Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

zastanów się Dido kto w obecnych czasach nie uzywa w konkurencyjnej branzy chocby jednego: SWL-i, precli, katalogow, czy spamowania na blogach i ksiegach gosci, kupowania linkow. Bez tego praktycznie nie da sie dzisiaj byc w top10. Ile serwisow pozycjonuje sie jedynie wlasnym rozbudowanym zapleczem nie powiazanym ze soba linkowaniem? garstka...

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
...Nie bierz udziału w programach wymiany linków służących rzekomo poprawie pozycji witryn w wynikach wyszukiwania lub w rankingu PageRank. W szczególności unikaj linków do spamerów sieciowych i witryn ze ,,złych okolic sieci", ponieważ może to pogorszyć pozycję w rankingu. https://www.google.com/support/webmasters/b...py?answer=66356

pamietaj o tym "do".

polish suicide flew 48 successful missions

Poleciało wiele stron, nawet strony które naturalnie znalazły się wysoko w wynikach, widzę tutaj zbieżność filtra po ip oraz dacie rejestracji domeny, nastąpiły czystki stron "prawdopodobnego" sztucznego nabijania pozycji.

Ot taki foh :D a szkoda bo poleciało wiele fajnych stron a zostały śmietniki.

brak sygnatury

ale sorki - filozofujecie.

polecialy z SWL-ami, bez, a moze z tymi gdzie linki prowadzily ze stronz z SWL-ami ..co za bzdury piszecie az szkoda gadac. w taki sposob polecialyby wszystkie strony z czolowek.

Wezcie sobie co bardziej popularne frazy w kazdej dziedzinie i popatrzcie ze cala czolowka jest pozycjonowana, moze poza gigantami ktorzy sa juz nieco naturalnie pozycjonowani przez userow.

i teraz pomyslcie troszke glowa - ilu pozycjonerow tych stron nie wspomaga sie SWL-ami - chocby stalymi.

Ano wiekszosc moi drodzy i nie ma tu co ukrywac. A poleciala tylko czesc stron i to w sumie bardziej wartosciowych - niz te co zostaly i tez sa dopalane SWL-ami ..a czesto same maja systemy na wlasnych stronach!!

wiec schemat jest inny ..i pewnie nigdy go nie poznamy, bo wspolnego mianownika nie ma.

A tu kazdy mądrzy sie ... załosne

hmmm... u siebie tez zauwazylem, ze co tydzien ktos wchodzi na strone z "site:www.strona.pl index" - czyzby ktos na mnie donosil?

nie mam zadnego SWLa zainstalowanego, tylko sporo linkow z katalogow i na wiekszosc fraz trzymam sie na top20, ale jedna od konca lipca zaczela skakac z top5 na top30 i tak juz zostala.

chyba faktycznie cos musialo sie stac, ale dziwne jest to, ze tylko 1 fraza "poleciala" a pozostale trzymaja sie mniej wiecej (+/- 3 pozycje) na starych pozycjach...

...Nie bierz udziału w programach wymiany linków służących rzekomo poprawie pozycji witryn w wynikach wyszukiwania lub w rankingu PageRank. W szczególności unikaj linków do spamerów sieciowych i witryn ze ,,złych okolic sieci", ponieważ może to pogorszyć pozycję w rankingu. https://www.google.com/support/webmasters/b...py?answer=66356

pamietaj o tym "do".

racja,

pamiętajmy też o zdaniu wyżej. Ono tyczy się z i do :D

Czy Wasze strony, które wpadły w ten 'filtr' nie dostały przypadkiem wyższego PR?

Moja strona miała SWL, była 1, teraz spadła na 6 stronę wyników, a mimo to dostała PR3 (poprzednie PR0)

Podobna sytuacja ma się ze strona bocajuniors.pl, która zanotowała wzrost PR na PR4 (poprzednie PR0), ta strona także używa SWL

najciekawszy jest przypadek strony cronaldopage.com, która także wpadła do filtru, a SWL używała 2 lata temu... Jej PR zmienił się z PR3 na PR4...

Dlaczego strona która (dzięki wyższemu PR) powinna być dla Google lepsza, została tak potraktowana?

Widocznie algorytm PR uważa, że strona zasługuje na wyższy PR, a ludzie z G. uważają, że zasługuje na... spadek do top60...

Moje filtry również dostały w większości wyższy PR ale to też nie jest reguła co zresztą widać również po wypowiedziach innych osób.

Póki co to jedyne cechy wspólne tych wszystkich filtrów jakie udało mi się wyłapać to:

- dotyczą w większości wartościowych domen znajdujących się od dłuższego czasu co najmniej w top 10

- powodują spadek na pozycje 40-60 i huśtawkę +-20 pozycji

- dotyczą wyłącznie G PL

- filtry nastąpiły w okolicach update PR (miniona sobota/niedziela)

Zauwazylem taka dziena prawidlowosc, kazda strona, ktora poleciala mi po wpisaniu w google samej domeny - bez www, czyli np "adresstrony.pl" dostala te wyniki dodatkowe, pomocnicze. Te ktore sie uchowaly nie maja tego.

Czy komuś poleciała domena, która miała "linki wewnętrzne na wierzchu" pod domeną?

Może zbieg okoliczności, ale nie poleciał mi jeszcze serwis, który ma linki wewnętrzne pod domeną w serpach.

dzis poleciała mi domena która tak naprawde nie jest wogóle konkurenyjna, to mała bieszczacka wioska , 200 osób moze mieszka , promowana była głownie na frazy z jej nazwą czyli np Dębna . Zrobiłem www z sentymentu bo co roku tam wypoczywam i moi przodkowie pochodzą z tych rejonów :o

https://www.debna.pl

Nie było zadnych swl ani na niej ani do niej, linki w katalogach to wszystko, bo konkurencja na fraze nawet nie zerowa, minusowa :P

Pozycje na fraze debna zajmowała 2 , bo wyzej była wiki. Ktoś mi teraz powie ze to nie bug a swiadome działanie Google w trosce do dobrą jakość wyników wyszukiwania. Bo co po tej frazie ma się pojawiać jak nie jedyny serwis o tejże miejscowości :D

Co ciekawe, nie znalazłem jej w top500 ;d

Strona jak widac nie zarabia nawet na siebie, czyste hobby

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności