wikipedii. Czekajcie cierpliwie dopiero minelo kilka dni.. mysle ze to zawirowania zwiazane z update PR, jak za 2-3 tygodnie nic sie nie zmieni wtedy zacznijcie panikowac..

O co cały ten lament i szukanie przyczyn? Kto używa SWLi dostał filterek.

a co Ty się tak tych swl'i uczepiłeś?:D przeczytaj choć kilka postów z tego wątku! To czy strona była dopalana czy nie była nie ma w tym przypadku żadnego znaczenia.

Wydaje mi się, że poleciały również te strony (bez SWL-i), do których prowadziły linki ze stron z SWL-ami.

Czyli co, teraz linkujemy konkurencje z SWL-i ?? Wez przestan...

Konkurencja nie będzie marnować punktów SWL na innych, weź przestań... Wystarczy wysłać spam raport :D

Odpowiedz dlaczego dziwnym trafem znaczna większość zafiltrowanych przyznaje się do używania SWLi, precli itp.

Do efektu linkowania do i ze złego sąsiedztwa doszły pewnie jeszcze inne przegięcia pałki, co w efekcie dało filterek lub strona trafiła pod ręczną moderację.

Konkurencja nie będzie marnować punktów SWL na innych, weź przestań... Wystarczy wysłać spam raport :o

No jesli te punkty powoduja fitra to co maja z nimi zrobic ??:D

A spam raport za co...ze do mojej strony (oczywiscie nie ma tam swl) prowadza linki na ktoree nie mam wplywu ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności